اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ساخت تایمر یک گیگا هرتز با avr

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : ساخت تایمر یک گیگا هرتز با avr

حالا واضح تر میگفتید چرا تایمر گیگاهرتز؟ امواج التراسونیک رادار سرعت حرکت پایینی دارند و حتی زمان رفت وبرگشت چند سانتی متر هم میشه با تایمر 1 مگاهرتز اندازه گرفت مسافت شما که خیلی بیشتر وزمان رفت و برگشت زیادی داره ؟؟؟؟ حتی اگر امواج فرستنده شما با سرعت نور هم حرکت کنه !!!!!! مسافت 100 متر رو با یک تایمر 50 مگاهرتز راحت میشه اندازه گرفت
    جدیدترین ویرایش توسط yousef55; ۰۷:۲۳ ۱۳۹۵/۰۶/۲۹.

دیدگاه

سلام
      من باید با استفاده از امواج الکترو مغناطیس این کارو انجام بدم اگر غیر از این بود که دیگه نیازی به تایمر گیگا هرتزی نبود. من یه سلف رو برای فرستادن امواج و یکی دیگه هم برای دریافت ساختم که سیگنالش با 547 تقویت و خروجی به int0 میکرو اتصال داره . الان اگر یه تایمر داشتم قضیه حل میشد.
      از میکرو های دیگه مثل کلاس پنتیوم هم سر رشته ای ندارم، اگر شما اطلاعی دارید لطفا به من بگید.

دیدگاه

سلام
        برای انجام چنین کارهایی آی سی ساخته شده به نام TDC یا TMU که مخفف
        time to digital convertor
        و
        time measurement unit
        هستش .
        البته آی سی های ساخته شده در این زمینه کم هست و همشون خرید خارجه .
        از جمله ی این آی سی ها موارد زیر در خاطرم هست که براتون می نویسم .
        TDC-GP1 , TDC-GP2 , TDC-GP21 , TDC-GP22 از سایت Acam.de
        max35101 از شرکت maxim
        THS788 از شرکت texas
        من خودم برای ساخت فاصله یاب های لیزری از TDC-GP2 و TDC-GP21 و TDC-GP22 استفاده کردم .
        این آی سی ها می توانند زمان را با رزولیشن 50 پیکو ثانیه و حتی کمتر اندازه گیری کنند .و برای این کار از تاخیر انتشار گیت ها استفاده می کنند .

دیدگاه

مسافت اگه بالای 100 متر باشه با یه تایمر معمولی 12 مگاهرتزی یا نهایتا 50 مگاهرتزی میتونید اندازه بگیرید سرعت حرکت امواج الکترومغناطیس تقریبا هم اندازه سرعت نور هستش و تو این فاصله زمان رفت و برگشت رو با این تایمرها میشه اندازه گرفت

دیدگاه

دوست عزیز
            اون موقع هم پردازنده قوی بوده؟
            برای ساخت رادار از تکنیک هایی استفاده میشه که نیازی به پردازنده های آنچنانی هم نیست. جستجو کنید.

نوشته اصلی توسط mostafa+m نمایش پست ها
            سلام
            من باید با استفاده از امواج الکترو مغناطیس این کارو انجام بدم اگر غیر از این بود که دیگه نیازی به تایمر گیگا هرتزی نبود. من یه سلف رو برای فرستادن امواج و یکی دیگه هم برای دریافت ساختم که سیگنالش با 547 تقویت و خروجی به int0 میکرو اتصال داره . الان اگر یه تایمر داشتم قضیه حل میشد.
            از میکرو های دیگه مثل کلاس پنتیوم هم سر رشته ای ندارم، اگر شما اطلاعی دارید لطفا به من بگید.
            What!!!!!

دیدگاه

سلام
              خیلی ممنون از راهنمایی های شما عزیزان.
              یه سوال دیگه هم دارم اون هم اینکه برای هدایت امواج به یک سمت چه کاری باید انجام بدم . چون مسلما بعد از روشن کردن اسیلاتور صدای دستگاه در میاد و این به خاطر آهنی بودن برخی از ادوات مثل صندلی های کلاس یا آهن بکار رفته داخل دانشکده یا هر عامل دیگه.
              در رابطه با آی سی هایی که نام بردید هم میشه توضیح بدید که نحوه عملکردشون به چه نحویه و قابلیت فرمان پذیری وهمین طور خوانده شدن توسط میکرو مگا 32 رو داره؛
              قیمتش چقدره وچطور میتونم تهیه کنم.
              لطفا در رابطه با قطعه ای که خودت به کار گرفتید یه مقدار توضیح بدید چون از پستی شما گذاشتید تازه با نام این جور قطعات آشنا شدم.

