اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

لحیم کردن AVR SMD (وات مناسب برای لحیم کردن?)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : لحیم کردن AVR SMD (وات مناسب برای لحیم کردن?)

دقیقا این مدلی که شما لحیم کردید یکی از انواع روش های لحیم کردن SMD هستش و هیچ گندی نزدید!
    داخل همون فیلم هم یه مدل لحیم کردن اینجوریه!
    کاری که در ادامه باید انجام بدید اینه که یه مقدار ژل یا خمیر یا مایع فلاکس رو (خیلی کم...در حدی که یه لایه نازک باشه) روی نوار قلع کش بزنید و نوار رو روی پد ها قرار بدید و هویه رو روی نوار بزارید تا قلع زیر نوار ذوب بشه و بچسبه به نوار...اینجوری قلع بین پایه ها هم برداشته میشه...تنها نکته اینه که اگه فلاکس نداشته باشید نمیتونید این کارو انجام بدید(یا با سختی فروان!)...در ضمن آیسی هم طوریش نشده...خیالتون راحت...توی دیتا شیت دمای Soldering رو نوشته...اگه از اوون حد تجاوز نکنه که با خیال راحت کارتون رو ادامه بدید...اگه میدونید دما بیشتر بوده باز هم دلیل قطعی بر خرابی آیسی نیست...(مگه اینکه مدت زمان زیادی در دمای بالای حد مجاز لحیم بشه...به شخصه دیدم بعضی آیسی ها رو با هیتر چنان داغ میکنن که جلزولز میکنه و طوریش نمیشه! بعضی آیسی ها هم حساس اند...بسته به نوعش ولی دیتاشیت رو ببینید که دمای لحیم کاری رو چ حدی گذاشته)
    تولید کننده تجهیزات برنامه پذیر اتوماسیون صنعتی

www.intelart.ir

ساخت کنترلر دما PID فازی با AVR [آموزشی]

دیدگاه

سلام به همه
      من چند سالی هست که سراغ ic های smd رفتم
      بعد از یه مدت که کار کنی و تجربت بالا بره حسابی کار باهاشون ساده و لذت بخش میشه
      در کل برای لحیم کار قطعات smd به چیزای زیر نیازی داری:

1- اطلاع از دمای مجاز لحیم کاری به طور مداوم (چون یه حداکثر دمایی هم هست برای قطعات که فقط توی چند ثانیه میتونن تحمل کنن و نباید شما به این مورد فعلا توجه کنین)

2- یه وسیله برای تولید گرما به اون اندازه که حد مجاز هستش
      بیشتر از هویه های بین 30 تا 45 وات استفاده میکنم بسته به دمای قطعه (گاهی برای مونتاژ pcb های خاص 3 تا هویه معمولی و یه هیتر و یه دستگاه لحیم لیزری رو با هم استفاده میکنم)
      در مجموع این هویه smd که فروشگاه eca اورده خیلی عالیه

http://eshop.eca.ir/%D8%A7%D8%A8%D8%B2%D8%A7%D8%B1-%D9%85%D9%88%D9%86%D8%AA%D8%A7%DA%98-%D8%AA%D8%B9%D9%85%D9%8A%D8%B1%D8%A7%D8%AA-%D9%88-%D9%84%D8%AD%DB%8C%D9%85-%DA%A9%D8%A7%D8%B1%DB%8C/1272-%D9%87%D9%88%DB%8C%D9%87-35w-%D9%85%D8%AE%D8%B5%D9%88%D8%B5-smd.html

3- به نوک هویه مناسب نیاز دارین که من این مورد رو برای هویه فروشگاه eca پیشنهاد میکنم:

http://eshop.eca.ir/%D8%A7%D8%A8%D8%B2%D8%A7%D8%B1-%D9%85%D9%88%D9%86%D8%AA%D8%A7%DA%98-%D8%AA%D8%B9%D9%85%D9%8A%D8%B1%D8%A7%D8%AA-%D9%88-%D9%84%D8%AD%DB%8C%D9%85-%DA%A9%D8%A7%D8%B1%DB%8C/3516-%D8%B3%D8%B1-%D9%87%D9%88%DB%8C%D9%87-best-900m-t-i-%D8%AF%D8%B1%D8%AC%D9%87-%DB%8C%DA%A9-%D8%B7%D9%84%D8%A7%D8%A6%DB%8C.html

