اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

::::: جلوگیری از سوختن میکرو ؟ ؟ ؟ ؟ ؟ ؟ ؟ ؟ ::::::::::

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

::::: جلوگیری از سوختن میکرو ؟ ؟ ؟ ؟ ؟ ؟ ؟ ؟ ::::::::::

به نام خداااااااااااااااااااااااااااااااا

سلاااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااام

آقا من میخوام یه میکرو ATMEGA8 نا قابل نصب کنم تو یه ماشین.
    حالا :

اگه این میکرو وسط کار که ماشین روشن بسوزه دیگه خودم و ماشینم ته دره هستیم.
    :cry:

حالا به من کمک کنید که چطوری جلوگیری کنم از سوختن :nice:

حذف نویز میخواد ؟
    برق خوب می خواد ؟

راستی اگه جاش گرم بشه نمیسوزه ؟

خلاصه یه حالی بهمون بدید دیگه

و باز هم مقله همیشه:

دمتان جیز و ویز oo: ( ویز ) بهش اضافه شده
    به نام خدا

دیدم آن چشمه ی هستی که جهانش خوانند

_-_-_-_-_-_-_-_-
    آنقدر آب کزان دست توان شست نداشت به به به به

پاسخ : ::::: جلوگیری از سوختن میکرو ؟ ؟ ؟ ؟ ؟ ؟ ؟ ؟ ::::::::::

احتمال اینکه نوسانات تغذیه( البته اگه این نوسانات در حد شونصد ولت نباشه :icon_razz و نویز میکرو رو بسوزونه کمه ولی این موارد ممکنه باعث هنگ کردن میکرو بشه. بنابراین حتما از Watch Dog (سگ نگهبان :mrgreen استفاده کن. البته احتمال اینکه میکرو ریست بشه هم هست، پس برنامه تو یه جوری بنویس که توش پیش بینی این هم شده باشه.
    در مورد دمای کاری هم تو دیتا شیتش هست ولی فکر کنم بالای 90 درجه باشه.
    اگه کار اینقدر حیاتیه و سوختن میکرو باعث بشه که از تعداد بامرام ها یکی کم بشه :cry2: به نظر من بهتره از دوتا میکرو استفاده کنی. به این صورت که یکی همون M8 و یکی دیگه هم برای کنترل سلامتی این M8 (و ایضا ماشین و ایضا خودت ). مثلا M8 هر 200ms یه سیگنال رو یکی از پین ها ایجاد کنه و میکروی دوم اون رو بخونه یا مثلا از طریق ارتباط سریال این کار رو بکنی. یا جریانی رو که M8 داره میکشه رو با یه مقاومت کم اهم سری و خوندن ولتاز دو سرش با میکروی دوم کنترل کنی و اگه از یه حدی بیشتر یا کمتر بشه برای میکروی دوم به این معنیه که اولیه سوخته و حالا یه کاری بکنه و از خطر جلوگیری کنه.
    اگه از دوتا استفاده کردی تغذیه میکرویه دوم رو از اولیه جدا کن مثلا یه باطری کتابی 9 ولت از یه میکرو کم مصرف هم استفاده کن تا باطری زود خالی نشه مثل .Mega 325/3250 اینا در32KHz و ولتاژ 1.8 ولت 20uA جریان میکشن.
    لپ کلام:
    1) هرچی که می تونی میکروی اصلی رو خوب طراحی کن (هم سخت افزاری و هم نرم افزاری) انگار که میکرویه دومی وجود نداره.
    2) یه جوری این M8 رو مونیتور کن حالا یا با یه میکرویه دیگه یا هرچی دیگه که میدونی.

الحق که سوال جالبی کردی :nice:، تا حالا اصلا بهش فکر نکرده بودم، وقتی مسئله جون آدما مطرح باشه تا چه حد میشه به AVR یا هر سیستم الکترونیکی دیگه اطمینان کرد؟ اگه 100 تا level هم برای دستگاه کنترل بزاری مثلا اگه سیستم تو یه محیط خیلی مغناطیسی بره همه 100 تا level هم از کار می افتن. اونوقت چی؟
    I don't know. :question:
    It's your attitude, not your aptitude,that makes your altitude

<< اللهم عجل لولیک الفرج >>

دیدگاه

با مرام جان چه خبره می خای ماشین رو فضا پیما کنی :applause:
      اگر از رگلاتور خوب و محیط دور از موتور از نظر گرما و جرقه های شمع که باعث نویز میشن دور باشه چه عیبی داره دیگه مثلا زیر پخش ماشین و با یه جعبه فلزی (مثلا جعبه سیاه) محافظت بشه
      راستی خودت هم میدونی بهترین برق dc رو توی ماشین میشه یافت اخه یه خازن (باتری ) 12ولت و 40 یا 50 یا 60 امپر داره پس نیاز به خازن های گردن کلفت نداری و خیلی مطمین هستش
      اگه میشه دقیق تر بگو میخای چکار کنی تا ما هم مشکلات بعد از تورو بدونیم و ماشین رو منفجر نکنیم :mrgreen:
      انجام پروژه های برنامه نویسی اندروید
      [glow=red,2,300]نرم افزار نقشه های پاور کامپیوتر اندورید[/glow]
      http://cafebazaar.ir/app/?id=com.atxdroid

دیدگاه

به نام بعضی ها ( هنوز باهاش قهرم ) :eek: oo: oo:

خلاصه میترسم بمیرم.

