اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مشگل با راه اندازی سون سگمنت بزرگ دست ساز.

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مشگل با راه اندازی سون سگمنت بزرگ دست ساز.

اقای تحیری درست میگه.هیچ جای دیتاشیت ننوشته IC - نوشته SEVEN DARLINGTON ARRAYS
    معمولا به ULN2003 میگن درایور.
    در ضمن بعضی از قطعات سیلیکونی هستند که داخل یک بسته بندی هستند ولی اسم IC روشون نیست مثل پل دیود

دیدگاه

بحث جالب شد. باید ببینیم مرز بین آیسی و غیر آیسی کجاست. ممکن هم هست من اشتباه کنم.
      در مورد پل دیود دو تا مسئله هست یکی اینکه دراون از قطعات اکتیو یعنی ترانزیستور استفاده نشده.
      از مقاومت هم استفاده نشده و فرایند ساختش بمراتب ساده تر از ساخت آیسی هست.
      و دوم اینکه من فکر نمیکنم در یک چیپ یا روی یک تراشه سیلیکنی کل پل دیود شکل گرفته باشه.
      فکر کنم 2 یا 4 تا چیپ دیود رو بغل هم قرار دادند و به هم متصل کردند

با این حال از نظر من یک پل دیود هم یک مدار مجتمع کوچک محسوب میشه و بنوعی آیسی است.
      بد نیست ببینیم نظر دوستان دیگه (علاوه بر دوستانی که اینجا نظر دادند) در این مورد چی هست.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Dr.micro
        درود بر شما جناب Davood Kheradmand کاملا درست میفرمایید ، در آی سی های مورد بحث تعدادی دیود و مقاومت علاوه بر ترانزیستورهای دارلینگتون npn وجود داره که این همون مصداق آی سی یا مدار مجتمع خودمون هست و خوب ردیف این موارد موردبحث هم ترانزیستور اری هست که بحثی توش نیست ،

راستش آی سی ها نه چیز پیچیده ای هستند و نه ترسناک و نه شاخدار !
        همون مدارات گسسته ای هستند که به دلیل پر کاربرد بودن ، توسط شرکتهای مختلف به صورت یک پکیج ارائه میشن .

جناب علی تحیری از شما تقاضا دارم یک بار دیگه دیتا شیت آی سی های مورد بحث رو مطالعه کنید ، حقیقتا تعداد ترانزیستورها توی این پکیجها 6 تا نیست !

و خواهش دیگه بنده این هست که یک برد مدار چاپی مثلا یک دزدگیر اتومبیل و یا اماکن و یا یک برد کنترلر یخچال ساید و یا ماشین لباسشویی تمام اوماتیک و یا ستهای کنترل از راه دور صنعتی و یا مورد دلخواه دیگه ای رو پیدا کنید و به ما بگید که در کنار آی سی uln2003 یا هم خانواده های اون چه عبارتی رو میبینید ؟

تا اونجا که بنده خاطرم هست نوشته میشه un که u به معنای اشاره به unit به معنای واحد هست که به آی سی اشاره میکنه و n هم شماره آی سی مورد نظر مثل U1 و U2 در تصاویر بالا .

جا داره که بگم این آی سی نیاز به تغذیه نداره گرچه به gnd و vcc+ متصل میشه اما در حقیقت gnd یا همون پایه E پایه متصل به امیتر تمام ترانزیستورها هست و پایه COM هم که به VCC+ متصل میشه حد اکثر ولتاژ القایی روی هر کلکتور که ناشی از کلید زنی ترانزیستور هست رو به مقدار VCC+Vd محدود میکنه که Vd هم ولتاژ فوروارد یکی از اون دیودهای داخل مجموعه هست .
        با تمام این اوصاف شایسته هست که باز هم بپرسم ، اگر صحیح هست لطفا دوستان تایید کنن و اگر نه منتظر نظر دوستان هستیم تا بحث به نتیجه درستی برسه
        با تشکر از همه دوستان .
        با سلام:
        در مدار قطعات سری ترانزیستور های TRANSISTOR ARRAY ULN در 16 پایه ها 7عدد و در 18 پایه ها 8 عدد ترازیستور n.p.n دارلینگتون وجود دارد.
        علم را در آزمایشگاه باید یاد گرفت نه در دانشگاه
        نابغه بودن 99 درصد با پشتکار و یک درصد با الهام است. (ادیسون)

