اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

چرخش دقیق موتور

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

چرخش دقیق موتور

سلام
    دوستان من از موتور انکودر دار استفاده میکنم تعداد پالس ها رو میخونم میگم مثلا اگه 300 پالس گرفته استاپ کن 3 ثانیه پالس ها رو صفر کن دوباره...(ب الفرض 300 هم یه دور کامل)
    ولی مشکل من اینجاست ک هر دفعه چند پالس جلو می افته(نقطه شروع و پایانش چند پالس جلو می افتن)
    بنظرتون مشکل کار کجاست
    من با دانش و آکاهی ام تمام جهالت ها رو به زانو در خواهم اورد.

پاسخ : چرخش دقیق موتور

اینرسی جنبشی نیست ؟

اطلاعات کاملتر بزار . موتورت به چی کوپل شده ؟ عکس پروژت رو هم بزار. شاید هم مشکل کد باشه !!!
    اِنَّ الَّذِینَ یُحِبُّونَ أَنْ تَشِیعَ الْفاحِشَهُ فِی الَّذِینَ آمَنُوا لَهُمْ عَذابٌ أَلِیمٌ فِی الدُّنْیا وَ الْآخِرَهِ وَ اللَّهُ یَعْلَمُ وَ أَنْتُمْ لا تَعْلَمُونَ.
    کسانى که دوست دارند زشتی ها در میان مردم با ایمان شیوع یابد عذاب دردناکى براى آنها در دنیا و آخرت است، و خداوند میداند و شما نمی‏دانید. (نور19)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط " سید محمد "
      اینرسی جنبشی نیست ؟

اطلاعات کاملتر بزار . موتورت به چی کوپل شده ؟ عکس پروژت رو هم بزار. شاید هم مشکل کد باشه !!!
      نمی دونم شاید فکر کنم نمیتونم درجا ترمز کنه
      موتورم 24 ولت با انکودر 5 ولت ک 2تا سیم vcc gnd داره دوتاهم آ و ب
      کد هم وقفه خارجی فعال از اون میگیره و میشماره تا به عدد مورد نظر برسه..
      میگم مشکل من فقط جلو رفتن نقاط شروع و پایان

دیدگاه

منم دارم کاری شبیه کار شما را انجام میدم
        به نظرم تعداد پالسی که یک دور را حساب میکنه دقیق نیست چه با محاسبات از دیتاشیت چه چشمی
        شاید بهتر باشه با یک سنسور IR یا مشابه به محض اینکه یک دور شد سنسور یک پالس بده و توی یکی دیگه از اینتراپتای خارجی دیگه مقدار پالسها دوباره به ۰ برگرده
        اینطور شاید دقیقتر بشه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ®Ÿ_amin_Ÿ®
          منم دارم کاری شبیه کار شما را انجام میدم
          به نظرم تعداد پالسی که یک دور را حساب میکنه دقیق نیست چه با محاسبات از دیتاشیت چه چشمی
          شاید بهتر باشه با یک سنسور IR یا مشابه به محض اینکه یک دور شد سنسور یک پالس بده و توی یکی دیگه از اینتراپتای خارجی دیگه مقدار پالسها دوباره به ۰ برگرده
          اینطور شاید دقیقتر بشه
          ن اصلا نمیتونم یا بهتر بگم نمیشه از این روش استفاده کرد(بخاطر ی سری محدودیات ها)
          نمیدونم چرا پالس اضافی میگیره :read:

دیدگاه

دوستان کمک کنید بنظرتون مشکل کار کجاست؟؟

دیدگاه

سلام
              یکی از پایه ها رو به اینتراپت خارجی وصل کن مثلا پایه a
              و یکی دیگه رو به یه پایه دیگه از میکرو وقتی وقفه رو دریافت کردی تو روتین وقفه چک کن پایه میکرو که به b اینکودر وصل هست 1 یا 0 هستش
              اگر 1 بود یکی اضافه کن وگر نه یکی از متغییر کم کن با این روش دقیقا زاویه شفت رو داری حالا میتونی اگر موتور از موقعیت مناسبش گذشت یکم
              موتور رو معکوس حرکت بدی یا خیلی بهتر یه PID کنترلر براش ینویسی

دیدگاه

سلام
                اگه درست متوجه شده باشم، مشکل همون اینرسی هستش.
                واسه توصیفش پنکه رو مثال بزنیم؛ وقتی پنکهآ‌ی روشن رو خاموش می‎آ‌آ‌کنیم، به محض زدن دکمه خاموش آیا پرهآ‌های پنکه درجا متوقف میشن؟ خب نه نمیشن.
                اینم همونه.
                وقتی میگین به 300 رسید استپ کنه، یه خورده دیگه حرکت مینه و بعد وای میسته. واسه همین به جای 300 مثلا 305 رو نشون میده.
                البته میشه این مشکل رو تا حدودی برطرف کرد.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط milad0110
                  سلام
                  اگه درست متوجه شده باشم، مشکل همون اینرسی هستش.
                  واسه توصیفش پنکه رو مثال بزنیم؛ وقتی پنکهآ‌ی روشن رو خاموش می‎آ‌آ‌کنیم، به محض زدن دکمه خاموش آیا پرهآ‌های پنکه درجا متوقف میشن؟ خب نه نمیشن.
                  اینم همونه.
                  وقتی میگین به 300 رسید استپ کنه، یه خورده دیگه حرکت مینه و بعد وای میسته. واسه همین به جای 300 مثلا 305 رو نشون میده.
                  البته میشه این مشکل رو تا حدودی برطرف کرد.
                  دوستمون به نکته جالبی اشاره کرد و اگر از اینتراپت استفاده کنی برای شمارش و یه ریجیستر بزاری که با ایجاد وقفه مقدارش افزایش پیدا کنه فکر کنم این مشکل حل بشه و اگر از اینکودر صنعتی استفاده میکنید در هر دور 360 درجه یک پایه داره که به ازای دور کامل یک پالس تصحیح کننده میفرسته ولی اگر موتورتون فقط در یک جهت حرکت میکنه همون اینتراپت فکر کنم کافی باشه
                  عجب روزگاریست...! هیچکس به سکوت آدم نمیرسد،همه منتظرند به داد آدم برسند...!

