اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

سوالاتی از دیتاشیت تراشه NRF24L01 + سوالات مرتبط با کتابخونه NRF24L01

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : سوالاتی از دیتاشیت تراشه NRF24L01(مقدمه نوشتن Library)

نوشته اصلی توسط md3848
    فرق air data rate با baud rate ؟؟؟
    در این باره مطمئن نیستم. (یه چیزی میگم که یه چیز گفته باشم): فکر کنم سرعت ارسال با افزایش فاصله کم میشه.
    بئود ریت که مشخصه سرعت ارتباط میکرو با ماژول هستش. پس ایر دیتا ریت هم فکر کنم سرعت ارسال بین ماژول ها باشه

نوشته اصلی توسط md3848
    راستی یه سوال، تو یکی از پست ها میخوندم که این فرستنده گیرنده ها رو حک میکردن و به همین طریق دزدی میکردن، و لذا اونمدن کاری کردن که آدرس در هر بار ارسال و دریافت تغییر میکرد، کسی دربارش اطلاعاتی داره؟ یا یه عنوانی بگه تا سرچ کنم دربارش
    فقط کلید رمزنگاری رو تغییر میدن. (اونم از روی یه الگوی از پیش تعیین شده)

نوشته اصلی توسط md3848
    راستی فرکانس کاری وای فای چقدره؟
    فرکانس وای فای هم همون 2.4GHz هستش

If the wind will not serve, take to the oars

دیدگاه

یه سوال
      تو بعضی ریجستر ها نوشته این بیت رزرو شده هستش و تنها میتونی روش 0 بنویسی
      حالا اگه روش 1 بنویسیم چی میشه؟
      ممگنه در کار برنامه اخلال ایجاد کنه و یا آسیب بزنه/؟
      اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وآلِ مُحَمَّدٍ وعَجِّلْ فَرَجَهُمْ

اگه دوس دارید سریع به جواب برسید :
      1) قبل از پرسیدن سوال، بسرچید.
      2) سوالاتون رو با جزئیات کامل مطرح کنید.

دیدگاه

پاسخ : سوالاتی از دیتاشیت تراشه NRF24L01(مقدمه نوشت

یعنی خداییش موندم چرا کسی تو این بحث شرکت نمیکنه :angry: - من این همه زحمت دارم میکشم و یه کتاب خونه مینویسم برا شما دوستان گلم :rolleyes:، چرا شما از دانسته های خودتون به ما نمیگید من موندم :cry:
        یعنی فقط باید داش ASHIT AXAR ما رو راهنمایی کنه، چرا دیگران شرکت نمیکنن تو بحث :cry:

خب دم همه کسایی که ما رو راهنمایی کردن گرم، ما هر چی داریم از همین برو بچ همین جا داریم، یه جورایی نمک گیر شدیم

آقا یه سوال :mrgreen:
        1) این دیتای استاتیک و داینامیک تو کجا ها کاربرد داره؟ >>>> مثلا چیزی که به ذهن من میرسه اینه که تو چت روم چون معلوم نیست دیتای ارسالی و دریافتی چقدر طولش هستش میان داده رو Dynamic میکنن(طول داده رو)، ولی تو بعضی جا ها مثلا میخواد کواب درست کنی و یه سری دستورات با طول معین قراره بفرستی لذا از طول Static میایم و استفاده میکنیم.....درست گفتم؟ :question:

دوستان کاربرد های دیگه ای سراغ دارن؟؟؟؟؟
        چون من ارسال و دریافت با هر دو نوع طول رو توابعش رو نوشتم و تست کردم جواب داد، ولی دید مشخصی نسبت به کاربرد هر یک از این دو نوع روش ندارم، دوستان لطفا راهنمایی کنن داششون رو

2) روش استاندارد ارسال و دریافت داده به صورت چی هستش؟ رشته؟ کاراکتر؟ Int ؟؟ چی؟ آرایه ای از int، آرایه ای از char و...؟؟؟؟؟

3) سوالای بی جواب قبلی رو هم یادتون نره :mrgreen:

