اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مشکل پروگرم کردن با بسکام !!!

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

مشکل پروگرم کردن با بسکام !!!

سلام دوستان :
    من با میکرو مگا مگا 16a و بسکام برنامه می نویسم ، با پروگرمر multi avr programmer به سیستم و با پورت usb و در بسکام با usbasp وصل میشم :
    میکرو قبلی را وصل کردم به پروگرمر و برنامه رو ریختم و روی برد بورد هم تست کردم ، بعد از چند مرتبه پروگرم کردن دیگه پروگرمر میکرو رو نشناخت!!! :sad:
    اون میکرو رو گذاشتم کنار با یک میکرو دیگه کارر کردم ، اون هم بعد از دو - سه بار پروگرم شدن ، دیگه توسط بسکام شناسایی نمیشه و این ارور رو میده : :surprised:
    detected micro does not match the selected micro
    در انجمن هم serch زدم به جواب نرسیدم ، شما بگید چه کار کنم ، یک میکرو دیگه بخرم ؟؟؟؟ :cry: :cry:
    آرزوی سرافرازی برای ایران عزیز . . .

پاسخ : مشکل پروگرم کردن با بسکام !!!

دوستان میکرو را باید احیا کرد ؟
    یا باید میکرو را دفن کرد ؟
    باید چکار کنم ، یکی دیگه بخرم ؟؟؟ :cry:

دیدگاه

به ویدئوی زیر نگاه کنید :
      http://www.aparat.com/v/NyKvU

در این ویدئو، بنده هر بار یک میکروی جدید را درون پروگرامر قرار میدهم و بسکام خطای
      detected micro xxxxx does not match the selected micro AT90S2313

را میدهد که در واقع به جای xxxxx نام میکرو درج شده بر روی پروگرامر در متن بالا نوشته میشود. حال اگر شما نوع میکرو را در برنامه و یا تنظیمات بسکام تغییر نداده اید و بعد از مدتی این اتفاق می افتد و حتی بسکام نام میکروی شما را نیز نمی تواند تشخیص دهد و فیوزبیت های آنرا بخواند؛ یکی از موارد زیر میتواند علت این موضوع باشد :

1- شاید میکرو سوخته باشد.
      2- ممکن است فیوز بیت SPIEN را تغییر داده باشید در این حالت باید به روش JTAG (در صورت فعال بودن فیوز بیت مربوط و همچنین ساپورت میکرو شما) و یا ولتاژ بالا میکرو را به حالت اولیه باز گردانید.
      3- ممکن است، منبع کلاک را غیر از حالت RC داخلی قرار داده باشید.و پروگرامر شما multi avr programmer برخلاف توضیحات سازنده امکان تامین کلاک مناسب جهت بازیابی میکرو را ندارد. در این حالت باید از پروگرامری که قابلیت تامین کلاک مناسب داشته باشد استفاده کنید.
      4- ممکن است؛ سرعت پروگرامر شما بالاتر از میکرو باشد. سرعت پروگرامر را کاهش دهید و یا از پروگرامری استفاده کنید که قابلیت تنظیم خودکار سرعت داشته باشد.
      5- ممکن است، میکروی شما 40 پایه و مثل ATmega16 باشد. و پروگرامر multi avr programmer بدلیل اینکه زیف سوکت را به روش غلطی استفاده کرده و برخی پایه ها به هم اتصال داده شده اند. ممکن است به دلیل تداخل سیگنالی که بدلیل استفاده شما از برخی پورت ها در برنامه میکرو توسط پروگرامر ایجاد میشود. میکرو قابل شناسایی برای پروگرامر نباشد. بهتر است از پروگرامری استفاده کنید که زیف سوکت آن پایه های میکرو را به هم اتصال کوتاه و متصل نکرده باشد.

برای سه مورد آخر (3 و 4 و 5) با توجه به اینکه شما با بسکام کار میکنید و بهتر است پروگرامر شما توسط این محیط قابل استفاده باشد و از طرفی در تنظیمات پروگرامر در محیط بسکام امکان قرار دادن سرعت میکرو بر روی حالت Auto وجود دارد. لذا میتوانید از پروگرامر سانا استفاده کنید.

نکات بسیار مهم در تهیه پروگرامر که متاسفانه فراموش میشود!

دیدگاه

بهتره واسه پروگرام کردن از برنامه progisp استفاده کنید
        من با دانش و آکاهی ام تمام جهالت ها رو به زانو در خواهم اورد.

