اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

تولید موج سینوسی با AVR

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : تولید موج سینوسی با AVR

پاسخ سوالات شما:
    1- برنامه هایی با visual basic نوشته شده که اعداد را محاسبه می کند.
    2- برای فرکانس های بالاتر از 50 هرتز، منحنی یک خط افقی می شود.
    3- برای افزایش تا 300 هرتز باید سرعت خواندن table افزایش یابد.
    4- در صورت رعایت مسائل مرتبط با نویز که به برخی از آنها در تاپیک مهم بالای انجمن AVR اشاره کرده ام، مشکلی برای استفاده از AVR وجود ندارد. اما برخی الگوریتم هایی که در کنترل موتورهای صنعتی استفاده می شود، در حد توان AVR نیست و لازم است از کلاک بالاتر یا در برخی مواقع امکانات پردازشی بیشتر برخوردار باشد.
    5- در mega64 سخت افزار لازم برای اضافه کردن Dead time مانند XMEGA وجود ندارد و البته روش هایی برای انجام این کار وجود دارد که باید از هردو تایمرهای 1 و 3 استفاده شود، اما با توجه به وجود میکروکنترلری مانند XMEGA صرف وقت برای این کار در مورد AVR چندان توجیه پذیر نیست و بهتر است از گیت NOT برای تولید 3خروجی متمم و قابلیت اضافه کردن Dead time در IR2130 استفاده شود.
    اوژن: به معنای افکننده و شکست دهنده است
    دانایی، توانایی است-Knowledge is POWER
    برای حرفه ای شدن در الکترونیک باید با آن زندگی کرد
    وضعمان بهتر می شود، اگر همه نسبت به جامعه و اطراف خود مسوول باشیم و نگوئیم به ما چه
    قوی شدن و خوب ماندن - خوبی کردن به دیگران یک لذت ماندگار است
    اگر قرار باشد نفت و منابع خام را بدهیم و چرخ بگیریم، بهتر است چرخ را از نو اختراع کنیم
    ساعت کار بدن اکثر انسان ها کمتر از 800000 ساعت است و بعد از آن از کار می افتد

دیدگاه

ممنون از پاسختون در مورد پاسخ اول منظورم این بود که اعداد برچه اساسی است یعنی برای محاسبه فرکانس است بر اساس اضافه کردن 0.1 هرتز؟2- ((الگوریتم هایی که در کنترل موتورهای صنعتی)) چه الگوریتمهایی است که احتیاج به سرعت بالا دارد؟3-آیا از ir2130 برای igbt های با هر توانی میتوان استفاده کرد؟4-آیا شما این برنامه را برای xmega هم نوشته اید؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط زوار
        ممنون از پاسختون در مورد پاسخ اول منظورم این بود که اعداد برچه اساسی است یعنی برای محاسبه فرکانس است بر اساس اضافه کردن 0.1 هرتز؟2- ((الگوریتم هایی که در کنترل موتورهای صنعتی)) چه الگوریتمهایی است که احتیاج به سرعت بالا دارد؟3-آیا از ir2130 برای igbt های با هر توانی میتوان استفاده کرد؟4-آیا شما این برنامه را برای xmega هم نوشته اید؟
        1- بله اعداد بر اساس فرکانس مطلوب در خروجی محاسبه شده است که از روی فرکانس کلاک تایمر و تعداد نقاطی که باید از جدول خوانده شود، قابل محاسبه است.
        2- در برخی کنترل موتورهای صنعتی با اندازه گیری جریان موتور و گاهی از ولتاژ اعمال شده، مدل ریاضی موتور استخراج می شود و فرمان ها هم بر همان اساس به موتور اعمال می شوند. اما در بسیاری از کاربردها همان روش SPWM جوابگوست که اشکال اصلی این روش، کم بودن ولتاژ خروجی است. برای جبران سازی این کمبود ولتاژ بجای SPWM از روشی به نام SVM یاُSpace Vector Modulation استفاده می شود.
        3- تاکنون محدودیتی برای استفاده از IR2130 در توان های بالا در منابع مختلف مشاهده نکرده ام.
        4- پاسخ مثبت است. اما در XMEGA هم به دلیل استفاده از IR2130 ساخت Dead time به عهده این IC است.
        وضعمان بهتر می شود، اگر همه نسبت به جامعه و اطراف خود مسوول باشیم و نگوئیم به ما چه
        اگر قرار باشد نفت و منابع خام را بدهیم و چرخ بگیریم، بهتر است چرخ را از نو اختراع کنیم

دیدگاه

با سلام مهندس در ورژن جدید این نرم افزار acceleration وdeceleration را هم اضافه میکنید؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط زوار
            با سلام مهندس در ورژن جدید این نرم افزار acceleration وdeceleration را هم اضافه میکنید؟
            چنین قصدی را حداقل برای نسخه بعدی نداشتم و در صورت وارد کردن پارامترهایی نظیر Acceleration، بهتر است نرم افزار بصورت اساسی تغییر کند که شاید در نسخه های بعدی قابل انجام باشد.

