اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

بحث راجع به فیوز بیتهای میکروکنترلر AVR

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : بحث راجع به فیوز بیتهای میکروکنترلر AVR

دوست عزیز من یه pdf تو این وبلاگ دیدم خیلی کامله و اگه اشتباه نکنم یه کسی به اسم غفاری نوشتتش

من که از روی اون کامل متوجه شدم

azarrobot.blogfa.com

دیدگاه

اوووووووووووووه!! مخم سوت کشید! 10 صفحه خوندم!! منم همین مشکل چیز برخوردم! چیز دیگه! یعنی مگا16 رو توی بسکام، فیوزبیت های CKSEL و SUT رو روی 1111 و 11 یعنی حالت کریستال خارجی با فرکانس بالا و و زمان راه اندازی 16sck +65ms قرار دادم. CKOPT رو هم 0 کردم. به بقیه هم هیچ کاری نداشتم. کریستالم هم 12مگ بود. توی مدار زیادی سریع کار میکرد!!!
      اومدم دوباره درستکاریش کنم، دیدم نمیشه.!! یادم نیست چی میگفت ولی اول پیغامش میگفت READLB entry is not found . از اونجا که LB میشه لاک بیت، ترسیدم نکنه به قفلها دست زدم (که نزدم). الانم بعد از 10 صفحه، دل رو زدم به دریا یه کریستال 12 مگ گذاشتم توی xtal های پروگرامر. شناخت! فورا کردمش 0001

نکته: اول از توضیحاتون تشکر کنم، ... ولی گله گی کنم از مبهم گویی. مثلاً گفتین از یه کریستال خارجی استفاده کن. در حالی که من مونده بودم که یعنی کجا؟ روی مدار؟ (که کار نمیکنه) یا روی پروگرامر ( که فکر کردم غیر از vcc....miso ,mosi .. نباید هیچ جیز دیگه ای بهش وصل باشه) .

دوم: یه بار مگا16 رو گذاشتم تو stk200 بعد از وصل vcc در عرض چند ثانیه در حد مذاب داغ شد!! کپ کردم! گفتم سوخت... در حالی که تمام سیم ها رو درست زده بودم، مطمئنم. تک تک سیمهای پروگرامر رو با مولتی متر چک کردم، حتی در حالی که که به pc وصل بود. مشکلی نبود. دفعه بعد یه مگا8 رو گذاشتم، دوباره اونجوری شد.... همون 2 بار شد. دوباره (تا الان ) نشد. مشکل چی میتونسته باشه؟ بگین لااقل دوباره تکرارش نکنم...
      دلی دارم که از تنگی در او جز غم نمی گنجد........ غمی دارم ز دلتنگی که در عالم نمیگنجد

دیدگاه

راستی:

1-توی بسکام، تو قسمت [Lock bits[FF میشه یکم توضیح بدین؟ چون قفلها حساسه نمیخوام بزنم الکی خرابش کنم. درضمن اون SPM و LPM که نوشته یعنی چه!!؟

2-برای CKSEL های 3 و 2 و 1، گزینه های 101 و 110 و 111 پیشنهاد شده. تا اونجایی که من خوندم، برای low , medium, high فرکانس هستن. حالا اونوقت من از کجا بدونم چه فرکانسهایی پایینه، کدوما بالا و کدوما متوسطه؟ مثلاً 7.3728 Mhz بالاست یا ...؟

3-ا¾ Ceramic resonator با Crystal Oscillator چه فرقی داره؟؟!!
        دلی دارم که از تنگی در او جز غم نمی گنجد........ غمی دارم ز دلتنگی که در عالم نمیگنجد

دیدگاه

سلام

نترس چون قفلها با پاک شدن میکرو برداشته میشن پس اگرم اشتباه کنی کافیه earse بشه میکرو

فقط به فیوزبیت های کلاک مواظب باشید که تو کدوم حالت میزارید
          دوست عزیز من یه pdf تو این وبلاگ دیدم خیلی کامله و اگه اشتباه نکنم یه کسی به اسم غفاری نوشتتش
          میشناسیش ؟ :mrgreen:
          صدایی از قلب آذربایجان

Ya$a odlar yurdum AZERBAICANIM

دیدگاه

والا من هر چی میزنم earse شه، میکرو احیا نمیشه :sad: نیمدونم جایی که دادم پروگرامش کردند چه گندی بهش زده.

