اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

سنسور صدا

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

سنسور صدا

سلام
    کسی اطلاع داره با استفاده از سنسور صدای KY-038 (یا هر سنسور دیگه ای) آیا میشه وقتی صدا از یه حدی کمتر شد ، تو میکرو اینتراپت خارجی بگیریم ؟ پتانسیومتر این سنسور فقط روی یه مقدار برای تعیین صدای آستانه تنظیم میشه میخواستم ببینم راهی هست بتونم از یه سنسور استفاده کنم و هم وقتی صدا از یه حدی بیشتر شد هم وقتی از یه حد دیگه ای کمتر شد پایه اینتراپت خارجی میکرو که متصل به خروجی TTL سنسور هس برای هر دو تغییر اینتراپت بده یا خیر؟ یا حتی با استفاده از دو پایه اینتراپت و یک سنسور صدا امکانش هست؟

یک سوال دیگه هم اینکه آیا راهی هست بشه بین صداهای موجود تو یه محیط، مثلا صدای تلویزیون رو تشخیص داد؟ کلا یه سنسور صدا که فقط به کم و زیاد شدن صدای تلویزیون حساس باشه رو روشی هست بشه پیاده کرد؟

این سنسور منظورم هست :
    http://shop.aftabrayaneh.com/Sound_Sensor_KY-038.html
    دیتا شیت :
    http://www.datasheetspdf.com/datasheet/KY-038.html

پاسخ : سنسور صدا

سلام به همه
    از این مدار برای تشخیص یه صدای خاص مثل تلویزیون نمیتونی استفاده کنی (البته کار نشد نداره و برمیگرده به دانش خودت)
    بله میشه اینتراپت ازش گرفت
    تا چه حد به برنامه نویسی واردی؟
    ای خدا ، من باید از نظر علم از همه برتر باشم، تا مبادا که دشمنان مرا از این راه طعنه زنند. باید به آن سنگدلانی که علم را بهانه کرده و به دیگران فخر میآ*فروشند، ثابت کنم که خاک پای من هم نخواهند شد. باید همه آن تیره دلان مغرور و متکبر را به زانو در آورم، آنگاه خود خاضع ترین و افتاده ترین مرد روی زمین باشم.
    شهید دکتر مصطفی چمران
    اللهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجهم
    ; C is not for children

دیدگاه

ممنون از پاسختون
      ممنون میشم توضیح بدید برای تشخیص صدای تلویزیون از چه روشی میشه استفاده کرد
      اینتراپت رو میشه توضیح بفرمایید چطور؟ منظورم گرفتن اینتراپت هم برای صدای مثلا بلندتر از مقدار x و هم برای صدای کمتر از مقدار y ، با استفاده از فقط یک سنسور هست، نمیشه که یه پتانسیومتر رو روی دو تا مقدار متفاوت تنظیم کنیم ، میخوام اگه امکانش باشه هر دو کار رو فقط با یه سنسور صدا انجام بدم حالا نه لزوما با استفاده از همین سنسور، کلا به هر روشی که امکانش باشه
      برنامه نویسی C برای AVR رو در حد خوبی مسلطم