راستی قرار بود یه سوال بپرسم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط md3848
          یه سوال
          تو بعضی ریجستر ها نوشته این بیت رزرو شده هستش و تنها میتونی روش 0 بنویسی
          حالا اگه روش 1 بنویسیم چی میشه؟
          ممگنه در کار برنامه اخلال ایجاد کنه و یا آسیب بزنه/؟
          بیت های رزرو شده در رجیسترها بیشتر بیتهایی هستن که کاربردی ندارن و در قالب بندی داده ها جا اشغال کردن (چون قالب رجیستر ها ضریبی از مبنای ۲ هستن بر حسب بایت پس همیشه نمی توان کاربردی برای همه ی بیتها پیدا کرد)
          فکر نمی کنم باعث آسیب بشه.

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : سوالاتی از دیتاشیت تراشه NRF24L01(مقدم&#160

نوشته اصلی توسط md3848
            روش استاندارد ارسال و دریافت داده به صورت چی هستش؟ رشته؟ کاراکتر؟ Int ؟؟ چی؟ آرایه ای از int، آرایه ای از char و...؟؟؟؟؟
            پروتکل های زیادی در زمینه ی پیام رسانی وجود داره (بسته به ویژگی ها و توانایی های دستگاه ها)
            ولی چیزی که هستش اینه که همه ی اون ها از داده ی قالب بایت در پیام رسانی استفاده میکنن
            چرا که همه ی نوع های داده ای دیگه به نوع بایت تبدیل پذیر هستن (برای stream کردن)

دیدگاه

فرق air data rate با baud rate ؟؟؟
              سلام، منظور از baud rate سرعت کلاک رابط SPI هست و منظور از air data rate سرعت انتقال داده های بافر بصورت وایرلس و مدولاسیون GFSK هست.

air data rate باید در هر دو ماژول یکسان باش. از طریق رجیستر RF_DR ست میشه ، برای برد بیشتر ماژول روی 250 کیلو بیت باید ست بشه و برای محیطهای پر نویز روی 2 مگابیت.
              اقای دمرچیلو برای استفاده از این چیپ کتابخانه هایی وجود داره مگه اینکه قصد داشته باشین اونو با CPLD یا میکرو های دیگه راه اندازی کنین که در این موارد هم فقط نیاز به نوشتن دو تابع SPI read reg و SPI write reg و رجیستر مپ دارین.

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : پاسخ : سوالاتی از دیتاشیت تراشه NRF24L01(مقدم 

نوشته اصلی توسط ASHIT AXAR
                پروتکل های زیادی در زمینه ی پیام رسانی وجود داره (بسته به ویژگی ها و توانایی های دستگاه ها)
                ولی چیزی که هستش اینه که همه ی اون ها از داده ی قالب بایت در پیام رسانی استفاده میکنن
                چرا که همه ی نوع های داده ای دیگه به نوع بایت تبدیل پذیر هستن (برای stream کردن)
                اگه امکان داره درباره قالب بایت توضیح بدید که چجور متغییری هستش....

سلام، منظور از baud rate سرعت کلاک رابط SPI هست و منظور از air data rate سرعت انتقال داده های بافر بصورت وایرلس و مدولاسیون GFSK هست.
                این مدولاسیون GFSK رو میتونی برام توضیح بدی نحوه کارش رو؟ چون هنوز که هنوزه من نحوه کارش رو متجه نشدم

برای برد بیشتر ماژول روی 250 کیلو بیت باید ست بشه و برای محیطهای پر نویز روی 2 مگابیت.
                دلیل و منبع این حرف؟