دیدگاه

این مشکل به نظر من نمیتونه از نرم افزار باشه. در نحوه راه اندازی موتورت تجدید نظر کن. حداکثر جریانی رو که میتونه تحمل کنه بهش بده تا اینرسی باعث نشه اضافه بچرخه. همه موتورهای استپر یه حداکثر فرکانس دارن. مثلا ۵۰۰ هرتز. بیشتر از اون بهش بدی استپهات گم میشن و اضافه میاری. ولی در کل به نظرم جریان کم به موتور میدی و نمیتونه خوب قفل کنه. همونطور که میدونید استپر وقتی قفل میکنه بیشترین جریانو میکشه. اگه سرعت یا فرکانس بالا باشه و همزمان با اون موتور نتونه جریان کافی بکشه٬ به محض اینکه متوقف شد ممکنه چندتا استپ جلوتر بپره. مخصوصا اگه یه باری بهش متصل باشه٬ اونوقت دیگه فاجعه میشه. موتور شما در حالت بی باریه؟
                    انسانها 10 دسته اند: دسته ای که باینری میدانند و دسته ای که باینری نمیدانند!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hamedtaran
                      این مشکل به نظر من نمیتونه از نرم افزار باشه. در نحوه راه اندازی موتورت تجدید نظر کن. حداکثر جریانی رو که میتونه تحمل کنه بهش بده تا اینرسی باعث نشه اضافه بچرخه. همه موتورهای استپر یه حداکثر فرکانس دارن. مثلا ۵۰۰ هرتز. بیشتر از اون بهش بدی استپهات گم میشن و اضافه میاری. ولی در کل به نظرم جریان کم به موتور میدی و نمیتونه خوب قفل کنه. همونطور که میدونید استپر وقتی قفل میکنه بیشترین جریانو میکشه. اگه سرعت یا فرکانس بالا باشه و همزمان با اون موتور نتونه جریان کافی بکشه٬ به محض اینکه متوقف شد ممکنه چندتا استپ جلوتر بپره. مخصوصا اگه یه باری بهش متصل باشه٬ اونوقت دیگه فاجعه میشه. موتور شما در حالت بی باریه؟
                      اصلا موتورش استپر نیست . DC هست . فکر کنم گیربکس دار باشه .
                      اِنَّ الَّذِینَ یُحِبُّونَ أَنْ تَشِیعَ الْفاحِشَهُ فِی الَّذِینَ آمَنُوا لَهُمْ عَذابٌ أَلِیمٌ فِی الدُّنْیا وَ الْآخِرَهِ وَ اللَّهُ یَعْلَمُ وَ أَنْتُمْ لا تَعْلَمُونَ.
                      کسانى که دوست دارند زشتی ها در میان مردم با ایمان شیوع یابد عذاب دردناکى براى آنها در دنیا و آخرت است، و خداوند میداند و شما نمی‏دانید. (نور19)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط " سید محمد "
                        اصلا موتورش استپر نیست . DC هست . فکر کنم گیربکس دار باشه .
                        اگه گیربکس داره که این مشکلات عادیه. اگه استپر بود عجیب بود.
                        انسانها 10 دسته اند: دسته ای که باینری میدانند و دسته ای که باینری نمیدانند!

دیدگاه

همانطور که دوستان اشاره کردن میتونید از یک PID استفاده کنید و یا یک P خالی
                          و یا ساده تر شما توی برنامت طوری قرار بده که وقتی پالسا به ۳۰۰ نزدیک شد سرعت موتور کم شه که این شیب کم شدنش بستگی به خودت و نوع موتور و ... داره و اینطوری وقتی موتور رسید به ۳۰۰ پالس متوقف میشه یا مثلا به ۲۸۵ رسید برعکس ولتاژ بده تا ترمز کنه

دیدگاه

مرسی از پاسخ دوستان
                            واسه کنترل سرعتش از pwm استفاده میکنم دقیقا همین کار کردم تئ پالس های اخر سرعتش کم کردم ولی باز رد میکنه نقطه شروع!!
                            یه مسله دیگه تو 300 پلاریته بلافاصله عوض میشه پس فکر نکنم اینرسی یا لختی حاکم باشه

دیدگاه

این نکته را خودتونم میدونید ولی گفتم بگم شاید مفید باشه :
                              انکودر به سر موتور وصله ولی شما دارید از دید شافت که به گیربکس وصله نگاه میکنید که این همون نسبتیه که تو مشخصات موتور مینویسند مثلا ۱۰۰ به ۱
                              پس اینکه چنتا انکودر جلو میوفته یعنی شاید سر گیربکس خیلی کم چرخش میکنه شاید در حد یک درجه یا کمتر
                              پس اون اینرسی شاید کم باشه و به چشم نیاد ولی تاثیر داره

نمیدونم شایدم من درست نمیگم

موفق باشید

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X