اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

درایو ماسفت توسط اپتوکوپلر

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

درایو ماسفت توسط اپتوکوپلر

با سلام خدمت دوستان عزیز
    بنده بصورت عملی ماسفت غیر لاجیک رو توسط اپتوکوپلر به نحوی که درپایین توی عکس مشاهده میکنید درایو کردم و عملی تست کردم و خوب جواب میده یعنی تو این روش به راحتی میشه توسط میکرو ماسفت قدرت رو که به ولتاژ بالاتر از 5 ولت در گیت خودش نیاز داره رو روشن کرد حال سوالم از اساتید باتجربه این هستش که ایا این روش از لحاظ اصولی چه ایراداتی داره و درکل میخوام ببینم این کار اصولی هست یا خیر؟ تشکر از اینکه راهنمایی میکنید
    جدیدترین ویرایش توسط amir_irani; ۲۲:۴۶ ۱۳۹۵/۰۷/۰۲.

پاسخ : درایو ماسفت توسط اپتوکوپلر

سلام
    من از این روش فقط واسه تست استفاده کردم ومشکلی نداشتم خیلی هم خوب بود

مقاومت 10کیلو را از گیت به منفی وصل کنید.
    مقاومت 220اهم هم حدودای 10تا 20اهم باشه

موفق باشی
    Proudly @real_ahmadi
    #real_ahmadi

واسه اسمت بجنگ

دیدگاه

نوشته اصلی توسط مهندس احمدی نمایش پست ها
      سلام

موفق باشی
      سپاس از پاسخ و تذکر شما اشتباه از بنده بود و تصحیح کردم نقشه رو و مقادیر المان ها هم همینطوری پیش فرض گذاشتم
      پس شما هم این روش رو تست فرمودین و نتیجه خوبی دیدین؟ خودم که تصور میکنم نباید مشکلی تو این روش بجز کم شدن سرعت سویچ و عدم امکان اعمال موجpwm به ماسفت داشته باشیم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط amir_irani نمایش پست ها
        سپاس از پاسخ و تذکر شما اشتباه از بنده بود و تصحیح کردم نقشه رو و مقادیر المان ها هم همینطوری پیش فرض گذاشتم
        پس شما هم این روش رو تست فرمودین و نتیجه خوبی دیدین؟ خودم که تصور میکنم نباید مشکلی تو این روش بجز کم شدن سرعت سویچ و عدم امکان اعمال موجpwm به ماسفت داشته باشیم
        بله دقیقا فقط کمبود سرعت هستش هیچ مشکلی نداره وبه درستی کار می کنه
        Proudly @real_ahmadi
        #real_ahmadi

واسه اسمت بجنگ

دیدگاه

سلام

موفق باشی
          سلام مهندس

وقتی مقاومت 10 اهم بزاریم باتوجه به این که در گیت سورس ماسفت های قدرت خازنی حدود 1 نانو فاراد وجود داره
          این خازن حین شارژ شدن لحظاتی جریان بیش از حد تحمل ترانزیستور میکشه
          فکر نمیکنید لازم باشه حساب کتاب کنیم که فشاری که خازن حین شارژ به ترانزیستور وارد میکنه چقدره که نکنه بیش از حد تحمل ترانزیستور باشه ؟
          ممکنه مدار مدتی کار کنه اما به فرض بعد از 1 سال ترانزیستور اپتوکپلر ممکنه بسوزه

آیا به این مسائل توجه فرمودید ؟
          میشه راهنمایی بفرمایید
          آرزوی سرافرازی برای ایران عزیز . . .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط rezamajdi نمایش پست ها
            سلام مهندس

وقتی مقاومت 10 اهم بزاریم باتوجه به این که در گیت سورس ماسفت های قدرت خازنی حدود 1 نانو فاراد وجود داره
            این خازن حین شارژ شدن لحظاتی جریان بیش از حد تحمل ترانزیستور میکشه
            فکر نمیکنید لازم باشه حساب کتاب کنیم که فشاری که خازن حین شارژ به ترانزیستور وارد میکنه چقدره که نکنه بیش از حد تحمل ترانزیستور باشه ؟
            ممکنه مدار مدتی کار کنه اما به فرض بعد از 1 سال ترانزیستور اپتوکپلر ممکنه بسوزه

