اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

pwm

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : pwm

با سلام
    من بیشتر فکر کردم و باز به همون صحبت اولم رسدم که نیاز به فیلتر هست. این که pwmمستقیما موتور را کار میندازه اینه که موتور با یه ولتاژ ثابت کار میکنه که این ولتاژو pwm تولید میکنه . که در اینجا با تغییر مدت high و low بودن pwm ولتاژ ثابت رسیده به موتور را کنترل میکنیم که این منجر به کنترل سرعت موتور میشه .

دیگه اینکه من برنامه ارسالی شما رو وقتی run کردم کار نکرد .چون خروجی OC0 برنامه شما به صورت OC0 output: Disconnected بود.اگر برنامه رو ملاحظه کنید تصدیق میفرمایید.
    با تشکر.

دیدگاه

با اجازه ی آقا حسام. :redface:
      جناب mtn520 شما درست حدس زدید. اون بلاکی که استادتون کشیدن یا یک مدار انتگرال گیره یا نوع ساده ترش همونی که آقا محسن تو پست 5 گفتند.
      این مدارها بسته به میزان عرض پالس موج PWM یه ولتاژ مشخصی تو خروجیشون ایجاد میشه.
      به عنوان مثال وقتی توی OCX عدد 100 رو می نویسی خروجی این مدار ها میشه مثلا 1 ولت DC، وقتی 200 رو می نویسی عرض پالس PWM دو برابر میشه
      و به دنبال اون خروجی انتگرال گیر هم دو برابر میشه که در ایجا میشه 2 ولت DC.
      مدار انتگرال گیر هم خیلی سادهست و با یه پ امپ ساخته میشه + مقاومت و خازن.
      موفق باشی :smile:
      It's your attitude, not your aptitude,that makes your altitude

<< اللهم عجل لولیک الفرج >>

دیدگاه

اگر میشه در مورد نحوه ی انتخاب مقدار خازن ومقاومت برای داشتن بهترین جواب انتگرالگیر بیشتر توضیح بدید :job:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط fule
          با اجازه ی آقا حسام. :redface:
          جناب mtn520 شما درست حدس زدید. اون بلاکی که استادتون کشیدن یا یک مدار انتگرال گیره یا نوع ساده ترش همونی که آقا محسن تو پست 5 گفتند.
          این مدارها بسته به میزان عرض پالس موج PWM یه ولتاژ مشخصی تو خروجیشون ایجاد میشه.
          به عنوان مثال وقتی توی OCX عدد 100 رو می نویسی خروجی این مدار ها میشه مثلا 1 ولت DC، وقتی 200 رو می نویسی عرض پالس PWM دو برابر میشه
          و به دنبال اون خروجی انتگرال گیر هم دو برابر میشه که در ایجا میشه 2 ولت DC.
          موفق باشی :smile:
          سلام ....................

میتونم یه سوال ازتون بپرسم؟
          شما معتقد به این نکته هستید که PWM میتونه ولتاژ متغییر تولید کنه؟ (فارق از هرگونه فیلتر و این صحبتا)

نوشته اصلی توسط mtn520
          با سلام
          من بیشتر فکر کردم و باز به همون صحبت اولم رسدم که نیاز به فیلتر هست. این که pwmمستقیما موتور را کار میندازه اینه که موتور با یه ولتاژ ثابت کار میکنه که این ولتاژو pwm تولید میکنه . که در اینجا با تغییر مدت high و low بودن pwm ولتاژ ثابت رسیده به موتور را کنترل میکنیم که این منجر به کنترل سرعت موتور میشه .

دیگه اینکه من برنامه ارسالی شما رو وقتی run کردم کار نکرد .چون خروجی OC0 برنامه شما به صورت OC0 output: Disconnected بود.اگر برنامه رو ملاحظه کنید تصدیق میفرمایید.
          با تشکر.
          و شما ..........
          میتونید با این نتیجه ای که از فکر بر روی سوالتون که در نهایت شما رو به پله ی اول رسوند، بفرمایید کنترل سرعت موتور با PWM (بدون هیچ فیلتری) یعنی چی؟
          دوستان! مدتی کمتر به سایت میام ..

