اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

نمایش اعداد double روی 7 سگمنت

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

نمایش اعداد double روی 7 سگمنت

سلام...
    چطور میشه عدد اعشاری بدست امده از یک سنسور رو روی سون سگمن نشان دد؟
    مثلا عد 26.548 رو چطوری به اعداد سون سگمنت تبدیل کنیم؟
    البته میشه در 1000 ضرب رده و با تقسیم و باقی مانده اعداد رو تفکیک کنم اما مشکلی هست.اینکه نمیدونم سنسور من تا چه رقم اعشار رو حساب میکنه..
    ممنون میشم راهنمای بفرمایید.اگر راه حل دگه ای هست..

پاسخ : نمایش اعداد double روی 7 سگمنت

نوشته اصلی توسط amin tal
    سلام...
    البته میشه در 1000 ضرب رده و با تقسیم و باقی مانده اعداد رو تفکیک کنم اما مشکلی هست.اینکه نمیدونم سنسور من تا چه رقم اعشار رو حساب میکنه..
    مگه میشه ندونید تا چند رقم اعشار دقت داره؟؟؟ به دیتاشیت مراجعه کنید.
    STM32 واقعا یه چیز دیگه است...

دیدگاه

مگه میشه ندونید تا چند رقم اعشار دقت داره؟؟؟ به دیتاشیت مراجعه کنید.
      حرف منطقی تحسین داره :applause:

منتها در حالت کلی اگر خروجی شما دورقم اعشار بده و شما به اشتباه سه رقم فرض کنید و در 1000 ضرب کنید چه اتفاقی میفته؟ هیچی! اینجوری فقط همیشه رقم سوم اعشارتون صفر خواهد بود
      از آنجایی که آموزش ماهی گیری برای من بسیار مهم تر هستش، به همین خاطر، در این انجمن، تاجایی که بتونم جواب مطلبی رو مستقیم نمیگم و تلاش میکنم با آدرس دادن و کمی جستجو به جواب برسید. اگر عاشق الکترونیک باشید، دنبال جواب خواهید گشت.

دیدگاه

خب مثلا سنسورم 12 بیت باشه چطوریه؟
        مشکل من بیشتر با همین دقت بیتی هست..چطوری بدونم مثلا 12 بیت دقت چند رقم اعشار داره؟ممنون میشم توضیح بدید...

دیدگاه

مشکل من بیشتر با همین دقت بیتی هست..چطوری بدونم مثلا 12 بیت دقت چند رقم اعشار داره؟ممنون میشم توضیح بدید...
          سوالتون قدری گیجم کرد!!!
          چه اهمیتی داره که سنسور چند رقم اعشار دقت داره؟ دورقم یا 10 رقم.... شما چند رقم نیاز دارید؟ چند رقم اعشار نمایش بدید کارتون راه میفته؟ اون رو مبنای کار قرار بدید
          از آنجایی که آموزش ماهی گیری برای من بسیار مهم تر هستش، به همین خاطر، در این انجمن، تاجایی که بتونم جواب مطلبی رو مستقیم نمیگم و تلاش میکنم با آدرس دادن و کمی جستجو به جواب برسید. اگر عاشق الکترونیک باشید، دنبال جواب خواهید گشت.

دیدگاه

خب از طرفی حق با شماست ولی در بعضی موارد عاقلانست که از حد اکثر دقت میکرو استفاده بشه..
            مثلا من میخوام که با سنسور دمای DS18B20 دمای یک محیط رو در طول چند ساعت ثبت و نمودارشو بدست بیارم..و از طرفی روی سون سگمنت هم نمایش داده بشه..حالا به نهایت دقت سنسور احتیاج دارم.این سنسور هم دقتش قابل تنظیم هست و با ارتباط یک سیمه کار میکنه..
            حالا بفرمایید که از کجا بفهمم دقت 12 بیت چند رقم اعشار داره تا تابع نمایش روی سون سگمنت رو پیادش کنم..تشکر

