اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

بحث راجع به فیوز بیتهای میکروکنترلر AVR

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : بحث راجع به فیوز بیتهای میکروکنترلر AVR

سلام

برای قفل میکرو ما به فیوز بیت ها نیازی نداریم بلکه باید با lock بیت ها کار کنیم.

برای این کار باید در نرم افزار code vision :(برگرفته شده از مقاله حمید نجفی):

همونطور که مشاهده میکنید برای قفل کردن حافظه فلش باید از اون سه گزینه مشخص شده استفاده کنیم و برای قفل حافظه boot loder هم میتونیم از گزینه های boot lock bit استفاده کنیم/

توی نرم افزار بسکام هم فکر کنم باید بدین صورت باشه که در قسمت porogeramer و تو سر برگ lock and fuse bits باید با استفاده از گزینه :

متاسفانه من اطلاعاتم تو بسکام ناقصه و نمیخوام تو این محیط توضیحی رو ارائه بدم چون میترسم برو بچه هایی که بسکام رو حرفه ای کار میکنن ناراحت بشن ولی تو code vision مشکلی بود در خدمتیم.

دیدگاه

در بسکام برو توقسمت lockbit و گزینه سوم رو تغییر بده
      پروردگارا: به من زیستنی عطا کن که در لحظه مرگ بر بی ثمری لحظه ای که برای زیستن گذشته است حسرت نخورم، و مردنی عطا کن که بر بیهودگیش سوگوار نباشم. بگذار تا آن را خود انتخاب کنم، اما آنچنان که تو دوست میداری

دیدگاه

سلام
        بر اساس صفحه 286 دیتا شیت atmega128

حالت 1 هم میشه داخل ایتوپیرام و فلش هم ریخت و هم خوند
        حالت دوم نمیشه خوند وریخت
        حالت سوم هم فقط میشه ریخت
        درنتیجه اگه شما حالت دوم بزنین میکرو قفل خطرناکی میشه که دیگه قابل برنامه ریزی نیست

و با توجه به این تصویر و انتخاب حالت مور د نظر قفل مورد نظر اعمال میشه که به همون شکل با لا هست که اگه 00 یا 10 یا 11 انتخاب بشه و غیره میشه
        انجام پروژه های برنامه نویسی اندروید
        [glow=red,2,300]نرم افزار نقشه های پاور کامپیوتر اندورید[/glow]
        http://cafebazaar.ir/app/?id=com.atxdroid

دیدگاه

سلام تمام مطالب درست جز اون قسمتی که نوشتین "درنتیجه اگه شما حالت دوم بزنین میکرو قفل خطرناکی میشه که دیگه قابل برنامه ریزی نیست"
          چون با jtag یا پروگرمرهای STK500 یا پروگرمرهای هاتل میشه این قفلها رو هم برگردوند :agree:
          پروردگارا: به من زیستنی عطا کن که در لحظه مرگ بر بی ثمری لحظه ای که برای زیستن گذشته است حسرت نخورم، و مردنی عطا کن که بر بیهودگیش سوگوار نباشم. بگذار تا آن را خود انتخاب کنم، اما آنچنان که تو دوست میداری

دیدگاه

نوشته اصلی توسط امیر حسنی کاخکی
            سلام تمام مطالب درست جز اون قسمتی که نوشتین "درنتیجه اگه شما حالت دوم بزنین میکرو قفل خطرناکی میشه که دیگه قابل برنامه ریزی نیست"
            چون با jtag یا پروگرمرهای STK500 یا پروگرمرهای هاتل میشه این قفلها رو هم برگردوند :agree:
            عجب
            پس
            من برای خودم و اون دوستانی گفتم که stk 200/300 هستن :angry:
            انجام پروژه های برنامه نویسی اندروید
            [glow=red,2,300]نرم افزار نقشه های پاور کامپیوتر اندورید[/glow]
            http://cafebazaar.ir/app/?id=com.atxdroid

دیدگاه

دوستان حتما اطلاع دارند که با قابلیت bootloader موجود در میکروهای AVR میشه از طریق برنامه نویسی به وسیله خود میکرو میشه فیوز بیتها را تنظیم کرد. فقط یک مشکلی هست و اون اینکه فقط میشه فیوز بیتها را فعال کرد و امکان غیر فعال کردنش توسط این روش وجود ندارد.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط s2000
                دوستان حتما اطلاع دارند که با قابلیت bootloader موجود در میکروهای AVR میشه از طریق برنامه نویسی به وسیله خود میکرو میشه فیوز بیتها را تنظیم کرد. فقط یک مشکلی هست و اون اینکه فقط میشه فیوز بیتها را فعال کرد و امکان غیر فعال کردنش توسط این روش وجود ندارد.
                سلام
                درباره این روش با یه مثال توضیح لطفا بدهید
                با بیسیک میشه یا با دستورات اسمبلی هستش؟
                صدایی از قلب آذربایجان