منظورتون چیه که مراقب فیوزبیتهای کلاک باشم؟ ( من میکرو رو گذاشتم واسه فرکانس بالا، 12 مگ، یعنی CLSEL 1111، دیگه تو پروگرامر نمیشناختش تا آخرش یک کریستال 12 مگ گذاشتم توش تا زورکی شناخت! منظورت همینه؟)
            خب اومدیم و واقعاً فرکانس بالا لازم داشتم، تکلیف چیه؟ هر دفعه بخواد شناخته نشه که نمیشه؟ شما چجوری این کار رو میکنی؟ پروگرامرم هم stk200/300 .

دیدگاه

ببین دوست عزیز همه انواع قفل میکرو با erase کردن برداشته میشه ولی تغییری در منبع کلاک پیش نمیاد
              یعنی اگر روی کریستال خارجی تنظیم کرده باشی روی همون میمونه ولی قفلها باز میشن و البته برنامه هم پاک میشه
              همون طور که میدونی میکرو باید حتما حتما یک منبع تولید کلاک داشته باشه تا کار کنه
              خوب پس وقتی شما میکرو رو روی کریستال یا کلاک یا RC خارجی تنظیم میکنی اتصال میکرو به منبع داخلیش که یک RC هست قطع میشه
              بنابراین اگر شما اون منبع خارجی رو که تعریف کردید به میکرو وصل نکنید دیگه میکرو کار نخواهد کرد(چه در حالت اجرای برنامه چه در حالت پروگرم شدن)
              پس نتیجه میگیریم که وقتی که شما میکرو رو روی مثلا کریستال خارجی تنظیم میکنید در هر حالت حتی پروگرم شدن باید حتما کریستال خارجی هم بذارید پس اون بار که شما کریستال رو روی1111 تنظیم کرده بودید و کار نمیکرده بعد که کریستال گذاشتید کار کرده اصلا شانسی نیوده و همیشه هم همینجوره

دیگه از این روشن تر بلد نبودم که بگم
              در ضمن کی گفته بجز mosi miso reset sck نباید چیز دیگه ای وصل بشه؟؟؟!!!!!!
              اسم این روش برنامه ریزی (برنامه ریزی در مدار هست ISP یا in system programing) یعنی هر چیز که میخواین میتونین به میکرو وصل کنین فقط باید مواضب باشید که در حین برنامه ریزی مدار در عمل کرد این پایه ها اختلال ایجاد نکنه(یا به عبارتی مدار از پروگرمر جریان زیادی نکشه)
              پروردگارا: به من زیستنی عطا کن که در لحظه مرگ بر بی ثمری لحظه ای که برای زیستن گذشته است حسرت نخورم، و مردنی عطا کن که بر بیهودگیش سوگوار نباشم. بگذار تا آن را خود انتخاب کنم، اما آنچنان که تو دوست میداری

دیدگاه

سلام من تو تنظیم کریستال تو بیسکام دچار مشکل شدم
                میخوام کریستال 8 مگا و 10 مگا خارجی تنظیم کنم .
                پروگرمر من usb هست و نرم افزارم progispحالا میشه تنظیم دقیق این دو رو طبق شکل زیر بهم بگین

http://www.zhifengsoft.com/download/progisp168.rar
                { خلاف قوانین - پاک شد }

دیدگاه

سلام.
                  1-تو محیط بسکام، کدام باید اول انجام بشه؟ برنامه ریزی فیوز بیت ها... یا برنامه ریزی کلی (فلش و..)؟
                  یعنی فرض کنید من برنامه رو کامپایل کردم و رفت. در ضمن فیوزبیتها رو هم تغییر دادم.
                  حالا در عکس پایین، اول Auto program رو بزنم، یا اینکه اول گزینه های فیوز بیت؟

2- من عین 10 صفحه رو دوباره خوندم، ولی جواب نگرفتم: گزینه های برنامه ریزی فیوزبیتها در بسکام رو میشه توشیح بدین؟ تو عکس پاییین هست:
                  اینم گزینه هاش: Refresh/ Write LB / Write FS / Write FSH / Write FSE / Write PRG

خیلی ممنون میشم جواب بدین. شدیداً محتاج پروگرم هستم...

