اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ارتباط سون سگمنت با میکرو

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

ارتباط سون سگمنت با میکرو

سلام دوستان:

میخواستم بدونم چه جوری میشه با یه AVR مثل mega16 اعداد رو بر روی یک سون سگمنت نمایش داد. سون سگمنتهای مورد نظر پر مصرف هستن و منبع تغذیه جدا از میکرو دارند. اگه برنامه یا مدارخاصی هم وجود داره که باید رعایت بشه لطف کنید ضمیمه این پست کنید!

با تشکر فراوان
    خدا نور است و من اشعه ای از او ...

پاسخ : ارتباط سون سگمنت با میکرو

سلام تو کتابم یه پروژه کامل با سون سگمنت هست
    خودمم ساختمش با سون ها 7.5 ولتی
    زندگی یه فرصته

دیدگاه

من یک بار بدون درایور یک سون سگمنت رو به AVR متصل کردم و جواب گرفتم. فردا برنامه و توضیحات رو برای شما می نویسم.

دیدگاه

سلام.خیلی راحته.می تونی از یک آی سی 4543 کمک بگیری .آدرسو روی پایه های 4543 می فرستی و اونم روی سون سگمنت نشون میده. :nice:

دیدگاه

از همگی ممنون :job:
          مثل اینکه کار خیلی سختی نیست :redface:
          خدا نور است و من اشعه ای از او ...

دیدگاه

از یه BCD دکدر استفاده کنید

دیدگاه

از 7447 هم می تونی استفاده کنی:

به جای 8951 می تونی از هر میکروی دیگه ای استفاده کنی. فقط باید طبق جدول زیر کار کنی ( ورودی باینری- خروجی 7-segment ):

دیدگاه

من هم مستقیم متصل کردم و جواب گرفتم. معمولا دو تا پورت رو اشغال می کنه. اما محاسبه مقادیری که باید تو هر پورت بریزیم تا عدد مورد نظر نمایش داده بشه مصیبت هست. از دوستان کسی موافق هست که با کمک هم یه برنامه کامپیوتری مناسب برای این محاسبات بنویسیم ؟
                دلا یاران سه قسمند ار بدانی
                زبانی اند و نانی اند و جانی
                به نانی نان بده از در برانش
                محبت کن به یاران زبانی
                و لیکن یار جانی را به دست آر
                به جانش جان بده تا می توانی

دیدگاه

مسلما مستقیما هم جواب میده. اما درگیر شدن دو تا پورت خیلی معقول نیست .
                  اما به هر حال اگه قراره مستقیما وصل بشه چه لزومی به برنامه کامپیوتری هست؟ مگه اینکه قرار باشه علاوه بر اعداد 0 تا 9 حروف وعلائم دیگه ای رو ه نمایش بدیم که در این صورت باید کد اونها رو بدونیم. این طوری میشه براش برنامه نوشت. هم یه سری کد از پیش تعیین شده و هم یه حالت Manual برای انتخاب کاربر.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط _آرش
                    من هم مستقیم متصل کردم و جواب گرفتم. معمولا دو تا پورت رو اشغال می کنه. اما محاسبه مقادیری که باید تو هر پورت بریزیم تا عدد مورد نظر نمایش داده بشه مصیبت هست. از دوستان کسی موافق هست که با کمک هم یه برنامه کامپیوتری مناسب برای این محاسبات بنویسیم ؟
                    سلام .میتوان بپرسم با چی میخواهید برنامشو بنویسید من با زبان سی برنامه هایی نوشتم که مستقیما میشه سگمنت را با دو پورت روشن کرد البته سگمنتهای دو دیجیت وسه دیجیت و حتی 8 دیجیت هم جواب داده .اگر که کمکی از دستم برمیاد بفرمایید.
                    :sad:
                    "هنگامی که دری از خوشبختی به روی ما بسته میشود ، دری دیگر باز می شود ولی ما اغلب چنان به دربسته چشم می دوزیم که درهای باز را نمی بینیم." هلن کلر

دیدگاه

سلام .میتوان بپرسم با چی میخواهید برنامشو بنویسید من با زبان سی برنامه هایی نوشتم که مستقیما میشه سگمنت را با دو پورت روشن کرد البته سگمنتهای دو دیجیت وسه دیجیت و حتی 8 دیجیت هم جواب داده .اگر که کمکی از دستم برمیاد بفرمایید.
                      :sad:
                      اتفاقا من هم با 3 دیجیت کار کردم. همونطور که می دونید هر سون سگمنت دارای 7 پایه اصلی هست که با حروف a تا g مشخص میشن. علاوه بر اون پایه های دیگه ای هم هستن مثل enable های هر سون سگمنت در چند دیجیت ها و آند یا کاتد مشترک و همچنین پایه دات ( یا همون نقطه).

