اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

موج سه فاز

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

موج سه فاز

سلام
    دوستان چ جوری میتونم با میکرو سه تا پالس مربعی ایجاد کنم با اختلاف 3فاز؟؟دقیقا هرسه نصبت به هم 120 درجه اختلاف داشته باشن
    من با دانش و آکاهی ام تمام جهالت ها رو به زانو در خواهم اورد.

پاسخ : موج سه فاز

کسی نیست کمک کنه؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط milad brave
      کسی نیست کمک کنه؟
      کاری نداره که.

تنها مسئله تایمینگ (زمانبندی) درست هست.

شما اول باید دوره تناوب (T) یکی از موج های ورودی رو اندازی بگیری ( زمان ) بعد اون رو تقسیم بر 3 کنی.
      اگر دوره تناوب رو نداری معکوس فرکانس رو حساب کن که همون T هست.

بعد برنامه تو یه لوپ بره و بعد از گذر اون زمان ، یکی از سه پایه خروجی رو toggle ( معکوس ) کنه. به همین راحتی.

فقط در شروع باید همه 0 باشن و هر کدوم که toggle شد ، دفعه بعدی نوبت شماری بعدی هست که toggle بشه.

البته روش های بهتری هم هست که وقت CPU رو زیادی نمیگیره و مثلا فرکانس توش تغییر میکنه و ... که پیچیده ترن.
      [glow=green,2,300][b]بشر ممکن الخطاست
      درخت هرچه پربار تر سر به زیر تر[/glow]

دیدگاه

نوشته اصلی توسط امیر حسین بیگدلی
        کاری نداره که.

تنها مسئله تایمینگ (زمانبندی) درست هست.

شما اول باید دوره تناوب (T) یکی از موج های ورودی رو اندازی بگیری ( زمان ) بعد اون رو تقسیم بر 3 کنی.
        اگر دوره تناوب رو نداری معکوس فرکانس رو حساب کن که همون T هست.

بعد برنامه تو یه لوپ بره و بعد از گذر اون زمان ، یکی از سه پایه خروجی رو toggle ( معکوس ) کنه. به همین راحتی.

فقط در شروع باید همه 0 باشن و هر کدوم که toggle شد ، دفعه بعدی نوبت شماری بعدی هست که toggle بشه.

البته روش های بهتری هم هست که وقت CPU رو زیادی نمیگیره و مثلا فرکانس توش تغییر میکنه و ... که پیچیده ترن.
        فرکانس من 1کیلو پس دوره اش میشه 1میلی ثانیه.تقسیمش بکنم میشه 330میکرو ثانیه
        بنظرت فرکانس میکرو چند تعریف کنم تا دقت 330میکرو بده به من؟؟؟
        بعدشم من میخلم یه موج متناوب داشته باشم اینجوری فقط موج با صفر و یک کردن ایجاد میشه
        بنظرت نمیشه از pwm استفاده کرد

دیدگاه

اگه سینوسی بخوای که خیلی سخته. با PWM میشه ولی من فکر نکنم بتونم بهت توضیح بدم. چون حتما ناقص منتقل میشه.

ولی روند کار اینه که همون دوره 333 میکرو ثانیه رو تو ذهنت داشته باش.

یه تابع سینوسی هم لازم داری که یه عدد بر حسب رادیان بگیره(x) و بهت (y) رو بده.

اولا که سینوسی خالص نمیشه. پلکانی میشه.

بعد باید تو فواصل زمانی مشخص مثلا یک دهم اون 333 میکرو ثانیه به تابع عدد بدی، خروجی رو بگیری، اون رو تناسب ببندی تا فیت محدوده ی PWM بشه.

بعد اون ها رو به خروجی های PWM بدی.

راستی باید یه واحد real time clock داشته باشی. حتی میتونه یه تایمر با زمان دقیق باشه ( حتما لازم نیست کریستال ساعت داشته باشی و ... )

باز دست به کار شو ببینیم چی میشه. من کلیت کار رو گفتم.

ولی باید یه کد واسه تابع سینوسی پیدا کنی. یادمه آقای یه پروژه ای تو اینجا یه تیکه کد سینوسی داره ( برای پروژه اسیلوسکپ )

دیدگاه

نوشته اصلی توسط امیر حسین بیگدلی
            اگه سینوسی بخوای که خیلی سخته. با PWM میشه ولی من فکر نکنم بتونم بهت توضیح بدم. چون حتما ناقص منتقل میشه.

ولی روند کار اینه که همون دوره 333 میکرو ثانیه رو تو ذهنت داشته باش.

یه تابع سینوسی هم لازم داری که یه عدد بر حسب رادیان بگیره(x) و بهت (y) رو بده.

اولا که سینوسی خالص نمیشه. پلکانی میشه.

بعد باید تو فواصل زمانی مشخص مثلا یک دهم اون 333 میکرو ثانیه به تابع عدد بدی، خروجی رو بگیری، اون رو تناسب ببندی تا فیت محدوده ی PWM بشه.

بعد اون ها رو به خروجی های PWM بدی.

راستی باید یه واحد real time clock داشته باشی. حتی میتونه یه تایمر با زمان دقیق باشه ( حتما لازم نیست کریستال ساعت داشته باشی و ... )

باز دست به کار شو ببینیم چی میشه. من کلیت کار رو گفتم.

ولی باید یه کد واسه تابع سینوسی پیدا کنی. یادمه آقای یه پروژه ای تو اینجا یه تیکه کد سینوسی داره ( برای پروژه اسیلوسکپ )
            نه مهندس من اول کارم گفتم موج ام مربعی هستش
            میخام از 3تا ocrهای میکرو استفاده کنم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط milad brave
              نه مهندس من اول کارم گفتم موج ام مربعی هستش
              میخام از 3تا ocrهای میکرو استفاده کنم
              متناوب رو که دیدم فکر کردم سینوسی میخوای.

خوب. الان تو میخوای + و - باشه؟ یه منبع تغذیه دوبل میخوای . مثلا دوبل 5 ولت . یعنی هم -5 داره و هم +5 ولت.

اصلا PWM نیاز نیست. چون فرکانس ثابت هست. تنها چیزی که میخوای یه زمان 333 میکرو ثانیه ثایت با تقریب خوب هست.

حالا میخوای از هرچی استفاده کن. من تایمر رو پیشنهاد میکنم.

تو خروجی ها رو به یه مدار کنترل ترانزیستوری یا ماسفتی میدی طوری که 0 ولت شدنی، -5 ولت رو به خروجی بده و 5 ولت شدنی، +5 ولت رو وصل کنه به خروجی. ( با ترانزیستور های npn و pnp میشه این کار رو کرد )

کار میکرو فرقی نمیکنه.

تایمر رو تنظیم کن هر 333 میکرو ثانیه بره به ساب روتین (زیر روال) وقفش . ( اگه تو کار تنطیم مشکل داری فرکانس کریستال میکرو رو به من بگو واست در بیارم )

یه متغیر تعریف کن که نوبت رو نگه داره مثل a .

تو سابروتین وقفه تایمر بنویس که اگه a هرچی بود:
              اون خروجی مربوط بهش رو toggle کنه، بعد به a یکی اضافه کنه که دفعه ی بعدی نوبت یکی دیگه باشه.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
              X