دیدگاه

سلام
                تراشه ی TDC-GP2 با استفاده از رابط SPI به هر میکرویی که ارتباط SPI داشته باشه ( مثل AVR - َARM ,و .... َ)وصل و کنترل می شود . من کد این تراشه را برای ATMEGA32 ,و ATMEGA128 و LPC1549 نوشتم . بطور کل شش ریجستر برای پیکر بندی دارد و بسیار ساده است . البته TDC-GP2 دیگه تولید نمیشه و خود سایت سازنده هم دیگه اونو توصیه نمیکنه که استفاده کنید ولی ورژن های بعدی و بهینه ترش TDC-GP21 و TDC-GP22 تولید میشه که کاملا مشابه TDC-GP2 هست فقط باید با میکروی 3.3 ولتی بهش متصل بشید .. قیمت TDC-GP22 برای من که هر بار 100 عدد می خرم دونه ای 30 هزار تومنه ولی اگه شما بخوای یکی بخری یکم گرونتر براتون در میاد .
                کاری که این تراشه انجام می دهد را همونطور که دوستان گفتند می توان با FPGA پیاده سازی کرد . ولی هم هزینه و هم وقت بیشتری از شما خواهد گرفت . در واقع خود این تراشه بر همین مبنا طراحی و سپس ASIC شده است .

با استفاده از اسیلاتور 50 یا 100 مگ و یک آی سی کانتر نیز می توان این کار را انجام داد ولی دقت خیلی پایینی دارد . مثلا با فرکانس 100 مگ یعنی زمان پریود 10 نانو ثانیه می توان به دقت اندازه گیری 1.5 متر رسید ( با احتساب سرعت نور)در حالی که با TDC-GP22 با دقت اندازه گیری 22 پیکو ثانیه می توان به دقت زیر سانتی متر رسید .

دیدگاه

سلام
                  در رابطه با TDC-GP21وTDC-GP22 که گفتید من تو اینترنت سرچ کردم جایی رو پیدا نکردم این قطعه رو بفروشن ولی تو سایتhttp://ofoqelec.com/index.php/20.html مدل TDC-GP2 رو داره.
                  الآن سوال جدید اینه که به چه نحوی باید با میکرو مگا32 کانفیگ بشه؟

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

سلام
                  اگه ممکنه دیتا شیت TDC-GP2 رو هم قرا بدید هر چی گشتم پیدا نکردم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mostafa+m نمایش پست ها
                    سلام
                    در رابطه با TDC-GP21وTDC-GP22 که گفتید من تو اینترنت سرچ کردم جایی رو پیدا نکردم این قطعه رو بفروشن ولی تو سایتhttp://ofoqelec.com/index.php/20.html مدل TDC-GP2 رو داره.
                    الآن سوال جدید اینه که به چه نحوی باید با میکرو مگا32 کانفیگ بشه؟

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

سلام
                    اگه ممکنه دیتا شیت TDC-GP2 رو هم قرا بدید هر چی گشتم پیدا نکردم.
                    بله کارتون با TDC-GP22 راه میوفته، منم از این تراشه برای ساخت زمان سنج استفاد کردم. تعدادی از خارج وارد کردم هر کدوم 28 هزینشون شد، از TDC7200PW هم میتونی استفاده کنی، اما این روش بعید میدونم برای کار با رادار مناسب باش. طبق دیتاشیت و نمونه کدها میتونی راه اندازیش کنی.

دیدگاه

سلام
                      با توجه به یستی که logosys گذاشته بودن من فکر می کنم تراشه TDC-GP2 برای کار من مناسب تر باشه این تراشه برای مگا32 که 5ولتی هست مناسبه .
                      از طرفی تراشه TDC-GP2 در ایران الآن موجوده. اگر دوستان دیتاشیت TDC-GP2 رو دارن آدرس دانلودشو بذارن که ما هم استفاده کنیم.
                      اگر ممکنه یک مقداری در رابطه با رجیسترها و نحوه برنامه ریزی کردن و خواندنش توسط میکرو توضیح بدید.
                      ممنون

دیدگاه

دیدگاه

سلام
                          بابت دیتاشیت ممنون.
                          من هر چی نگاه کردم داخل دیتاشیت تایمر ندیدم. مینیموم پالس تولید شده رو هم که من تو دیتاشیت دیدم 2.5 نانو ثانیه نوشته که عالیه حالا اگر پایین تر هم هست لطفا به من خبر بدید. الآن اگر راهنمایی کنید که تایمرش کجاست و چطوری میشه با کوچکترین پالس ممکن برای قطعه کار کنه و چطور میشه این تایمر رو با میکرو راه اندازی و چطور میشه با فعال کردن پایه وقفه وقفه قطعه تایمر رو متوقف کرد . و همین طور چطور میشه این مقدار رو با میکرو خواند.