Ya$a odlar yurdum AZERBAICANIM

دیدگاه

من با کدویژن کار می کنم . atmega16 رو پروگرم کردم الیته با کدویزارد و اونجا کلاک میکرو رو 8 مگ گذاشتم و به فیوزبیت ها اصلا دست نزدم ینی همشون Unchecked موندن. در ضمن کریستالی هم بهش وصل نکردم. دفه اول پروگرم شد اما دیگه وقتی program chip رو می زنم ارور میده که یا منبعت وصل نیست و یا میکروت damageآ‌شده. :cry2:(کار ندارم که اون دفه اولم که پروگرم شد، مدار کار نکرد! :redface
                  الان دیگه میکروم رو چیکارش کنم؟؟ :angry:
                  بابا هی این امضای منو پاک نکن! حساسیت داری؟!
                  "سبز سبــــزم ریشه دارم! من درختــــــــــــی استوارم!"

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aminr67
                    من با کدویژن کار می کنم . atmega16 رو پروگرم کردم الیته با کدویزارد و اونجا کلاک میکرو رو 8 مگ گذاشتم و به فیوزبیت ها اصلا دست نزدم ینی همشون Unchecked موندن. در ضمن کریستالی هم بهش وصل نکردم. دفه اول پروگرم شد اما دیگه وقتی program chip رو می زنم ارور میده که یا منبعت وصل نیست و یا میکروت damageآ‌شده. :cry2:(کار ندارم که اون دفه اولم که پروگرم شد، مدار کار نکرد! :redface
                    الان دیگه میکروم رو چیکارش کنم؟؟ :angry:
                    مطمئنی به فیوزبیت ها دست نزدی؟
                    من با بیسکام کار میکنم و اکثرا تو این مواقع میکرو کلاکش خارجی هست
                    شما یه بار دیگه چک کن
                    صدایی از قلب آذربایجان

دیدگاه

به فیوزبیت ها دست نزدم تو کدویژن احتمالا یعنی همه ی فیوزبیت های کلاک 1 بودند. حالا من سوالم اینه که الان میکرو هام رو چه جوری به حالت اول برگردونم؟ کریستال خارجی بزارم؟ چند مگ؟

دیدگاه

هر کریستالی بزاری خوبه فقط زیر 8 مگا باشه

دیدگاه

ممنون
                          دقیقا همین کار رو کردم و تونستم یکی از میکرو ها رو احیا کنم :nice:چون می دونستم که فیوز بیت ها رو دقیقا چه جوری ست کرده بودم. اما الان چندتا میکرو Atmega8 دارم که فیوزبیت هاشون رو (فقط کلاک سلکتها رو) قرقاطی زدم (البته تو بسکام ) الان نمی دونم اینا رو چه جوری می تون احیا کنم آخه تعدادشون هم کم نیست(4 تا!) :sad:
                          سوال دومم اینه که چطور می تونم از طریف فیوز بیت ها به بسکام بفهمونم :angry:که کلاکم یه کریستال خارجی 6 مگاهرتز هست؟

دیدگاه

میشه لطفا دقیقا بگید تو بسکام چطوری کریستال رو خارجی میکنید؟ ممنون

دیدگاه

سلام
                              اگه به قسمت دانلود برین وفایل آموزش میکروکنترلرهای بیسیک نوشته علی رضاخلیلی رو دانلود کنینیه قسمتی هست که پروگرام کردن را تو بیسکام گفته( اونجاهاشو خودم نوشتم :mrgreen: :redface
                              اگه مشکل اینترنت دارین فقط اون قسمت بالای رو از این جا هممیتونین دانلود کنین
                              http://www.4shared.com/file/67146741/5fa17cd2/Fuse_bits.html
                              صدایی از قلب آذربایجان

دیدگاه

من دو تا avr داشتم که تازه خریده ام و یک بار پروگرام کرده ام کریستال خارجی 16 مگا هرتز برایش گذاشته ام اما دیگر چه بدون کریستال و چه با کریستال پروگرام نمی شه فکر نکنم که فیوز بیت قفل را فعال کرده باشم خلاصه پوستم را کنده کمکم کنید
                                یکی میگفت خدا چرا به حرفای ما گوش نمیده گفتم
                                هان ای صنما،دل یک دله کن
                                گر سر ندهم ،وانگه گله کن

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X