دیدگاه

بله حالا تعداد درست شد .
          موفقیت یک فرایند است نه یک اتفاق...

******** استفاده از گزینه تشکر نشانه اهمیت و احترام شما به پیگیری شخص نظر دهنده است ********

دیدگاه

لینک دانلود دیتا شیت ULN2003
            http://ndatasheet.com/download.php?id=489337

لینک دانلود دیتا شیت ULN2803
            http://ndatasheet.com/download.php?id=366827

******** استفاده از گزینه تشکر نشانه اهمیت و احترام شما به پیگیری شخص نظر دهنده است ********

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Davood Kheradmand
              ممکن هم هست من اشتباه کنم.
              شما اشتباه نمیگید.
              به مدارات مجتمع میگن IC ولی تو طبقه بندی قطعات به ULN2003 میگن درایور.
              مثل CD4017-555-74244 که بهشون میگن بافر-تایمر و شیفت رجیستر.

ولی برام سواله که چرا uln2003 هفت عدد خروجی داره؟؟معمولا 7تا خروجی رو به سختی میشه جور دراورد!!

نوشته اصلی توسط Mostafanet932
              کسی نیست بگه چجوری تو سورس کد برنامه خروجی ها رو معکوس کنم.

و اگر معکوس کردم با همان چهار ترانزیستور و سون سگمنت کاتد جواب میده یا نه؟ :rolleyes:
              با تشکر.
              میتونی با not کردن خروجی رو معکوس کنی.
              اگه معکوس کردن با سخت افزار شما جور در بیاد جواب میده

دیدگاه

واقعا این سوال منم هست . عدد 7 در الکترونیک و دیجیتال و میکروکنترلر عدد کاملی نیست . معمولا مضارب عدد 2 در ساخت تراشه ها و پورتها و گذرگاهها و اینجا هم که درایو هست مورد استفاده اند . 2 یا 4 یا 8 معمول هستند البته در گیتهای منطقی عدد شش هم مورد توجه هست .

به هر حال uln2003 کار راه اندازی 7seg رو انجام میده . 2803 هم 8 تا راه انداز هست که یک پورت کامل رو پشتیبانی میکنه .

دیدگاه

سلام به همه دوستان یه سوال دارم چون من هم به همین مشکل برخوردم خب در مورد پالس صفر میکرو مشکل تقویت ولتاژ ۵ ولت به ۱۲ ولت با uln 2003 حل میشه مشکل اینجاس که اگر بخواهیم پالسهای مثبت میکرو رو تقویت کنیم چه مدار و یا چه آی سی رو پیشنهاد میکنید چون در تابلو روان بطور همزمان هم پالسهای صفر و یک میکرو باید تقویت بشه و اینم بگم واسه تقویت ولتاژ خروجی میکرو همزمان پالس صفر و یک در پورتهای مختلف وجود داره و لازمه اینم بگم که در واقع مشکل اصلی مدار یک مدار سوئیچ ۸ کاناله هست که وقتی پالس یک میکرو رو در هشت پین مختلف دریافت کرد متناظر با اونها عمل سوئیچ ولتاژ رو انجام بده لطفا اگر ای سی معکوس uln 2003 که مثبت باشه رو میشناسن معدفی کنن
                  جدیدترین ویرایش توسط Ars20; ۱۷:۰۵ ۱۳۹۷/۱۲/۲۴.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                  X