دیدگاه

مشکل اینه که در progisp هم میکرو رو شناسایی نمیکنه ،
          احتمال زیاد میدم که مشکل از فیوز بیت ها باشه :
          دوستان من دو کریستال خارجی 4M دارم ، با این ها میشه میکرو رو احیا کرد ؟؟؟ :sad:

دیدگاه

در صورتیکه فیوز بیت میکرو بر روی کریستال خارجی تنظیم شده باشد میتوانید توسط کریستال میکرو را احیا کنید. اگر پروگرامر از مدل های مشابه پروگرامر سایت باشد. در کنار زیف سوکت یک سوکت برای نصب گریستال قرار داده شده است.

البته این پایه های مربوط به کریستال نیز به بصورت همزمان به چندین پایه زیف سوکت متصل شده است و در نتیجه در میکروهای 40 پین نیز ممکن است به دلیل اتصال پایه های کریستال به سایر پایه های میکرو بر روی زیف سوکت؛ باز کریستال هم نتواند به شما کمکی کند.

بهترین روش پروگرام کردن میکرو بر روی برد و بدون استفاده از زیف سوکت پروگرامر است.

در پایان هم دوباره یادآور میشوم که اگر CKSEL را بر روی گزینه هایی مثل RC خارجی و یا اسیلاتور خارجی قرار داده باشید؛ کریستال جوابگو نخواهد بود. و حتی ممکن زیف سوکت غیر استاندارد پروگرامر برای شما مشکل ساز شده باشد.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط rezamajdi
              سلام دوستان :
              من با میکرو مگا مگا 16a و بسکام برنامه می نویسم ، با پروگرمر multi avr programmer به سیستم و با پورت usb و در بسکام با usbasp وصل میشم :
              میکرو قبلی را وصل کردم به پروگرمر و برنامه رو ریختم و روی برد بورد هم تست کردم ، بعد از چند مرتبه پروگرم کردن دیگه پروگرمر میکرو رو نشناخت!!! :sad:
              اون میکرو رو گذاشتم کنار با یک میکرو دیگه کارر کردم ، اون هم بعد از دو - سه بار پروگرم شدن ، دیگه توسط بسکام شناسایی نمیشه و این ارور رو میده : :surprised:
              detected micro does not match the selected micro
              در انجمن هم serch زدم به جواب نرسیدم ، شما بگید چه کار کنم ، یک میکرو دیگه بخرم ؟؟؟؟ :cry: :cry:
              یه کریستال اسیلاتور 4 مگ تهیه کنید و در حالت پروگرام به پایه ی Xtal1 وصل کنید
              و فیوز بیت رو تغییر بدید به داخلی
              مهم نیست که چه اندیشه ای در سر و چه ترسی در دل دارید؛ مهم آن است که بیکار ننشینید و دست به کاری بزنید و وارد میدان عمل بشوید.

نمی توانید به کودکی بیاموزید که از خود مواظبت کند، مگر آنکه او را آزاد بگذارید تا برای مواظبت از خود بکوشد؛ ممکن است اشتباه کند، ولی دانایی او از میان همین اشتباهات سرچشمه می گیرد.

دیدگاه

دوستان من دو تا کریستال خارجی 4M دارم ، که دو پایه دارد ، دقیقآ نمیدونم به این دوپایه را چطوری وصل کنم !!!
                یکی به VCC و دیگری به XTAL1 ؟؟؟ این طوری درسته ؟؟؟ :surprised:
                دوستمون گفت زمان پروگرم کردن کریستال رو روی پروگرمر بزارم و بعدش پروگرم کنم ؟؟؟ :sad:
                من زیاد آشنایی ندارم ، اگه لطف کنین بیشتر توضیح بدین ممنون میشم . :cry2:

دیدگاه

یکی از کریستالها را به پایه های Xtal1 و Xtal2 وصل کنید. یعنی دو پایه کریستال به این دو پین میکرو باید وصل شوند. بهتر است تصویر پروگرامر را قرار دهید تا دقیقتر بتوان راهنمایی کرد.

دیدگاه

پروگرمر از نوع MULTI AVR PROGRAMMER هستش که از ECA هم خریدم ، بخدا دو تا میکرو از کار افتاده ، الان هم با یک میکرو دیگه کار میکنم و پروگرمش میکنم یک برنامه چشمک زن رو که فقط LED ثابت روشن باقی میمونه ، در بسکام نوشتم و در پروتیوس دقیقآ جواب میده ولی در عمل نه !!!
                    در انجمن هم سرچ زدم و چند نفری هم این مشکل رو داشتن و رفع شده بود و مشکل اونها از برنامه بود
                    میکرو من مگا 16 هستش .
                    در ضمن فیوز بیته رو هم داخلی با فرکانس 8M گذاشتم و هم 1M با هر تغییری LED روشن باقی میمونه !!!
                    فیوز بیت ها رو هم درست گذاشتم ، همونطوری که در انجمن گفته شده بود ، از رگولاتور 7805 هم برای تغذیه میکرو استفاده کردم ،
                    دیگه چیکار کنم ؟؟؟؟ :sad:
                    این پروگرمر :
                    http://s6.uplod.ir/i/00669/iepkvn1qqduk.png

