وقتی جامپر رو از حالت usb به حالت isp تغییر میدم پاور آن خاموش میشه
احتمالن در اینحالت باید به پایه VCC پروگرمر 5ولت وصل باشه، در مدارتون این اتفاق می افته؟
از آنجایی که آموزش ماهی گیری برای من بسیار مهم تر هستش، به همین خاطر، در این انجمن، تاجایی که بتونم جواب مطلبی رو مستقیم نمیگم و تلاش میکنم با آدرس دادن و کمی جستجو به جواب برسید. اگر عاشق الکترونیک باشید، دنبال جواب خواهید گشت.
توی پروگرامرت جای کریستال خارجی داره؟؟؟؟؟؟؟
وقتی که فیوز بیت رو دستکاری کردین و کلاک داخلی غیر فعال شده مثل این میمونه که موتور میکرو رو در آوردین و میکرو کلا خاموشه و بدون کریستال خارجی کار نمیکنه حتی پروگرام هم نمیشه!!!!!!!
بعضی پروگرامرها اومدن و جای کریستال خارجی رو گذاشتن تا میکرو راه بیفته و پروگرام بشه
ضمنا باید بگم کریستال خارجی هم که در پروگرامر قرار دادین باید کابل usb رو یه بار در بیارید از نو بزنید
اگه خواستی جای کریستال رو توی پروگرامر نشون بدم
توی پروگرامرت جای کریستال خارجی داره؟؟؟
اگه خواستی جای کریستال رو توی پروگرامر نشون بدم
اره ممنون مىشم اگه بهم بگید ؛ ضمنا اگه طرىقه پروگرام کردن روى برد برد رومختصرا بگىد خىلى خوبه چون تو وىژگى هاى پروگرمرم گفته اىن قابلىت رو داره البتهه من اسامى اون شش پىنى که تو اىن ارتباط لازم هست رو تو مىکرو مىدونم ولى اىن ها رو روى پروگرمر پىدا نمى کنم پروگرمرم ىه پىن هدر ده تاىى داره که نمى دونم چطور ازش استفاده کنم
از آنجایی که آموزش ماهی گیری برای من بسیار مهم تر هستش، به همین خاطر، در این انجمن، تاجایی که بتونم جواب مطلبی رو مستقیم نمیگم و تلاش میکنم با آدرس دادن و کمی جستجو به جواب برسید. اگر عاشق الکترونیک باشید، دنبال جواب خواهید گشت.
http://8pic.ir/images/25ltwh6795jah2qqi1xi.jpg
عکس رو ببینید
اون قسمتی که با قرمز مشخص کردم برا قرار دادن کریستال خارجیه
ینی وقتی که شما حین پروگرام کردن، فیوزبیت رو دستکاری کردین مثلا CKSEL هارو دستکاری کردین و همشو یک کردین میکرو اونوقت کلاک داخلیش غیر فعال میشه
انگار دیگه موتور نداره و باید کلاک خارجی بهش وصل بشه تا کار کنه حتی پروگرام هم نمیشه
شما باید تو اون قسمت که با رنگ قرمز مشخص شده کریستال خارجی قرار بدید و کابل پروگرام رو یه بار در بیارید دوباره بزنید تا میکرو راه بیفته و بتونه پروگرام بشه (من خودم همیشه اینکارو میکنم و از کریستال خارجی استفاده میکنم چون تو محیط پر نویز و حتی هوای سرد بهتر جواب میده)
اما اون قسمتی که با رنگ آبی مشخص شده و همونطوری که در توضیحات دوست خوبم "امیر کریمی" گفته شد برا پروگرام کردن میکرو وقتی میکرو داخل خود مداره بکار میره و باید VCC میکرو وصل باشه
اینم نمایش حالتی که میکرو داخل مداره و روی پروگرامر نیس ولی در حال پروگرام شدنه (از دوست خوبم امیر کریمی)
http://uupload.ir/files/f51i_dsc_0024f.jpg
http://8pic.ir/images/25ltwh6795jah2qqi1xi.jpg
عکس رو ببینید
اون قسمتی که با قرمز مشخص کردم برا قرار دادن کریستال خارجیه
ینی وقتی که شما حین پروگرام کردن، فیوزبیت رو دستکاری کردین مثلا CKSEL هارو دستکاری کردین و همشو یک کردین میکرو اونوقت کلاک داخلیش غیر فعال میشه
انگار دیگه موتور نداره و باید کلاک خارجی بهش وصل بشه تا کار کنه حتی پروگرام هم نمیشه
شما باید تو اون قسمت که با رنگ قرمز مشخص شده کریستال خارجی قرار بدید و کابل پروگرام رو یه بار در بیارید دوباره بزنید تا میکرو راه بیفته و بتونه پروگرام بشه (من خودم همیشه اینکارو میکنم و از کریستال خارجی استفاده میکنم چون تو محیط پر نویز و حتی هوای سرد بهتر جواب میده)
اما اون قسمتی که با رنگ قرمز مشخص شده و همونطوری که در توضیحات دوست خوبم "امیر کریمی" گفته شد برا پروگرام کردن میکرو وقتی میکرو داخل خود مداره بکار میره و باید VCC میکرو وصل باشه
اینم نمایش حالتی که میکرو داخل مداره و روی پروگرامر نیس ولی در حال پروگرام شدنه (از دوست خوبم امیر کریمی)
http://uupload.ir/files/f51i_dsc_0024f.jpg
ولی من تغذیه مدار رو قطع میکنم و از تغذیه خود پروگرمر استفاده میکنم در این صورت مدار دومی هیچ انرژی استفاده نمیکنه اگر دیده باشید یه جامپر با نام powerهست اون رو بزنید بدون وصل تغذیه در میکرو مدار پروگرم کنید