دیدگاه

سلام
                            ابتدا باید شش تا ریجستر داخلی رل برنامه ریزی کنید . بدین صورت که در کدام مد اندازه گیری می خواهید کار کنید چند تا پالس stop قرار برگرده و ... البته در تنظیم ریجستر ها قسمت های مربوط به تولید پالس آتش (fire pulse generator ) و خواندن دما با PT100 و ... را نیاز ندارید که تنظیم کنید . با بعد از تنظیم این شش ریجستر بایستی عدد 70 هگز را برای GP2 بفرستید . GP2 بعد از دریافت این کد منتظر دریافت پالس شروع روی پایه start می ماند ، در این لحظه شما باید فرمان ارسال پالس را بدهید و به گونه ای آن را به استارت وصل کنید . بعد از دریافت پالس استارت GP2 شروع به شمارش زمان می کند . حال بایستی خروجی پالس گیرنده خود را به پایه stop1 یا stop2 وصل کرده باشید . در نهایت باید به تراشه بگویید که مثلا فاصله لبه بالا رونده پالس start تا لبه پایین رونده پالس دوم روی کانال stop1 را می خواهید . تراشه این عدد را محاسبه کرده و داخل ریجستر های result داخلی خودش می گذارد . در نهایت این ریجستر های داخلی را می خوانید و با توجه به رابطه ای که در دیتاشیت گفته شده این عدد را که یک عدد اعشاری است به زمان تبدیل می کند .
                            وقفه هم داره مثلا تنظیم میکنی 3 تا هدف داری و سه تا پالس stop بر می گرده و تو تنظیمات ریجستر ها می گید اگه سه تا پالس برگشت وقفه بده .

من معمولا با اینترنت کار نمی کنم . خودت باید بارها دیتاشیت را بخونی تا متوجه بشی چجور کار می کنه . تجربه ی خوبیه موفق باشی

دیدگاه

سلام
                              من در سایت GitHub کدهایی برای استفاده از TDCبه زبان پیدا ++C کردم. اما من با کدویژن میخوام کار کنم. اگر سایتی هست که اطلاعاتی در رابطه با کدهای TDC به زبان Cداره و همچنین شماتیک های از وصل کردن میکرو به TDC لطفا معرفی کنید.
                              دوستان اگر کد و شماتیک هایی دارید لطفا برای من هم بفرستید ********@gmail.com
                              جدیدترین ویرایش توسط اشکان غفارزاده; ۲۳:۴۸ ۱۳۹۵/۰۷/۰۷.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط logosys نمایش پست ها
                                سلام
                                ابتدا باید شش تا ریجستر داخلی رل برنامه ریزی کنید . بدین صورت که در کدام مد اندازه گیری می خواهید کار کنید چند تا پالس stop قرار برگرده و ... البته در تنظیم ریجستر ها قسمت های مربوط به تولید پالس آتش (fire pulse generator ) و خواندن دما با PT100 و ... را نیاز ندارید که تنظیم کنید . با بعد از تنظیم این شش ریجستر بایستی عدد 70 هگز را برای GP2 بفرستید . GP2 بعد از دریافت این کد منتظر دریافت پالس شروع روی پایه start می ماند ، در این لحظه شما باید فرمان ارسال پالس را بدهید و به گونه ای آن را به استارت وصل کنید . بعد از دریافت پالس استارت GP2 شروع به شمارش زمان می کند . حال بایستی خروجی پالس گیرنده خود را به پایه stop1 یا stop2 وصل کرده باشید . در نهایت باید به تراشه بگویید که مثلا فاصله لبه بالا رونده پالس start تا لبه پایین رونده پالس دوم روی کانال stop1 را می خواهید . تراشه این عدد را محاسبه کرده و داخل ریجستر های result داخلی خودش می گذارد . در نهایت این ریجستر های داخلی را می خوانید و با توجه به رابطه ای که در دیتاشیت گفته شده این عدد را که یک عدد اعشاری است به زمان تبدیل می کند .
                                وقفه هم داره مثلا تنظیم میکنی 3 تا هدف داری و سه تا پالس stop بر می گرده و تو تنظیمات ریجستر ها می گید اگه سه تا پالس برگشت وقفه بده .

من معمولا با اینترنت کار نمی کنم . خودت باید بارها دیتاشیت را بخونی تا متوجه بشی چجور کار می کنه . تجربه ی خوبیه موفق باشی

سلام
                                از راهنمایی شما خیییییییییییییییلیییییییییییییی ممنونم.
                                در بخش آخر که که شما گفتید:(در نهایت باید به تراشه بگویید که مثلا فاصله لبه بالا رونده پالس start تا لبه پایین رونده پالس دوم روی کانال stop1 را می خواهید . تراشه این عدد را محاسبه کرده و داخل ریجستر های result داخلی خودش می گذارد . در نهایت این ریجستر های داخلی را می خوانید و با توجه به رابطه ای که در دیتاشیت گفته شده این عدد را که یک عدد اعشاری است به زمان تبدیل می کند .) مشکل دارم .
                                یعنی الآن نمیدونم باید چه چیزی رو برای TDT-GP2 بفرستم تا برام زمان بین لبه بالارونده روی پایه های start و stop1رو تو رجیستر 0 یا هر رجیستر دیگه قرار بده.
                                در رابطه با پایه هایEn_Start و En_Stop1 باید چه کار کنم .
                                پایه های vcc و gnd رو به منبع تغذیه اتصال دادم و spi رو به میکرو وصل کردم . start با میکرو فعال میشه و stop با گیرنده .
                                بقیه پایه ها رو همون طور که داخل دیتاشیت گفته به GND و vio اتصال دادم.(البته اونایی که تو این کار بی استفاده بودن مثلEn_Stop2)
                                اندازه گیری ت ایم در mode1 و بدون کالیبراسیون انجام میشه.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X