اقای دمرچیلو برای استفاده از این چیپ کتابخانه هایی وجود داره مگه اینکه قصد داشته باشین اونو با CPLD یا میکرو های دیگه راه اندازی کنین که در این موارد هم فقط نیاز به نوشتن دو تابع SPI read reg و SPI write reg و رجیستر مپ دارین.
                بله درسته برا هر قطعه ای تا دلتون بخواد کتابخونه هستش و بعضا این طور نیست(1)، کتاب خونه ها هم بسته به اونی که نوشته شون بستگی داره و ممکنه کامل کامل کامل باشه و یا نواقصی توش باشه(2)، بعضا نیاز داریم کتابخونه رو تغییر بدیم و یا بهبودش بدیم و اصلاح کنیم و ... (3)، همون طور که گفتیم برا بعضی میکرو ها ممکنه کتابخونه وجود نداشته باشه و باید خودمون دست بگار بشیم(4)، با استفاده از کتابخونه های آماده فقط میتونیم به صورت ساده مدار و اون قطعه رو راه اندازی کنیم، ولی اگه دیتاشیت رو ترجمه کنیم و بخونیم و دست بکار بشیم و تمام کتابخونه ها در اون زمینه رو جمع آوری کنیم و ترکیب کنیم و یه کتابخونه بهتر بسازیم ، هم با سازکار دقیق اون قطعه و مزایا و معایبش آشنا شدیم و هم کتابخونه های ناقص رو کامل کردیم، و هم از 0 صفر شروع نکردیم---، در هر صورت کسی که رشتش الکترونیک و با میکرو جماعت کار میکنه باید حداقل نوشتن کتابخونه برا قطعات رو بلد باشه........این که بگیم کتابخونه آمادش هستش زیاد چیز جالبی نیستش، حداقل برا ما ها....بگذریم

دیدگاه

اگه امکان داره درباره قالب بایت توضیح بدید که چجور متغییری هستش....
                  به نظرم استفاده از قالب بایت در پروتکل های ارتباطی یه جورایی بسته به محل استفاده توافقیه مثلا پروتکل هایی مثل SERIAL -SPI - I2C - CAN از قالب بایت استفاده میکنن و اگر نیاز به سرعت انتقال اطلاعات بالاتری داشتیم از FMC یا SATA یا PCI استفاده میکنیم که داده ها رو در قالب 16-32-64 بیت ارسال میکنن ، شما میتونین یه پروتکل جدید ایجاد کنین و مثلا داده ها رو به صورت 20 بیتی ارسال کنین، یا به صورت دو بیتی ، اگر تعداد بیتهای بسته ارسالی بالا بره ممکنه در فواصل طولانی یا محیطهای پر نویز خطا به وجود بیاد و گیرنده ACK نفرسته در نتیجه فرستنده مجبور بشه دوبار این تعداد بیت رو ارسال کنه و یا اگر تعداد بیتهای بسته ارسالی پایین بیاد نمیشه الگوی مناسبی برای تشخیص خطا نوشت که افت سرعت هم به وجود نیاد.

این مدولاسیون GFSK رو میتونی برام توضیح بدی نحوه کارش رو
                  نیازی به دونستن نحوه کار این مدولاسیون برای راه اندازی چیپ نیست چون در لایه سخت افزاری تعبیه شده.
                  مدولاسیون GFSK همون FSK یا نشانه گذاری با تغییر فرکانس هست که برای ارسال منعطف تر دیتا از فیلتر Gaussian filter استفاده کرده و واسطه این فیلتر تونسته هارمونیک ها رو کاهش بده در نتیجه نرخ داده ارسالی بدون خطا رو افزایش بده.

دلیل و منبع این حرف؟
                  به صفحه 8 دیتاشیت توجه کنین، حساسیت گیرنده در نرخ داده ارسالی 250 کیلوبیت چند برابر بیشتر از بقیه، همچنین در محیطهای پر نویز هر چه تعداد بسته های بیشتری
                  ارسال بشه احتمال دریافتشون توسط گیرنده بیشتره. این رو در عمل هم تست کردم.

من با این چیپ و power amplifier / Low-noise amplifier که خودم ساختم تا 10 کیلومتر و یا بیشتر که دیگه ادامه ندادم هم جواب گرفتم و با تقویت شده های تایوانی موجود در بازار (نه ایرانی که تقلبی هم بودن) تا 2 کیلومتر جواب گرفتم.

