اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

سنسور مادون قرمز

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : سنسور مادون قرمز

من این قطعات رو که تو help بسکام بود رفتم و خریدم ، ولی من یک میکرو دارم ، تو help بسکام دو تا برنامه جداگانه داره ، چکار کنم ؟؟؟ تو برنامه میخواهم وقتی شیء عبور کرد مثلآ یک پورت فعال بشه
    مداراتی که میخواهم ببندم :

http://s6.uplod.ir/i/00735/1tfiod18sop4.bmp

http://s6.uplod.ir/i/00735/8vgoab63emq4.jpg
    آرزوی سرافرازی برای ایران عزیز . . .

دیدگاه

سلم دوستان : چند وقته این تاپیک رو راه انداختم ولی جوابم رو نگرفتم ، اگر کسی میتونه کمک کنه ممنونش میشم ، خیلی گیر این پروژه هستم :
      چند تا پروژه نگاه کردم ولی اونی که میخواستم نبود ، من میخواهم یک فرستنده و گیرنده ساده با مادون قرمز درست کنم ، از TSOP1738 یا همون چشم پارسی هم استفاده کردم + تمام قطعاتی که تو HELP بسکام در مورد گیرنده و فرستنده بود ، این هم عکسها :
      فرستنده: http://s6.uplod.ir/i/00735/8vgoab63emq4.jpg
      گیرنده : http://s6.uplod.ir/i/00735/1tfiod18sop4.bmp
      این هم برنامه با بسکام :

$regfile = "M32def.dat"
      $crystal = 8000000
      Dim Address As Byte , Command As Byte
      Config Portc = Output
      Config Rc5 = Pinc.7
      Enable Interrupts
      Config Lcd = 16 * 2
      Config Lcdpin = Pin , Rs = Portb.0 , E = Portb.1 , Db4 = Portb.2 , Db5 = Portb.3 , Db6 = Portb.4 , Db7 = Portb.5
      Cls : Cursor Off

Do

Rc5send 32 , 0 , 12
      Wait 1
      Return
      Getrc5(address , Command)
      If Command = 12 Then
      Set Portc.0
      Reset Portc.1
      Locate 2 , 1 : Lcd "Command=" ; 12
      End If
      If Command = 13 Then
      Set Portc.1
      Reset Portc.0
      Locate 2 , 1 : Lcd "Command=" ; 13
      End If
      Loop

که میخواهم اگر کد ارسالی درست بود LED روشن بشه و روی LCD عدد 12 رو نشون بده .
      آیا باید از دو تا میکرو استفاده کنم ؟؟؟
      با ADC هم نوشتم ولی کد آمادش تو بسکام بود برای RC5 . . .
      تو دیتاشیت MEGA32 هم OC1A پایه ی PD5 بود که وصل کردم ، با دوربین گوشی هم چک کردم که روشنه فرستنده >>>> لطفآ کمک کنین . . . . :cry: :cry: :cry:

دیدگاه

منظورت از کمک چی بود؟؟

شما میخوایی فرستنده گیرنده رو با یک میکرو درست کنی؟؟ اگه منظورت اینه با برنامه بسکام فکر کنم نشه چون برای جفتش از وقفه استفاده میکنه وهمزمانی پیش میاد
        بهتره چندتا گیرنده دیگه رو هم امتحان کنی ممکنه فرکانس حامل که بسکام تولید میکنه با فیلتر گیرنده هماهنگ نباشه
        الان مشکل دیگه ای داری؟؟

دیدگاه

مشکل من اینه که :
          من یک میکرو مگا 32 دارم ، یک سنسور فرستنده مادون قرمز دو پایه شفاف و یک چشم پارس گیرنده (tsop1738 ) + تمامی قطعاتی که تو عکس بالا که تو help بسکام بود . . .
          میخوام اگه جسمی از بین فرستنده و گیرنده رد شد ، یک پورت رو برام set کنه ، همین . . .
          مدارات help توی بسکام رو هم بستم . . .
          حالا شما میگین برای فرستنده یک میکرو و برای گیرنده یک میکروی دیگه باید استفاده کنم ؟؟؟؟ :surprised:
          برنامه بسکام مشکلی داره ؟؟؟
          این لینک رو نگاه کنین ، یک فرستنده و گیرنده رو با یک میکرو راه انداخته :
          http://www.avr-proje.ir/page-NUM-44696.html
          و
          http://hw5.asset.aparat.com/aparat-video/d0a09f14853f57ced38491d6775a455b1580591__59530.mp4

یا این وبلاگ ، که برنامه و پروتئوس رو نداره و فقط توضیح داده :
          http://powercontrol.mihanblog.com/extrapage/2121

دیدگاه

من نمیخوام فرستنده و گیرنده درست کنم ، می خواهم باهاشون کار کنم > > > >
            انشالله منظورم رو رسونده باشم . . .

