چگونه ولتاژ برق شهر را بامیکروکنترولر اندازه گیری کنیم؟
چگونه ولتاژ برق شهر را بامیکروکنترولر اندازه گیری کنیم؟
لطفا کمک کنید .
مهم نیست که چه اندیشه ای در سر و چه ترسی در دل دارید؛ مهم آن است که بیکار ننشینید و دست به کاری بزنید و وارد میدان عمل بشوید.
نمی توانید به کودکی بیاموزید که از خود مواظبت کند، مگر آنکه او را آزاد بگذارید تا برای مواظبت از خود بکوشد؛ ممکن است اشتباه کند، ولی دانایی او از میان همین اشتباهات سرچشمه می گیرد.
پاسخ : چگونه ولتاژ برق شهر را بامیکروکنترولر اندازه گیری کنیم؟
سلام
دوست عزیز شما می تونی با یک تقسیم ولتاژ ، ولتاژ برق شهر را به 5 ولت برسانی و بعد بدی به ADC میکرو ، هر وقت ولتاژ برق کم شود ولتاژ به زیر 5 ولت می رسد و شما توسط ADC میکرو می توانی بفهمی که ولتاژ برق شهر تغییر کرده و در حالت ایده آل هم خروجی تقسیم ولتاژ 5ولت است.
ساده ترین راه ممکن این است.
ممنون از پاسخ شما
روش پیشنهادی شما راحترین روش ولی مطمئن ترین روش نیست . همونطور که میدونیم ولتاژ AREF میکرو باید کاملا صاف باشه ولی اگه از تقسیم ولتاژ استفاده بشه ریپل وارد این پایه میشه و صحت اندازه گیری به خطر میوفته (حتی اگه از بهترین صافی هم استفاده بشه بازم این مشکل هست )
( تغذیه میکرو از طریق برق شهر بدون ایزولیشن هستش )
را حل کاربردی میخام :agree:
ممنون از توجه شما
مهم نیست که چه اندیشه ای در سر و چه ترسی در دل دارید؛ مهم آن است که بیکار ننشینید و دست به کاری بزنید و وارد میدان عمل بشوید.
نمی توانید به کودکی بیاموزید که از خود مواظبت کند، مگر آنکه او را آزاد بگذارید تا برای مواظبت از خود بکوشد؛ ممکن است اشتباه کند، ولی دانایی او از میان همین اشتباهات سرچشمه می گیرد.
خوب درسته اما فکر کنم ADC های با ولتاژ بالاتر هم گیر بیاد در ضمن شما بهتره در AREF همون طور که توی دیتاشیتش نمایش داده شده از یه خازن سلف استفاده کنید یه یه راه دیگه از رگولاتور هم توی اون قسمت میشه استفاده کرد که دیگه خطای کار خیلی پایین می یاد و همچنین وقتی می خواهید بخونید میکرو را در حالت Sleep بذارید بعد بخونید.
ممنون
فک کنم روشی که دیتاشیت معرفی کرده برای حذف فرکانس ها ی بالا باشه نه پایین مثل 50 هرتز
سلام :rolleyes:
با ADC کار کن البته قبلش ولتاژ رو تقسیم بر 50 کن با 1 مقاومت 49 و 1 یک اهم :nice: dim S as single
do
s=getadc(0)
s=s*0.0048
s=s*50
lcd s
loop
end
سعید جان اگه اینطوری میشد که خیلی خوش به حالم بود
سلام
ببین می تونی اول ولتاژ برق شهر رو با یک تقسیم مقاومتی خیلی کمش کنی بعد از یک دیود ایدآل(دیود پمپی)استفاده کنی و بعد فیلترتو بزاری البته مقاوت بعد از دیود رو بایو طوری انتخاب کنی که افت ولتاژ زیادی نداشته باشه .وقتی تضعیفش کنی زیاد ،تغییراتش تو رنج کمتری اتفاق می یفته و بعد با یه پمپ دیگه اونو تقویت کنی و به ولتاژ بین صفر تا 5 برسون.تو برنامه میکرو هم اگه می خوای دقیق تر باشه باید مثلا 100 بار نمونه برداری کنی و میانگین بگیری!اینطوری دقیق تر می شه! من این پروژه رو انجام دادم و با دقت قابل قبولی جواب گرفتم .البته من اعداد رو توی کامپیوتر با یه ضریبی تصحیح کردم تو برنامه ویژوال بیسیک.ولی بازم دقتش قابل قبول بود!
گاهی دلم برای چوپان دروغگو خیلی می سوزد.بیچاره 2 بار بیشتر دروغ نگفت انگشت
نماشد... ولی ما هنوز صادق ترینیم
ممنون از شما
آیا میتونم از این ولتاژ برای تغذیه میکرو هم استفاده کنم . من میخام تغذیه هم از برق شهر باشه البته بدون ترانس و هر گونه المان اضافی . آیا امکان پذیره ؟؟
نه isolation مهم نیست . و دقت مورد نظرم +\- پنج ولت براش مناسبه
نوشته اصلی توسط segmex
ممنون از شما
آیا میتونم از این ولتاژ برای تغذیه میکرو هم استفاده کنم . من میخام تغذیه هم از برق شهر باشه البته بدون ترانس و هر گونه المان اضافی . آیا امکان پذیره ؟؟
سلام
ببین اگه ولتاژ ورودی ثابت باشه می تونی !ما برای یه ولتمتر این کارو کره بودیم که منبع تغذیه ساختیم !ولی اگه یه ولتاژ ثابت باشه می تونی با تغییر مقاومت های مسیر یه ولتاژ 5 ولت به ازای برق شهر بدست بیاری که ثابته دیگه!بعد بدیش به پایه میکرو
گاهی دلم برای چوپان دروغگو خیلی می سوزد.بیچاره 2 بار بیشتر دروغ نگفت انگشت
نماشد... ولی ما هنوز صادق ترینیم
یه جایی یه مدار با optocopler دیدم که مقدار خروجی وابسته به مقدار ورودی بود که خیلی جالب بود . برای اینکه ولتاژ رو بیاریم بالای سطح صفر از یه مدار کلمپ میشه استفاده کرد.
موفق باشید.
به نظر من فقط یک ترانس کاهنده برای شما کافی هست. کافیه ولتاژ رو به حدود 3 ولت برسونی و به ADC بدی. سپس با میکرو چند نمونه بگیری و تو این نمونه ها بالاترین مقدار رو به عنوان پیک در نظر بگیری و از روی اون مقدار برق شهر رو تخمین بزنی. اگر هم دغدغه ایزوله بودن داری المانهای زیادی برای این کار هست ولی باید تغییرات ولتاژ رو خودت محاسبه کنی.
دلا یاران سه قسمند ار بدانی
زبانی اند و نانی اند و جانی
به نانی نان بده از در برانش
محبت کن به یاران زبانی
و لیکن یار جانی را به دست آر
به جانش جان بده تا می توانی
دیدگاه