دیدگاه

این مداری که من دیدم به احتمال زید اومده مقدار مقاومت r2 رو برای ic اپ امپ یه پتانسیومتر گذاشته تا با تنظیمش اپ امپ برای یه مقدار شدت ورودی به حالت اشباع بره
        شما بهتره که خودتون براش یه مدار طراحی کنین
        یه میکروفون صدارو میگیره بعد یه تقویت کننده با پهنای باند صوتی انسان (بجای اپ امپ از تقویت کنندهای صوتی استفاده کنین) اینجوری خوروجی خوبی خواهید داشت
        حالا خروجی رو به adc میکرو بدین و اونوقت هر بلایی خواستین میتونین سرش بیارین
        adc با توجه به مقدار دامنه ورودی یه مقدار عددی بهتون میده (دامنه ورودی همون شدت صوت میشه)
        حالا شما بهش میگین که مقدار شدت صوت رو روی lcd بهم مقدار عددیش رو نشون بده یا میگی هر مقدار که با keypad بهت دادم رو برای قطع یا وصل شدن استفاده کن و یا هر کاره دیگه ای که خواستین (چند مرحله براش عریف کنین به جهی مرحله x و y چهار مرحله x ، y ، a و b که توی هر مرحلهیه اتفاق خاص بیفته)
        ------------------
        برای فقط یه صدای خاص باید مدار حرفه ای بسازین که من اطلاعات کافی در موردش ندارم شاید بچه های بخش مخابرات بتونن کمکت کنن تو بخش مخابرات یه تاپیک براش بزن و مطرحش کن
        ای خدا ، من باید از نظر علم از همه برتر باشم، تا مبادا که دشمنان مرا از این راه طعنه زنند. باید به آن سنگدلانی که علم را بهانه کرده و به دیگران فخر میآ*فروشند، ثابت کنم که خاک پای من هم نخواهند شد. باید همه آن تیره دلان مغرور و متکبر را به زانو در آورم، آنگاه خود خاضع ترین و افتاده ترین مرد روی زمین باشم.
        شهید دکتر مصطفی چمران
        ; C is not for children

دیدگاه

ممنون ولی این کارهایی که فرمودید رو خود سنسور KY-038 انجام میده توی توضیحاتش هم هست :

این ماژول دارای یک میکروفن خازنی استاندارد است که یک مدار تقویت کننده پ امپ ترکیب شده است. ولتاژ تغذیه ماژول 3 تا 24 ولت و خروجی آن نیز منطبق با سطوح ولتاژ TTL است. با استفاده از پتانسیومتر تعبیه شده روی ماژول میتوانید حساسیت سنسور را تنظیم نمایید. از دیگر ویژگی های این ماژول این است که علاوه بر خروجی دیجیتال ، دارای یک خروجی آنلالوگ نیز می باشد که به شما برای اندازه گیری شدت صوت نیز کمک می نماید.

خروجی آنالوگ هم داره ولی خب همونطور که تو پست اول گفتم میخوام فقط از خروجی دیجیتالش استفاده کنم چون در غیر اینصورت (استفاده از خروجی آنالوگ) باید با هر کاهش یا افزایش صدا ، یه تبدیل آنالوگ به دیجیتال با ADC میکرو انجام بشه که خب صدای محیط دائم در حال تغییره و میکروفون این سنسور هم فوق العاده حساسه و طبیعتا انجام اینکار بهینه نیست.

یک سوال دیگه اینکه روشی هست که وقتی از میکرو برای ارسال کد IR مثلا برای کم کردن صدای تلویزیون استفاده میکنیم بتونیم بفهمیم میزان صدا چه عددی هست؟ عددی که موقع کم و زیاد کردن صدا روی صفحه تلویزیون نشون داده میشه منظورمه

دیدگاه

بله ماژول تقویت کننده داره اما اگر اپ امپ باشه بازه فرکانسی خوبی نداره و کیفیت تقویتش فوق العاده از تقویت کننده های صوتی پایینتره و زودتر به اشباع میره و شما نیاز دارین که از 20 هرتز تا 20کیلوهرتز رو بدون اشباع و خرابی کیفیت توی خروجی داشته باشین (برای همین پیشنهاد دادم خودتون ببندین اما با یک تقویت کننده صوتی در بازه فرکانسی گوش انسان)
            و اون خروجی دیجیتال در واقع زمانی که تقویت کننده به اشباع میره خروجی رو یه خط صاف نزدیک به ولتاژ تغذیه مدار میبره برای همین انگار یک منطقی روی پایه داریم
            ---------------
            نوشته اصلی توسط Soheyla_85
            خروجی آنالوگ هم داره ولی خب همونطور که تو پست اول گفتم میخوام فقط از خروجی دیجیتالش استفاده کنم چون در غیر اینصورت (استفاده از خروجی آنالوگ) باید با هر کاهش یا افزایش صدا ، یه تبدیل آنالوگ به دیجیتال با ADC میکرو انجام بشه که خب صدای محیط دائم در حال تغییره و میکروفون این سنسور هم فوق العاده حساسه و طبیعتا انجام اینکار بهینه نیست.
            خوب شما میخواین که شدت صدارو داشته باشین برای همین اگر آنالوگ رو به کمک adc به مقدار تبدیل کنین در واقع اون مقدار همون مقدار شدت صدا هستش
            حالا اگر برای فقط زمان های خاصی مد نظره باید دوره ای که adc فعال میشه رو کنترل کنین مثلا اگر دکمه x نگه داشته شد میکرو مقدار شدت رو اندازه بگیره و بعد با مقدار رفرنس شما مقایسه کنه اگر بیستر بود کار A رو انجام بده اگر کمتر بود کار B رو انجام بده