بله درسته بهترین راه مطالعه دقیق دیتاشیت هست، من پارسال میخاستم این چیپ رو به میکرو STM32F4 ارتباط بدم اول از رجیستر مپ شروع کردم بعد دیدم داخل کتابخونه همه رو نوشتن منم کپی کردم بعد توابع راه اندازی پریفرال و ارسال و دریافت دیتا با SPI رو از روی دیتاشیت برای میکرو نوشتم و در اخر توابع مورد نیاز که تعدادشونم زیاد نبود رو از روی کتابخونه با دیتاشیت مقایسه کردم و به پروژه اضاف کردم بعد اونا رو هم با توابع قبلی سازگار کردم.

زمان خیلی مهمه من دیتاشیت چیپ رو مطالعه کردم اما فرصت نداشتم از صفر براش لایبرری بنویسم در عوض اونقد قطعه بدون کتابخونه و یا حتی دیتاشیت یا بدون نام هست که باید براشون کتابخونه بنویسم و وقتمو صرف اونا میکنم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mohammad poorkhalili
                    به نظرم استفاده از قالب بایت در پروتکل های ارتباطی یه جورایی بسته به محل استفاده توافقیه مثلا پروتکل هایی مثل SERIAL -SPI - I2C - CAN از قالب بایت استفاده میکنن و اگر نیاز به سرعت انتقال اطلاعات بالاتری داشتیم از FMC یا SATA یا PCI استفاده میکنیم که داده ها رو در قالب 16-32-64 بیت ارسال میکنن ، شما میتونین یه پروتکل جدید ایجاد کنین و مثلا داده ها رو به صورت 20 بیتی ارسال کنین، یا به صورت دو بیتی ، اگر تعداد بیتهای بسته ارسالی بالا بره ممکنه در فواصل طولانی یا محیطهای پر نویز خطا به وجود بیاد و گیرنده ACK نفرسته در نتیجه فرستنده مجبور بشه دوبار این تعداد بیت رو ارسال کنه و یا اگر تعداد بیتهای بسته ارسالی پایین بیاد نمیشه الگوی مناسبی برای تشخیص خطا نوشت که افت سرعت هم به وجود نیاد.
                    خب برای این موضوع میشه یه تابع نوشت که در صورت خطای زیاد، کانال رو تغییر بده و نرخ اتقال داره رو تغییر بده(1 میگ فک کنم بهتر جواب میده در فاصله بالا، درسته؟ و چرا) و در آخر اگه بازم درست نشد، بیایم و تعداد بایت های ارسالی رو کاهش بدیم،.
                    یا مثلا تابعی برا CD مینویسیم و به کمکش بهترین کانال رو پیدا کرده و در همون کار میکنیم و اگه مشکلی پیش اومد درجا تعداد بایت های ارسالی رو کاهش میدیم.....
                    ...نظرت چیه؟ تو روش بهتری سراغ داری؟؟؟؟

نیازی به دونستن نحوه کار این مدولاسیون برای راه اندازی چیپ نیست چون در لایه سخت افزاری تعبیه شده.
                    بله نیازی نیست در ظاهر برا راه اندازی، ولی گفتم نحوه کارش رو بدونم میتونه کمکم کنه...

به صفحه 8 دیتاشیت توجه کنین، حساسیت گیرنده در نرخ داده ارسالی 250 کیلوبیت چند برابر بیشتر از بقیه، همچنین در محیطهای پر نویز هر چه تعداد بسته های بیشتری ارسال بشه احتمال دریافتشون توسط گیرنده بیشتره. این رو در عمل هم تست کردم.
                    اینو از دستاشیت کدوم مدل برداشتی؟ برا من این خط آخر وجود نداره، من دیتاشیت Nrf24l01 رو میخونم و دارم و خط آخر عکس بالا توش نیست و اصلا نرخ داده 250k نداره این ماژول من طبق دیتاشیتش

من با این چیپ و power amplifier / Low-noise amplifier که خودم ساختم تا 10 کیلومتر و یا بیشتر که دیگه ادامه ندادم هم جواب گرفتم و با تقویت شده های تایوانی موجود در بازار (نه ایرانی که تقلبی هم بودن) تا 2 کیلومتر جواب گرفتم.
                    این نحوه افزایش برد رو میتونی توضیح بدی و یا آموزش بدی؟ و یا اگه امکان نداره راهنماییم کنی که در چه زمینه مطالعه کنم و چیکار کنم و...