آیا به این مسائل توجه فرمودید ؟
            میشه راهنمایی بفرمایید
            همه حرفاتون رو قبول دارم مقاوت گیت رو یکم باید بیشتر گزاشت در حدود 47اهم 56اهم فک میکنم مناسب باشه که در طولانی مدتهم مشکلی پیش نیاد

من وقتی که تست می کردم ماسفت رو بدون مقاومت به اپتوکوپلر زدم مشکلی نبود واصلاهم داغ نکرد حالا بازم واسه خاطراطمینان مقاومت رو بالاتر در نظر می گیریم تا مشکلی پیش نیاد

موفق باشید
            Proudly @real_ahmadi
            #real_ahmadi

واسه اسمت بجنگ

دیدگاه

همه حرفاتون رو قبول دارم مقاوت گیت رو یکم باید بیشتر گزاشت در حدود 47اهم 56اهم فک میکنم مناسب باشه که در طولانی مدتهم مشکلی پیش نیاد

من وقتی که تست می کردم ماسفت رو بدون مقاومت به اپتوکوپلر زدم مشکلی نبود واصلاهم داغ نکرد حالا بازم واسه خاطراطمینان مقاومت رو بالاتر در نظر می گیریم تا مشکلی پیش نیاد

موفق باشید
              فرمولش چیه مهندس ؟
              چطور محاسبه کنیم برای فلان ماسفت و فلان اپتوکپلر در فلان شرایط باید همچین مقاومتی گذاشت ؟
              آرزوی سرافرازی برای ایران عزیز . . .

دیدگاه

فرمولش چیه مهندس ؟
                چطور محاسبه کنیم برای فلان ماسفت و فلان اپتوکپلر در فلان شرایط باید همچین مقاومتی گذاشت ؟

سلام خدمت همه دوستان گرامی از دوستانی که در این زمینه اطلاع دارند خواهش میکنم راهنمایی بفرمایند. مثلا من میخواهم 10 تا ماسفت IRFZ44N رو راه اندازی کنم.نحوه ی محاسبه جریان گیت و مقاومت گیت و.. پارامترهایی که روی محاسبه جریان گیت این ماسفت به نظرم تاثیر داره رو با یه کادر قرمز مشخص کردم : ممنون میشم از دوستان اگر کسی

دیدگاه

فرمولش چیه مهندس ؟
                  من از فرمول استفاده نمی کنم تجربی کارمی کنم
                  ولی یه سرچی بزنید میشه فرمولش رو پیدا کرد
                  یه راه اندازی ماسفت به نظر من نیازی به فرمول نداره (نظرمنه)میشه راحت راه اندازیش کرد یکم سر سوزن باهاش کار کنی دستت میاد چجوریه
                  Proudly @real_ahmadi
                  #real_ahmadi

واسه اسمت بجنگ

دیدگاه

سلام

موفق باشی
                    سلام توان اپتو محدوده(200-100 mw) وقتی مقاومت 220 اهم رو کم میکنید حتما به توان اپتو توجه کنید اگر rise time مهم نیست مقاومت 10 کیلو قرار بدیم خیلی بهتره و 100 سال کار میکنه

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

این مداری که دوستمون تو پست اول قرار دادند من تو اکثر برد های چینی دیدم و مشکلی نداشته تو برد های چینی مقاومت سری با A اپتو 330 اهم و مقاومت پول آپ 10 کیلو و مقاومت سری با گیت هم 10 کیلو البته استفاده به صورت PWM نبوده .