---------------
            اگر فقط قراره که از کنترلری که میکرو روش هست استفاده بشه بله اما اگر قراره از طریق خود تلویزیون یا یه کنترل دیگه صدا تغییر کنه من راهی نمیشناسم
            شهید دکتر مصطفی چمران
            ; C is not for children

دیدگاه

خب فکر نکنم همه بازه فرکانسی شنوایی انسان رو لازم داشته باشم ، این قسمتش در واقع برام مهم نیست خیلی، به جزئیات طرز کار سنسور هم آشنا نیستم که خودم بتونم بسازمش فرصتشم ندارم ، میخوام بدون اینکه مجبور باشم سیگنال آنالوگ خروجی سنسور رو ، هر لحظه توی میکرو به دیجیتال تبدیل کنم و بعد ببینم تو محدوده مجازی که می خوام هست یا نه ، همه کار رو با خروجی دیجیتال انجام بدم حالا ساده ترین روشش اینه که دو تا سنسور استفاده کنم یکی مقاومتش برای تعیین ماکسیمم صدای مجاز تنظیم بشه و اون یکی برای مینیمم صدای مجاز و هر کدوم هم خروجی دیجیتالش بره به یه پایه اینتراپت میکرو ، در کل موضوع پروژه نگه داشتن صدای تلویزیون تو یه بازه مشخصه ؛ حتی الامکان میخوام از ADC استفاده نشه چون باید با مثلا زیادتر شدن صدای تلویزیون از حد مجاز ، کد IR کم کردن صدا رو بفرستم که خب بعید میدونم میکرو بتونه هر دو کار رو همزمان و با سرعت لازم انجام بده ، میخواستم ببینم روشی هست بشه همین کارو با فقط یه سنسور و به صورت صرفا دیجیتال، انجام داد یا نه ؟

یه مشکل دیگه هم که دارم اینه که ممکنه غیر از صدای تلویزیون صدای دیگه ای از حد مجاز تعیین شده برای سنسور بیشتر بشه و اونوقت میکرو به اشتباه صدای تلویزیون رو کم کنه ! و اگه این صدای خارجی ادامه دار هم باشه خب میکرو تا پایین ترین حد صدای تلویزیون رو کم میکنه و به مینیمم مجاز میرسونه بدون اینکه اصلا صدا از ماکسیمم مجاز بیشتر شده باشه !

دیدگاه

مشه از ADC استفاده کرد و میکرو هم سریع به همش پاسخ بده
                اما اگر میلی به این کار نداری
                باید خروجی یک میکروفون رو به دوتا تقویت کننده بدی(دقت کار پایینتر از ADC در میاد) و بعد دوتا مقاومت متفاوت براش بزاری
                برای اون مورد صدای به غیر از تلویزیون من اطلاعات کافی ندارم
                شهید دکتر مصطفی چمران
                ; C is not for children