زمان خیلی مهمه من دیتاشیت چیپ رو مطالعه کردم اما فرصت نداشتم از صفر براش لایبرری بنویسم در عوض اونقد قطعه بدون کتابخونه و یا حتی دیتاشیت یا بدون نام هست که باید براشون کتابخونه بنویسم و وقتمو صرف اونا میکنم.
                    اگه عجله ای باشه و کار حساس نباشه ، آرایه از کتاب خونه آماده استفاده میکنیو کار تمام
                    اما برای کار هاش حساس و صنعتی و بعضا خدای نکرده نظامی فک کنم خودمون دیتاشیت رو بخونیم و تسلط پیدا کنیم و کتابخونه بنویسیم براش بهتره
                    و در این بین هم از کتابخونه های دیگه هم میتونیم برای تسریع در انجام کار ازشون استفاده کنیم و...
                    خب چیزی که من تو ذهنم هستش اینه که در یه زمینه مطالعه کرده و اون مدار رو ساخته و به بازار ارائه داده
                    این ذهنیت من هستش و برنامه من
                    که برا این کار باید همه چیز در بهترین حالتش باشه

دیدگاه

اکثر چیپهای موجود در بازار +nRF24L01 هستند و دیگه فکر نکنم nRF24L01 گیر بیاد. یه سری از رجیسترها هم تفاوت دارند. شما دیتاشیت نسخه پلاس رو بگیر.

این نحوه افزایش برد رو میتونی توضیح بدی و یا آموزش بدی؟ و یا اگه امکان نداره راهنماییم کنی که در چه زمینه مطالعه کنم و چیکار کنم و...
                      باید در مورد طراحی مدارات مخابراتی و تحلیل اونها بدونی و همچنین بتونی مدار تحلیل شده رو عملی اجرا کنی.

دیدگاه

اکثر چیپهای موجود در بازار +nRF24L01 هستند و دیگه فکر نکنم nRF24L01 گیر بیاد. یه سری از رجیسترها هم تفاوت دارند. شما دیتاشیت نسخه پلاس رو بگیر.
                        تو سایت های خرید قطعه سرچ میکردم اکثرا NRF24L01 بودن

باید در مورد طراحی مدارات مخابراتی و تحلیل اونها بدونی و همچنین بتونی مدار تحلیل شده رو عملی اجرا کنی.
                        یعنی برم کتاب های مدارات مخابراتی رو دانلود کنم و بخونم.......تو مکتب خونه هم فک کنم فیلم آموزشش باشه، خودت کتاب چی خوندی و میخونی؟
                        راستی کتابی با این موضوع بخونم دیگه کافیه؟ و چیز دیگه ای نمیخواد؟

راستی فرق این انواع مدل NRF با هم چیه؟ تو سایت سازنده IC نگاه میکردم انواع مختلفی داشت

و این که بیت LNA_HCURR از ریجستر RF_SETUP برا اینه که جریان مصرفی در مد RX رو کاهش بدیم و در عوض حساست دریافت داده 1.5dB قدر کاهش پیدا میکنه....درست گفتم؟

راستی کاربرد بیت PLL_LOCK از ریجستر RF_SETUP رو میدونی؟

دیدگاه

یعنی برم کتاب های مدارات مخابراتی رو دانلود کنم و بخونم.......تو مکتب خونه هم فک کنم فیلم آموزشش باشه، خودت کتاب چی خوندی و میخونی؟
                          راستی کتابی با این موضوع بخونم دیگه کافیه؟ و چیز دیگه ای نمیخواد؟
                          اره همون اموزش مکتب خونه رو هم کامل متوجه بشی حله.

توضیحات رجیسترها رو میتونی داخل دیتاشیت پیدا کنی.