دیدگاه

نوشته اصلی توسط amin tal
              سلام...
              با سلام :
              برای نشان دادن اعشاری، اولین مرحل 7 SEG شما باید دارای DOT یا نقطه نشان دادن اعداد اعشاری باشد. دومین مرحله تقسیم مقاومتی ولتاژ می باشد، که تقسیم بر 10، 100 یا هر عدد دیگری باشد. ( استفاده از آی سی های A.D.C )
              علم را در آزمایشگاه باید یاد گرفت نه در دانشگاه
              نابغه بودن 99 درصد با پشتکار و یک درصد با الهام است. (ادیسون)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط amin tal
                خب مثلا سنسورم 12 بیت باشه چطوریه؟
                زمانی که دقت یک سنسور، ADC، DAC یا ... بر اساس بیت تعیین میشه باید به این صورت معنی کنید >>> در ساده ترین روش از ماشین حساب ویندوز (ویستا به بعد) استفاده کنید. به این صورت که مثلا دقت یک ADC از نوع 12 بیتی باید با کنار هم گذاشتن دوازده بیت 1 و تبدیل اون به DEC مشخص بشه.

BIN(1111 1111 1111) = 4095 DEC
                یعنی این مبدل ACD حد بین دو ولتاژ صفر و مرجع را به 4096 قسمت تقسیم کرده و در خروجی ظاهر می کند در حالی که یک ADC ده بیتی همین بازه را به 1024 قسمت تقسیم می کند. واضح است که اختلاف دقت چقدر است. مثلا AVR دارای ADC هشت بیتی و LPC1768 دارای ورژن 12 بیتی آن است.
                STM32 واقعا یه چیز دیگه است...

دیدگاه

بله.درسته..خب اینطوری میفهمیم مثلا ADC میکرو arm به مقدار 4096 سطح یا پله داره...
                  حالا این مقدار 4096 برای سنسور دما چند رقم اعشار میاره؟ ینی دما رو بصورت دهم درجه نشون میده یا صدم درجه یا هزارم؟
                  البته مثالتون در مورد adc رو فهمیدم.باید بازه ولتاژو به این اعداد تقسیم کنیم..اما اینجا چطوریه؟
                  راستی میکرو avr تا دقت 10 بیت هم جواب میده.میکرو های شرکت analog divice هم تا 24 بیت دقت adc داره..
                  دیدگاه

برای چی تن منو توی قبر میلرزونین؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

دیتاشیت بری چی هست ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

کتک میخوایین ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

چرا ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

برای چی ؟؟؟؟؟؟؟؟؟

..........

در ضمن این سنسور +و- نیم درجه خطا داره
                    بعلاوه دقت تشحیص دمای هوا برای بدن هم 1 تا 2 درجه هست ، یعنی شما با نشون دادن دقت 0.01درجه که هیچ ، با 0.1 درجه هم چیزی رو بدست نمیارین فقط وقت خودتون و میکرو و سنسور دما رو هدر میدین
                    همون دقت 9بیت برای سنسور کافیه چون عمل اندازه گیری و ارسال دما سریع میشه
                    زمان لازم برای 12 بین 700 میلی ثانیه هست یعنی از زمانی که شما به سنسور دستور میدین تا دما رو بفرسته تا زمانی که اطلاعات برسه دست شما ، 0.7s طول میکشه
                    موفق باشید

دیدگاه

دور از جون...خدا نکنه
                      لازم نیست شما بزنید خودم میزنم :angry: :angry: :angry: :angry:
                      البته زمان زیاد مطرح نیست...مثلا در طول یک شبنه روز هر یک دقیقه دم رو ثبت کنه..ولی حالا که اینطوریه پس باید سنسور دیگه ای انتخاب کنم..
                      راستی از کجا فهمیدید برای دمای بدن میخوام؟البته برای برای چیز دیگه ایسست اما باید 38 درجه باشه..تو این رنج چه سنسوری رو پیشنهاد میدید؟؟؟
                      اینو هم نتونستم از توی دیتاشیت بخونم که دهم درجه میشه دقت چند بیتی؟صدم درجه چطور؟؟؟
                      دیدگاه

