اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

خطا هنگام پروگرام شدن

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : خطا هنگام پروگرام شدن

نوشته اصلی توسط tonrar
    اگر تیک گزینه Program Fuse Bit برداشته بشه و هیچ فیوز بیتی پروگرم نشه، بازم میتونه کار کنه؟؟
    و اگر فویز بیت های CKSEL نیز در حالتی غیر از اسیلاتور داخلی(مثلا0001) تنظیم شده اند باید بدون کریستال خارجی کار کنه درسته؟؟اما پروگرمر من فقط لحظه ای که flash یا erase chip رو میزنم، یک مدت یک دو ثانیه LED پروگرمش روشنه باز خاموش میشه و خطای همین نفر اول تاپیک رو میده.این علتش فقط به فیوز بیتها برمیگرده؟
    و شما گفتین اگر program all رو بزنیم، ممکنه عامل مشکل باشه.چرا؟؟
    من به شما توصیه میکنم با توجه به اینکه برای شروع در حال کار با میکرو هستید و همچنان حاضر به قرار دادن دفترچه راهنما نیستید. بهتر است پروگرامری تهیه کنید که کار با آن بسیار ساده و راحت باشد. و در عین حال بتواند کلاک لازم را نیز برای میکرو در حین پروگرام کردن تامین کند. تا مطمئن شوید که مشکلی در بحث فیوزبیت CKSEL ندارید. من به شما پروگرامر سانا را پیشنهاد میکنم میتوانید مشخصات آنرا در آدرس زیر مشاهده کنید :
    http://elewiz.com

نکات بسیار مهم در تهیه پروگرامر که متاسفانه فراموش میشود!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط lachini
      ولتاژ 4 ولت هم مشکلی بوجود نخواهد آورد؛ حال آنکه ولتاژ شما 4.8 ولت بوده.
      در رابطه با اتصال پایه 3 و 11 باید بدانید که پایه سه نباید به پایه 11 وصل شود به تصویر زیر دقت کنید :

برای STK200 جامپر J1
      برای STK300 جامپرهای J1 , J2 متصل میشوند.
      J1 = 2 -> 12
      J2 = 3 -> 11
      دو سوال
      1.فرق وصل کردن مستقیم با وصل کردن با جامپر چیست؟
      2.اون power که در مدار هست منظور منبع تغذیه هست یا پایه ی vcc میکرو؟ اگر میکرو هست پس اون دیود اونجا چیکار میکنه مگه پایه ی vcc میکرو جریان نمیکشه؟خب اون دیود که نمیذاره جریان بکشه.

دیدگاه

جامپر = اتصال موقت؛ در صورتیکه بخواهید هم بصورت ST200 و هم بصورت STK300 استفاده کنید؛ جامپر میزنید.
        سیم = اتصال دائم؛ در صورتیکه برای همیشه بخواهید یکی از دو حالت STK200 یا STK300 را استفاده کنید.

همانطور که در تصویر مشاهده فرمودید در این مدار از پورت پرینتر استفاده میشود. و از آنجایی که پورت پرینتر فاقد تامین تغذیه است؛ در نتیجه مداراتی که به این پورت متصل میشوند باید از بیرون تغذیه شوند؛ نتیجه اینکه پس Power تغذیه خارجی برای مدار پروگرامر است. اما تغذیه برای چه چیزی ؟ برای آی سی بافر 74HC244.

دیود قرار گرفته در مدار هم برای حفاظت مدار بکار رفته است که در صورتیکه شما اشتباه کردید و جای مثبت منفی تغذیه را جابجا زدید برای آی سی بافر و احتمالا پورت پرینتر مشکلی پیش نیاید.

و نکته آخر اینکه این دسته از پروگرامر زیاد پیشنهاد نمیشوند به چند دلیل :
        1- نیاز به تغذیه خارجی و در نتیجه احتمال صدمه دیدن پورت در اثر اعمال تغذیه غلط.
        2- عدم تامین کلاک برای میکرو و در نتیجه احتمال از کار افتادن میکرو در اثر تنظیم فیوزبیت CKSEL بر روی گزینه ای بجز RC اسیلاتور داخلی.
        3- پورت پرینتر فاقد حفاظت مناسبی است و در نتیجه اگر در مدار شما مشکلی باشد و پروگرامر را وصل کرده باشیداحتمال صدمه دیدن پورت کامپیوتر بالا است.
        4- این پورت قدیمی شده و در کامپیوترهای جدید جایی ندارد. پس پروگرامر شما نیز در سیستم های جدید قابل استفاده نخواهد بود.

