اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مشکل در پروگرم کردن atmega64a

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

مشکل در پروگرم کردن atmega64a

با سلام خدمت دوستان.
    من چندین atmega64a دارم که با استفاده از usbasp پروگرم می کنم.
    ولی اتفاقی که میفته اینه که بعد از پاک کردن و پروگرم برنامه در verify خطا میده.
    جالب اینجاست که بعد از چند بار تکرار عمل بلا پیغام chip enable error میده و دیگه به هیچ وجه نه پاک میشه و نه پروگرم و نه فیوز بیت ها قابل دستکاری است.!!!!!
    از هشت میکرویی که امتحان کردم سه مورد این اتفاق افتاد و عملا میکرو من فعلا بلا استفاده است.
    به نظر شما مشکل از چی می تونه باشه؟؟
    ضمنا میکرو های من smd هستند.
    خدایا! از من در گذر آنچه را از من بدان داناتری و اگر بار دیگر به آن بازگردم، تو نیز به بخشایش باز گرد.
    خدایا! آنچه از اعمال نیکو تصمیم گرفتم و انجام ندادم ببخشای.
    خدایا! ببخشای آنچه را که با زبان به تو نزدیک شدم ولی با قلب آن را ترک کردم.
    خدایا! ببخشای نگاه های اشارت آمیز و سخنان بی فایده و خواسته های بی مورد دل و لغزش های زبان را.

پاسخ : مشکل در پروگرم کردن atmega64a

در قسمت
    option
    programmer
    مقادیر
    timeout USB = 1000
    timeout Serial = 1000
    clock = 50000

تنظیم گنید

همگی مربوط به بسکام

اگه مردم می دونستن زمان چقدر با ارزشه دیگه هیچ وقت کفش بند دار نمی خریدن البرت انیشتن

دیدگاه

من هم به طرز مشابهی مشکل student51 رو دارم ولی با atmega16 و atmega32a که با پروگرمر usbasp قصد دارم آی سی رو پروگرم کنم ولی در بسکام ارور Chip ID : 060606 رو میده و کلی باید یو اس بی رو قطع و وصل کنم تا یبار آی سی رو بشناسه و خلاصه خیلی اذیت میکنه.. فرکانس کلاک هم روی 500 هرتز تنظیم کردم ولی بازهم این داستان تکرار میشه. خواستم اگر احیانا با این مشکل مواجه هستید به منم کمک کنید.. کابل یو اس بی رو هم عوض کردم و هیچ تفاوتی نکرد..

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mmolah نمایش پست ها
        من هم به طرز مشابهی مشکل student51 رو دارم ولی با atmega16 و atmega32a که با پروگرمر usbasp قصد دارم آی سی رو پروگرم کنم ولی در بسکام ارور Chip ID : 060606 رو میده و کلی باید یو اس بی رو قطع و وصل کنم تا یبار آی سی رو بشناسه و خلاصه خیلی اذیت میکنه.. فرکانس کلاک هم روی 500 هرتز تنظیم کردم ولی بازهم این داستان تکرار میشه. خواستم اگر احیانا با این مشکل مواجه هستید به منم کمک کنید.. کابل یو اس بی رو هم عوض کردم و هیچ تفاوتی نکرد..
        احتمالا میکرو را بر روی زیف سوکت پروگرامر نمیکنید؟
        چون اغلب پروگرامرهای موجود در بازار که دارای زیف سوکت هستند از روش بسیار علط اتصال کوتاه کردن پین های زیف سوکت به هم برای فراهم کردن پشتیبانی از انواع مختلف میکرو استفاده میکنند. که روش بسیار غلط و ابتدایی است. و بخصوص در میکروهای 40 پین همچون Atmega16 و Atmega32 مشکلات زیادی را بوجود می آورد. و تنها پروگرامر USBASP که دارای زیف سوکت هوشمند با قابلیت های خارق العاده است پروگرامر سانا میباشد.

نکات بسیار مهم در تهیه پروگرامر که متاسفانه فراموش میشود!

دیدگاه

ممنون. ولی من از zif سوکت استفاده میکنم ولی باز هم این مشکل رو دارم.. اگر نقشه ای از ساخت پروگرامر usbasp دارین که تست شده و جواب گرفته هستش لطف کنید برام بذارین تا یکی درست کنم..