نوشته اصلی توسط amin tal
                        دور از جون...خدا نکنه
                        لازم نیست شما بزنید خودم میزنم :angry: :angry: :angry: :angry:
                        البته زمان زیاد مطرح نیست...مثلا در طول یک شبنه روز هر یک دقیقه دم رو ثبت کنه..ولی حالا که اینطوریه پس باید سنسور دیگه ای انتخاب کنم..
                        راستی از کجا فهمیدید برای دمای بدن میخوام؟البته برای برای چیز دیگه ایسست اما باید 38 درجه باشه..تو این رنج چه سنسوری رو پیشنهاد میدید؟؟؟
                        اینو هم نتونستم از توی دیتاشیت بخونم که دهم درجه میشه دقت چند بیتی؟صدم درجه چطور؟؟؟
                        شما هیچوقت نمیتونی فرق بین 20.5درجه با 20 و 21 و 20.2 رو بدون دماسنج متوجه بشین
                        بعضی اوقت شاید اصلا فرق 22 درجه و 24 رو هم شاید اصلا متوجه نشین
                        این برای حالتی هست که تاثیر دمای میحط رو بخوایین متوجه بشین
                        برای دمای محیط بنظرم دقت 0.5 کافیه البته به شرطی کخ محاطب انسان باشه یعنی دما فقط برای انسان اهمیت داشته باشه
                        حالا هر سنسوری با این دقت باشه مناسبه

اما اگر بخوایین دمای خود بدن اندازه گیری کنی بحث جداست
                        حتی تغییرات 0.5 درجه یا 0.1 درچه در عمکلرد بدن تاثیر میزاره
                        استاندارد تب سنج هم بر اساس دقت 0.1 و خطای 0.2 درجه است
                        پس هر سنسوری که در محدوده 30 تا 45درجه دقت 0.1 درجه باشه و 0.2درجه خطا داشته باشد مناسب است

دیدگاه

خیلی ممنون..اطلاعات خوبی بود..اما یک سوال اصلی برام باقی مونده..
                          اینطوری میگم اگه بخوام مثلا adc ساده میکرو رو بخونم مثلا رجیستر adcw رو در یک متغیر مثلا i بنویسم خب معلومه که ADC به صورت 10 بیتی ظبط شده..بنابر باید اونو بر 1024 تقسیم کنم .سپس در ولتاژ مرجع ضرب کنم.این میشه ولتسنج با دقت 10 بیت....
                          حالا برای اینکه با همین مقدار موجود در متغیر x بخوام یک ولتسنج 8 بیتی داشتته باشم باید چکار کنم؟اگر اونو به جای 1024 بر 256 تقسیم کنم بعد در ولتاژ مرجع ضرب کنم درست میشه؟من که فک نمیکنم...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط amin tal
                            خیلی ممنون..اطلاعات خوبی بود..اما یک سوال اصلی برام باقی مونده..
                            اینطوری میگم اگه بخوام مثلا adc ساده میکرو رو بخونم مثلا رجیستر adcw رو در یک متغیر مثلا i بنویسم خب معلومه که ADC به صورت 10 بیتی ظبط شده..بنابر باید اونو بر 1024 تقسیم کنم .سپس در ولتاژ مرجع ضرب کنم.این میشه ولتسنج با دقت 10 بیت....
                            حالا برای اینکه با همین مقدار موجود در متغیر x بخوام یک ولتسنج 8 بیتی داشتته باشم باید چکار کنم؟اگر اونو به جای 1024 بر 256 تقسیم کنم بعد در ولتاژ مرجع ضرب کنم درست میشه؟من که فک نمیکنم...
                            اگر نمونه برداری 1024 استپ باشه و بخواهیم خروجی 256 استپی داشته باشیم باید عدد بدست آمده از نمونه برداری رو ابتدا بر 4تقسیم کرده تا نمونه برداری بر اساس 256استپی شود سپس باقی عملیات را بروی عدد بدست آمده انجام داد

دیدگاه

بله منظورم همین بود.تشکر

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X