اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ایده اندازه گیری فرکانس تا دو رقم اعشار

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

ایده اندازه گیری فرکانس تا دو رقم اعشار

سلام خددمت دوستان محترم
    کسی ایده برای ساخت فرکانس متری با دقت اندازه گیری تا دو رقم اعشار داره ؟
    به وسیله مدارهایی مثل اشمیت تریگر یا مقایسه کننده و شمارش تعداد تغییر حالت های خروجی که همواره عددی صحیح است نمی توان به این هدف رسید . احتمالا ایده کار برا اساس ابزار های ریاضی محقق می شود . کسی اگر ایده ای دارد ممنون می شوم بیان کند.

پیروز و سربلند باشید.
    آدمی از عالم خاکی نمی آید بدست

عالمی دیگر بباید ساخت و از نو آدمی
    پردازش تصویر با FPGA از صفر تا انتها
    http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=74299.0

پاسخ : ایده اندازه گیری فرکانس تا دو رقم اعشار

شما می توانی با یک کانترکه بهتر است 16 بیتی باشد مثل تایمر کانتر 2 در atmega16 و با قرار دادن یک تاخیر یک ثانیه ای میزان مثلا لبه بالا رونده را اندازه بکیری و توسط آن فرکانس را بدست آوری
    یکی میگفت خدا چرا به حرفای ما گوش نمیده گفتم
    هان ای صنما،دل یک دله کن
    گر سر ندهم ،وانگه گله کن

دیدگاه

خیلی ممنون از راهنماییتان.
      منبعی برای مطالعه بیشتر می شناسید؟

ببینید منظورتونو درست متوجه شدم . مدت زمانی رو که طول می کشه تا دامنه موج ورودی از صفر تا پیک برسه رو اندازه بگیرم و با نسبتی اون رو به یک ثانیه تعمیم بدم.

دیدگاه

شرمنده شما منظور من را متوجه نشدید منظور من از لبه بلا رونده تعداد آن بود نه زمان آن البته این کار تنها برای یک موج مربعی یا پالس جواب می دهد
        که با شمارش تعداد بالا رفتن تعداد تکرار یک سیکل را در یک ثانیه اندازه بگیرد که همان فرکانس است :nerd:
        هان ای صنما،دل یک دله کن
        گر سر ندهم ،وانگه گله کن

دیدگاه

البته تعداد بالا رفتن در یک ثانیه همواره مقداری صحیح است . با میکرو نمی توان مثلا یک و نصفی پالس رو تشخیص داد .
          سابق بر این این کار رو با اشمیت تریگر ها و مقایسه کننده های ولتاژ انجام دادم ولی نتیجه دلخواهی حاصل نشد .

دیدگاه

شما می توانی یک کار دیگر بکنی مثلا وقفه 0 را برای لبه بالا رونده فعال کنی و در آن تایمر ترجیحا 16 بیتی را صفر کنی و وقفه 0 را غیر فعال کرده و وقفه 1 را در لبه بالا رونده در همان جا فعال کنی و با روی فعال شدن لبه بالا رونده مقدار زمان را اندازه بگیری و از زمان بدست امده فرکانس را بدست آوری :nerd:
            هان ای صنما،دل یک دله کن
            گر سر ندهم ،وانگه گله کن

دیدگاه

حتما لازم نیست تا نصف پالس رو هم شماش کنی تا بگی که فرکانس مثلا 12.5 هستش
              فرض کن با تایمر یه زمان 0.4 ثانیه ساختی و تعداد پالس هایی هم که شمارش کردی شده 17 تا. الان فرکانس رو که حساب می کنی میشه: 42.5=2.5*17
              یعنی تا یک رقم محابسه شما درست.
              همین کار رو برای دو رقم انجام بده
              عمر گران میگذرد خواهی نخواهی سعی بر آن کن نرود رو به تباهی
              مطلب دل را طلب از سوی خدا کن زآنکه بود رحمت او لا یتناهی

دیدگاه

من فک کنم قضیه منتفی هستش . چون که اصولا میکرو هایی کهم ا اسفاده میکنیم این دقت رو ندارن مخصوصا هم تو کشور ما میکرو های درجه 3 میارن . :sad:
                مهم نیست که چه اندیشه ای در سر و چه ترسی در دل دارید؛ مهم آن است که بیکار ننشینید و دست به کاری بزنید و وارد میدان عمل بشوید.