4- فلاکس که بهتون توصیه میکنم مدل سرنگی جنس خوبش رو بخرین که قیمتی حدود 16 تا 18 تومن داره

5- سیم لحیم با درصد قلع بالا و قطر کم (قطر از 0.8 میلیمتر به پایین)

6- تجربه لحیم کاری قطعه مورد نظر

7- نداشتن حساسیت بیجا و زیادی موقع مونتاژ
      -----------------------------
      در مورد قطعات TQFP (مثل همین atmega8 نوع smd):
      1- روی پد pcb فلاکس در حد خیلی خیلی کم بزنین
      2- قطعه رو سر جاش تنظیم کنین
      3- پایه های اول از هر طرف رو یه لحیم کوچیک برای اینکه فقط قطعه سرجای خودش ثابت بمونه بزنین
      4- روی تمام پایه های قطعه فلاکس به مقدار خیلی کم بزنین
      5- همه پایه های هر ردیف از قطعتون رو به هم لحیم کنین (مثل عکسی که دوستمون گذاشتن و فکر میکردن که گند زدن)
      6- به شیوه تکوندن هویه تمام پایه هارو پاک کنین
      7- با یه ذرهبین قوی اتصالات رو چک کنین (قبلش یادتون باشه که کدام پایه ها به جفتیشون از طریق خود pcb اتصال دارن چون بعد از مونتاژ اگر یادتون بره فکر میکنین که این دوتا به اشتباه به هم وصل شدن و کلی ممکنه بهشون ور برین )
      8- حتما حتما بردتون رو تمیز کنین
      برای تمیز کردن میتونین از مسواک و تینر سه هزار استفاده کنین یا از حمام های اولتراسونیک
      9- دوباره با یه ذرهبین قوی اتصالات رو چک کنین
      10- مهمترین قسمت کارتون این مرحله هست که بشینین و به قطعتون که مثل قطعات smd تولید انبوه شرکتای بزرگ مونتاژ شه نگاه کنین و لذت ببرین

من تقریبا اکثر شیوه هارو امتحان کردم تا به این نتیجه رسیدم که این شیوه نسبت به بقیه شیوه ها قابل اطمینانتره

ای خدا ، من باید از نظر علم از همه برتر باشم، تا مبادا که دشمنان مرا از این راه طعنه زنند. باید به آن سنگدلانی که علم را بهانه کرده و به دیگران فخر میآ*فروشند، ثابت کنم که خاک پای من هم نخواهند شد. باید همه آن تیره دلان مغرور و متکبر را به زانو در آورم، آنگاه خود خاضع ترین و افتاده ترین مرد روی زمین باشم.
      شهید دکتر مصطفی چمران
      اللهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجهم
      ; C is not for children

دیدگاه

مهمترین قسمت کارتون این مرحله هست که بشینین و به قطعتون که مثل قطعات smd تولید انبوه شرکتای بزرگ مونتاژ شه نگاه کنین و لذت ببرین
        انصافا خیلی خوب گفتی داداش...
        لذت بیشتر هم میشه اگه برد رو هم خودت با اتو چاپ کرده باشی!!!

www.intelart.ir

دیدگاه

سلام
          با نوک پیچ گوشتی روغن لحیم بزن روی پایه بردت یکمم روی پایه های میکرو بعد بزار سر جاش و فیکس کن .حالا سر هویه 60 رو یکم قلع آب کن.کم.نه زیاد .میشه مثل یک قطره آب روی لوله خودکار.حالا آروم بکش رو پایه ها .انگار دستتو می کشی رو دیوار سیمانی موقع راه رفتن.هر پایه در کثری از ثانیه نیاز خودش رو میگیره بدون اینکه به پایه بعدی سرایت کنه یا علی

نوک هویه "goot" یادت نره.سوزنی.سایزه 40 رو بنداز رو 60.چون 40 نسبت به 60 کوچیکتره می تونی با میخ فیکسش کنی.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط irdelta
            سلام
            با نوک پیچ گوشتی روغن لحیم بزن روی پایه بردت یکمم روی پایه های میکرو بعد بزار سر جاش و فیکس کن .حالا سر هویه 60 رو یکم قلع آب کن.کم.نه زیاد .میشه مثل یک قطره آب روی لوله خودکار.حالا آروم بکش رو پایه ها .انگار دستتو می کشی رو دیوار سیمانی موقع راه رفتن.هر پایه در کثری از ثانیه نیاز خودش رو میگیره بدون اینکه به پایه بعدی سرایت کنه یا علی