اگر فقط باید تحریکتون از طریق A,K باشه حتما از اپتو هایی استفاده کنید که پایه بیسش بیرون نباشه .
                    جدیدترین ویرایش توسط Azadfalah; ۱۲:۱۳ ۱۳۹۵/۰۷/۰۳.
                    I'm going to
                    RWTH Aachen
                    University

دیدگاه

نوشته اصلی توسط azadfalah نمایش پست ها
                      سلام توان اپتو محدوده(200-100 mw) وقتی مقاومت 220 اهم رو کم میکنید حتما به توان اپتو توجه کنید اگر rise time مهم نیست مقاومت 10 کیلو قرار بدیم خیلی بهتره و 100 سال کار میکنه

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

این مداری که دوستمون تو پست اول قرار دادند من تو اکثر برد های چینی دیدم و مشکلی نداشته تو برد های چینی مقاومت سری با A اپتو 330 اهم و مقاومت پول آپ 10 کیلو و مقاومت سری با گیت هم 10 کیلو البته استفاده به صورت PWM نبوده .

اگر فقط باید تحریکتون از طریق A,K باشه حتما از اپتو هایی استفاده کنید که پایه بیسش بیرون نباشه .
                      سلام
                      بله درست میگین ولی مقاومت 10کیلو واسه گیت؟خیلیه....در ضمن اپتوکوپلری که منن استفاده کردم PC817بود و بیس نداشت.
                      مقاومت رو بیشتر از 47اهم تا56اهم نباید ببری....اگه ببری تلفات زیاد خواهیم داشت وگرمای بسیار بسیار زیاد

به نظر من تجربه ای که دارم میگم 47اهم بیشتر نشه بهترین حالتش 20اهم هستش

موفق باشید
                      Proudly @real_ahmadi
                      #real_ahmadi

واسه اسمت بجنگ

دیدگاه

سلام
                        بله درست میگین ولی مقاومت 10کیلو واسه گیت؟خیلیه....در ضمن اپتوکوپلری که منن استفاده کردم PC817بود و بیس نداشت.
                        مقاومت رو بیشتر از 47اهم تا56اهم نباید ببری....اگه ببری تلفات زیاد خواهیم داشت وگرمای بسیار بسیار زیاد

به نظر من تجربه ای که دارم میگم 47اهم بیشتر نشه بهترین حالتش 20اهم هستش

موفق باشید
                        سلام
                        حرف شما کاملا درسته عزیز من فکر کنم چون تو سیستم کاری اون برد قرار بود کلا در هر ثانیه ماسفت خاموش یا روشن شه مشکلی ایجاد نمیشده و بار آنچنان زیادی هم روش نبودی بله اگر بخوایم از تمام توان ماسفت استفاده کنیم و به این آرومی سوییچ بزنیم به قول شما تلفات حرارتی خیلی زیاد میشه

راستی توان PC817
                        150 میلی وات و در 5 ولت 30 میلی آمپر حدکاثر جریان مجاز ماست و مقاومت 166 اهمی نیاز هست باز اگر اشتباه میکنم دوستان راهنمایی کنند .
                        به چیزی که نوشتم شک دارم راهنمایی کنید
                        جدیدترین ویرایش توسط Azadfalah; ۱۲:۴۰ ۱۳۹۵/۰۷/۰۳.
                        I'm going to
                        RWTH Aachen
                        University

دیدگاه

تشکر از همه عزیزانی که تو بحث شرکت کردن
                          بله دوستمون azadfalahدرست میفرمایند باتوجه به نوع ساختار ماسفت ها که برخلاف bjt ها گیتشون با ولتاژ روشن میشه عملا دلیلی وجود نداره که مقاومت کمتری برای گیت انتخاب کرد چون گیت کمترین حد جریانکشی رو داره و اینجا دیگه بحث محدود کردن جریان بیس وجود نداره البته انتخاب مقاومت خیلی بالا برای گیت هم در اونسمت باعث میشه که مقاومن پول دان بیشتری انتخاب کنیم که این خودش یکم ریسک کاهش سرعت خاموش شدن ماسفت رو بیشتر میکنه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط azadfalah نمایش پست ها
                            سلام
                            حرف شما کاملا درسته عزیز من فکر کنم چون تو سیستم کاری اون برد قرار بود کلا در هر ثانیه ماسفت خاموش یا روشن شه مشکلی ایجاد نمیشده و بار آنچنان زیادی هم روش نبودی بله اگر بخوایم از تمام توان ماسفت استفاده کنیم و به این آرومی سوییچ بزنیم به قول شما تلفات حرارتی خیلی زیاد میشه