نمی توانید به کودکی بیاموزید که از خود مواظبت کند، مگر آنکه او را آزاد بگذارید تا برای مواظبت از خود بکوشد؛ ممکن است اشتباه کند، ولی دانایی او از میان همین اشتباهات سرچشمه می گیرد.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط reza_micro
                  حتما لازم نیست تا نصف پالس رو هم شماش کنی تا بگی که فرکانس مثلا 12.5 هستش
                  فرض کن با تایمر یه زمان 0.4 ثانیه ساختی و تعداد پالس هایی هم که شمارش کردی شده 17 تا. الان فرکانس رو که حساب می کنی میشه: 42.5=2.5*17
                  یعنی تا یک رقم محابسه شما درست.
                  همین کار رو برای دو رقم انجام بده
                  فرمایش شما درست . صحبت من برای زمانی بود که زمان نمونه برداری به خاطر شرایط سیگنال ورودی یک ثانیه می بود . مطمئنا بدست آوردن هر رقمی ولو اعشاری جواب صحیح این مساله نیست . یه مثال می زنم .
                  فرض کنید تعداد پالس شمارش شده 17 عدد باشد . با زمان نمونه برداری 0.4 ثانیه فرکانس 42.5 هرتز محاسبه می شود حالا فرض کنید تعداد پالس ورودی 18 عدد شود . دراین حالت فرکانس اندازه گیری 45 هرتز می شد . در این شرایط ما هیچگاه نمی توانیم فرکانس هایی بین 42.5 تا 45 هرتز را اندازه گیری کنیم . سیگنال ورودی هر رنجی بین این دو مقدار مفروض داشته باشد مدار یا حد بالا را می دهد یا پایین . که حداکثر به میزان 2.5 هرتز خطا داریم و این مطلوب نیست .
                  از شما بابت ایده خوبتون ممنونم .

از دوستی هم که ایده خوبی با وقفه ها داده بودند ممنونم . پیش از این همین کار را کرده بودم ولی طبق فرمایش segmex دقت لازم بدست نیامد .

پیروز و سربلند باشید.

دیدگاه

آقا پویا من هم برات یه مثال می زنم تا مسئله برات روشن بشه.
                    فرض کن که یه ADC با دقت 10 بیتی داریم و شما میخوای که ولتاژ بین صفر تا 5 ولت رو باهاش تبدیل به دیجیتال بکنی.
                    خوب حالا دقت شما چقدره؟ معلومه: 1024/5 که میشه 0.0048828125 ولت.یعنی هر پله شما به اندازه این ولتاژه.

خوب حالا پله اول شما 0.004828125 هستش. پله دوم شما 0.009767652 هستش. پله سوم 0.0146484375 و الی آخر

سوال من حالا اینه. اگه شما بخوای تا دورقم اعشار این ولتاژ رو نشون بدی پله اول رو چند نشون میدی؟
                    پله دوم چقدره؟ پله سوم چقدره؟
                    آیا می تونی مقداری رو بین دو پله متوالی رو اندازه بگیری؟
                    خاصیت دیجیتال همینه. شما نمیتونی بین دو پله رو اندازه بگیری. هر چقدر که دقتت و بالا ببری باز هم اعداد بین دو پله متوالی رو از دست میدی.
                    اگه از این خاصیت خوشت نمیاد باید بری سراغ آنالوگ...