دیدگاه

توضیحات رجیسترها رو میتونی داخل دیتاشیت پیدا کنی.
                            oo: oo: oo: oo: oo: oo: oo:

اینایی که گفتم همش از دیتاشیت بوده دیگه، مگه غیر این بوده
                            ولی من متوجه نشدم به همین خاطر اینجا پرسیدم :angry:
                            مثلا ریجستر بیت PLL_LOCK رو همش یه 4-5 کلمه دربارش گفته و منم متوجه نشدم، دیگه برم چی دیتاشیت رو بخونم آخه :cry:
                            در نتیجه باید از شما دوستان بپرسم دیگه :redface:

دیدگاه

شرمنده یه مقدار سرم شلوغ بود نشد جواب بدم.
                              اون سوالی که در مورد بیتهای رزرو شده پرسیده بودی جوابش اینجاست، در نسخه nRF24L01 بیتهای 567 ادرس 0x06 رجیسترها به صورت رزرو هستند اما در نسخه پلاس بیت 5 برای انتخاب کردن نرخ داده هوایی 250kbit و بیت 7 قابلیت CONT_WAVE رو فعال میکنه.
                              همچنین در سری قبلی بیت 0 برای فعال یا غیر فعال کردن بیت LNA_HCURR به کار رفته که با یک کردنش مصرف جریان به اندازه 0.8 میلی امپر کاهش پیدا میکنه اما در عوض ضریب تقویت کنندگی هم 1.5dB کاهش پیدا میکنه. در نسخه پلاس 0 یا 1 بودن این بیت تاثیری روی عملکرد نداره.

دگرگون نکردن کلی رجیستر مپ فوایدی برای تولید کننده و مصرف کننده داره.

در مورد بیت PLL_LOCK هم وقتی شما چیپ رو از حالت استندبای به حالت TX میبرین یا اینکه از حالت RX به حالت TX میره چیپ برای 130 میکرو ثانیه خروجی PLL فرکانس بالا رو به ورودی PA وصل میکنه ، دلیل این کار رو دقیقا نمیدونم. وقتی 0 باش این اتفاق فقط یک بار بعد خروج از حالت استندبای اتفاق میوفته اما در حالتی که این بیت 1 باش چیپ رو مجبور میکنه با هر بار ارسال دیتا 130 میکرو ثانیه خروجی PLL رو بدون هیچ گونه دیتایی به PA وصل کنه.

دیدگاه

من یه تستی کردم نتایج به صورت زیر بود
                                CountRetransmitPackets = 1 ---> 134
                                CountRetransmitPackets = 2 ---> 8
                                CountRetransmitPackets = 3 ---> 1
                                630s = 10min + 30s
                                4445 Data

4445 تا دیتا 32 بایتی در عرض 10 دقیقه و 30 ثانیه فرستادم و گرفتم که 134 مورد نیاز به 1 بار ارسال مجدد داشتن، 8 بار نیاز به 2 بار ارسال مجدد داشتن و 1 بار هم نیاز به 3 بار ارسال مجدد بود....البته فرستنده گیرنده در فاصله 1 متری بودن و در حالت 1 میگ تست کردم

تو 1-10 کیلومتر تست کردی،؛ برا دیتای 32 بایتی، معمولا ارسال مجدد ها تعدادشون چقدر بود؟

خب اگه بخوایم یه عکس رو ارسال کنیم، با حجم 1 میگ، 1024 کیلو بایت - 1048576 بایت >>>> تقسیم بر 32 >>>> میشه 32768 قدر، که با توجه به محاسبات بالا، هر 4.5 هزار تا دیتای 32 بایتی حدود 10 دقیقه ارسال و دریافتش طول میکشه، لذا این عکس 1 میگی، 70 دقیقه طول میکشه؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!؟؟؟؟؟؟؟

درست حساب کردم؟ اگه این طوری باشه خیلی بد میشه که، سرعتش پایینه که
                                احساس میکنم دارم چرت و پرت میگم.......نمیدونم شاید هم نه

اضافه شده در تاریخ :
                                راستی این سری بدون آنتن با این آنتن دار ها فرق داره یا یکسان هستن؟ چون این سری آنتن دارش خیلی گرون هستش، دونه ای 30 تومن و جفتی 60 تومن، آخه کجا به صرفه هستش که بخوایم از این استفاده کنیم O_o

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X