اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ارتباط twi یا i2c

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : ارتباط twi یا i2c

جواب این یکی را هم خودم پیدا کردم برای این کار ابتدا ععدم را بر 10 تقسیم می کنم مثلا برای 1444= aمی شود 144.4= aسپس آن را مساوی یک متغییر int مثل b قرار می دهم این طور عدد صحیحش جدا می شود b =144 حالا a-b برابر مقدار اعشاری می شود و آن را در 10 ضرب کرده و در یک متغییر int دیگر قرار می دهم پس می شود 4=c و بعد c را ارسال می کنم پس دو تا عدد ارسال می کنم و در گیرنده همین عملیات عکس می شود
    یکی میگفت خدا چرا به حرفای ما گوش نمیده گفتم
    هان ای صنما،دل یک دله کن
    گر سر ندهم ،وانگه گله کن

دیدگاه

سلام .................

کلا در ارتباط و ارسال از طریق SPI چنانچه نیاز باشه ما دو بایت رو که نماینده ی یک کاراکتره(مثلا کاراکترمون 16 بیتیه) راه منطقی و اصولی اینه که دوبایت رو بکنیم دوتا تک بایت و تک بایت تک بایت اون دوبایتمون رو ارسال کنیم . این روشیه که خیلی خوب جواب میده . یعنی در دو کلاک (به معنای سیکل ارسال) وظیفه ی انتقال رو انجام بدیم . موفق باشید .
      دوستان! مدتی کمتر به سایت میام ..

دیدگاه

نوشته اصلی توسط حسام الدین
        سلام .................

کلا در ارتباط و ارسال از طریق SPI چنانچه نیاز باشه ما دو بایت رو که نماینده ی یک کاراکتره(مثلا کاراکترمون 16 بیتیه) راه منطقی و اصولی اینه که دوبایت رو بکنیم دوتا تک بایت و تک بایت تک بایت اون دوبایتمون رو ارسال کنیم . این روشیه که خیلی خوب جواب میده . یعنی در دو کلاک (به معنای سیکل ارسال) وظیفه ی انتقال رو انجام بدیم . موفق باشید .
        می شود بگید در گیرنده چطور بیت پر ارزش و کم ارزش را تشخیص بدهیم
        هان ای صنما،دل یک دله کن
        گر سر ندهم ،وانگه گله کن

دیدگاه

سلام ...................

ببینید دو راه دارید :

یا اینکه در پروتکلی که مینویسید (منظور همون برنامست منتهی یه کم باکلاس تر!!) تعیین کنید اول پر ارزش رو میفرستید یا کم ارزش و اون طرف اول کدوم رو دریافت میکنه .

یا اینکه یک بیت در ابتتدای رسال بفرستید که مشخص کنه این نماینده ی بیت پرارزشه و بعد بایت هاتون رو بفرستید . موفق باشید .

دیدگاه

من یک سوال دارم که شاید این قضیه را روشن تر کنه در spi اگر دو تا برنامه سنکرون نباشند مثلا حاکم(master) بخواهد ارسال را آغاز کنه و چند سیکل بعد نوبت اجرای دستور spi در تابع باشه چه اتفاقی می افته آیا حاکم منتظر می مونه تا نوبت اجرای دستور ارسال در تابع می شود(البته اینها در صورتی است که وقفه فعال نباشد)
            هان ای صنما،دل یک دله کن
            گر سر ندهم ،وانگه گله کن

دیدگاه

سلام ...............

ببینید این بحثی که مطرح کردید حاکی از یه واقعیت تلخه اونم این که شما پرووتکل SPI رو کامل مطالعه نکردید (چرا آخه-- مگه پروژتون نیست؟--) .

کلا توی پروتکل های ارتباطی یه سیگنال یا پیامی تعریف میشه به نام ACK . البته توی شبکه هم یه همچین چیزی هست منتهی اونجا از حالت سیگنال خارج میشه و به فریم ACK تبدیل میشه . خب حالا این ACK کارش چیه؟ همونطور که میدونید وقتی Master تصمیم به ارسال میگیره یه پیغام روی خط میفرسته که تمام Slave ها رو خبر میکنه و اونها گذرگاه آدرس خودشون رو باز میکنن (مثل یه لچ هشت بیتی) بعد از این مرحله Master روی خط آدرس رو میفرسته و بعد از دریافت به وسیله ی اون Slave خاص یه پیام تائیدی ارسال میشه که همون ACK هست . در واقع پس از دریافت آدرس و همچنین پس از دریافت دیتا این پیام فرستاده میشه و این عامل ایجاد اختلال رو در انتقال از بین میبره .

حالا فرض کنید که دیتا نرسه به Slave . خب اتفاقی که میوفته اینه که ACK برای Master ارسال نمیشه . در این حالت عنصر Master مدت زمانی صبر میکنه (یه تایمر داره) و بعد دوباره همون دیتا رو ارسال میکنه . این حالت ممکنه خیلی کم در موقع انتقال پیش بیاد اما به هر حال در موردش فکر شده .

