اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

راه اندازی سون سگمنت و موتور dc

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

راه اندازی سون سگمنت و موتور dc

سلام دوستان. در زمینه نوشتن برنامه بیسیک کسی میتونه کمکم کنه؟
    من میخوام با میکرو atmega32 و سون سگمنت ، کورنومتر بسازم (که فقط ساعت شمارش نیازه )و اینکه همزمان یه موتور dc با دو سرعت متفاوت بچرخه. ولی مشکل من اینه که وقتی موج pwm به میکرو میدم سون سگمنت به هم میریزه !! الان این ساعته درسته ها ولی به محض اینکه موتور رو میدم به oc1A سون سگمنت قاطی میکنه ! ممکنه تنظیم فرکانسی به هم بریره؟
    راسی میخوام میکرو رو هم atmega32 بزارم ولی فقط ثانیه شمار میشمره.
    یه مورد دیگه اینه که بهم گفته شده قبل تغذیه ، شارژر باتری لیتیوم یونی بزارم که سیار بشه. و اینکه درصد شارژ باتری روی رو روی سون سگمنت نشون بده که اینو اصلا نفهمیدم!!!
    یعنی چی؟ چطور میشه همچین کاری کرد؟
    کل چیزی که باید بشه اینه که دوتا کلید واسه دوتا سرعت موتور میخوام و ( روی سون سگمنت زمان رو نشون بده و درصد شارژ باتری رو هم نشون بده ! همچین چیزی ممکنه؟ اینکه با یه کلید این دو قابلیت رو روی سون سگمنت کنترل کرد؟ )

من چندتا ساعت و کرنومتر رو هم حتی دانلود کردم ولی pwm میدم سون سگمنت به هم میریزه! دیگه واقعا کلافه شدم.
    فایلش رو میزارم اگه امکانش هست رو pwm کمکم کنین
    اینم فایلشه

http://s3.picofile.com/file/8217144684/1.rar.html

پاسخ : راه اندازی سون سگمنت و موتور dc

سلام
    حتما حتما سر راه تغذیه موتور و تغذیه میکرو خازن گذاری مناسب انجام بدید.
    در مورد باتری، شما با توجه به ولتاژی که لازم دارید برای مدار باید باتریتون رو انتخاب کنید. اگه باتریتون زیر 5.5 ولت بود که هیچ ولی اگه بالاتر بود باید با تقسیم مقاومتی ماکسیمم ولتاژ باتری رو به 5 ولت برسونید و بعد به adc میکرو بدید و با یه تناسب ساده درصد شارژ باتری محاسبه میشه. تمام کارهایی که گفتید رو میشه با یک کلید هم انجام داد و محدودیتی در این زمینه وجود نداره!
    در مورد ترانزیستور q1 چرا ولتاژ رو به امیتر دادید و دارید از کلکتور جریان میکشید؟؟!! یه مقاومت 4.7 کیلو برای بیس هم نیاز داره. اصلا این ترانزیستور برای چیه؟؟
    www.gam-co.blogsky.com

دیدگاه

سلام . ممنون بابت راهنمایی خوبتون.
      خازن گذاری میکرو و موتور رو انجام دادم . طبق اطلاعات من باتری لیتیوم یونی ولتاژ 4.2 ولت میده برای همین از lm317 واسه تغذیه استفاده کردم (امیدوارم اشتباه نکرده باشم)
      q1 به dp میره تا led های بین سون سگمنت ها روشن بشه.
      من برای برنامه نویسی مشکل دارم . میشه یکم راهنمایی کنید؟
      یکی اینکه موتور تو دو سرعت بچرخه ( pwm میدم نمیدونم چرا سون سگمنت به هم میریزه!)
      و درصد شارژ باتری که اصلا نمیدونم چجوری میشه این کارو کرد!!

http://s3.picofile.com/file/8217253092/2.rar.html

دیدگاه

یه دیود رو موازی با یه خازن 100 نانو فاراد برای جریان برگشتی موتورت بزار برای ورودی ولتاژ میکروت رو هم یه سلف 47 میکروهانری بزار مشکلت کامل حل میشه
        رفقا مهم نیست چطوری بازی می کنید؛ اگه شروع نکنید، قطعا بازنده هستید.