دیدگاه

پس چرا از کد rc5 استفاده کردی
              من فکرکردم کنترل تلوزیون یا کنترل چند کاناله مادون قرمز میخوایی درست کنی!!!
              اگه فقط میخوایی جسم عبور کنه و اعلام بده فرستنده رو میتونی مستقیم بایاس کنی با یک مقاومت و گیرنده رو به اینتراپت میکرو وصل کنی
              البته نه این گیرنده رو - این گیرنده برای کدک rc5 استفاده میشه

اگه فاصله گیرنده و فرستنده زیاد باشه باید از فرکانس حامل استفاده کنی

دیدگاه

ممنون از پاسختون ،
                میشه همینی که گفتین برنامش رو قرار بدین و راهنمایی کنین در سخت افزاری ؟
                و اینکه برای چه فاصله ای جواب میده در حالت معمولی ، برای فاصله بیشتر چکار کنم ؟؟؟؟
                فرکانس حامل چیه ؟؟؟

اضافه شده در تاریخ :
                یعنی از ADC میکرو باید استفاده کنم ؟؟؟؟
                فرستنده رو به
                OC1A میکرو باید وصل کنم ؟؟؟
                میشه بیشتر توضیح بدین ، ممنون میشم . . .

دیدگاه

یعنی فقط اینطوری وصل کنم که قبلآ هم گفتم ؟؟؟

http://s6.uplod.ir/i/00734/tv82zrim799w.bmp
                  باید با adc باشه ؟؟؟ چون دقتش کمه میگم ؟؟؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط rezamajdi
                    یعنی فقط اینطوری وصل کنم که قبلآ هم گفتم ؟؟؟

http://s6.uplod.ir/i/00734/tv82zrim799w.bmp
                    باید با adc باشه ؟؟؟ چون دقتش کمه میگم ؟؟؟
                    کارهای زیادی میتونی انجام بدی
                    ببین گیرنده معمولی 2 پایه هستش - پیشنهاد میکنم اول با همین گیرنده فرستده معمولی کار کن تا کارهای دیگه
                    فرستنده رو که مثل یک ال ای دی معمولی روشن میکنی
                    حالا مونده گیرنده - این گیرنده در حالت عادی باید قطع باشه و با دیدن نور مادون قرمز وصل بشه(( شایدم برعکس!))
                    این تغییر حالت رو میکرو باید بفهمه
                    میتونی خروجی گیرنده رو به یک پتانسیومتر 100 کیلو بدی که این تغییرات رو تبدیل به ولتاژ کنه و با تنظیم کردن پتانسیومتر میتونی تغیرات ولتاژ رو در محدوده 0 یا 1 میکرو قرار بدی - به این ترتیب نیازی به adc نداری و با وقفه یا پایه ورودی میتونی دریافتش کنی

یک راهم استفاده از adc هستش که اصلا راه جالبی نیست و تو بعضی جاهای خاص و شرایط خاص استفاده میشه ولی اصولش مثل همینه

یک راه دیگه استفاده از ای سی اشمیت تریگر در خروجی گیرنده هستش که عملا اون پتانسیومتر حذف میشه و این ای سی سطح ولتاژ رو فقط در حالت 1 0 نگه میداره

یک راه دیگه استفاده از پمپ هستش که میتونی سیگنال گیرنده رو تقویت کنی - البته نویز محیط هم تقویت میشه!!

حتی میتونی گیرنده را با یک مقاومت سری به یک پایه میکرو وصل کنی و از یک مقاومت بالا کش استفاده کنی که توصیه نمیشه!!

اینها ساده ترین و بهترین راه های ممکن هستش البته خدمتت گفتم برای فاصله بیشتر قضیه میتونه فرق کنه

برد این سنسورها هم متفاوته و باید تستش کنی

سوال دیگه داشتی در خدمتیم

دیدگاه

آقا خیلی ممنون از پاسختون :
                      تازه متوجه شدم قضیه از چه قراره . . . :read:
                      یه سوال دیگه ، من می خواهم با OPAMP راه اندازیش کنم ، میشه اسم OPAMP مورد نیازش رو بگید ؟
                      تو برنامه با بسکام چی براش بنویسم ؟
                      اگه توضیح خاص سخت افزاری داره ممنون میشم توضیح بدین . . .

دیدگاه

من میتونم برنامه کامل و نقشه رو بهت بدم ولی ترجیح میدم خودت بنویسی دستت راه بیافته!!
                        از هرنوع پمپ ارزون قیمتی که خواستی میتونی استفاده کنی- lm741
                        تو نرم افزار میتونی یه پایه رو وردی کنی و دائم چک کنی اگه تغیر کرد پورت مورد نظرتم تغیییر بده - البته ورودی رو بتونی دریافت کنی دیگه دستت بازه خروجی چیکار کنی
                        سخت افزارش واقعا ساده هستش - دیتاشیت پمپی که خریدی رو نگاه کن - مدار راه اندازیش و نحوه تقویت سیگنال ورودی رو نوشته همونو رو سخت افزار پیاده کن کلا فکر نمیکنم 4 تا مقاومت بیشتر بخوایی!!!

