اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

یک مشکل در مورد نحوه ی پیکر بندی SPI

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

یک مشکل در مورد نحوه ی پیکر بندی SPI

دوستان سلام یک سوال داشتم در مورد پروتکل SPI
    تا اونجایی که من می دونم برای ارتباط SPI بین دو وسیله که از این پروتکل پشتبانی می کنند باید نحوه ی پیکر بندی به صورت زیر باشه:

حالا سوال من اینه آیا میشه تحت شرایطی بجای چهار خط ارتباطی که در شکل بالا نشون داده شده یعنی:
    SCLK
    MOSI
    MISO
    SS~

از سه خط زیر در سمت Master استفاده کرد:

SCLK
    MOSI
    SS~

یعنی MISO رو نداشته باشیم؟؟
    مگه در این پروتکل ارسال و دریافت همزمان اتفاق نمی افته؟(Full-duplex) خب اگه خط MISO رو در این ارتباط نداشته باشیم آیا ارتباط SPI به درستی انجام میشه؟؟؟ :eek:

یک نکته ی مهم رو هم بگم و اون اینکه:

هدف من در ارتباط SPI اینه که Master یه سری اطلاعاتی به Slave بده.همین و دیگر هیچ.
    یعنی Master یک وسیله ی اندازه گیری هستش و Slave در اینجا یه میکرو هست که اطلاعات Master رو می گیره و بر اساس اون ها یک پردازشی رو انجام میده.
    آیا این نکته ای که اشاره کردم دلیل میشه که:
    به دلیل اینکه فقط اطلاعاتی که Master میده برای پردازش توسط میکرو مهمه پس دیگه نیازی نیست که خط MISO داشته باشیم؟(یعنی نیاز نیست از میکرو به اون وسیله ی اندازه گیری ورودی ای داشته باشیم)
    اگر آنگاه که همه سرها به باد می روند و همه نگاه ها،خیره تو را می نگرند بتوانی سر خود را نگهداری...اگر آنگاه که همه با تردید تو را نظاره می کنند بتوانی بخود اعتماد کنی و در عین حال به تردید ها نیز بها دهی...اگر بتوانی بیندیشی ولی صرف اندیشیدن را مقصود خود قرار ندهی...اگر همه مردم برایت مهم باشند ولی نه از اندازه بیرون...اگر بتوانی هر دقیقه برگشت ناپذیر زندگی را با دویدن مسافت شصت ثانیه ای پر کنی؛زمین از آن توست با هر چه که در آن است و مهم تر از همه فرزندم،بتو می توان گفت مرد!// خــــدایا فرصت بده

پاسخ : یک مشکل در مورد نحوه ی پیکر بندی SPI

خیلی خودتان را از اسم این روش نترسانید. بطور کلی دو شیفت رجیستر ساده در دو سوی ماجرا قرار دارند. قاعدتا باید یکی کلاک را ارسال کند که این بر عهده مستر قرار داده شده است. حالا خطوط دیتا در هر طرف وصل باشند انتقال داده در همان سمت انجام میشود و در صورتیکه خطی وصل نباشد داده ای فقط در همان خط جابجا نمی شود.

پس با خیال راحت میتوانید هر کدام از خطوط داده را که نیاز ندارید جدا کنید. مگر آنکه در پروتکل ارتباطی شما واقعا به هر دو خط نیاز باشد. که البته ظاهرا شما نیاز ندارید.

نکات بسیار مهم در تهیه پروگرامر که متاسفانه فراموش میشود!

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
    X