با سلام خدمت دوستان میخوام یه دستگاه توالی فاز طراحی کنم اگه کسی ای سی برای تشخیص توالی فاز میشناسه لطفا معرفی کنه
یه سوال دیگه ADC میکرو میتونه ولتاژ AC رو اندازه گیری کنه؟
درود.
توالی فاز ایسی نمیخواد.
سه تا مقاومت به 3 فاز وصل کن.نقطه مشترک مقاومت ها رو به یک ال ای دی وصل کن.به پایه دیگه ال ای دی نول بده.
حالا اگه فاز ها توالیشون درست باشه ال ای دی خاموش میشه چون 3 فاز همدیگه رو خنثی میکنن و نقطه مشترک مقاومت ها ولتاژش صفر میشه.
حالا اگه یکی از فاز ها توالیش اشتباه باشه دیگه همدیگه رو خنثی نمیکنن و نقطه مشترک مقاومت ها دارای ولتاژ میشه و ال ای دی روشن میشه.
ولتاژ رو یکسو کن بده و با تقسیم مقاومتی بده به adc میکرو تا راحت واست اندازه گیری کنه.
تمام محافظ های یخچال دیجیتالی همین کارو کردن.
موفق باشید.
ابتدا و شروع هرکاری سخت ترین مرحله آن کار است. برای مثال به عقابها نگاه کن ، حتی اونها هم در ابتدای پرواز ، زیاد بال و پر می زنند، اما هنگامی که اوج می گیرند ، دیگر حتی نیازی به پر زدن هم ندارند ...
کافیست اولین قدمها را بدون ترس و با پشتکارِ بالا برداری مطمئن باش بزودی به اوج خواهی رسید و روزهای سخت همیشه نخواهند ماند ...
حالا اگه جای سیمهای فاز رو عوض کنیم چه اتفاقی میافته؟
فکر میکنم مداری که شما معرفی میکنید فقط وجود فازها رو خس میکنه نه صحیح بودن توالی فازها رو.
اگه سیم ها جاشون درست باشه و توالیشون درست باشه ال ای دی خاموشه.
اگه جای سیمها رو عوض کنی و توالی بهم بخوره ال ای دی روشن میشه.
اگه به هر دلیلی یکی از فاز ها قطع بشه ال ای دی روشن میشه.یعنی این مدار 2 تا قابلیت داره.1= کنترل توالی فاز.2=کنترل قطع یک یا دو فاز
موفق باشید.
ابتدا و شروع هرکاری سخت ترین مرحله آن کار است. برای مثال به عقابها نگاه کن ، حتی اونها هم در ابتدای پرواز ، زیاد بال و پر می زنند، اما هنگامی که اوج می گیرند ، دیگر حتی نیازی به پر زدن هم ندارند ...
کافیست اولین قدمها را بدون ترس و با پشتکارِ بالا برداری مطمئن باش بزودی به اوج خواهی رسید و روزهای سخت همیشه نخواهند ماند ...
اگر به تصویر پایین دقت کنید مشاهده خواهید کرد که سه مقاومت R1 ، R2 و R3 که هر سه 33000 مگا اهمی هستند و بصورت ستاره بسته شده اند. در صورتیکه دامنه هر سه فاز یکسان باشد و همچنین اختلاف فاز بین آنها با هم برابر 120 درجه باشد ولتاژ نقطه مشترک سه مقاومت برابر صفر خواهد شد. در صورتیکه یک یا دو فاز هم قطع شود این تقارن به هم خورده و ولتاژ نقطه مشترک دیگر صفر نخواهد بود. پس یکی از شروط صحت فازهای ورودی صفر بودن ولتاژ این نقطه خواهد بود.
این مدار توالی فاز رو نمیتونه مشخص کنه. با روش 3 لامپ میشه توالی و... را مشخص کرد.
درود.
دوست عزیز بر اساس کدوم سند و مدرک حرف میزنید ؟؟؟
لطفا در مورد چیزی که اطلاع ندارید نظر ندین.
http://s3.picofile.com/file/8215592068/AAAAAAAAAAA.jpg
تمام کنترل فاز های انالوگ از این روش استفاده کردن.
اگه بخواین از کنترل فاز های میکرو الکترونیک هم واستون عکس بذارم.
موفق باشید.
درود.
دوست عزیز بر اساس کدوم سند و مدرک حرف میزنید ؟؟؟
لطفا در مورد چیزی که اطلاع ندارید نظر ندین.
اگه اطلاع نمیداشتم نظر نمیدادم. من 3 واحد درسشو پاس کردم و چند ساله دارم الکترونیک کار میکنم. در ضمن این مقاومتا 33000 مگا اهم نیستن!! 330 کیلو هستن البته اگه توی عکس درست دیده باشم.