این برنامه با بسکام ، که هم با بسکام پروگرم کردم و هم با PROGISP که با هر کدوم هم جواب نداد روی برد بورد :
                    $regfile = "m16def.dat"
                    $crystal = 8000000
                    Config Portd = Output
                    Do

Portd.0 = 1

Wait 1

Portd.0 = 1

Wait 1

Loop

End

این هم سیم بندی روی میکرو :
                    http://s6.uplod.ir/i/00669/peo0o57wncol.png

در ضمن یکی از دوستان گفت پایه ی ریست رو با یک مقاومت PULLUP کن که این کار رو هم کردم ولی به جواب نرسیدم >>> :cry: :cry: :cry:

دیدگاه

میکروی مورد استفاده شما مگا 16 نیست. مکا 16 40 پایه هست در حالیکه در تصویر زیر میکرو 28 پین است. احتمالا شما در خواندن شماره میکرو بسیار مشکل داشتید.

دیدگاه

نه ، من این عکس رو از یک سایت دیگه گرفتم و به کمک اون که متوجه بشم در سیم بندی مشکلی ندارد و من هم شبیه اون با رگولاتور بستم ،
                        میکرو من atemega16a هست و بخدا 4 تا الان دارم که 2تای اون از کار افتاده :cry:
                        من طبق این دیتاشید بستم :
                        http://s6.uplod.ir/i/00669/ozqgsbl9jofa.png

پایه ی 10 vcc کردم و پایه ی 11 را هم به منفی منبع تغذیه دادم و پایه ریست را هم یکبار آزاد گذاشتم فرقی نکرد و یکبار هم با یک مقاوت به vcc دادم بازم فرقی نکرد .
                        برنامه ریخته میشه و هر پورتی را هم مشخص میکنم فعال میکنه ولی بحث زمانی اصلآ رعایت نمیشه با این که شک ندارم فیوز بیت ها و فرکانس داخلی درست تعریف شده ( بعد از دوبار قفل کردن میکرو با فیوز بیت )
                        ولتاژ دو سر vcc و gnd میکرو را گرفتم 4.5 ولت داره .
                        حالا شما بگید چکار کنم ؟؟؟ :cry:

دیدگاه

دوستان کسی میدونه چرا برنامه به این سادگی که باید چشمک بزنه کار نمیکنه و فقط LED ثابت باقی میمونه ؟؟؟

دیدگاه

دوستان میکرو به زمان که میرسه ، یعنی وقتی به WAIT میرسه دیگه برنامه رو اجرا نمیکنه !!!!
                            آخه چرا ؟؟؟؟
                            فیوز بیت ها رو چند بار تغییر دادم !!!!
                            روی 8M ، 4M ،1M داخلی هم گذاشتم ولی کار نکرد که نکرد ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ :cry:

دیدگاه

برای حل معادله باید مجهولات با معادلات برابر باشند.

اگر برنامه فوق را به درستی کمپایل - پروگرام و در نهایت بدرستی مدار را بسته باشید. مدار کار خواهد کرد. حالا حتما، حداقل یک مورد از موارد ذکر شده بدرستی انجام نشده است.

با توجه به اینکه ادعا میکنید که در شبیه ساز مدار درست کار میکند. پس میتوان نتیجه گرفت که مرحله کمپایل را درست انجام دادید.

پس حتما شما یا میکرو را درست پروگرام نکردید و یا اینکه مدار را غلط بسته اید. از این دو مورد از شما تصویر مدار خواسته شد که شما تصویر یک مدار دیگر با یک میکروی دیگر را قرار دادید. بدون هیچ توضیحی در رابطه با این تصویر که غلط بودن آن به وضوح مشخص بود.

و بعد از بررسی تصویر در اینجا؛ اعلام کردید که تصویر مربوط به مدار شما نیست. و جای تعجب بسیار از منظور شما از اینکار عجیب!

حالا همچنان دو مورد عدم پروگرام صحیح و یا مدار غلط از گزینه های ممکن هستند. شما بفرمائید با توجه به اینکه شما که تصویری از مدار قرار نداده اید؛ چگونه میشود مدار شما را بررسی کرد و متوجه اشکال شما شد.

[glow=red,2,300]برای حل معادله باید مجهولات با معادلات برابر باشند.[/glow]

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X