سلام .دوستان من یک سون سگمنت مالتی پلکس 3 رقمی کاتد مشترک رو راه اندازی کردم که مثلا عدد 123 رو نشون میده , درحالتی که پایه های کاتد هر رقم به میکرو وصل باشه هیچ مشکلی نداره و عدد رو کامل نشون میده ولی یه کم نورش کمه . حالا واسه اینکه نورش بیشتر شه اومدم یک ترانزیستور BC547 که یک ترانزیستوره منفیه بین میکرو و پایه قرار دادم یعنی بافر استفاده کردم حال وقتی سون سگمنت رو به ترانزیستور وصل میکنم نورش زیاد میشه اما فقط عدد 8 رو نشون میده ترانزیستور هم درست بستم از bd139 هم استفاده کرم مشکل پا برجاست دوستان کلافه شدم چه کنم؟؟؟؟؟
اطلاعیه
Collapse
No announcement yet.
مشکل عجیب با سون سگمنت!!!
Collapse
X
-
پاسخ : مشکل عجیب با سون سگمنت!!!
ببینید موقعی که فقط 1 عدد رو رو سون سگمنت روشن میکنم یعنی تو برنامه فقط یک کاتد سون سگمنت رو روشن میکنم و یک عدد نمایش میدم مثلا عدد 1 (با ترانزیستور) هیچ مشکلی نداره ولی وقتی به روش مالتی پلکس عدد 123 رو نشون میدم مشکل دار میشه و عدد 8 رو نشون میده و اگه ترانزیستور رو بردام و سون سگمنت و مستقیم به میکرو وصل کنم مشکلشش حل میشه ولی خب نورش یه خورده کمه گفتم شاید از زماند بندی باشه یکم زمان بندی رو تغییر دادم بازم حل نشد اصن کلا با ترانزیستور مشکل داره
دیدگاه
-
سلام خسته نباشی :bye
حدس من اینه که ترانزیستور همیشه وصل میمونه و باعث میشه که شما عدد 4 و5 و6 رو همزمان روی 7سگمنت سومی ببینی که میشه همون هشت بیا و یه کاری بکن به جای نمایش 4 و 5 و 6 برنامه رو عوض کن و نمایش 0 و 0 و1 بذار اگه 7سگمنت سوم عدد 0 رو نشون داد معلوم میشه ترانزیستور یا همیشه وصله یا هروقت که اون دو پایه دیگه وصل میشه اینم نویز باعث روشن شدنش میشه(بیس شو PULL DOWN بکن ببین درست میشه )
زیاد نگران نباش بالاخره درست میشه من خودم الان یه هفته هی هست که با یه atmega64 مشکل دارم (هر برنامه ای که بهش میدم که توش از تایمر استفاده شده کار نمیکنه :angryیه پستم تو انجمن گذاشتم اما کسی کمک نکرد که نکرد :cry2:
مجوی درستی عهد زین جهان سست نهاد که این عجوزه عروس هزار داماد است
دیدگاه
-
اینم برنامم
$regfile = "m16adef.dat"
$crystal = 12000000
Config Portc = Output
Config Porta = Output
Config Portd.7 = Output
Dim A1 As Byte
Dim B1 As Byte
Dim C1 As Byte
Dim D1 As Byte
Dim E1 As Byte
Dim F1 As Byte
Do
A1 = 1
B1 = 2
C1 = 3
D1 = 0
E1 = 0
F1 = 1
Waitms 2
Porta.1 = 0
Porta.2 = 1
Porta.3 = 1
Porta.4 = 1
Porta.5 = 1
Porta.6 = 1
Portc = Lookup(a1 , Data_code)
Waitms 2
Porta.1 = 1
Porta.2 = 0
Porta.3 = 1
Porta.4 = 1
Porta.5 = 1
Porta.6 = 1
Portd.7 = 1
Portc = Lookup(b1 , Data_code)
Waitms 2
Porta.1 = 1
Porta.2 = 1
Porta.3 = 0
Porta.4 = 1
Porta.5 = 1
Porta.6 = 1
Portd.7 = 0
Portc = Lookup(c1 , Data_code)
Waitms 2
Porta.1 = 1
Porta.2 = 1
Porta.3 = 1
Porta.4 = 0
Porta.5 = 1
Porta.6 = 1
Portc = Lookup(d1 , Data_code)
Waitms 2
Porta.1 = 1
Porta.2 = 1
Porta.3 = 1
Porta.4 = 1
Porta.5 = 0
Porta.6 = 1
Portc = Lookup(e1 , Data_code)
Waitms 2
Porta.1 = 1
Porta.2 = 1
Porta.3 = 1
Porta.4 = 1
Porta.5 = 1
Porta.6 = 0
Portc = Lookup(f1 , Data_code)
Loop
Data_code:
Data &B00111111 '0
Data &B00000110 '1
Data &B01011011 '2
Data &B01001111 '3
Data &B01100110 '4
Data &B01101101 '5
Data &B01111101 '6
Data &B00000111 '7
Data &B01111111 '8
Data &B01101111
دیدگاه
-
فکر کنم مشکل کار رو یافتم
شما موقعی بدون ترانزیستور کار میکنی به خاطر اینکه یه سون سگمنت کاتد مشترک روشن بشه باید پایه مشترکش رو صفر کنی ولی موقع استفاده از ترانزیستور برعکس میشه یعنی باید پایه ای رو که به بیس ترانزیستور وصل کردی یک کنی تا ترانزیستور روشن بشه و باعث روشن شدن 7سگمنت بشه بنابر این باید
کد مربوط به پورتی رو که به پایه های مشترک وصل کردی (فکر کنم پورت aباشه)دقیقاً برعکس کنی یعنی به جای صفر یک بزار و بجای یک صفر :nice:مجوی درستی عهد زین جهان سست نهاد که این عجوزه عروس هزار داماد است
دیدگاه
-
داداش مرسییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییی ییییییییییییییییییییییییییییییییییییی
مشکل همینجا بود
:wow: :wow: :wow: :wow: :wow: :wow: :wow::job: :job:
:job: :job: :job: :job: :job: :job: :job: :job: :applause: :applause: :applause: :applause: :applause:
خیلی گلی
دیدگاه
-
داداش مرسییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییی ییییییییییییییییییییییییییییییییییییی
مشکل همینجا بود
:wow: :wow: :wow: :wow: :wow: :wow: :wow::job: :job:
:job: :job: :job: :job: :job: :job: :job: :job: :applause: :applause: :applause: :applause: :applause:
خیلی گلی
دیدگاه
دیدگاه