میخوام یه سیستم security بسازم واسه ماشین خستمون. یه قفل بسازم.

خلاصه میترسم :angry:
        به نام خدا

_-_-_-_-_-_-_-_-

دیدگاه

سلام
          در ادامه فرمایشات جناب fule ، منم با کنترل میکرو با یه چیز دیگه موافقم. منتها بهتره به جای میکروی دوم از مدار watch dog external استفاده کنی. این مدارها از چند تا گیت منطقی و یه سری مقاومت خازن ساخته میشند که احتمال سوختنش خیلی کمه. همون طور که دوستمون هم فرمودند مدار باید طوری طراحی بشه که اگه سیگنال کنترلی به watch dog ارسال نشه و اونو ریست نکنه ، مدار آلارم بده...

راستی خودت هم میدونی بهترین برق dc رو توی ماشین میشه یافت اخه یه خازن (باتری ) 12ولت و 40 یا 50 یا 60 امپر داره پس نیاز به خازن های گردن کلفت نداری و خیلی مطمین هستش
          اتفاقا به نظر من برق ماشین خیلی افتضاحه ، مدام نوسان داره ، اگه دقت کنی موقع روشن کردن ماشین چون برق زیادی از باطری کشیده میشه ضبط ماشین خاموش میشه ، یا میگند با باطری ماشین موبایل را شارژ نکنید چون باطریشو خراب میکنه. من قبلا یه مدار تغذیه برای MP3 Player با استفاده از برق ماشین درست کرده بودم ، از بس برقش نوسان میکرد مدام MP3 Player ریست میشد. تازه امکان فرسوده بودن باطری را هم به این ها اضافه کن . خلاصه این که باید اساسی خازن بذاری ...

اما در کل به نظر من زیاد لازم نیست نگران سوختن میکرو باشی. یعنی اگه قرار باشه بسوزه ، داخل ماشین بودن و نبودنش زیاد به نظر من فرقی نداره...

در ضمن بورد مدار خیلی مهمه. چون ماشین زیاد تکون میخوره احتمال شکستن بورد خیلی خیلی زیاده...

مواظب ورودی ها و خروجی های میکرو هم باش. سعی کن اگه امکان داره اون ها را با opto coupler یا بافر های سه حالته از سایر اجزای مدار ایزوله کنی. برای پین های ورودی میتونی از 74HC244 و برای پورت های خروجی میتونی از 74HC574 به عنوان بافر استفاده کنی...

موفق باشی
          از چارلی چاپلین پرسیدند خوشبخنی چیست ؟
          گفت : فاصله این بد بختی تا بد بختی دیگر !

دیدگاه

به نام خدا

آقایون دمتون گرم من که از این ایزوله میزوله نمی دونم opt نمیدونم چی ، هی چی نمیفهمم. :angry:
            به نام خدا

_-_-_-_-_-_-_-_-

دیدگاه

سلام حام گل

به این تاپیک که خیلی وقت پیشا توش در باره نویز بحث کردیم یه سر بزن: http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=12498.0

اینم یه تاپیک دیگه : http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=8509.0

در ضمن خیلی بعیده که میکرو بسوزه . بیشتر ممکنه که هنک کنه که اونهم 2 دلیل داره یکی برنامه نویسی غیر استانداردو دومی نویزه
              ِِDie for Life, Not Live to Die
              Freedom Fighter
              " ناخود گاه، هریک از ما ، از نامیرائی خود یقین دارد " . فروید

دیدگاه

نوشته اصلی توسط iman.abtahi

بهتره به جای میکروی دوم از مدار watch dog external استفاده کنی. این مدارها از چند تا گیت منطقی و یه سری مقاومت خازن ساخته میشند که احتمال سوختنش خیلی کمه. همون طور که دوستمون هم فرمودند مدار باید طوری طراحی بشه که اگه سیگنال کنترلی به watch dog ارسال نشه و اونو ریست نکنه ، مدار آلارم بده...
                Exactly :applause:

نوشته اصلی توسط iman.abtahi

مواظب ورودی ها و خروجی های میکرو هم باش. سعی کن اگه امکان داره اون ها را با opto coupler یا بافر های سه حالته از سایر اجزای مدار ایزوله کنی. برای پین های ورودی میتونی از 74HC244 و برای پورت های خروجی میتونی از 74HC574 به عنوان بافر استفاده کنی...
                تایید میشه :agree:
                It's your attitude, not your aptitude,that makes your altitude

<< اللهم عجل لولیک الفرج >>

دیدگاه

:cry2: سلام
                  سه تا میکرو داشتم 877 که در حد 100 میلی ثانیه منفی مثبت عوض شد . نابود شدن. یه سوال برام پیش اومد که راه تشخیص میکرو کنترل سوخته چیه؟ چون حالا اینا برنامه میگیرن و پالس ساعت هم دارن اما i/o یوخده! علت چیه؟ مگه میکرو چجوری میسوزه...
                  من آن آشفته ماشینم که تایر زیر تن دارم
                  و از اسرار بازارم همان قدر زیر و بم دارم
                  چنان خسته شدم از گردش چرخان چرخانم
                  که امروزه تمنای دویدن بر دو پا دارم

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                  X