اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

میکرو قفل شده ؟!!!

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

میکرو قفل شده ؟!!!

سلام دوستان ، خسته نباشین :
    من 3 تا میکرو mega16 دارم که به علت دست بوردن در فیوز بیت هاش قفل شدن و دیگه پروگرمر usb از نوع
    multi avr programmer نمیتونه بشناسه میکرو رو و error پیدا نکردن chip رو میده . :cry: :cry: :cry:
    من با progisp داشتم فیوز بیت هاش رو تغییر میدادم که یکدفعه ( بدون اینکه کلید auto را بزنم ) error پیدا نکردن chip را داد . من در انجمن جستجو زدم و گفته شده بود که یک کریستال خارجی بین دو پایه ی xtal1 و xtal2 بزارین .
    من دو تا کریستال 4m خریدم و پروگرمر من هم یک جایی رو برای گذاشتن کریستال خارجی د نظر گرفته .
    ولی من دقیقآ نمیدونم باید چکار کنم ؟؟؟؟ :sad:
    کریستال رو بزارم بعد در progisp کدو کلید رو بزنم ؟؟؟؟
    دوستان اگه توضیح قدم به قدم بدن ممنون میشم !!!!!!!!
    آرزوی سرافرازی برای ایران عزیز . . .

پاسخ : میکرو قفل شده ؟!!!

بستگی داره کدوم فیوزبیت را تغییر داده باشی .اگه فیوزبیت مربوط به کریستال را رو کریستال خارجی گذاشته باشی با کریستال خارجی و توسط همون پروگرمر میتونی برگردونیش .اگه فیوزبیت دیگه باشه فقط با یه پروگرمر های ولتاژ میتونی برگردونیش.
    الهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم

دیدگاه

من این متن رو از انجمن گرفته بودم و داشتم اون رو میخوندم وهمزمان فیوز بیت ها رو تغییر میدادم ،
      ولی دقیقآ نمیدونم کدوم فیوز بیت رو تغییر دادم !!!!
      احتمال زیاد میدم به قسمت آخر رسیده بودم ، یعنی فیوز بیت OCDEN را هم تغییر دادم که یدفعه بدون زدن کلید auto پروگرمر دیگه نشناخت میکرو رو !!!

" این متن رو اجرا کردم "
      فیوز بیت های ATmega32 و ATmega16

ATmega16 دارای 2 ریجیستر 8 بیتی برای تنظیمات فیوز بیت ها است. شکل زیر رو نگاه کنید:

خوب اول بریم سراغ تشریح هر کدوم از این فیوز بیت ها بعد هم سراغ تنظیم کردنشون.
      ببخشید که یک کم غیر منظم توضیح داده میشه،.

فیوز بیتهای CKSEL0، CKSEL1 ، CKSEL2 ، CKSEL3:

این فیوز بیتها منبع کلاک سیستم را تعیین می کنند. در واقع نوع کلاک سیستم مطابق جدول زیر تعیین می شود. توجه داشته باشیدکه تیک زدن هرکدام از فیوز بیتها به معنای صفر شدن آن فیوز بیت تلقی می گردد. خوب حالا به این جدولی که در آوردیم نگاه کنید:

به ستاره های نوع کلاک دقت کنید:

توضیحات:
      * اگر میخواهید کلاک میکرو را مانند شکل زیر تولید کنید باید از این گزینه استفاده کنید:

** اگر میخواهید کلاک میکرو را با استفاده از یک مدار RC بسازید می توانید از گزینه هایی که مشخص کردیم و شکل زیر این کار را انجام دهید.

*** در زمان استفاده از کریستال خارجی می بایست مقدار فرکانس آن مشخص باشد. در ضمن تفاوت عمده بین حالتهای کریستال خارجی در مدت زمان بالا آمدن میکرو پس از reset می باشد که دیگه تو این قسمت مدت زمانها رو توضیح نمیدیم و به همین اکتفا میکنیم. دقت داشته باشید که فیوز بیت های SUT که بعداً بهشون میرسیم نیز واسه همین کار تعبیه شده اند.

فیوز بیت های SUT0 ، SUT1 :
      همونطور که گفتیم این فیوز بیت ها سرعت ریست میکروکنترلر را مشخص می کنند. که طبق جدول زیر برنامه ریزی می شوند.

نکته مهم : توصیه می شود که هنگام تغییر فیوز بیت ها SUT0=0 و SUT1=1 قرار داده شود.

فیوز بیت های BODEN وBODLEVEL
      فیوز بیتBODEN قابلیت Detection Brown –out آی سی را فعال می کند. این قابلیت بدین صورت است که اگر ولتاژ تغذیه آی سی از حدی پایین تر آید، میکروReset می شود. این ولتاژاز طریق فیوز بیت BODLEVEL تعیین می شود.

فیوز بیت BOOTRST :
      این فیوز بیت در صورت برنامه ریزی شدن آدرس بردار Reset را به ابتدای حافظه Boot انتقال می دهد.

فیوز بیت های BOOTSZ0 و BOOTSZ1:
      این فیوز بیتها برای تعیین اندازه و مکان شروع حافظه Boot بکار می روند که طبق جدول زیر تعیین می شود.

فیوز بیت EESAVE:
      اگر این فیوز بیت برنامه ریزی شود در هنگام Erase کردن، فقط حافظه Flash پاک می شود و حافظه EEPROM آن ثابت باقی می ماند.

