اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

پروگرم کردن میکرو

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پروگرم کردن میکرو

سلام.کمکم کنید من سوالاتم خیلی ابتداییه ولی توش موندم. :cry2:
    من میخوام میکرو avr رو پروگرم کنم.اومدم اول درایور usbasp رو نصب کردم و نصب شد و بعدش نرم افزار khazama رو نصب کردم و میکرو رو رو پروگرمر (پرگرمر AVR ISP programmer((STK300)گذاشتم اما هیچ اتفاقی نمیفته بجز روشن شدن led پاور اون.مشکل کارم از کجاست؟؟
    چند تا سوال زیر رو هم دارم:
    1- usbasp پروگرمر هست؟یا درایورش؟؟
    2- FTDI driver چی هست؟؟الان من برای پروگرم کردن میکرو باید چه نرم افزارهایی رو نصب داشته باشم؟؟
    3- این پروگرمرم کابل USB داره.آیا میتونم با نرم افزار کدویژن پروگرمش کنم؟؟
    4- اصلا کد ویژن برای پروگرم کردن هم استفاده میشه??
    5- نرم افزار خزاما رو هم که نصب کردم، فقط سمت راست نرم افزارو نشون میده، ناقصه.یعنی سمت چپ که PROGRAM OPTION هست اصلا وجود ندارد!! :angry: :angry: :angry: :angry:
    و در این حالت که AUTO PROGRAM رو میزنم خطایی ماد که به USBASP گیر میده و بعد با پیغام خطای زیر میاد.الان ایراد کارم کجا هست؟USBASP که درست نصب شد برام دیگه چشه :cry2: :cry2: :cry2:

6-ضمنا این نمر افزار خزاما فقط وقتی باز میشه که کابل پروگرمر رو به کامپیوتر وصل کرده باشیم؟؟! oo:

پاسخ : پروگرم کردن میکرو

سلام و درود
    شما ابتدا باید با نرم افزاری مثل کدویژن از کدهاتن خروجی Hex بگیرید. سپس فایل Hex رو به وسیله ی نرم افزار ProgISP بریزی توی میکروکنترلر.
    STK300 یک نوع پروگرامر دیگه هست و ربطی به USBasp نداره.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط فکر
      سلام و درود
      شما ابتدا باید با نرم افزاری مثل کدویژن از کدهاتن خروجی Hex بگیرید. سپس فایل Hex رو به وسیله ی نرم افزار ProgISP بریزی توی میکروکنترلر.
      STK300 یک نوع پروگرامر دیگه هست و ربطی به USBasp نداره.
      خب سوالم این بود فایل هگز رو با همون کدویژن نمیشه تو میکرو ریخت؟؟
      نمیشه بجای progISP از khazama استفاده کرد؟
      من متوجه نشدم :cry2:مگر برای اینکه usb برای کامپیوتر قابل خواندن بشه نباید،usbasp رو نصب کنیم؟؟
      پروگرمر من اینه:
      http://www.ne-ir.com/Programmers/NMP101.aspx?lang=Fa
      روشم نوشته که STK300هست و usb داره.

دیدگاه

سلام
        تو khazama گزینه اول از سمت چپ رو انتخاب کنید و ازاونجا فایل هگزتون رو انتخاب کنید و auto program رو بزنید
        telgram:09396888049

دیدگاه

نوشته اصلی توسط tonrar
          خب سوالم این بود فایل هگز رو با همون کدویژن نمیشه تو میکرو ریخت؟؟
          نمیشه بجای progISP از khazama استفاده کرد؟
          من متوجه نشدم :cry2:مگر برای اینکه usb برای کامپیوتر قابل خواندن بشه نباید،usbasp رو نصب کنیم؟؟
          پروگرمر من اینه:
          http://www.ne-ir.com/Programmers/NMP101.aspx?lang=Fa
          روشم نوشته که STK300هست و usb داره.
          سلام و درود
          از طریق USB فقط تغذیه این پروگرامر تامین میشه و شما باید اون رو به درگاه چاپگر وصل کنید. از لپتاپ استفاده می کنید؟
          این رو توی توضیحاتش نوشته:
          - ارتباط از طریق پورت پارالل Parallel
          - تغذیه USB (عدم نیاز به آدابتور) به همراه کابل رابط USB