راستی توان PC817
                            150 میلی وات و در 5 ولت 30 میلی آمپر حدکاثر جریان مجاز ماست و مقاومت 166 اهمی نیاز هست باز اگر اشتباه میکنم دوستان راهنمایی کنند .
                            بله درسته ولی جریانی نمی کشیم من مستقیم بدون مقاومت تست کردم هیچ مشکلی نبود پس وقتی یه مقاومت 20اهم بزاری هیچ مشکلی نخواهد بود..
                            بله دوستمون azadfalahدرست میفرمایند باتوجه به نوع ساختار ماسفت ها که برخلاف bjt ها گیتشون با ولتاژ روشن میشه عملا دلیلی وجود نداره که مقاومت کمتری برای گیت انتخاب کرد چون گیت کمترین حد جریانکشی رو داره و اینجا دیگه بحث محدود کردن جریان بیس وجود نداره البته انتخاب مقاومت خیلی بالا برای گیت هم در اونسمت باعث میشه که مقاومن پول دان بیشتری انتخاب کنیم که این خودش یکم ریسک کاهش سرعت خاموش شدن ماسفت رو بیشتر میکنه

بحث جریان نیست...شما خودتون عملی تست وتحقیق کنید ...هرچی مقاومت گیت بیشتر تلفات بیشتر سر این قضیه با خیلیا بحث کردم به نتیجه ای نرسیدم اخرش خودم عملی تست کردم واین نتیجشه که دارم میگم...شما هم قبول نداری تست بفرما مقاومت گیت نباید زیاد باشه حداکثر56اهم وی بهترین مقدار 10تا 20اهم می باشد
                            موفق باشید
                            Proudly @real_ahmadi
                            #real_ahmadi

واسه اسمت بجنگ

دیدگاه

دوست عزیز حرف شما کاملا صحیح ما یک مبحث دیگه هم به عنوان رایز تایم و فال تایم داریم که حتما راجبش تحقیق کنید اگر مقاومت گیت بالا باشه خیلی طول میکشه تا ماسفت کاملا روشن شه و اگر زمانی که داره روشن میشه زیر بار باشه تلفات حرارتی زیادی ایجاد میشه

هر چقدر مقاومتمون زیاد باشه شیب آروم تر میشه و در نتیجه دیر تر کامل روشن میشه و تلفات حرارتی زیادی داریم
                              اگر مقاومت نزاریم جریان عبوری از خازن گیت زیاد میشه و باعث میشه بسوزه . البته باید طبق دیتاشیت برسی شه .
                              پس باید محاسبه شه مثلا اگر با ماسفت اینورتر درست میکنیم خیلی مهمه که سریع روشن و سریع خاموش شه تا تلفاتمون حداقل باشه .

من یک نکته عالی هم اشاره کنم : تو فرکانس 50 کیلوهرتز ما تو ثانیه 50 هزار بار خازن ماسفت رو شارژ میکنیم و بعد خالیش میکنیم میدونید چقدر جریان داره هدر میره ؟ در اصل اگر با ماسفت مبدل بوست درست کنی باید فرکنست خیلی پایین باشه وگرنه بازدهی زیادی نخواهی داشت .

اگر اشکالی وجود داره دوستان اصلاح کنند

باسپاس فراوان
                              جدیدترین ویرایش توسط Azadfalah; ۱۲:۵۲ ۱۳۹۵/۰۷/۰۳.
                              I'm going to
                              RWTH Aachen
                              University

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X