دیدگاه

من همین مشکلو داشتم...اولش با AVRdude پروگرم میکردم....برنامه پروگرم میشد ولی وریفای نمیشد...بعدش با progisp امتحان کردم همه چی درست شد...
            با چه برنامه ای پروگرم میکنید؟
            تولید کننده تجهیزات برنامه پذیر اتوماسیون صنعتی

www.intelart.ir

ساخت کنترلر دما PID فازی با AVR [آموزشی]

دیدگاه

ممنون. ولی من از zif سوکت استفاده میکنم ولی باز هم این مشکل رو دارم.. اگر نقشه ای از ساخت پروگرامر usbasp دارین که تست شده و جواب گرفته هستش لطف کنید برام بذارین تا یکی درست کنم..
              اگر بدنبال استفاده از پروگرامرهای شناخته شده همچون USBASP هستید بهتر است بدانید که نقشه اصلی همان است که در سایت طراح این پروگرامر یعنی آقای فیشل موجود است.
              اما علت مشکلات موجود این دسته پروگرامرها که شما هم با آن مواجه شده اید به خود این طرح برنمیگردد. بلکه در بازار الکترونیک ایران متاسفانه روال غلطی پیش آمده و اغلب تولید کننده های این طرح برای جلب مشتریان خود اقدام نصب زیف سوکت بر روی این پروگرامرها میکنند. بدون اینکه نکاتی که در نصب زیف سوکت باید رعایت شود را دنبال کنند. با ساده ترین روش ممکن و البته یکی از غلط ترین روش ها و فقط با اتصال کوتاه کردن پین های مختلف زیف سوکت سعی دارند که پروگرامر اکثر میکروهای موجود را بر روی تنها یک زیف سوکت پروگرام کند. به تصاویر زیر دقت کنید :

همانطور که مشاهده میکنید این پروگرامرها به دلیل اتصال کوتاه کردن پین های مختلف و از طرفی اتصال دائم خطوط تغذیه به میکرو باعث تداخل سیگنالی شدید میشوند که باعث میشود در برخی موارد و بخصوص در آی سی های 40 پین مثل موارد شما پروگرامر نتوانسته درست کار کند و میکرو بدرستی شناسایی نمیشود. حتی در سرعت بسیار پایین 500 که شما تست فرمودید.

برای روشن تر شدن موضوع میتوانید با توجه به وضعیت پین های میکروهای مگا16 و مگا32 چک کنید و ببینید که چندین پایه از میکرو به هم اتصال کوتاه شده اند و حتی خطوط تغذیه به برخی پین های پورت های IO میکرو متصل میشوند.

اما راه حل این موضوع برای پروگرامر USBASP دو مورد زیر است :
              1-- پروگرام کردن میکرو بدون استفاده از زیف سوکت و توسط کابل ISP
              2-- پروگرام کردن میکرو توسط پروگرامری با زیف سوکت هوشمند استاندارد؛ که در این مورد تنها پروگرامر موجود USBASP پروگرامر سانا میباشد.
              جدیدترین ویرایش توسط lachini; ۱۸:۴۴ ۱۳۹۵/۰۳/۱۲.

دیدگاه

دوست عزیز ی انتقاد میکنم ناراحت نشید...
                از یه سال پیش هر زمان که من دیدیم کسی از پروگرمر سوال مکینه شما همین متن تکراری و همین تصاویر رو میذارین...اصلا هم کار ندارید به اینکه این مطلب جواب سوال پرسشگر هست یا نه!!!نمیدونم این سانا چیه که شما همه ش تبلیغشو میکنید!!!
                اون دو راه حل که در آخر ارائه دادید اصلا به این موضوع ربطی داره؟