دیدگاه

دوست گرامی

به نظر میاد شما قصد طراحی یک کنترل کننده هوشمند صدای تلویزیون را داشته باشید

با توجه به این نکته ظاهرا مشکل اصلی ، تشخیص صدای تلویزیون از صدای محیط میباشد .. البته هنوز به فرضیات اولیه اشاره نکردید

مثلا صدای تلویزیون چطور کم و زیاد میشود ؟ با ریموت ؟ یا اتصال الکترکی به تی وی ؟
                  یا قصد استفاده از چند سنسور یا میکروفون را دارید ؟
                  اگر امکان اتصال الکتریکی به تی وی موجود باشد قاعدتا با استفاده از خروجی بلندگو دیگر نیازی به میکروفون یا سنسور صدا نخواهید داشت ....
                  همچنین با استفاده دو میکروفون در فاصله کاملا مساوی از تی وی و مقایسه آنها تا حدی امکان تشخیص منبع صدا فراهم میگردد ... و نیز میتوان با یک فیلتر 50 هرتز بسیار دقیق هارمونیک 50 هرتز موجود در صدا تلویزیون را مبنا اندازه گیری قرار داد ( که البته در اکثر موارد کارایی آن بستگی به کیفیت سیستم صوتی تی وی پیدا میکند )
                  پاره ای از رویکردهای دفاعی

دیدگاه

بله ، البته بیشتر بخش کم کردن صدا در صورت بلند شدن مد نظرم هست حالا اگر حداقل صدا هم بتونم تعیین کنم که چه بهتر
                    خب ببینید مثلا یه فیلم داره پخش میشه یه بخشهایی مثلا صدا بلندتر میشه حالا یکی فریاد میزنه یا موزیک متن با صدای بلند تر از معمول پخش میشه یا مثلا پیام بازرگانی وسط فیلم پخش میشه با یه ولوم چند برابر فیلم و ... منظورم کم و زیاد شدن های اینچنینی هست ، حتی المکان یک سنسور میخوام استفاده کنم و امکان اتصال الکتریکی به تلویزیون هم وجود نداره، بناست با استفاده از یه فرستنده مادون قرمز ، خود میکرو کار ارسال رو انجام بده ، این قسمت نمیدونم عملی هست یا نه ولی برای اینکه با همه ریموت ها کار بکنه میخوام یه گیرنده مادون قرمز استفاده کنم که کد کم کردن صدای تلویزیون رو بخونه و در حافظه ذخیره کنه و بعد همین کد رو موقعیکه صدا از حد مجاز بیشتر شد، با استفاده از فرستنده IR ارسال کنم تا زمانیکه میزان صدا دوباره وارد محدوده مجاز بشه

و نیز میتوان با یک فیلتر 50 هرتز بسیار دقیق هارمونیک 50 هرتز موجود در صدا تلویزیون را مبنا اندازه گیری قرار داد ( که البته در اکثر موارد کارایی آن بستگی به کیفیت سیستم صوتی تی وی پیدا میکند )
                    اینو متوجه نشدم اگه بیشتر توضیح بدین ممنون میشم

دیدگاه

دوست عزیز

پروژه جالبی انتخاب کردید ولی از بعضی جهات شاید کمی دشوار باشه .... در مورد استفاده از ریموت کاملا عملیه و خود میکرو براحتی این کار را میتواند انجام دهد ... در مورد قسمت دوم باید عرض کنم تمام تقویت کننده های صوتی که از برق شهر برای تغذیه استفاده میکنند بسته به به کیفیت منبع تغذیه نوعی هارمونی به صدای اصلی اضافه میکنند ( که در برخی موارد که ولوم در حداکثر قرار دارد ولی صدایی از فرستنده پخش نمیشود قابل شنیدن است ) این هارمونی قابل تشخیص و به عنوان یک تن راهنما قابل استفاده میباشد که در صورت استفاده از منابع تغذیه خطی مقدار آن در 50 هرتز و اگر از پاور سوویچینگ استفاده شده باشد در فرکانس بالا غیر قابل شنیدن قرار دارد
                      لازم به ذکر است که استفاده از این روش گرچه از نظر تئروی بسیار ساده میباشد ولی اجرا آن در عمل نیاز به تجهیزات آزمایشگاهی و مقدار صرف وقت برای تجربه عملی با تقویت کننده ها و فیلترهای فرکانس پایین را دارد
                      پاره ای از رویکردهای دفاعی