فیوز بیت CKOPT:
      با برنامه ریزی کردن این فیوز بیت، خازنهای داخلی میکرو با مقدار 36pf فعال می شوند و دیگر نیازی به استفاده از خازنهای خارجی در روی کریستال نیست. همچنین با فعال کردن این فیوز بیت دامنه ولتاژ اسیلاتور چندین برابر می شود.

فیوز بیت JTAGEN
      اگر از رابط JTAG برای پروگرم کردن استفاده می کنید باید این فیوز بیت فعال شود. دقت داشته باشید که اگر این فیوز بیت فعال شده باشد دیگر قادر به استفاده از پورتی که بیت های JTAG برروی آن می باشد (مثلاً پورت C در ATmega16 ) نیستیم. به طور پیش فرض این فیوز بیت فعال می باشد و برای استفاده از پورت C باید این فیوز بیت را غیرفعال کنیم.

فیوز بیت SPIEN :
      اگر این فیوز بیت فعال باشد میکرو قابلیت اتصال پروگرمرهایی که با رابط SPI کار میکنند (به طور مثال پروگرمر STK200 ) را پیدا میکند.( در نرم افزار code vision و بسکام این فیوز بیت در اختیار کاربران قرار نمیگیرد)

فیوز بیت OCDEN :
      اگر این فیوز بیت فعال شود میکرو قابلیت debug شدن را پیدا می کند.

" حالا راهی هست میکرو رو از کما در آورد ؟؟؟"

دیدگاه

دوستان من باز هم جستجو کردم در انجمن به جایی نرسیدم ، آیا راه حلی هست ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ :cry2:

دیدگاه

سلام : میکرو من هم قفل شده !! برای شما چه اروری داده است؟
          سپاس

دیدگاه

اگر بطور کلی میخواهید فیوزبیت میکروهای خودتان را به حالت نخست برگردانید از مدار دکتر فیوز بیت استفاده کنید. این مدار صرفا فیوز بیت های شما را به حالت اولیه پروگرامر خواهد کرد.

در صورتیکه فیوز بیت SPIEN را غیر فعال نکرده باشید؛ میتوانید با تامین کلاک مناسب برای میکرو آنرا مجددا راه اندازی و پروگرام کنید. ولی از آنجایی که ظاهرا در این مورد اطلاعات کافی ندارید؛ بهتر است که یک پروگرامر با قابلیت تامین کلاک تهیه کنید تا مشکل فوق خیلی ساده و راحت توسط پروگرامر حل شود. علاوه بر اینکه، برای پروگرام میکرو نیز دیگر نیازی به پروگرامر ضعیف خود نخواهید داشت. نمونه مناسب اینگونه پروگرامر ها سانا است.

در صورتیکه SPIEN را غیر فعال کردید؛ تنها راه حل یا همان گزینه اول یعنی مدار دکتر فیوز بیت است و یا اینکه پروگرامری گرانی مثل TNM تهیه کنید.

نکات بسیار مهم در تهیه پروگرامر که متاسفانه فراموش میشود!

دیدگاه

به من ارور میده با این معنا که چیپ شناخته نمی شود . . .
              ولی مت شنیده بودم با کریستال خارجی هم میشه میکرو رو احیا کرد ؟؟؟؟؟؟؟؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط rezamajdi
                به من ارور میده با این معنا که چیپ شناخته نمی شود . . .
                ولی مت شنیده بودم با کریستال خارجی هم میشه میکرو رو احیا کرد ؟؟؟؟؟؟؟؟
                شما باید مدار دکتر فیوز بیت را ببندید و تست کنید! ببیند کارتان را راه می اندازد یا نه!!
                http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=69862.0

دیدگاه

ممنون ، قبلآ مدار دکتر فیوز بیت رو دیده بودم اما این متن رو هم دیدم گفتم شاید ره ساده تری هم باشه :
                  دوستان همون طور که تو دیتا شیت هم اورده{ابته برای مگا 16-32} رو که خوندم
                  با اعمال یک فرکانس در حدود 1 مگا هرتز میشه میکرو برگردوند
                  من خودم امتحان کردم و جواب گرفتم
                  روش کار به این صورته که 1 مگا هرتزو اعمال میکنید به xtal1 و میکرو رو به فیوز بیت های default پروگرام میکنید به همین سادگی
                  البته مداره بالایی دیگه کارش خیلی درسته ولی این یه روش برای افرادی مثل منه که حال حوصله برد زدن ندارن

دیدگاه

دوستان همون طور که تو دیتا شیت هم اورده{ابته برای مگا 16-32} رو که خوندم
                    با اعمال یک فرکانس در حدود 1 مگا هرتز میشه میکرو برگردوند
                    من خودم امتحان کردم و جواب گرفتم
                    روش کار به این صورته که 1 مگا هرتزو اعمال میکنید به xtal1 و میکرو رو به فیوز بیت های default پروگرام میکنید به همین سادگی
                    لطفا بیشتر توضیح بدهید دوست عزیز: کریستال خارجی 1 مگ باید باشه؟ روی مگا8 هم جواب میده؟
                    سپاس

دیدگاه

من این متنی رو که فرستادم در این آدرس خونده بودم :
                      http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=69862.0
                      همونی که خودتون فرستاده بودین ، گفته شده بود که با کریستال خارجی هم میشه برگردوند
                      من که امتحان نکردم ، یعنی متوجه نشدم چطوری امتحان کنم !!!!!! :surprised:

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                      X