نوک هویه "goot" یادت نره.سوزنی.سایزه 40 رو بنداز رو 60.چون 40 نسبت به 60 کوچیکتره می تونی با میخ فیکسش کنی.
            این مورد رو درست میگه با هویه ۶۰ وات لحیم کردن حال دیگه ای داره فقط باید کمی تند باشید چنان لحیم میکنه مثل آینه

فقط به قول "مهدی رهی" فقط باید تجربه داشته باشی اگه صاحب تجربه باشی خیلی راحت میتونی با هر ابزاری کار کنی :applause:
            از دو چیز بسیار زیاد یاد گرفتم (1) نمونه مدارهای موجود در سایت های خارجی (2) مهندسی معکوس بردهای غیر ایرانی. به نقل از آقای مرتضی امانی
            --------------------------------------------------------
            تمام دنیا ما را تحریم کرده اند؛ حداقل خودمان همدیگر را تحریم نکنیم. به نقل از pencil
            --------------------------------------------------------
            اشک هایی که پس از هر شکست ریخته میشوند همان عرق هاییست که برای پیروزی ریخته نشده است. mehran901

دیدگاه

سلام،با توجه به تجربه چند ساله در زمینه مونتاژ اس ام دی،شما به هویه 40 وات معمولی و روغن لحیم نیاز دارید،ابتدا آی سی رو سر جاش فیکس کنید،برای اینکار اگه از بردهای متالایز یا قلع دار استفاده میکنید دوتا پایه از آی سی رو فیکس کنید وقتی از بابت محل صحیح قطعه اطمینان حاصل کردین بدون اینکه از قلع اضافه استفاده کنید با استفاده از روغن مرغوب بقیه پایه هارو شارژ و لحیم کنید،چنانچه به لحیم کاری نیازی داشتین از سیم با ضخامت 0.25mm یا 0.4mm استفاده کنید،کلیپی از لحیم کردن آیسی با فاصله پایه 0.24mm آماده کردم که لینکشو قرار میدم،امیدوارم که مفید باشه براتون

http://www.aparat.com/v/tTyuE

دیدگاه

دوستان سعی کنین به هیچ عنوان در زمان مونتاژ از روغن لحیم استفاده نکنین
                روغن لحیم نیاز به شستشو داره و اگر درست پاکش نکنین مشکلات عجیب و سردرگم کننده ای براتون بوجود میاره
                مخصوصا اگر سیستمتون دارای فرکانس بالا و بخش های آنالوگ باشه
                فلاکس خیلی بهتر و کارامد تره (روغن لحیم برای دمونتاژ کردن مناسبه)
                ای خدا ، من باید از نظر علم از همه برتر باشم، تا مبادا که دشمنان مرا از این راه طعنه زنند. باید به آن سنگدلانی که علم را بهانه کرده و به دیگران فخر میآ*فروشند، ثابت کنم که خاک پای من هم نخواهند شد. باید همه آن تیره دلان مغرور و متکبر را به زانو در آورم، آنگاه خود خاضع ترین و افتاده ترین مرد روی زمین باشم.
                شهید دکتر مصطفی چمران
                ; C is not for children

دیدگاه

سلام
                  من برای قطعات SMD از هیتر و خمیر قلع استفاده میکنم. بعد از لحیم کاری، روغن لحیمش که روی بورد هست تمیز نمیشه. از پروپانول استفاده کردم پاک نشد. از تینر 3000 هم استفاده کردم باز پاک نشد
                  http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=108455.msg777842#msg777842

دیدگاه

چجوری ازشون استفاده کردی که پاک نمیکنه؟
                    شهید دکتر مصطفی چمران
                    ; C is not for children

دیدگاه

گوش پاک کن رو زدم توی تینر، بعدش زدم روی بورد، بعدش با مسواک کشیدم روش :rolleyes:

دیدگاه

اگه ممکنه یه نفر از تمیز کردن نوک هویه اش فیلم بذاره
                        من به سختی نوکشو یکم تمیز میکنم تا قلع رو ذوب کنه
                        خیلی رو مخه :angry:
                        اسفنج نسوز هم دارم که مرطوبش میکنم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط سامان تقی پور
                          اگه ممکنه یه نفر از تمیز کردن نوک هویه اش فیلم بذاره
                          من به سختی نوکشو یکم تمیز میکنم تا قلع رو ذوب کنه
                          خیلی رو مخه :angry:
                          اسفنج نسوز هم دارم که مرطوبش میکنم
                          یه چند وقتی سر من خیلی شلوغه داداش شرمنده برای فیلم گذاری (مهمون داریم در حد گنجایش یه استادیوم اونم بازی دربی)
                          اما برای پاک کردن نوک هویه روش های زیادی هست که پاک کردن با اسفنج توی تجربات من جز بدتریناشه!
                          از یه مدل پاک کننده نوک هویه که خود فروشگاه eca اورده و شکل سیم ظرفشوییه استفاده کن البته اگر خواستی بخری حتما مدلی رو بخر که با محفظه نگه دارنده هست(البته بعضی ها هم از سیم ظرفشویی توی بازار استفاده میکنن که من نمیدونم تا چه حد جوابگو هستش)
                          من قبلا که با این مدل پاک کننده (شکل سیم ظرفشوییه) آشنا بشم با کشیدن چاقو روی نوک هویه (مثل تراشیدن چوب) ، زدن نوک هویه توی روغن لحیم و بعد قلع اندود کردن و یا از روش سوهان کشیدن روی نوک و بعد قلع اندود کردنش برای پاک کردن نوک هویه استفاده میکردم.
                          اما این مدل سیم ظرفشوییه خیلی سریع تر و راحتتر و کارامد تره البته هر چند بار که نوک هویه سیاه میشه و یا درست نمیشه باهاش کار کردن حن=تما بعد از اینکه با هر روشی نوک رو پاک کردین ، به وسیله سیم لحیم نوک رو قلع اندود کنین
                          شهید دکتر مصطفی چمران
                          ; C is not for children

دیدگاه

سلام
                            یه سوال دارم
                            این خمیر فلکس ها هستش داخل یه لولس
                            این چجوری از اون لوله در میاد؟؟!(اخه مثل امپول پیستون نداره )
                            یه دفه اومدم بزنم با دست اون صفحه رو حرکت دادم خمیر فلکس ریخت رو فرش :eek:

دیدگاه

کدوم مدلش؟ژل؟ باید آروم آروم فشارش بدید ک خارج بشه وگرنه آره به قول شما یدفه خالی میشه...
                              متاسفانه ماژیکش گیر نمیاد...اگه ماژیکش باشه خیلی عالیه...

www.intelart.ir

دیدگاه

نوشته اصلی توسط amiraghamohamadi
                                سلام
                                یه سوال دارم
                                این خمیر فلکس ها هستش داخل یه لولس
                                این چجوری از اون لوله در میاد؟؟!(اخه مثل امپول پیستون نداره )
                                یه دفه اومدم بزنم با دست اون صفحه رو حرکت دادم خمیر فلکس ریخت رو فرش :eek:
                                سلام دوست عزیز
                                آمپول که کلا چیزی نداره! به اون شیشه که توش پنی سیلین نگه میدارن میگن آمپول :mrgreen:
                                اگر منظورت مدل زیره:
                                http://eshop.eca.ir/%D8%A7%D8%A8%D8%...3-rma-223.html

موقع خرید باید یدونه دسته که قسمت پشت قرار میگیره و یدونه سوزن بهت بدن که وقتی وصلش کنی میشه مثل سرنگ و اونوقت کار باهاش خیلی راحته
                                مثل عکس زیر(البته ممکنه شکل و جنس سوزن و دسته فشاری فرق کنه مال من کلا پلاستیکیه) :

دوستان تا جایی که من خبر دارم flux جزء مواد سمی برای انسان به حساب میاد پس حتما بعد از تماس و اتمام کار موارد ایمنی رو رعایت فرمایید
                                شهید دکتر مصطفی چمران
                                ; C is not for children

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X