دیدگاه

خود میکرو براحتی این کار را میتواند انجام دهد
                        در مورد این قسمت چند سوال داشتم ممنون میشم پاسخ بدید
                        اول اینکه وقتی که فرستنده و گیرنده مادون قرمز با فرکانس 40 کیلو هرتز استفاده میکنم میشه برای ریموت هایی که با فرکانس مثلا 38 کیلو هرتز کار میکنن هم استفادش کرد یا خیر؟
                        سوال دوم هم اینکه برای دریافت و ارسال کد IR باید فرکانس میکرو (یا حالا مثلا تایمر صفر اگر استفاده کنیم ) هم با توجه به همین 40 یا حالا 38 کیلو هرتز تنظیم بشه ؟ جایی خوندم که چون فرکانس گیرنده و فرستنده ای که استفاده میکنیم یکیه نیازی به تنظیم فرکانس میکرو یا مثلا استفاده از تایمر نیست ، به این معنی که صرف ارسال پشت سر هم 0و1 های ذخیره شده در حافظه کفایت میکنه. راستش دقیق نمیدونم قسمت ارسال و دریافتش رو چطور میشه انجام داد.

در مورد قسمت دوم باید عرض کنم تمام تقویت کننده های صوتی که از برق شهر برای تغذیه استفاده میکنند بسته به به کیفیت منبع تغذیه نوعی هارمونی به صدای اصلی اضافه میکنند ( که در برخی موارد که ولوم در حداکثر قرار دارد ولی صدایی از فرستنده پخش نمیشود قابل شنیدن است ) این هارمونی قابل تشخیص و به عنوان یک تن راهنما قابل استفاده میباشد که در صورت استفاده از منابع تغذیه خطی مقدار آن در 50 هرتز و اگر از پاور سوویچینگ استفاده شده باشد در فرکانس بالا غیر قابل شنیدن قرار دارد
                        لازم به ذکر است که استفاده از این روش گرچه از نظر تئروی بسیار ساده میباشد ولی اجرا آن در عمل نیاز به تجهیزات آزمایشگاهی و مقدار صرف وقت برای تجربه عملی با تقویت کننده ها و فیلترهای فرکانس پایین را دارد
                        ممنون از توضیحاتتون ، بسیار جالب بود اطلاع نداشتم. البته خب متاسفانه دانش کافی برای عملی کردن این قسمت رو ندارم.

دیدگاه

اگر با یه تاپیک تو بخش مخابرات بزنی خیلی سریعتر به نتیجه میرسی
                          اگر از دوتا میکروفون نزدیک به اسپیکر تلویزیون هم استفاده کنی خیلی از صداهای دیگه نسبت به صدای تلویزیون ضعیفتر میشن که باعث بالا رفتن دقت دستگاهت میشه

در مورد تاثیر فرکانس برق شهری (50هرتز) :
                          1-توی سیستم های صوتی و تصویری امروزی خیلی فیلتر های قویتری نسبت به قدیم هست که بعید میدونم هنوز این 50 هرتز رو به خروجی پاس بدن
                          2- اگر فرکانس 50 هرتز رو تاثیر بدیم توی مدارمون اونوقت مشکل ورود صداهای مزاحم خیلی بیشتر میشه چون این فرکانس یکی از بیشتریفرکانس های محیطمونه
                          شهید دکتر مصطفی چمران
                          ; C is not for children

دیدگاه

سلام دوستان میخوام از توسط سنسورصدا در تمام لحظه ها نمونه بگیرم یعنی موسیقی زنده پخش شه.کدش در اردوینو چطور میشه.ممنون میشم کمک کنین.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                            X