دیدگاه

آقا حسام سلام علیکم و رحمه ا... و برکاته.......
            حالا چرا ناراحت می شی.
            راستشو بخوای من از اول از پله اول جایی نرفتم که دوباره برگردم سرجام.ثانیا هر برگشتی که بد نیست
            اما راه اندازی موتور بدون فیلترو مگه خودتون تو مثال عملی پست قبلتون انجام نداده بودین؟

ببینید اگر شما وسط یه مدار، یه کلید بذارید و هی روشن خاموش کنید با زمانهای متفاوت، آیا سطح ولتاژ رو یجز 0و1 تو حالت دیگه ای هم میتونید بذارید؟مگر اینکه مثلا یه ولوم متغیر مقاومتی بذارید و با هر درجه چرخش اون با تغییر مقاومت ولتاژ هم تغییر کنه . منم میگم ایجا بعد از pwm گذاشتن فیلتر کار همون ولومو میکنه.

خلاصه اینکه ما مخلصیم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mtn520
              آقا حسام سلام علیکم و رحمه ا... و برکاته.......
              حالا چرا ناراحت می شی.
              سلام ......................

نه اصلا ناراحت نشدم . اگه نوع صحبتام طوری بود که خاطرتون آزرده شد ، حقیقتا عذر خواهی میکنم . (اصلا دوست ندارم کسی از من برنجه)

ببینید اساس استفاده از PWM در مدارات کنترلی اینه که به دلیل فاصله ی کلید زنی (توسط ترانزیستور) ولتاژ معادلی ایجاد میشه که ازش به ولتاژDC موثر در PWM یاد میکنن . من منظور صحبتم این معادل سازیه که بدون فیلتر هم انجام شدنیه .

ببینید من با استفاده از PWM دیمری ساختم که اگه امکانش بود تصاویرش رو براتون میذاشتم تا منظور من رو کاملا متوجه بشید . بازم ازتون خواهش میکنم اگه براتون مقدوره یه LED بردارید و وصلش کنید به پایه ی OCo و بعد مقادیر OCR رو تغییر بدید و ببینید که چه اتفاقی میفته .

در مورد برنامه هم شما باید پایه ی OC رو خروجی کنید و بعد از اون خروجی بگیرین . امیدوارم سوء تفاهمی به وجود نیومده باشه . بازم ازتون معذرت میخوام . موفق باشید .
              دوستان! مدتی کمتر به سایت میام ..

دیدگاه

سلام. احتراما باید عرض کنم در مورد PWM یه سوء تعبیری برای شما به وجود اومده.
                نوشته اصلی توسط حسام الدین
                میتونم یه سوال ازتون بپرسم؟
                شما معتقد به این نکته هستید که PWM میتونه ولتاژ متغییر تولید کنه؟ (فارق از هرگونه فیلتر و این صحبتا)
                نخیر....... PWM (فارغ از هرگونه فیلتر) ولتاژ DCی متغیر نمی تونه ایجاد کنه بلکه فقط و فقط یه rms متغیر ایجاد می کنه که بعضی از سیستم ها از این rms میتونند استفاده کنند و بعضی هم نه.
                نوشته اصلی توسط حسام الدین
                ببینید اساس استفاده از PWM در مدارات کنترلی اینه که به دلیل فاصله ی کلید زنی (توسط ترانزیستور) ولتاژ معادلی ایجاد میشه که ازش به ولتاژDC موثر در PWM یاد میکنن . من منظور صحبتم این معادل سازیه که بدون فیلتر هم انجام شدنیه .