با این روشی که شما فرمودید میشه فهمید که سیستم 3 فاز تقارن داره یا نه. همونطور که گفتید اگه اختلاف هرفاز با فاز دیگه 120 درجه باشه در مرکز ستاره ولتاژ صفر میفته که توی ترانسفورماتورهای 3 فاز این نقطه رو بعنوان نول میسناسن و زمین میکنن. اگه به هر علتی این زاویه بین فازها بهم بخوره ولتاژ این نقطه غیر صفر میشه و مثلا میتونه یه لامپ رو روشن کنه ولی اینکه توالی فاز رو چطوری میسنجه نمیفهمم. خوشحال میشم شما توضیح بیشتری بدید. :smile:
اگه اطلاع نمیداشتم نظر نمیدادم. من 3 واحد درسشو پاس کردم و چند ساله دارم الکترونیک کار میکنم. در ضمن این مقاومتا 33000 مگا اهم نیستن!! 330 کیلو هستن البته اگه توی عکس درست دیده باشم.
با این روشی که شما فرمودید میشه فهمید که سیستم 3 فاز تقارن داره یا نه. همونطور که گفتید اگه اختلاف هرفاز با فاز دیگه 120 درجه باشه در مرکز ستاره ولتاژ صفر میفته که توی ترانسفورماتورهای 3 فاز این نقطه رو بعنوان نول میسناسن و زمین میکنن. اگه به هر علتی این زاویه بین فازها بهم بخوره ولتاژ این نقطه غیر صفر میشه و مثلا میتونه یه لامپ رو روشن کنه ولی اینکه توالی فاز رو چطوری میسنجه نمیفهمم. خوشحال میشم شما توضیح بیشتری بدید. :smile:
http://s3.picofile.com/file/8215592068/AAAAAAAAAAA.jpg
تمام کنترل فاز های انالوگ از این روش استفاده کردن.
اگه بخواین از کنترل فاز های میکرو الکترونیک هم واستون عکس بذارم.
موفق باشید.
3 مقاومت 330 کیلو که دقیقا سه سیم آبی 3 فاز به آنها متصل شده ، طرف دیگر هر سه به متصل شده
و در نهایت یه یک مقاومت حدود 10 کیلو ( بسته به طراحی ) و در نهایت به نول ختم می شود که برای تشخی قطع فاز و عدم تقارن استفاده میشود.
اما برای تشخیص توالی فقط از 2 فاز نمونه گرفته میشود. مانند شکل زیر :
مقاومت R1 , R2 از طرف خازن C1 ( خازن قهوه ای در عکس ) مقاومت اول و سوم
اگر توالی درست باشد خروجی مثلا 5 و اگر درست باشد حدودا 0 ولت میشود.
درود.
مقاومت ها 330 کیلو هستند.
مهندس از شما که تحصیل کرده ای بعیده.
تقارن واسه ولتاژه.
توالی یعنی جابجایی فاز ها.
شما این دوتا رو با هم قاطی کردی.
مداری که من معرفی کردم توالی فاز رو تشخیص میده.
حتی با سه عدد لامپ 100 یا 3 عددچراغ سیگنال هم میشه توالی رو تشخیص داد.
موفق باشید.
درود.
مقاومت ها 330 کیلو هستند.
مهندس از شما که تحصیل کرده ای بعیده.
تقارن واسه ولتاژه.
توالی یعنی جابجایی فاز ها.
شما این دوتا رو با هم قاطی کردی.
مداری که من معرفی کردم توالی فاز رو تشخیص میده.
حتی با سه عدد لامپ 100 یا 3 عددچراغ سیگنال هم میشه توالی رو تشخیص داد.
:surprised: :eek:
بله توالی یعنی اینکه مثلا فازتون اول بشه 0 بعد 120 بعد 240 یا همون منفی 120.
اداره برق همیشه سعی میکنه که بار رو بصورت متعادل روی فاز های تیرهای برق بخش کنه. مثلا میاد خونه اول رو به فاز اول، خونه دوم رو به فاز دوم و خونه سوم رو به فاز سوم وصل میکنه و دوباره خونه چهارم رو به فاز اول و...
به این ترتیب بار رو روی سه فاز متعادل میکنه. پس تقارن روی هم ولتاژیه و هم جریان.
:surprised: :eek:
بله توالی یعنی اینکه مثلا فازتون اول بشه 0 بعد 120 بعد 240 یا همون منفی 120.
اداره برق همیشه سعی میکنه که بار رو بصورت متعادل روی فاز های تیرهای برق بخش کنه. مثلا میاد خونه اول رو به فاز اول، خونه دوم رو به فاز دوم و خونه سوم رو به فاز سوم وصل میکنه و دوباره خونه چهارم رو به فاز اول و...
به این ترتیب بار رو روی سه فاز متعادل میکنه. پس تقارن روی هم ولتاژیه و هم جریان.
دورد.
حق با شماست اون مدار توالی رو نمیتونه تشخیص بده.
دیدگاه