www.intelart.ir

دیدگاه

سلام
                  ببینید با کدوم نرم افزار سازگارتره با اون پروگرم کنید چون اکثر پروگرمر های موجود تو ایران کپی نسخه اصلی مدل خودشون هستن یا با یک کلک رشتی از isp به zif سوکت تغییر دادن و این مشکلات پیش میاد من هم قبلا از اونا استفاده میکردم و همین مشکلات واسم پیش میومد و بعد تصمیم گرفتم میکرو همو به صورت isp روی بردبرد پروگرم کنم به نظر من بهتره یا هاتل بگیرین یا سانا برای استفاده از zif سوکت یا با همین پروگرمر ها به صورت isp پروگرم کنید
                  بعضی اوقاتم مشکلات از نرم افزارهاست که اونم به خاطر اینه که اکثر کرک شده هستند اونم با تست کرک های مختلف رو نرم افزار حل کنید
                  سقراط : دانش من بدانجایی رسید که فهمیدم هیچ نمیدانم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Mahdi.Faani نمایش پست ها
                    دوست عزیز ی انتقاد میکنم ناراحت نشید...
                    از یه سال پیش هر زمان که من دیدیم کسی از پروگرمر سوال مکینه شما همین متن تکراری و همین تصاویر رو میذارین...اصلا هم کار ندارید به اینکه این مطلب جواب سوال پرسشگر هست یا نه!!!نمیدونم این سانا چیه که شما همه ش تبلیغشو میکنید!!!
                    دلیلی برای ناراحت شدن من نیست و اتفاقا خیلی هم از نقد دوستانه استقبال میکنم. شما چند ایراد مطرح کردید :
                    از یه سال پیش هر زمان که من دیدیم کسی از پروگرمر سوال مکینه شما همین متن تکراری و همین تصاویر رو میذارین...
                    این مشکلی هست که وجود دارد و کاربران مختلف سئوال میکنند و طبیعتا سئوالات تکرار میشوند و جواب ها هم همینطور. مثل این سئوالات وجواب ها بسیار هستند. و بنده هم تا سئوالی مطرح نشده موضوعی را توضیح ندادم. پس تکراری بودن توضیحات ربطی به پاسخ دهنده ندارد.

اصلا هم کار ندارید به اینکه این مطلب جواب سوال پرسشگر هست یا نه!!!
                    پرسشگری که بنده به ایشان با نقل جواب دادم mmolahظاهرا مشکل ایشان دادن خطا در حین شناسایی جهت شروع پروگرام میکروهای atmega16 , atmega32 بر روی زیف سوکت پروگرامر است. که پروگرامر ایشان هم USBASP است. بنده هم پاسخم در رابطه با مشکلات پروگرامرهای با زیف سوکت غیر استاندارد و مشکلات مرتبط با آنها در میکروهای 40 پین است که باعث خطای فوق میشوند. اگر شما دلیلی دارید که این پاسخ ارتباطی با سئوال مطرح شده ندارد دقیقتر توضیح بفرمائید.

نمیدونم این سانا چیه که شما همه ش تبلیغشو میکنید!!!
                    سانا یک پروگرام منطبق با USBASP است که امکان زیف سوکت به روش کاملا هوشمندانه و استاندارد به آن اضافه شده و البته بسیاری امکانات دیگر. و البته بحث من تبلیغات نیست.در درجه اول آگاهی دادن به دوستان در رابطه با این روش غلط و متداول نصب زیف بر روی پروگرامرهایی که ذاتا ISP هستند بدون در نظر گرفتن شرایط آن. و در مرحله دوم پیشنهادهای جایگزین.

چرا فکر میکنید ربطی ندارد. به هر حال من میتوانم با هر نظری مخالفت کنم ولی مخالفت بدون دلیل راهگشا نیست. چون شما دلیلی نیاوردید من با دلیل دفاع میکنم.
                    راه حل اول : استفاده از کابل ISP به جای زیف سوکت بود.
                    دلیل : این پروگرامر ذاتا ISP است و میتوانید این جمله را در سایت طراح اصلی ببینید "USBasp is a USB in-circuit programmer for Atmel AVR controllers." و در میکروهای 40 و پروگرامرهای زیف سوکت دار غیر استاندارد باعث اتصال غیر ضرروی و مضر پین میکرو به هم میشود. و حتی خطوط تغذیه نیز به غلط بر روی برخی پین های پورت های مختلف قرار میگیرد. کافیست کمی به تصاویری که قرار دادم دقت کنید تا بسادگی متوجه این موضوع شوید. اگر هم نشدید اعلام کنید بنده بیشتر توضیح دهم. با این اوصاف سریع ترین روش برای رفع مشکل دوستان استفاده از همان روش ISP است. که بحث تداخل سیگنالی را کاملا مرتفع میکند.