و در نهایت خرید یک پروگرامر به جهت اینکه باعث افزایش سرعت شما در یادگیری است. وقتی که شما در اینجا برای ساخت پروگرامر از دست میدهید را میتوانید برای یادگیری سریعتر AVR صرف کنید.
        از طرفی معلوم نیست که حتما پس از ساخت پروگرامر؛ آنرا بدرستی مونتاژ کرده باشید و ممکن است از نظر مالی بابت از دست دادن قطعات و میکرو و حتی بعضا پورت پرینتر کامپیوتر ضرر مالی شما بیش از هزینه خرید یک پروگرامر شود. مواردی در همین انجمن وجود داشته که بدلیل عدم تهیه درست پروگرامر چندین میکروی کاربر از بین رفته و هزینه آن به مراتب بالاتر از یک پروگرامر خوب و استاندارد بوده است.
        بخصوص که شما ظاهرا در این زمینه مبتدی هستید و احتمال خطا، طبیعتا بالاتر است.

نکات بسیار مهم در تهیه پروگرامر که متاسفانه فراموش میشود!

دیدگاه

یه سوال داشتم که بی ارتباط به این بحث نیست.
          از اونجایی که خطای موجود میتونه به خاطر خراب بودن آی سی بافر باشه میخواستم بدونم چطور میشه اونو چک کرد.
          من پایه ی کنترل رو ولتاژ کم دادم(0.4 یا کم تر) بعد وقتی +5 به ورودی میدم،خروجی H میشه و وقتی صفر، L .اما وقتی هیچی به ورودی نمیدم ، خروجی 2.5 هست.حالا بافر سالمه؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط amir 93101038
            یه سوال داشتم که بی ارتباط به این بحث نیست.
            از اونجایی که خطای موجود میتونه به خاطر خراب بودن آی سی بافر باشه میخواستم بدونم چطور میشه اونو چک کرد.
            من پایه ی کنترل رو ولتاژ کم دادم(0.4 یا کم تر) بعد وقتی +5 به ورودی میدم،خروجی H میشه و وقتی صفر، L .اما وقتی هیچی به ورودی نمیدم ، خروجی 2.5 هست.حالا بافر سالمه؟
            لطفا یه نفر پاسخ بده! :sad:

دیدگاه

چرا یه نفر پاسخ نمیده؟! :angry:
              لطفا کمک کنید.

دیدگاه

!!!

دیدگاه

لطفا پاسخ بدید تا بی خودی یه تا پیک جدید درست نکنم
                  چرا جواب نمیدید؟! :cry:
                  آخه سوال نه بی ربطه و نه خیلی سخت.ولی جواب برام مهمه
                  ممنون میشم پاسخ بدید.

دیدگاه

خب وقتی هیچ کس جواب نمیده چرا شما بیکار میشینید...یکم سرچ کنید تو اینترنت کلی مطلب در موردش پیدا میکنید....
                    اگه آیسیتون سری TTL اونم یه خانواده دیگه که اسمش الان یادم نیست باشه یعنی Open Collector یا همون کلکتور باز باشه اینجوریه ...
                    تولید کننده تجهیزات برنامه پذیر اتوماسیون صنعتی

www.intelart.ir

ساخت کنترلر دما PID فازی با AVR [آموزشی]

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Mahdi.Faani
                      خب وقتی هیچ کس جواب نمیده چرا شما بیکار میشینید...یکم سرچ کنید تو اینترنت کلی مطلب در موردش پیدا میکنید....
                      اگه آیسیتون سری TTL اونم یه خانواده دیگه که اسمش الان یادم نیست باشه یعنی Open Collector یا همون کلکتور باز باشه اینجوریه ...
                      ممنونم از اینکه پاسخ دادید
                      ولی من تا جاییکه بتونم سرچ میکنم و بعد میپرسم
                      در مورد این آی سی هم فقط دیتا شیت رو پیدا کردم واینکه بافر چیه؟ و نتونستم با اینا از سالم بودنش مطمئن شم چون هیچ کجا درمورد اون 2.5 ولت توضیحی نداده بود. شما مطمئن باشید هیچکس سوال الکی نمی پرسه حتماً یه مشکلی داره
                      به هر حال بازم از پاسختون ممنونم

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                      X