ببینید من با استفاده از PWM دیمری ساختم که اگه امکانش بود تصاویرش رو براتون میذاشتم تا منظور من رو کاملا متوجه بشید . بازم ازتون خواهش میکنم اگه براتون مقدوره یه LED بردارید و وصلش کنید به پایه ی OCo و بعد مقادیر OCR رو تغییر بدید و ببینید که چه اتفاقی میفته .
                شما خودتون جواب خودتون رو دادید. بله همه می دونند هر موج غیر DCای (مثل PWM) یه مقدار rms داره. ولی آیا این دلیل می شه که اون رو همین جوری بی واسطه به هر سیستمی متصل کرد؟ چون شما دیمری ساختید که با PWM (بدون فیلتر) کار کرده که نباید انتظار داشت هر سیستمی (مثل VCO) هم بدون فیلتر کار کنه!
                بله LED با PWM بدون فیلتر نورش کم و زیاد می شه چون می تونه از rms استفاده کنه، چون اون فیلتر تو ذاتشه (اگه LED از یه حدی سریع تر روشن و خاموش بشه چشم ما اون رو دائم روشن میبینه اما در اصل داره خیلی سریع خاموش روشن می شه).
                اگه سرعت موتور رو می شه با PWM بدون فیلتر کم و زیاد کرد به خاطر اینه که سیستم موتور یه جوریه که اون فیلتر به نوعی تو خودش ساخته می شه (وقتی ولتاژ اعمالی به موتور از یه حدی سریع تر روشن و خاموش بشه چون موتور نمی تونه به این سریعی سرعتش رو صفر کنه و دوباره به حداکثر برسونه، سرعتش میشه rms سرعت صفر و حداکثر، چون زمان پاسخ گویی موتور خیلی زیاده. و دقیقا به همین دلیل اگه یه ولتاژDCی مثلا 1 ولت رو به موتور وصل کنیم، یا یه سیگنال فرکانس بالا با دامنه مثلا 2 ولت و Duty Cycle 50% ، برای موتور فرقی نمی کنه و خروجیش که همون سرعتشه در هر دو حالت یکیه]همه ارقام، مثال هستند[).
                ولی شما دقت نکردین که جناب mtn520 می خوان یه VCO رو درایو کنند. که به نظر من نمی شه سیگنال PWM رو مستقیما به VCO متصل کرد. دلیلش با یه مثال روشن می شه:
                شما فرض کن من با ADC میکرو دارم ولتاژ یه نقطه رو Trace می کنم، برنامه این طوریه که هر وقت ولتاژ اون نقطه شد مثلا 0.54 ولت یه آلارم به کار بیافته. تا اینجا OK؟
                حالا من از شما یه سوال دارم:
                شما معتقد به این نکته هستید که اگه یه سیگنال PWM با دامنه 1 ولت (بدون فیلتر) به این میکرو اعمال کنیم، هیچ وقت آلارم به کار نمی افته؟
                اگر بله که در مورد VCO هم همین طوره و اگر خیر چرا؟

حاشیه:
                آقای حسام الدین عزیز، من برای تمام بچه های اینجا احترام خاصی قائلم، ولی برای شما خیلی خیلی بیشتر( به دلیل اون دو کلمه ای که زیر اسمتون نوشته شده). امیدوارم این رابطه دو طرفه باشه.
                موفق باشید. :nerd:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mtn520

اگر میشه در مورد نحوه ی انتخاب مقدار خازن ومقاومت برای داشتن بهترین جواب انتگرالگیر بیشتر توضیح بدید :job:

سلام.
                  توی این لینک:http://www.yazdkit.com/modules.php?n...=0&thold=0
                  یه مدار هست که البته از کتاب آقای کاهه گرفته شده می تونه کمکتون کنه.
                  برای شبکه RCی ورودی هم مقادیر بستگی به فرکانس PWM شما داره، مثلا تو همون مدار ثابت زمانیRC ورودی حدودا 50 برابر دوره تناوب موج PWM هست.
                  حواست به Offset مدار هم باشه.
                  با تغییر اون مقاومت 33K نسبت به 10K هم میتونین ضریب تقویت ولتاز رو تغییر بدین با نسبت :
                  Vo= [ (33K+10K)/33K ]Vin
                  که Vin ولتاژ دو سر خازن است.
                  موفق باشید.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                  X