راه حل دوم : استفاده از یک پروگرامر با زیف استاندارد.
                    دلیل :بخشی از دلیل در بالا توضیح داده شد و در ادامه اگر دوستان تمایل به استفاده از زیف سوکت در پروگرامر دارند و بواسطه کارکرد رضایت بخش USBASP مایل به ادامه کار با این پروگرامر باشند. تنها پروگرامر موجود USBASP با زیف سوکت؛ سانا است.

باز هم عنوان میکنم که سئوالات مشابه پاسخ های مشابه بدنبال خواهد داشت. و همچنین باید در پاسخ ها از دلایل منطقی و کاملا فنی استفاده کنیم که علاوه بر رفع مشکل به درک مشکل دوستان نیز کمک کند. که در این زمینه تصاویر کمک شایانی خواهند کرد که البته بنده در تصاویر فوق ارتباط سیگنالی را نیز مشخص کردم تا کمک بیشتری به درک موضوع کرده باشم. امیدوارم که برای دوستان مفید باشد. و این تجربه بدرستی انتقال داده شده باشد.

دیدگاه

بله فرمایشات شما درسته اطلاعات جامعی هم ارائه دادید...ولی مشکل این تاپیک اینه که مگا64 پروگرم میشه ولی وریفای نمیشه...مگه مگا64 رو زیف سوکت نصب میشه؟

پاسخ شما اینه که اگه میکرو رو زیف پروگرم نمیشه این کارها رو بکنیم...به هر حال ممنونم ازتون که اینقدر انتقاد پذیر هستید...چون که همین مشکلو قبلا داشتم و قبلا تو سایت مطرح کردم و شما همین پاسخو توی تاپیک پست کردید...

www.intelart.ir

دیدگاه

بله فرمایشات شما درسته اطلاعات جامعی هم ارائه دادید...ولی مشکل این تاپیک اینه که مگا64 پروگرم میشه ولی وریفای نمیشه...مگه مگا64 رو زیف سوکت نصب میشه؟

پاسخ شما اینه که اگه میکرو رو زیف پروگرم نمیشه این کارها رو بکنیم...به هر حال ممنونم ازتون که اینقدر انتقاد پذیر هستید...چون که همین مشکلو قبلا داشتم و قبلا تو سایت مطرح کردم و شما همین پاسخو توی تاپیک پست کردید...
                        بله بنده هم صحبت شما را کاملا قبول دارم که مگا 64 قابل نصب بر روی زیف نیست ولی ظاهرا شما هم علارقم توضیح بنده؛ به این موضوع توجه نکردید که در این تاپیک بنده روی صحبتم و توضیحاتم به سئوال مطرح شده توسط کاربری بنام mmolah در زیر بوده است :

دیدگاه

بله فرمایش شما متین هست...

www.intelart.ir

دیدگاه

نوشته اصلی توسط student51 نمایش پست ها
                            با سلام خدمت دوستان.
                            من چندین atmega64a دارم که با استفاده از usbasp پروگرم می کنم.
                            ولی اتفاقی که میفته اینه که بعد از پاک کردن و پروگرم برنامه در verify خطا میده.
                            جالب اینجاست که بعد از چند بار تکرار عمل بلا پیغام chip enable error میده و دیگه به هیچ وجه نه پاک میشه و نه پروگرم و نه فیوز بیت ها قابل دستکاری است.!!!!!
                            از هشت میکرویی که امتحان کردم سه مورد این اتفاق افتاد و عملا میکرو من فعلا بلا استفاده است.
                            به نظر شما مشکل از چی می تونه باشه؟؟
                            ضمنا میکرو های من smd هستند.
                            با سلام دوستان همین مشکل رو با atmega128 دارم کسی راه حلی داره؟؟؟؟امروز ۴امین ایسیم اینطوری شد
                            a happy person is one who wants happiness for other

دیدگاه

سلام
                              من مگا32رو با isp پروگرم می کنم مشکلی نداره

یه توضیه می کنم اگه بسکام خروجی HEXداره اونو بدید به avr استودیو وبعدش با پروگرمر پروگرم کنید من با stk500همین کار رو انجام میدم خداروشکر با بحال مشکلی نداشتم
                              موفق باشید
                              Proudly @real_ahmadi
                              #real_ahmadi

واسه اسمت بجنگ

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X