اما پرسیدید که Master بخواد ارسال کنه ولی دستور SPI چند سیکل بعد باشه ؛ خب اول باید بگم که این سوالتون یعنی چی؟ عنصر Master خودش اختیار نداره که خود به خود هر موقع که خواست شروع کنه به ارسال دیتا . این وظیفه ی کاربره که به وسیله ی واحد پردازنده (که اینجا همون میکرو ما هست) این اجازه رو به Master میده . بعدشم فکر نکنید Master یه موجود خارجی مجزا هست . نخیر!! این همون میکرو خودمونه و سوالی که شما پرسیدید مثل این میمونه که بگیم میشه میکرو خودش روی LCD بنویسه golgolak !! خب تا ما نخوایم که LCD به این نام متبرک نمیشه . در مورد SPI هم وضعیت به همین ترتیبه . وقتی که دستور SPI نوشته میشه بلافاصله عملیات انتقال انجام میشه و کاری هم به هیچی نداره جز "وقفه" . موفق باشید .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط حسام الدین
                سلام ...............

ببینید این بحثی که مطرح کردید حاکی از یه واقعیت تلخه اونم این که شما پرووتکل SPI رو کامل مطالعه نکردید (چرا آخه-- مگه پروژتون نیست؟--) .

ا
                در مورد اون واقعیت تلخ که فرمودید علتش اینه که من تا به حال حتی avr را ندیده بودم و حالا ظرف دو ماه مجبور شدم از چندین امکان avr آن هم با مهلت کمی که دانشگاه به من می دهد و برای هر کار بی ارزش اداری یک هفته اجازه دست زدن به بوردم را نمی دهد معطل بمانم و از نظر روانی فوق العاده در فشارم و بعضی از سوالاتم مانند این برای اطمینان خاطر است و بعضی ها احمقانه به نظر می رسد علتش این است که من خودم با مطالعه avr یاد گرفتم نه با کلاس رفتن (فکر می کنم اکثر شما این طور بوده اید اما محدودیت زمانی من را نداشته اید)
                اما پرسیدید که Master بخواد ارسال کنه ولی دستور SPI چند سیکل بعد باشه ؛ خب اول باید بگم که این سوالتون یعنی چی؟ عنصر Master خودش اختیار نداره که خود به خود هر موقع که خواست شروع کنه به ارسال دیتا . این وظیفه ی کاربره که به وسیله ی واحد پردازنده (که اینجا همون میکرو ما هست) این اجازه رو به Master میده . بعدشم فکر نکنید Master یه موجود خارجی مجزا هست . نخیر!! این همون میکرو خودمونه و سوالی که شما پرسیدید مثل این میمونه که بگیم میشه میکرو خودش روی LCD بنویسه golgolak !! خب تا ما نخوایم که LCD به این نام متبرک نمیشه . در مورد SPI هم وضعیت به همین ترتیبه . وقتی که دستور SPI نوشته میشه بلافاصله عملیات انتقال انجام میشه و کاری هم به هیچی نداره جز "وقفه" . موفق باشید .
                اما درمورد قسمت دوم اینکه من گفته ام در حاکم دستور ارسال نوبتش برسد و در تابع چند سیکل بعد نوبت دستور ارسال برسد که البته جواب داده اید و متشکرم
                ضمنا مثل اینکه شما با اسم golgolak حال نمی کنید اگر لازم می دانی تغییرش دهم

هان ای صنما،دل یک دله کن
                گر سر ندهم ،وانگه گله کن

دیدگاه

سلام دوستان

پس چی شد من بحث را پیگیری میکنم ولی از برنامه مورد نظر خبری نشد
                  لطف کنید برنامه و نقشه را هم بزارید تا دیگر دوستان هم استفاده کنند.

با تشکر
                  آنچه به پروردگار مدیونیم دوست داشتن دیگران است.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط علیرضا
                    سلام دوستان

پس چی شد من بحث را پیگیری میکنم ولی از برنامه مورد نظر خبری نشد
                    لطف کنید برنامه و نقشه را هم بزارید تا دیگر دوستان هم استفاده کنند.
                    سلام ................

نقشه و برنامه به ترتیب در صفحه ی اول و دوم هست .. من لینک های دانلود رو چک نکردم .. اگه فایلاش Expire شدن بفرمایید تا دوباره پلود کنم .. موفق باشید ..

دیدگاه

ممنون حسام جان
                      آنچه به پروردگار مدیونیم دوست داشتن دیگران است.

دیدگاه

سلام ................

مقاله ی آموزشی I2C در لینک زیر قابل دانلوده .. برای اطلاع بیشتر از این پروتکل میتونید از لینک زیر ؛ فایل رو دریافت کنید .. موفق باشید ..

http://www.eca.ir/forum2/index.php?a...mod;dl=item184

دیدگاه

دوستان عزیز و اساتید این مقاله درباره پروتکل و ساختمان i2c بحث کرده !
                          اگر ممکنه این ارتباط رو عملی برای دو میکرو avr با همدیگر با بیسکام توضیح دهید لطفا!

ممنون
                          هنوز وقت برای پیشرفت باقیست!

دیدگاه

عرض سلام خدمت همه
                            من دانشجوی مهندسی قدرت هستم . ولی پا توی الکترونیک گذاشتم .
                            هم بسکام مینویسم هم با کدویژن کار می کنم .برای یک پروژه نیاز به کار با حافظه هایی مثل 24cxx یا هر مدلی از اینها پیدا کردم .
                            کسی تا حالا با کد ویژن با این ایسی ها ارتباط برقرار کرده .
                            اگه میشه یک کد نمونه به من بده یا توضیحی بده که چطوری با این ای سی ها کار کنم . یه چیزایی می دونم ولی کمه .
                            لطفاً کمکم کنید خیلی مهمه
                            ضمناً من روباتیک کار می کنم اگه کسی سوال داشت خوشحال میشم کمک کنم . :nerd:

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                            X