از دو چیز بسیار زیاد یاد گرفتم (1) نمونه مدارهای موجود در سایت های خارجی (2) مهندسی معکوس بردهای غیر ایرانی. به نقل از آقای مرتضی امانی
--------------------------------------------------------
تمام دنیا ما را تحریم کرده اند؛ حداقل خودمان همدیگر را تحریم نکنیم. به نقل از pencil
اشک هایی که پس از هر شکست ریخته میشوند همان عرق هاییست که برای پیروزی ریخته نشده است. mehran901
اینطوری که خیلی عالیه
خب این از امکانات پروگرامره
من نمیدونستم خیلی ممنون از راهنماییتون
:nice:
خواهش میکنم همه این موارد رو تو راهنما نوشته
از دو چیز بسیار زیاد یاد گرفتم (1) نمونه مدارهای موجود در سایت های خارجی (2) مهندسی معکوس بردهای غیر ایرانی. به نقل از آقای مرتضی امانی
تمام دنیا ما را تحریم کرده اند؛ حداقل خودمان همدیگر را تحریم نکنیم. به نقل از pencil
اشک هایی که پس از هر شکست ریخته میشوند همان عرق هاییست که برای پیروزی ریخته نشده است. mehran901
http://uupload.ir/files/vsqd_index.jpg
این عکس پروگرامر منه که جایی برای کریستال خارجی نداره ولی تو ویژگی هاش نوشته که امکان راه اندازیش با کریستال خارجی رو داره
همون طور که تو عکس میبینید یه کریستال 6 مگ هست شاید باید از همون استفاده بشه ولی من نمیدونم شاید...
این ترتیب پایه های پروگرمر هستش:
پایه LED رو نیاز نیست به جایی وصل کنید
من راهنماشو گم کردم هیچی ازش نداشتم حتی dvd رو هم گم کرده بودم تمامی موارد رو از اینترنت دانلود کردم
اما دادا در مورد سوال شما
اون کریستال مال میکروی خود پروگرامره نه میکرویی که میندازی تو پروگرامر
اون کریستال بالا هم نمیتونم بگم برا چیه چون ازینجا معلوم نیست
ولی احتمال زیاد برا همینکاره ولی اگه تو راهنماش دقیقا نگفته چجوریه پس شما یه کار کن
این پایه های سبز رنگ که میکرو روش میفته جای زیادی دارن :agree:
برا مثال اگه از atmega 32 استفاده میکنی یه کریستال دستی بذار تو پایه های 12 و 13 اون پایه سبز رنگ
مثل این شکل اگه دقت کنی میبینی پروگرامر من جای کریستال داره ولی انداختم تو پایه سبز رنگ بالاخره اتصال باید برقرار بشه و نیازی به خازنهای 22 پیکویی هم نیست
http://8pic.ir/images/ettsrfdj7xqvrlfp80n2.jpg
بازم تاکید میکنم وقتی کریستال رو وصل کردی کابل پروگرامر رو بکش دوباره وصل کن بعد امتحان کن
راهنمای پروگرمر رو از سایت فروشگاه همون قسمت پروگرمر میتونی دانلود کنی
سلام
دو تا سوال و مشکل
1- برای پروگرام کردن atmega8 smd چه پایه های باید پین وصل کنم که بتوانم بعدا برنامه را تعویض کنم؟
2- هدر بورد atmega128 گرفتم با وصل پایه ها به پروگرامر نرم افزار میکرو را میخوند ولی برنامه روش ریخته نمیشود چه دلیلی میتواند داشته باشد؟
دوست عزیز برای میکرو های avr پایه های mosi _ miso _ reset _ sck _ vcc _ gnd باید به پروگرامر متصل شود تا میکرو شناسایی بشه
این پایه ها میتونن در یک زمان هم به قطعات هم متصل باشند هم برای پروگرام کردن به پروگرامر متصل بشن پس با خیال راحت میتونید از این پایه ها برای کار هایی که لازم دارید استفاده کنید و هر وقت خواستید پروگرام کنید دوباره از همین پایه ها استفاده کنید و هیچ مشکلی پیش نمیاد
در مورد مگا 128 :
این میکرو یکم متفاومت هستش پایه های mosi _ miso در پروگرامر رو باید به پایه های pe0 _ pe1 در میکرو متصل کنید اما ترتیبش رو نمیدونم کدوم به کدوم
ضمنا میکرو مگا 128 یه فیوز بیت اضافی ( extend ) داره که باید تنظیمش کنی بیاد رو مگا 128 چون در حالت دیگه فک کنم رو مگا 103 باشه
این دو نکته رو رعایت کنید مشکل حل میشه
این پایه ها میتونن در یک زمان هم به قطعات هم متصل باشند هم برای پروگرام کردن به پروگرامر متصل بشن پس با خیال راحت میتونید از این پایه ها برای کار هایی که لازم دارید استفاده کنید و هر وقت خواستید پروگرام کنید دوباره از همین پایه ها استفاده کنید و هیچ مشکلی پیش نمیاد
یه بار به پایه mosi و miso دو ترانزیستور که واسه رله قرار داده بودم وصل کرده بودم مو قع پروگرام کردن همش خطا میداد!!
بهتره که اگه از این پایه ها واسه قطعه دیگری استفاده کردید حتما یه جامپر بزارید
دیدگاه