این پروگرامر 2 تا سیم داره یکی برای تغذیه که همون USB هست و یکی هم برای انتقال اطلاعات. هر 2 تا رو وصل کردید؟

دیدگاه

سلام.خیلی ممنون.نه من فکر کردم فقط usb هست.امتحان میکنم
            پس اینجوری اصلا نمیتونم با لپتاپ باهاش کار کنم :sad:

دیدگاه

بهتر بود تصویری از پروگرامر خود قرار میدادید و یا اینکه فایل PDF راهنمای پروگرامر را برای بررسی اینجا لینک میکردید.
              اگر پروگرامر شما STK200/300 باشد؛ از برنامه دوست گرامی بنده آقای خزاما نمیتوانید استفاده کنید. چون این برنامه فقط برای USBasp نوشته شده است.

نکات بسیار مهم در تهیه پروگرامر که متاسفانه فراموش میشود!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط lachini
                بهتر بود تصویری از پروگرامر خود قرار میدادید و یا اینکه فایل PDF راهنمای پروگرامر را برای بررسی اینجا لینک میکردید.
                اگر پروگرامر شما STK200/300 باشد؛ از برنامه دوست گرامی بنده آقای خزاما نمیتوانید استفاده کنید. چون این برنامه فقط برای USBasp نوشته شده است.
                لینک توضیحات پروگرمر و قبلا گذاشتم.(این:http://www.ne-ir.com/Programmers/NMP101.aspx?lang=Fa
                عکسشم:

راهنماشو هم ندارم و اولین بارم هم هست که میخوام اینکارو انجام بدم :cry:
                الان همین پروگرمر اسمش چیه؟تو کدویژن نوعشو باید چی وارد کنم؟تو سایتش که نوشته STK300.اما از طرفی گفته ISP... هم هست.بنابراین تو تنظیمات کدویژن نوع چیپ رو کدوم وارد کنم؟STK300یا ISP? :sad:
                اتفاقا کلی دیروز به آقای خزاما هم ایمیل زدم.الان این پروگرمر با این نرم افزار خزاما میتونه پروگرم کنه یا نه؟
                اینکه فرمودید:"چون این برنامه فقط برای USBasp نوشته شده است."یعنی چی؟؟یعنی برای چی ها کاربرد داره؟یعنی فقط با استفاده از اتصال usb(بدون بکارگیری هیچ پورت پرینتر و...) میشه پروگرم کرد؟؟خواهشا کمکم کنید.نمیدونستم اینقدر سخت باشه :angry:

دیدگاه

سوال پست قبلیم کلا جدا این هست.این باز یک موضوع دیگه هست و برای همین جدا مطرح میکنم.من در اصل باید با بردهای آموزشی شرکت "ساینا مبتکران" کار کنم. و تو راهنمای اون بردها نرم افزار خزاما وجود داشت.و فکر کنم فقط برای اون بردها این نرم افزار کااربرد داشته باشه.اما اصلا نمیدونم چجوری باهاش کار کنم :cry: دفترچه راهنماشو برام نفرستادن.سایتش هم باز نمیشه
                  saynamobtakeran.com/
                  آقای lachini شما در مورد بردهای avr این شرکت اطلاعی نداری؟؟دوستتون اقای خزاما از طراحاش نیست؟؟من حتی نمیفهمم کجاش برای پروگرم کردنشه :cry:آیا فقط با usb پروگرم میشه یا کابل دیگری هم نیاز داره و...(آخه روش سه تا میکرو قرار داره.من موندم وقتی کابل پروگرم رو بهش وصل کنم، اخه این از کجا میفهمه که قراره کدومشو من پروگرم کنم؟ :angry: :angry
                  اینم تصویر این برد:

اینم نمای بزرگ شده سمت راست همون برد بالا که واضحتره:
                  http://s3.picofile.com/file/8206401984/CAM00458.jpg
                  الان سمت راست پایین پایین زیر اون بلوک نوشته avr programmerیعنی بنظرم باید یو اس بی رو به اونجا وصل کنم(پایین ترین جا سمت راست).آخه کدوم پروگرمری تو مدار داخلی atmega8 داره؟؟ :cry:(اون آی سیه mega8 هست!)
                  یک جای دیگه هم که حدس میزنم برای پروگرم کردنش باشه همین تصویر سمت راست بالاترین جا.اونجا که نوشتهRS232.ولی خب ازون بخام استفاده کنم چیو به چی باید وصل کنم فقط یک پورت COM ازش مشهوده!!
                  اون TXD ,RXD کنارش چیه و باید با چی وصل بشه؟؟کلا همش سواله واسم :cry:
                  اینم تصویر بزرگ شده سمت چپ برد :
                  http://s3.picofile.com/file/8198396634/CAM00457.jpg
                  سومین جایی که حدس میزنم محل پروگرم کردن این برد کذایی باشه، سمت چپ این تصویر ، اون بلوکی که نوشتهUSB، هست.ولی بازم نمیدونم بالاش که نوشته TXD,RXD,DTR چیه؟باید به کجا وصل بشه؟؟
                  وهمچنان این سوال برقراره که از کجا بفهمه کیو (کدوم میکرو رو!) باید پروگرم کنه؟
                  اون وسطای شکل هم programmer port وجود داره.بنظرم اون پورتهایی از میکرو که باید به پروگرمر وصل بشه رو از دل میکرو بیرون کشیده آورده اونجا.ولی خب من اونا رو به کجا وصل کنم اخه!!!
                  چقدر خوب میشه اگر کمکم کنید و بالاخره من بتونم چشمک زدن یک LED رو حدقل ببینم :sad:

دیدگاه

الان سمت راست پایین پایین زیر اون بلوک نوشته avr programmerیعنی بنظرم باید یو اس بی رو به اونجا وصل کنم(پایین ترین جا سمت راست).آخه کدوم پروگرمری تو مدار داخلی atmega8 داره؟؟ :cry:(اون آی سیه mega8 هست!)
                    من پروگرامرهای دیگری هم دیدم که در مدارشون ATmega8 دارند.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط فکر
                      من پروگرامرهای دیگری هم دیدم که در مدارشون ATmega8 دارند.
                      چه جالب نمیدونستم.برای پروگرم کردن یک میکرو از میکرو استفاده بشه :nice:
                      راستی نرم افزار خزاما آیا فقط وقتی باز میشه که پورتهای پروگرم کردن به کامپیوتر متصل باشه؟؟برای من در حالتیکه چیزی از پروگرمرها به کامپیوتر وصل نیست، اصلا خزاما باز نمیشه :surprised:

دیدگاه

USBasp یک پروگرامر هست و منظور من از اینکه برنامه آقای خزاما برای USBasp است، این بود که برنامه ایشون برای پروگرامر USBasp نوشته شده و شما نمیتوانید از آن برای پروگرامر فعلی خود که یک STK200/300 هست استفاد کنید.
                        اما برد آموزشی که در اختیار دارید ظاهرا خود مجهز به پروگرامر میکروهای PIC و AVR است. و شما از ابتدا نیازی به تهیه پروگرامر جداگانه نداشتید.
                        مثلا اگر میکروهای AVR را میخواهید پروگرام کنید (فرضا ATmega32) باید ابتدا از بخش Programmer Ports (همان قسمت بالای میکرو کنترولرها) از پورت ATmega32 سیگنالهای VCC, MOSI, MISO, SCK, RESET را به پایه های هم نام خود در بخش AVR Programmer (همان بخش پایین گوشه سمت راست) وصل کنید. ظاهرا این بخش همان پروگرامر USBasp است. و سپس مدار را روشن کنید و از طریق پورت USB بخش AVR Programmer را به کامپیوتر متصل کنید. اگر نیاز بود باید درایور این پروگرامر را که احتمالا در CD وجود دارد نصب کنید. البته روش ساده تری نیز برای نصب درایور در لینک زیر توضیح داده شده که من آن روش را توصیه میکنم :
                        http://www.elewiz.com/tutorial/programmer/installing-usbasp-driver-software-in-windows-xp-vista-7-8.html

