اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کمک در مورد adc میکرو

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

کمک در مورد adc میکرو

سلام به همه دوستان چند تا سوال در مورد adc میکرو دارم
    در برنامه زیر که مریوط به اندازه گیری دما توسط lm35 اگه ممکنه یه نوضیحی در مورد برنامه بدین که چرا متغیری که از adc خوانده شده 5 برابر شده و .....
    a
    Do
    W = Getadc(0)
    Volt = W * 5
    Volt_d = Volt Mod 10
    Volt = Volt / 10

Locate 1 , 1
    Lcd Volt ; "," ; Volt_d

Cols = Volt / 2

همچنین در برنامه زیر که در کتاب ره افروز اومده برنامه به صورت زیر نوشته شده

tf=read_adc()
    tf=(tf*500/1023
    این برنامه هم مربوط به lm35 ، بر چه مبنایی نوشته شده

کمتر به سایت میام .....

پاسخ : کمک در مورد adc میکرو

سلام .................

ببینید من C کار می کنم اما در مورد اولسن سوالی که پرسیدین می تونم اینجوری بگم که چون مقداری که توسط سنسور اندازه گیری میشه ، بر حسب دما کالیبره نیست باید یه تغییراتی به ورودی بدیم تا معادل خواستمون بشه . از طرفی یه قضیه ای هست که میگه برای تبدیل ورودی آنالوگ به معادل دیجیتال باید از یه رابطه ی ریاضی استفاده کنید که عبارته از این که : Digital=Vin*1023 /Vref که چون شما Vref رو برابر Vcc در نظر گرفتی اینه که در 5 ضرب می کنیم .
    در ادامه هم باید یه کاری کنیم که سیگنال نمونه برداری شده از ورودی با دما معادل بشه که معمولا بر طبق نمودار Lm35 میان و ورودی رو در 10 ضرب می کنن تا این تطابق کامل بشه . موفق باشید .
    دوستان! مدتی کمتر به سایت میام ..

دیدگاه

نوشته اصلی توسط بهرام
      سلام به همه دوستان چند تا سوال در مورد adc میکرو دارم
      در برنامه زیر که مریوط به اندازه گیری دما توسط lm35 اگه ممکنه یه نوضیحی در مورد برنامه بدین که چرا متغیری که از adc خوانده شده 5 برابر شده و .....

سلام
      برنامت کامل نیست ولی یه چیز های میتونم بهت بگم
      اول این که adc سری atmega 10 بیتی هست حالا 10 بیتی یعنی چی
      اگر 2به توان 10 برسونیم عدد 1024 بدست میادپس در نتیجه رزولیشن adc روی 1204 هست و هر مقدار ولتاژی به پایه رفلنس داده بشه رو تقسیم بر 1024 میکنه و در نتیجه اگر ولتاژ مبنا شما5 ولت باشه پس میکرو میتونه با رزولیشن 4.88 میلی ولت اندازه بگیره یا به عبارتی به ازای ولتاژ 4.88 عدد 1 رو بر میگردونه و به ازای 2*4.88=9.76 عدد 2 رو برمیگردونه و به ازای 5000 هزاز ولت عدد 1024 رو بر میگردونه

Volt_d = Volt Mod 10 این یعنی مقدار volt رو تقسیم بر 10 کن و باقی مانده تقسیم رو داخل volt_d بریز

میاد از کانال مورد نظر مقدار رو میگیره tf=read_adc()
      tf=(tf*500/1023 و اینجا یه ضرب تقسیم هیت که ضربدر 500 و بعد تقسیم بر 1023 میشه و از دوباره داخل tf ریخته میشه

اگر مشکلی بود به بزرگی خودتون ببحشید

انجام پروژه های برنامه نویسی اندروید
      [glow=red,2,300]نرم افزار نقشه های پاور کامپیوتر اندورید[/glow]
      http://cafebazaar.ir/app/?id=com.atxdroid

دیدگاه

شما خودتون دیتا شیت lm35 رو ببینید ..

برای مثال برای دمای 150 درجه سنسور مقدار 1500 میلی ولت آنالوگ و میکرو حدود 307 دیجیتال را به ما میدهد.
        که اگه این مقدار را تقریبا تقسیم بر 2 بکنیم به مقدار دمای سنس شده خواهیم رسید..

حالا هر برنامه نویسی برای خود شیوه ای داره..
        یکی ضربدر 5 میکنه و در آخر تقسیم بر 10 (در واقع تقسیم بر 2 کرده) و یکی ضربدر 500 و تقسیم بر 1023...
        این عمل را به این خاطر انجام میدن که بتونن مقدار اعشاری دما هم بتوانند نمایش بدهند.

وقتی شما Volt = 307 / 10 بکنید داخل متغییر volt مقدار 30 را میریزد. یعنی مقدار 7 از بین میرود برای این که این اتفاق نیفتد 307*5 میکنند و از دستور Volt_d = 1535Mod 10 استفاده میکنند تا مقدار باقیمانده تقسیم 10 را بدست بیاورند که در اینجا برابر 5 هست. و وقتی از دستور Volt_d = 1535Mod 10 استفاده بکنیم مقدار 153 را محاسبه میکند و در آخر وقتی این و عدد را بر روی lcd نمایش دهیم به صورت زیر میشود.

lcd Volt ; "," ; volt_d

موفق باشی.
        www.icesi.ir

دیدگاه

سلام ، ممنون از توضیحات کاملتون ، متوجه شدم که دما چطور محاسبه شده ، من دیتا شیت این سنسور رو نگاه کردم ولی این مشخصاتی که میلاد جان گفنی تو دیتا شیت نبود 9 تا نمودار هست کدوم یکی رو شما میگی ؟
          کمتر به سایت میام .....

دیدگاه

سلام.
            فایل های پیوست شده
            www.icesi.ir

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
            X