دیدگاه

سلام.
          برای کرنومتر از timer2 و برای pwm از timer1 استفاده کردم.

در جواب آقای pencil باید عرض کنم که دیود و خازن رو با موتور موازی گرفتم ولی سلف رو منظورتون اینه که به AREF و AVCC بدم؟

دیدگاه

این مدار رو بستی رویه برد یا اینکه تو مرحله شبیه سازی این مشکل پیش میاد ؟
            اگر تو مرحله شبیه سازی هست کدهایه شما خیلی درهم و برهم هست اصلا بهینه نیست.
            اگر رویه برد مدار رو بستی شماتیک مدار رو هم بزار

دیدگاه

نوشته اصلی توسط elham-77
              سلام.
              برای کرنومتر از timer2 و برای pwm از timer1 استفاده کردم.

در جواب آقای pencil باید عرض کنم که دیود و خازن رو با موتور موازی گرفتم ولی سلف رو منظورتون اینه که به AREF و AVCC بدم؟
              بله
              سلف در مقابل جریان های لحظه ای از خودش امپنداس(چیزی شبیه به همون مقاومت) بالایی نشون میده، جریان های لحظه ای در این مدار همون نویز موتور هست که روی میکرو ممکنه بیافته رو ازشون جلو گیری میکنه،

دیدگاه

سلام. تو مرحله شبیه سازی هستم. :cry2:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط elham-77
                  سلام. تو مرحله شبیه سازی هستم. :cry2:
                  تغییرات(سلف و خازن و دیود) رو اعمال کردید؟ پاسخ گرفتید؟

دیدگاه

راستش دیود و خازن رو اعمال کردم ولی امروز اصلا دسترسی به اینترنت ندارم و سلف رو نذاشتم...
                    ولی مشکلم کاملا برنامه نویسیه! ولی متاسفانه نمیتونم حلش کنم :sad:

دیدگاه

سلام،فایل پروتیوس شمارو تست کردم،مدار شما یه اشکال کوچیک داشت درست کردم و به خوبی کار میکنه،اما پایه oc1a رو به عنوان ورودی تعریف کردین و به کلید reset وصل کردین،چطوری باید به ترانزیستور پالس اعمال بشه تا موتور کار کنه؟

دیدگاه

سلام آقا مجید. بله شما دقیقا درست فرمودین. من از مدار از قبل طراحی شده استفاده کردم به این خاطر بی دقتی بزرگی کردم. شما نمیگفتین محال بود متوجه اشتباهم بشم. فقط اینکه اشکال کوچیکم این بود یا مورد دیگه ای هم هست؟
                        شما در مورد نمایش درصد شارژ باتری روی سون سگمنت اطلاع دارین ؟

دیدگاه

خواهش میکنم،برای باتزی لیتیومی ،مونیتور کردن میزان شارژ کمی سخته،قبلا از یه آیسی شارژر استفاده کرده بودم که برای شارژ اتوماتیک باتری لیتیومی بود و به خروجی برای زمانی شارژ کم میشه داره،اما smd هست و نصبش سخته،اگه تمایل دارین بگید تا شمارشو پیدا کنم

دیدگاه

تشکر. بله ممنون میشم. ولی شنیدم که برد مدار شارژ باتریش آماده هست قصد دارم از اون استفاده کنم. اگه دردسر داره پیدا کردنش نمیخواد به زحمت بیفتین. تشکر
                            امروز تلاش کردم به جای atmaga8 از atmega32 استفاده کنم ولی نتونستم. پایه ها یه جوری به هم میریزه که هر کاری میکنم نمیشه. به نظر شما چرا ؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                            X