دیدگاه

با سلام مهندس میشه این ورژن را همونجوری بنویسید که قابلیت اضافه کردن acceleration را داشته باشه که اگر من خواستم این کار را انجام بدم بتونم ممنون

دیدگاه

این کار قدری نیاز به وقت گذاشتن دارد که بسته به شرایط و مقدورات عمل خواهم کرد.

دیدگاه

با سلام آیا شما مطلبی یا سایتی دربارهSpace Vector Modulation دارید که من ببینم این روش چه جوریه؟آیا درایورهای دیگه ای برای igbt میشناسید که هم ایزوله باشه وهم dead time را به موج اضافه کنه؟در ضمن ir2130 تا ولتاژ 600 ولت را تحمل میکنه آیا برای igbt های 1200 ولتیم میشه ازش استفاده کرد؟ممنون از پاسختون

دیدگاه

نوشته اصلی توسط زوار
                    با سلام آیا شما مطلبی یا سایتی دربارهSpace Vector Modulation دارید که من ببینم این روش چه جوریه؟
                    به زبان فارسی سراغ ندارم و به زبان انگلیسی هم با یک جستجو در Google میتوانید به منابع متعددی دست پیدا کنید.

آیا درایورهای دیگه ای برای igbt میشناسید که هم ایزوله باشه وهم dead time را به موج اضافه کنه؟در ضمن ir2130 تا ولتاژ 600 ولت را تحمل میکنه آیا برای igbt های 1200 ولتیم میشه ازش استفاده کرد؟
                    برای ولتاژ 1200 ولت HCPL-316j را ببینید. به غیر از آن و IR2130 هم فعلا در بازار شماره دیگری را سراغ ندارم. اما قطعاتی با عنوان کلی IPM وجود دارند که در نسل های پیشرفته آن، مجموعه IGBT و ایزولاسیون و درایور و حفاظت همگی در یک پکیج واحد قرار دارند و نمونه هایی هم احتمالا در بازار وجود دارد که باید در این مورد سوال کنید.

دیدگاه

با سلام
                      اقای کینژاد من توی برد BLACKOUT (برق اضطراری) اسانسور از IR2132 استفاده کردم که یه سه فاز عالی 60 ولت با یه MEGA16 تولید میکنم
                      با انواع رمپ و ... کار این برد هم اینه که اگر برق موقع کار اسانسور بره کابین رو در بهترین جهت و به نزدیکترین طبقه میبره
                      من باهاش خیلی کار کردم ولی تو ایران کمیاب هست من خودم هم از بیرون تهیه میکنم که قیمتش هم حدود 6000 تومان هست
                      اما برای 1200 ولت چیزی ندیدم یعنی تا حالا نیاز نشده
                      تجربه معلم خشنی هست اول امتحان میگیره بعد درس میده !!!
                      به دلیل برخی مشکلات بوجود اماده دیگه امکان ادامه فعالت در این انجمن مقدور نیست.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط زوار
                        با سلام آیا شما مطلبی یا سایتی دربارهSpace Vector Modulation دارید که من ببینم این روش چه جوریه؟آیا درایورهای دیگه ای برای igbt میشناسید که هم ایزوله باشه وهم dead time را به موج اضافه کنه؟در ضمن ir2130 تا ولتاژ 600 ولت را تحمل میکنه آیا برای igbt های 1200 ولتیم میشه ازش استفاده کرد؟ممنون از پاسختون
                        ایم مطلب مال خود اتمل هست البته فارسی نیست و لی میتونه مفید باشه
                        http://www.atmel.org/dyn/resources/prod_documents/doc32094.pdf