دیدگاه

خیلی ممنون که به فکرم هستی ، یکجا خوندم الان که تایمر 555 میشه استفاده کرد !
                          من یکسال پیش با میکرو کار کردم و به کلی یادم رفته و الان این پروژه یکی از دوستانمه . . .
                          روز اولی که میکرو رو پروگرم کردم ، فیوز بیت هاش قفل شده ( MEGA16 بود خدا بیامرزش) بعد رفتم MEGA32 خریدم + قطعاتی که تو HELP بسکام بود برای RC5 که امروز تازه فهمیدم که موضوع RC5 چیز دیگست . . .

ولی به کلی گیج شدم . . .
                          برم این رو بخرم ؟؟؟ لینک رو نگاه کنید : http://www.avr-proje.ir/page-NUM-44696.html
                          حالا من نمیدونم TSOP میخوا یا نه ?

اگه برنامه و نقشه رو کمک کنی ممنون میشم . . .

دیدگاه

تایمر 555 برای تولید همون فرکانس حامل هستش که گفتم برای افزایش برد و کاهش نویز محیط مثل نور خورشید استفاده میشه-- البته اگر از میکرو استفاده میکنی احتیاجی به 555 نداری-- میکرو اون فرکانس رو تولید میکنه
                            به روشی که بالا گفتم خیلی راحت میتونی کار کنی یا حداقل شروع کنی!!

داداش خیلی ضایعسنت اینو بخوایی بخری -- تو این مدار هم از پ امپ استفاده نکرده و گیرنده مستقیم به میکرو وصله
                            من خودم پروژه های زیادی درست کردم و فروختم - ولی تا اونجا که بشه سعی میکنم همه رو راهنمایی کنم
                            بازم میگم درست کردنش خیلی ساده هستش -- ولی دیگه تصمیم با خودته!!!!

دیدگاه

داداش دمت گرم ، خودم دست به کار میشم ، برای شروع اول با ADC میکرو یه برنامه می نویسم و تست میکنم تا ببینم چه عددی روی LCD نمایش میده ( 1024رو مثلآ) با این که توصیه نکرده بودی . . .
                              برای مراحل بعد چند تا سوال دارم ، ممنون میشم توضیح بدین :
                              1 ) پتانسیومتر 100K رو دارم ، ولی در قسمت بالا که توضیح دادین متوجه نشده چطوری کار کنم باهاش! باید مرتب پتانسیومتر رو تغییر بدم ؟؟؟؟
                              2 ) اگر خواستم با آی سی اشمیت تریگر کار کنم ، مدل ترانزیستوری باشه یا OPAMP ی ؟ کدوم مدل ؟
                              3) مقاومت بالا کش چیه ؟؟؟
                              4) نمیشه از RC5 استفاده کنم + TSOP1738 (چشم پارس رو ) ؟
                              ببخشید سوالام زیاد شد . . .

دیدگاه

کامل نخوندم ولی برات توضیح میدم
                                چشم پارسی یا همون که شما خریدی TSOP1338 که طبق دیتاشیت و دو رقم آخرش 38 کیلوهرتزه
                                یعنی چی؟
                                یعنی اگر شما یه اشعه مادون قرمز با فرکانس 38 کیلوهرتز (با تلرانس 5% طبق دیتاشیت) بهش بتابونید، میتونید ازش خروجی بگیرید
                                حالا خروجی این سنسور چی هست؟
                                اگر بصورت عادی سنسور چشم پارسی (حالا هر نوع و شماره ای با هر فرکانسی) رو روشن کنید خروجیش 5 ولت یا high هست و زمانی که نور مادون قرمز با فرکانس 38 کیلوهرتز (برای انواع چشم پارسی فرق میکنهفرکانسشون) به سنسور برسه خروجی صفر یا low میشه
                                چشم پارسی در واقع یک ماژوله نه یک سنسور چون درونش یک سنسور معمولی هست که خروجیش تقویت میشه بعدش به یه فیلتر میانگذر میره و بعدش خروجی میده. بلوک دیاگرامش تو دیتاشیت واضحه واضحه
                                برای ساخت فرکانس 38 کیلوهرتز یه 555 تو حالت استابل کارت رو راه میندازه
                                C1 = 1nf
                                R1 = 1.8k
                                R2 = 18k
                                این مقادیر بهت فرکانس 38 کیلوهرتز با دیوتی سایکل عالی 52% میده

برد این سنسور ها همونطور که تو تلویزیون میبینی چند متره
                                از محسنات دیگه اینکه نویز پذیری فوق العاده کمتری برخوردارن و فقط با همون سیگنال مثلا 38 کیلوهرتزی خروجی میدن اما یه گیرنده مادون قرمز معمولی به هر نور مادون قرمزی جواب میده

به تازگی همین کاری رو که شما می خوای انجام بدی، انجام دادم
                                اصول کارم رو بهت گفتم
                                خروجی سنسور ها رو هم به اینتراپت دادم

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X