اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کار نکردن PORT C در مگا 16

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : کار نکردن PORT C در مگا 16

یادمه یه بار رفتم کلاس تعمیر ماشین (مکانیکی) ، اون جا یه نفر از استاد پرسیداگه در حین حرکت یهو موتور ماشین بسوزه از کجا میشه فهمید. استادم جواب داد خوب اگه موتور بسوزه دیگه راه نمی ره :icon_razz: منم وقتی پروگرامرم دیگه میکرو را نمی شناسه و میکرو داغ میشه ، یعنی سوخته دیگه...

[/quote]
    احتمالا شخصی که این سوالا کرده یکم کمبود داشته ،همیشه داغ شدن میکرو دلیل بر سوختنش نیست،شما اگر در میکرو جای vcc وgnd را جابه جا بزنی هم باعث داغ شدن میکرو میشه اما avr به این راحتیا نمی سوزه این یکی از صدها دلیل داغ شدن میکرو می تونه باشه،بقول استاده ما که میگفت الکترونیک علمیه که توش سرکاری زیاد داره.
    پیروز باشید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mostafa6363

دوست عزیز مشکل شما همین جاست که ندونستن ی چیزی را آماتور بودن می دونید،اولا رابط jtag دراری چهار پایه ارتباطیه نه 6تا،برای اطلاع از این موضوع سری به دیتاشیت قسمت jtag بزنید،پایه های TMS,TDO,TDI,TCK مربوط به رابط jtag می باشند.
      سلام
      بله ، jtag چهار پین داره. من اشتباهی نوشتم. در واقع منظورم جواب دادن به این تیکه از فرمایش شما بود که :

با سلام خدمت دوست گرامی،دلیل این که پورتc کار نمی کنه به خاطر اینه که رابط jtag به طور پیش فرض فعاله،در واقع 4 پین از پورت c کار نمی کنه ...
      می خواستم بگم که 6 پین از پورت c کار نمی کنه و نه 4 تا...
      4 تا jtag و 2 پین مربوط به پایه های TOSC1 و TOSC2

در هر صورت sorry!

همیشه داغ شدن میکرو دلیل بر سوختنش نیست
      حالا منظور شما چیه؟ می خوایید بگید میکرو هام نسوخته؟ چه طوری می تونم دوباره پروگرامش کنم؟
      از چارلی چاپلین پرسیدند خوشبخنی چیست ؟
      گفت : فاصله این بد بختی تا بد بختی دیگر !

دیدگاه

همه گفتن که کار نکردن پورت C به خاطر فعال بودن فیوز بیت JTAGEN و منم همینو میگم. ولی کسی پاسخ این دوستمونو نداد.
        نوشته اصلی توسط علیرضا خلیلی
        سلام

منم با مگا 16 عیناً این مشکل رو دارم

هر وقتم فیوز بیت شو پروگرم می کنم میکروم می سوزه

خودم فکر میکنم اشکال از پروگرمر usb ایم هست
        میدونید دلیلش چیه که میکروتون میسوزه. دلیش اینه که شما فقط میرین فیوز بیت JTAGEN رو غیر فعال میکنین و سایر فیوز بیت ها رو اصلاً در نظر نمیگیرین. تا حالا به اهمیت فیوز بیت های SUT0,SUT1 دقت کردین.
        جدول زیر رو نگاه کن:

نکته مهم : توصیه می شود که هنگام تغییر فیوز بیت ها SUT0=0 و SUT1=1 قرار داده شود.
        نکته: اگر تیک بیت فیوزها زده شود حالت صفر در نظر گرفته می شود.