وقتی ما سخت افزار رو می بندیم هر پایه 7seg به یک پایه ازمیکرو متصل میشه. حالا برای نشان دادن اعداد دو راه داریم.یا اینکه توسط میکرو تک تک بیت های پورتها رو مقدار دهی کنیم یا مقدار بیتها رو از قبل بدونیم و به هر پورت یک مقدار بدیم. مثلا در روش اول برای نمایش صفر پایه ای که به g متصل هست رو صفر کنیم و بقیه رو یک کنیم و پایه enable سون سگمنت مورد نظر رو یک کنیم تا صفر رو ببینیم. در روش دوم کافیه تو پورت اول عدد 236 ریخته بشه و در پورت دوم عدد 25 و enable سون سگمنت مورد نظر را یک کنیم تا صفر دیده بشه. منظور من راه دوم هست.

پس به یک نرم افزار نیاز داریم که بهش بگیم کدوم پایه 7seg به کدوم پایه میکرو متصل هست و ازش جواب بگیریم که به کدوم پورتها چه مقداری بدیم تا عدد دلخواه رو روی 7seg ببینیم. الگوریتم نوشتنش رو من میدم. فقط یه نفر رو می خوام که بتونه اینارو به صورت یه نرم افزار گرافیکی در بیاره.

دلا یاران سه قسمند ار بدانی
                      زبانی اند و نانی اند و جانی
                      به نانی نان بده از در برانش
                      محبت کن به یاران زبانی
                      و لیکن یار جانی را به دست آر
                      به جانش جان بده تا می توانی

دیدگاه

دوباره سلام .فقط می خواستم بدونم منظورتون را دقیقا فهمیدم یا نه یه نگاهی به برنامه ای که گذاشتم بندازید این برنامه برای پیدا کردن کدهای تابلو روان بکار میره فکر کنم شما یه چیزی مثل همین برنامه را میخواهید ؟
                        http://www.4shared.com/file/63760350/4b091e6b/LCD_CHAR1.html
                        "هنگامی که دری از خوشبختی به روی ما بسته میشود ، دری دیگر باز می شود ولی ما اغلب چنان به دربسته چشم می دوزیم که درهای باز را نمی بینیم." هلن کلر

دیدگاه

سلام..

شما میخواید نرم افزاری درست کنید که کدهای اعداد سون سگمنت ها رو بهتون بده؟؟(اینکه نرم افزارش هست)

در مورد اعدا هم ما باید یک جدول لوک پ درست کنیم و اعداد صفر تا 9 را به ترتیب در جدول قرار بدیم بعد از جدول بخونیم و روی پورت بذاریم و آند یا کاتد سگمن مورد نظر رو Active کنیم.

شما با یک پورت میتونید تا 16 تا سگمنت رو راه اندازه کنید حالا چه به صورت رفرشی چه با لچ(البته اگر بخواهیم با لچ کار کنیم باید سگمنت ها تک دیجیت استفاده کنیم و 100% هم نور زیادی داره..)
                          لچ رو برای سگمنت های کوچیک پیشنهاد نمیکنم... من برای این سگمنت ها از یک لچ و یک بافر استفاده کردم...
                          فایل های پیوست شده
                          www.icesi.ir

دیدگاه

یک سون سگمنت به روشهای مختلفی به میکروکنترلر متصل می شود. روش اول این است که کدهای
                            7.segment
                            را به صورت مستقیم به
                            7.segment
                            ارسال کنیم و روش دوم استفاده از IC هایی است که بدین منظور ساخته شده اند. این آی سی ها کد باینری را به کد مورد نیاز سون سگمنت تبدیل می کنند. از جمله این آی سی ها می توان به 7448 ، 7447 ، 4054،4055 ، MAX7219 ،MAX7221 اشاره کرد.

مثال) برنامه ای بنویسیدکه عدد 1386 را بر روی سون سگمنت مالتی پلکسری آند مشترک نمایش دهد.
                            در برنامه زیر ابتدا سون سگمنت اول فعال می شود و عدد 0xF9(کد عدد 1 ) به خروجی ارسال شده و به مدت 1 میلی ثانیه نمایش داده می شود سپس سون سگمنت دوم فعال شده و عدد0xb0 (کد عدد 3 ) به خروجی ارسال و به مدت 1میلی ثانیه نمایش داده می شود. به همین ترتیب اعداد 8 و6 نیز نمایش داده می شوند.

شماتیک

#include <mega16.h>
                            #include <delay.h>
                            void main(void)
                            {
                            DDRA=0xFF;
                            DDRB=0x0F;
                            while (1)
                            {
                            PORTB=0b0111; //7.segment 1 is active
                            PORTA=0xf9; //data is "1"
                            delay_ms(1);
                            PORTB=0b1011; //7.segment 2 is active
                            PORTA=0xb0; //data is "3"
                            delay_ms(1);
                            PORTB=0b1101; //7.segment 3 is active
                            PORTA=0x80; //data is "8"
                            delay_ms(1);
                            PORTB=0b1110; //7.segment 4 is active
                            PORTA=0x82; //data is "6"
                            delay_ms(1);
                            };
                            }

دیدگاه

آقای موسوی
                              سلام
                              اگر ممکنه یه توضیحی در مورد روش راه اندازی چند تا سون سگمنت با یک پورت بدین (اگر منبعی هم هست معرفی کنید) :job:

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X