سلام. از دوستان کسی EEPROM یا Flash سریالی رو میشناسه که بشه قفلش کرد. چون چند بایتی رو میخوام بدون اینکه بشه خوندش توش ذخیره کنم.
اطلاعیه
Collapse
No announcement yet.
قفل کردن EEPROM
Collapse
X
-
پاسخ : قفل کردن EEPROM
ممنون از پاسخهاتون. مشکل اینجاست که حتی اگر با AES128 یا 256 هم کدینگ رو انجام بدم باز هم میشه کپی کرد..مثلا من دیتا رو تو یه AT24C256 ذخیره میکنم. حالا هر چقدر هم کدینگ قوی اجرا کنم ولی باز هم میشه راحت کپی کرد و روی یه EEPROM دیگه ریخت. من نمیخوام بتونن دیتا رو کپی کنن.
راستی کسی هست که بدونه چجوری میشه مثلا 20 بایت در یک آدرس مشخص از Flash میکرو رو موقع RunTime تغییر داد؟
دیدگاه
-
سلام
استفاده از عبارت FLASH به هنگام معرفی یک متغیر یا عبارات مشابه به شما این امکان رو میده که اون متغیر رو در حافظه فلش میکرو کنترلر ذخیره کنید البته تا اونجا که خاطرم هست این متغیرها فقط در هنگام برنامه ریزی قابل تغییر هستند و در طول اجرای برنامه در میکروکنترلر قابل تغییر نیستند .
همینظور دستوراتی وجود داره که اطلاعاتی رو به همین ترتیب در حافظه EEPROM میکروکنترلر ذخیره کنید و البته این داده ها در طول اجرای برنامه هم قابل تغییر هستند و
این قیبل دستورات رو با توجه به میکرو کنترلر و کامپایلرتون میتونید پیدا کنید .
به طور مثال اگر از میکروچیپ پیک استفاده کنید تمامی حافظه برنامه ، فلش و ایپرام قابل حفاظت به صورت تضمینی هست و میشه با اطمینان گفت که هیچ راهی برای کپی کردنش وجود نداره .
البته AVR هم توانایی حفاظت از داده های برنامه و فلش رو داره اما ایپرام رو خاطرم نیست .موفقیت یک فرایند است نه یک اتفاق...
******** استفاده از گزینه تشکر نشانه اهمیت و احترام شما به پیگیری شخص نظر دهنده است ********
دیدگاه
-
ممنون از پاسختون ولی بنظر میرسه سوال من رو درست متوجه نشدید. من هم میدونم که eeprom داخل میکرو هست ولی به اون اطمینان ندارم و نمیتونم ریسک کنم. من حدود 10 بایت رو میخوام جوری که نشه بعدا خوند رو ذخیره کنم و شاید سالی یکبار تغییر کنه. همه جا گفته میشه که باید از بوت لودر استفاده بشه. ولی همه میرن از یکسری بوتلودر ثابت که تو اینترنت هست استفاده میکنن و میان فقط از طریق پورت مثلا سریال کل کدی که میکرو میخواد اجرا کنه رو تعویض میکنن.
ظاهرا باید یک Page که 256 بایت میشه رو با هم تغییر بدم ولی چجوری؟
دیدگاه
-
نوشته اصلی توسط امیر . مممنون از پاسختون ولی بنظر میرسه سوال من رو درست متوجه نشدید. من هم میدونم که eeprom داخل میکرو هست ولی به اون اطمینان ندارم و نمیتونم ریسک کنم. من حدود 10 بایت رو میخوام جوری که نشه بعدا خوند رو ذخیره کنم و شاید سالی یکبار تغییر کنه. همه جا گفته میشه که باید از بوت لودر استفاده بشه. ولی همه میرن از یکسری بوتلودر ثابت که تو اینترنت هست استفاده میکنن و میان فقط از طریق پورت مثلا سریال کل کدی که میکرو میخواد اجرا کنه رو تعویض میکنن.
ظاهرا باید یک Page که 256 بایت میشه رو با هم تغییر بدم ولی چجوری؟
بعد داده هاتو با خیال راحت در EEPROM ذخیره کن. فقط کافیه پیش از ذخیره با استفاده از این UID یک فرمول درست کنی و بعد از
تبدیل، عدد بدست اومده رو ذخیره کنی. برای خوندن عدد هم، تبدیل عکس اون رو انجام بده.
حالا اگر EEPROM رو برداری روی یک دستگاه دیگه مونتاژ کنی کار نمیکنه، یعنی عدد بدست اومده درست نخواهد بود.
دیدگاه
-
دوست عزیز مشکل من اینه که با هر روش کدینگ حتی مثلا AES 128 هم دیتا رو کد کنم ، دوباره میتونن دیتای کد شده رو کپی کنن و بعدا روی همین سیستم استفاده کنن. درضمن من نمیتونم میکرو رو عوض کنم. با این وضعیتی که گفتم هرنوع کد کردن دیتا روی eeprom بی معنی هست و برای همینه که میخوام توی فلش خود مگا 128 این کارو بکنم.
دیدگاه
-
نوشته اصلی توسط امیر . مدوست عزیز مشکل من اینه که با هر روش کدینگ حتی مثلا AES 128 هم دیتا رو کد کنم ، دوباره میتونن دیتای کد شده رو کپی کنن و بعدا روی همین سیستم استفاده کنن. درضمن من نمیتونم میکرو رو عوض کنم. با این وضعیتی که گفتم هرنوع کد کردن دیتا روی eeprom بی معنی هست و برای همینه که میخوام توی فلش خود مگا 128 این کارو بکنم.
دیدگاه
-
نوشته اصلی توسط امیر . مبنا به دلایلی نمیتونم کامل توضیح بدم ولی کلیت ماجرا اینجوریه که من حین کار دستگاه تغییراتی تو eeprom میدم که وقتی یکسری شرایط با هم پیش اومد دستگاه متوقف میشه و خطا میده. بعضیها میان eeprom رو اول کپی میکنن و وقتی خطا داد کپی رو جایگزین میکنن.
دیدگاه
دیدگاه