در پایان من به شما توصیه میکنم با توجه به اینکه تازه کار هستید جهت پروگرام کردن از نرم افزار بسکام استفاده کنید. چون این برنامه در ابتدا فیوز بیت میکرو شما را میخواند و احتمال تنظیمات غلط را به حداقل میرساند.

موفق باشید.

دیدگاه

ممنون.آخه در مورد بسکام هیچی دیگه نمیدونم.1)همینجا از کجا باید فیوز بیتهاشو تنظیم کنم؟؟
                          2)در هنگام پروگرم کردن، باید تغذیه 5ولت باشه و این تغذیه رو کی مصرف میکنه؟؟برای خود میکرو؟یا ایسی های پروگرمر؟
                          3)آیا راهی برای تست سلامت پایه های میکرو وجود داره؟؟(تو پست ها یکبار گفته بودن اگر سوخت هباشه، کلا پروگرم نمیشه، و یکبار برعکس گفتن)منظورم اینه این برد آموزشی کلا روشی برای تست صحت قطعاتش هست؟
                          4)و در چه حالتی میکرو میسوزه؟؟و اگر بسوزه چی میشه؟مثل آیسی ها داغ میشه و دود میکنه؟

دیدگاه

5) فیوز بیت ها رو باید به چه نحوی تو کدویژن برنامه ریزی کنم؟یک حالت کلی وجود داره؟؟یا برای هر برنامه ای این فیوز بیت ها باید متفاوت program بشه؟
                            6) وقتی من تنظیمات پروگرم کدویژن رو بیارم، و پروگرمر هم متصل باشه، اونوقت اون تیکهایی که تو فیوز بیت نشون میده، حالتیه که قبلا میکرو رو تنظیم کرده بودند؟؟یانه؟(یعنی تا باز کنم، اون فیوزبیتهایی که از میکور از قبل ها تنظیم شده رو نشون میده؟؟)

دیدگاه

بهتر هست که برای شروع سراغ تنظیم فیوز بیت ها نروید؛ چون هم درک آن در ابتدا کمی شاید مشکل باشد + تنظیم غلط برخی فیوز بیت ها باعث از کار افتادن میکرو شما خواهد شد. بخصوص اینکه پروگرامر موجود بر روی پروگرام فاقد امکان تامین کلاک است.
                              معمولا به همراه بردهای آموزشی دفترچه راهنما به همراه مثال و برنامه های اجرا شده بر روی برد آموزشی هست و بهتر است که فعلا آنها را اجرا کنید. در رابطه با آموزش بسکام کتاب آقای علی کاهه خوب است. و اگر اطلاعات بیشتری بخواهید میتوانید به ویدئوهای تهیه شده توسط آقای مهندس کی نژاد در سایت ایشان و یا پارات مراجعه کنید.

کلا سئوالات شما در رابطه با برد آموزشی را نمیتوان دقیق جواب داد مگر آنکه مشابه همان برد را قبلا کسی کار کرده و با مشخصات آن دقیق آشنا باشد. بهتر است فایل دفترچه راهنمای آنرا مطالعه کنید و در صورت سئوال؛ فایل را در سایت قرار دهید تا پس از بررسی بتوان جواب درستی داد.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...