دیدگاه

با سلام خدمت دوست گرامی،دلیل این که پورتc کار نمی کنه به خاطر اینه که رابط jtag به طور پیش فرض فعاله،در واقع 4 پین از پورت c کار نمی کنه که این مشکل با غیر فعال کردن jtag با یک کردن فیوز اون jtagen درست میشه،اما حالا هم که فیوز jtag را برنامه ریزی کردی و میکروت کار نمیکنه در واقع اصلا برنامه اجرا نمی شه دلیلش اینه که میکرو رفته روی کریستال خارجی شما با گذاشتن ی کریستال 4 مگا بر روی پایه های xtal مشکل حل میشه و دوباره می تونی میکرو را پروگرام کنی.
          سلام
          منم با نظر این دوستمون موافقم
          شما اگر فیوزبیتهای دیگر رو علاوه بر فیوزبیتهای jtag درست پروگرام کنید این مشکل واستون پیش نمیاد. الانم خیلی نگران نباشید. با همون کریستال خارجی میتونید از میکروتون استفاده کنید، ولی اگر بخواید که فیوزبیتهای کریستال رو به حالت اول برگردونید باید یه پروگرامر خوب داشته باشید.
          من هروقت این مشکل واسم پیش میومد میکرو مو میدادم دوستم که یه پروگرامر یونیورسال داره واسم فیوزبیتشو درست میکرد، بعدش مثل ساعت به کار میافتاد. :wow:
          خداوند میآ‌فرمایند:
          هرگز نیکی و بدی در جهان یکسان نیست، همیشه بدی خلق را به بهترین عمل (که نیکی است) پاداش ده تا همان کس که گویی با تو بر سر دشمنی است دوست تو گردد. «سوره فصلت آیه 34»

دیدگاه

من هروقت این مشکل واسم پیش میومد میکرو مو میدادم دوستم که یه پروگرامر یونیورسال داره واسم فیوزبیتشو درست میکرد، بعدش مثل ساعت به کار میافتاد.
            من قبلا یه بار آی سی هامو دادم به استادم ، اونم همینو می گفت ، ولی برد و آوورد و گفت همشون سوختند :sad:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط iman.abtahi
              من هروقت این مشکل واسم پیش میومد میکرو مو میدادم دوستم که یه پروگرامر یونیورسال داره واسم فیوزبیتشو درست میکرد، بعدش مثل ساعت به کار میافتاد.
              من قبلا یه بار آی سی هامو دادم به استادم ، اونم همینو می گفت ، ولی برد و آوورد و گفت همشون سوختند :sad:
              سلام
              یا استادت بلد نبوده درستش کنه یا یه بلای دیگه ای سر میکرو آوردی که سوخته
              خداوند میآ‌فرمایند:
              هرگز نیکی و بدی در جهان یکسان نیست، همیشه بدی خلق را به بهترین عمل (که نیکی است) پاداش ده تا همان کس که گویی با تو بر سر دشمنی است دوست تو گردد. «سوره فصلت آیه 34»

دیدگاه

یا استادت بلد نبوده درستش کنه یا یه بلای دیگه ای سر میکرو آوردی که سوخته
                چی میگی مرد مومن ، استادمون چند ماه بعد توی دانشگاه MIT پذیرش گرفت رفت آمریکا. چی چی را بلد نبوده ...

دیدگاه

[img]http://[/img]

با سلام من همچین مشکلی داشتم ولی وقتی روی برد برد میکرو را با دستم فشار می دام تمام پورت ها کار کردند :nerd: :nerd:
                  به امید اینکه در پناه یزدان هر روز موضوع جدیدی در زندگی یاد بگیریم و بتوانیم از آن به بهترین شکل استفاده کنیم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hamid_adel

با سلام من همچین مشکلی داشتم ولی وقتی روی برد برد میکرو را با دستم فشار می دام تمام پورت ها کار کردند :nerd: :nerd:
                    oo: میکرو رو فشار دادی مشکلت حل شد؟!؟؟!!؟ oo: ایولا! احتمالاً فشار انگشتت فیوزبیتهاشو عوض کرده!!

خیلی ممنون. منم همین مشکل mega16 رو داشتم. گفتم نکنه پورت c رفته ددر!! اینجا را پیدا کردم که خیالم راحت شد. متشکر از راهنماییهای دوستان.
                    آیا این مشکل روی بقیه میکروها که قابلیت jtag دارن برقراره؟ مثلاً پورت c در mega32 هم همین ماجراست؟
                    دلی دارم که از تنگی در او جز غم نمی گنجد........ غمی دارم ز دلتنگی که در عالم نمیگنجد

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                    X