دیدگاه

با سلام مجدد و تشکر از راهنمایی های سازندتون
                          اقای کینژاد فکر میکنم تا حالا متوجه شدید که من تو کار آسانسور هستم
                          من تقریبا با تمام این مواردی که توی این پست مطرح شده با درایو هامون که روی اسانسور استفاده میکنیم دست و پنجه نرم کردم
                          و تقریبا تمام بردهای مورد نیازمون رو خودم طراحی و در حال تولید اونها هستم ولی این وسط جای یک درایو یا اینورتر مناسب خالیه با توجه به اینکه کانالهای خوبی برای خرید و تحلیل انواع قطعات مورد نیاز این کار دارم فکر کنم بتونم با کمک شما طراحی و بسازم (که واقعا سود اوری خوبی برام خواهد داشت)
                          من از انواع انورتر های بازار استفاده کردم البته از مخصوص اسانسورهاش (یکمی پارامترهاشون برای این کار بهینه شدن) از چینی INVET گرفته تا LG,LS,SIMENS و ...
                          بین این درایوها یکی هست که فقط مخصوص اسانسورش تولید میشه و جالبش اینجاست که محصول ترکیه است و کار ایی واقعا عالیی داره من کارخونش که چه عرض کنم کارگاهی که تولید میشه رفتم یه شرکت نسبتا کوچیکه که بردهای اسانسور تولید میکنه که این درایو رو طراحی کردن و تولید میکنن اسمش هم ARKEL هست من هم میخوام همین کارو بکنم
                          حالا این سوال رو از شما دارم که ایا میشه رو کمک شما در این مورد حساب کرد که من شروع به طراحی کنم حتی اگر بشه حضورا خدمت برسم و از تجربیات شما استفاده کنم؟
                          در ضمن من این کار رو بدون جدول لوکاپ انجام دادم و چون فرکانس ما تقریبا ثابته و فقط در استارت و استوپ موتور نیاز به شیب داشتیم با فرمول این کارو انجام دادم (فقط یه جور سافت استارت هست و بس)

دیدگاه

با سلام به مهندس هادی و مهندس کی نژاد آقا هادی منم میخوام روی همچین چیزی کار کنم البته در حد کنترل دور اگر موافقید با هم کار کنیم و از تجربیات ارزشمند مهندس کی نژادم استفاده کنیم تا بقیه دوستان هم بتونند استفاده کنند فکر کنم مطلب خوبی باشه و بار علمی خوبی داره البته من یکم سوادم کمه :sad: ممنون از راهنمایی شما اساتید

دیدگاه

برای پاسخگویی و کمک در حد مقدورات، به روال گذشته آماده هستم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط زوار
                                با سلام به مهندس هادی و مهندس کی نژاد آقا هادی منم میخوام روی همچین چیزی کار کنم البته در حد کنترل دور اگر موافقید با هم کار کنیم و از تجربیات ارزشمند مهندس کی نژادم استفاده کنیم تا بقیه دوستان هم بتونند استفاده کنند فکر کنم مطلب خوبی باشه و بار علمی خوبی داره البته من یکم سوادم کمه :sad: ممنون از راهنمایی شما اساتید
                                زوار جان اگر درحد کنترل دور موتور باشه که چیزی نیست با IR2132 خیلی راحته
                                این شماتیکی هست که من طراحی کردم

و این هم یه نمونه عملی از این کار که طراحی خودم هست و برد همون برق اضطراری اسانسوره

این هم لینک دانلودشون
                                http://www.4shared.com/photo/eRZRAm3-/BLACKOUT.html
                                واین هم یه برنامه خیلی اسون و بدون جدول

interrupt [TIM0_COMP] void timer0_comp_isr(void)
                                {
                                ts++;
                                if(ts > speed)
                                {
                                ts = 0;
                                if(f_motor)
                                {
                                us++;
                                if(us > 510)
                                {
                                us = 0;
                                pwm1 = 127;
                                pwm2 = 210;
                                pwm3 = 45;
                                fr = 1;
                                fs = 0;
                                ft = 0;
                                }
                                if(fr)pwm1++; else pwm1--;
                                if(fs)pwm2++; else pwm2--;
                                if(ft)pwm3++; else pwm3--;
                                if(pwm1 == 255)fr = 0; else if(pwm1 == 0)fr = 1;
                                if(pwm2 == 255)fs = 0; else if(pwm2 == 0)fs = 1;
                                if(pwm3 == 255)ft = 0; else if(pwm3 == 0)ft = 1;
                                }
                                else if(f_stop)
                                {
                                pwm1 = 127;
                                pwm2 = 210;
                                pwm3 = 45;
                                }
                                else
                                {
                                pwm1 = 0;
                                pwm2 = 0;
                                pwm3 = 0;
                                }
                                }

if(f_rl)
                                {
                                OCR1AL = pwm1;
                                OCR1BL = pwm2;
                                OCR2 = pwm3;
                                }
                                else
                                {
                                OCR1AL = pwm2;
                                OCR1BL = pwm1;
                                OCR2 = pwm3;
                                }
                                }

TCCR0=0x0A;
                                TCNT0=0x00;
                                OCR0=0xC8;
                                TCCR1A=0xA1;
                                TCCR1B=0x09;
                                TCCR2=0x69;
                                این هم تنظیمات تایمرها میکرو MEGA16 با فرکانس 8MHz
                                البته ایدال نیست ولی موتور هیچ صدایی نداره و با شیب استارتش میدم و با شیب استپ میکنم
                                متغیرهای f_rl جهت موتور و speed هم سرعت موتور رو کنترل میکنن البته speed هرچه به صفر نزدیکتر باشه سرعت بیشتره
                                امیدوارم مفید باشه

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X