دیدگاه

سلام
                      بله درست است . می شه به نحوی دقت اندازه گیری رو بالا برد که این فاصله های مذکور خللی در اجرای نسبتا صحیح برنامه نداشته باشد . یعنی تا حد قابل قبولی بتوان از خطاهای به وجود آمده چشم پوشی کرد . در درس DSP پیشرفته ما اغلب با فرمول های آماری سر و کار داریم که سعی می کنن با دقت قابل قبولی و با استفاده از اطلاعات پیشین مجهول های مورد نظر مثل فرکانس رو محاسبه کنند . منظور دقیق من وارد کردن ضریب هایی منطبق بر مشاهده است . در این باب نظر شما رو به کتاب آقای محامد پور جلب می کنم .
                      پس بدین ترتیب برای نیل به این هدف ابزارها و وسایل دیگری مورد نیاز است .

از شما دوست عزیز ممنونم .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط golgolak
                        شما می توانی یک کار دیگر بکنی مثلا وقفه 0 را برای لبه بالا رونده فعال کنی و در آن تایمر ترجیحا 16 بیتی را صفر کنی و وقفه 0 را غیر فعال کرده و وقفه 1 را در لبه بالا رونده در همان جا فعال کنی و با روی فعال شدن لبه بالا رونده مقدار زمان را اندازه بگیری و از زمان بدست امده فرکانس را بدست آوری :nerd:
                        شما گفته بودید که دقت کافی را ندارد برای بدست اوردن دقت کافی می توانید چند بار نمونه برداری کرده و میانگین بگیرید
                        هان ای صنما،دل یک دله کن
                        گر سر ندهم ،وانگه گله کن

دیدگاه

بنده هم از شما آقا پویای گل ممنونم.
                          من هم درس DSP رو پاس کردم (البته نه پیشرفته) مباحث خیلی جالبی داره ولی با این تفاوت که سیگنال هات همیشه دیجیتال هستن. و دیگه کاری با آنالوگ نداری.
                          محاسبات تو DSP خیلی طولانی هستن و فکر نمی کنم با میکروی 8 بیتی این محاسبات رو انجام داد.
                          باز هم ازت به خاطر طرح این موضوع ممنونم. :agree:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط golgolak
                            شما گفته بودید که دقت کافی را ندارد برای بدست اوردن دقت کافی می توانید چند بار نمونه برداری کرده و میانگین بگیرید
                            خیلی ممنونم .
                            از دلسوزی دوست عزیز ممنونم .
                            راه جالبی رو پیشنهاد کردید . نظر شما رو به تایپیک زیر جلب می کنم .
                            http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=18164.0
                            با توجه به مطالب این تایپیک دیگر نمی توان میانگین گرفت . حتی ریاضیات پیشرفته آماری به خاطر تک نمونه بودن ورودی کاری از دستش بر نمی آید . ولی در کل راه خوبی است در صورتی که به اندازه کافی نمونه داشته باشیم .
                            با توجه به مطالب گرد آوری شده دوستان راهی رو پیشنهاد می کنم .
                            با توجه به تایپیک اشاره شده اگر بتوان از موج پریودیک ورودی تنها پهنای یک پریود را اندازه گرفت می توان آن را به کل موج نسبت داد . فقط کافی است پالسی به اندازه پهنای دوره تناوب موج ورودی ایجاد کنیم . این کار را با اشمیت تریگر می تونیم انجام دهیم . در صورتی که نتیجه مطلوب نبود مدار های مبدل آنالوگ به دیجیتال یا مدار های مقایسه کننده ولتاژ یا آشکار ساز عبور از صفر هستند . بدین ترتیب از شلوغی کار کاسته می شود . زیرا از سیگنال ورودی تنها بخشی از آن که مورد نیاز است ( پهنای دوره تناوب ) رو جدا کردیم . حالا برای اندازه گیری پالس مذکور طبق فرمایش دوست خوبمون می توانیم از وقفه ها و تایمر 16 بیتی استفاده کنیم یا از Input Capture . برای بهتر شدن نتیجه حاصله طبق فرمایش دوست عزیزمون می توانیم میانگین بگیریم . بدین ترتیب که تمهیدی بیاندیشیم که به جای یک نمونه پالس از سیگنال ورودی چند نمونه از جاهای مختلف گردآوری گردد و در نهایت میانگین گرفته شود . بدین ترتیب جواب قابل قبولی بدست می آوریم .

با سپاس .
                            پیروز و سربلند باشید .

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                            X