دیدگاه

فرقی نمیکنه ! بهتر اول فیوز بیت ها تنظیم بشن

هر کدوم از گزینه های فیوز بیت رو تغییر بدی میبینی که یکی از اون کلید ها که نوشتی فعال میشن ! و باید روش کلیک کنی که فیوز بیت اعمال باشه
                    موفقیت = یک درصد نبوغ ، 99 درصد عرق ریختن
                    (ادیسون)

دیدگاه

سلام عزیزان دوتا سوال دارم بی زحمت
                      یکی اینکه از وقتی سایت اپلود شده نمیتونم خوب باسایت کار کنم بیزحمت ادرس راهنمایی بدید
                      حالا سوال در باره ی ای وی ار :eek: :eek: :eek:
                      مگا 8 پر
                      مگا 32 پر :surprised: :sad: :eek:
                      اقا 32 و 16 رو بر گر دوندم ولی بلد نیستم 8 رو بر گر دونم فیوز بیت رست رو کردم i/o
                      کمک چه طور ریستش کنم وقتی اصلا پرو گرامر نمیشناسش :angry:
                      [move][img width=133 height=100]http://bargiri.persiangig.com/aks/0.306310001356499787_taknaz_ir.gif[/img][/move]

دیدگاه

داداششششششششششششششششششششششش :angry: مثلا این قسمت تایپک مهمههههههه چرا جواب نمی دین پایه 1 ای سی مگا8 که ریست ای سی است رو ای او کردم یکی از بچه ها گقته باید با 12 ولت برگردونیش حالا چه طوری و کجا و چی نمیدونم :eek: کمک کمک بگین بابا :cry2:
                        من جودم هرچی بلدم میگم شما نمیگین :sad: :cry2: :twisted:
                        [move][img width=133 height=100]http://bargiri.persiangig.com/aks/0.306310001356499787_taknaz_ir.gif[/img][/move]

دیدگاه

سلام با برنامه codevision میتونی میکرو رو قلف کنی باید توی قسمتflash lock bit اون دست ببری

دیدگاه

سلام
                            یه مشکلی با این lock bit های atmega 128 دارم که 2 روزه مارو گذاشته سر کار .

مگه با erase کردن lock bit ها به حالت اول بر نمیگرده؟
                            ولی اصلا من نمیتونم میکرو رو Erase کنم ولی میتونم فیوز بتا رو بخونم البته همشون پروگرام شدن و یا lock bit ها که اونا هم همگی 0 هستن

به نظر دوستان میکرو هنوز در حیات هست یا نه :mrgreen:

از پروگرامر stk200/300 استفاده میکنم

در ضمن یه جایی خوندم :
                            فقط در صورتی میشه قفل میکرو رو باز کرد که حافظه میکرو ERASE بشه که دراین صورت کل برنامه و حتی EEPROM هم پاک میشه(البته این قابلیت ERASE شدن فقط در بعضی از انواع میکرو قفلها رو باز میکنه)

می خواستم بدونم atmega 128 هم از همون میکرو هاست که با erase شدن هم lock bit اش درست نمیشه؟
                            ذکات علم یاد دادنه ....

دیدگاه

mega128 با erase کردن قفلهاش باز میشه(فکر کنم کل mega ها همینطور باشن)
                              احتمالا میکرو شما جان به جان آفرین تسلیم کرده
                              در بسکام حتی اکر میکرو قفل باشه نوع میکرو تشخیص داده میشه ولی کد ویژن رو نمیدونم!
                              پروردگارا: به من زیستنی عطا کن که در لحظه مرگ بر بی ثمری لحظه ای که برای زیستن گذشته است حسرت نخورم، و مردنی عطا کن که بر بیهودگیش سوگوار نباشم. بگذار تا آن را خود انتخاب کنم، اما آنچنان که تو دوست میداری

دیدگاه

هیشکی بلد نیس ینی بابا من چند جا مطرح کردم جواب ندادن :cry2:
                                خیلی نامردین :cry2:

هیشکی نمیگه من که 5 تا مگا 8 رو خراب کردم چه طوری برگردونم پایه c.6 رو که ریست میکرو هست کردم i/o هالا چی کار کنم اگه جواب ندین بازم میگم :cry2: :cry:

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X