چگونه از کریستال 16MHZ در ATMEGA128 استفاده کنم؟ تو قسمت فیوز بیت ها باید چکار کنم؟
اطلاعیه
Collapse
No announcement yet.
چگونه از کریستال 16MHZ استفاده کنم؟
Collapse
X
-
پاسخ : چگونه از کریستال 16MHZ استفاده کنم؟
سلام دوست عزیز
اگر فیور بیت های میکرو را در حالت پیش فرض در نظر بگیری تنها کافیست که بیتهای زیر را برای کار با کریستال خارجی 16MHz تغییر دهی:
CKSEL0 = 1
CKSEL1 = 1
CKSEL2 = 1
CKSEL3 = 1
CKOPT = 0
توجه داشته باش که اگر از پروگرامری استفاده میکیی که مقدار صفر و یک در آن مشخص نشده منطق 0 به معنای برنامه ریزی شده و منطق 1 به معنای برنامه ریزی نشده می باشد
موفق باشی
دیدگاه
-
سلام. یکی به داد من برسه. من تو قسمت فیوز بیت ها (ATMEGA128) انجا که قسمت اوسیلاتور هست که کریستال رو انتخاب می کنیم من قبلا از اوسیلاتور داخلی میکرو یعنی 8 MHz استفاده می کردم. حواسم نبود و ان را تغییر دادم. حالا دیگه میکرو رو نمی شناسه. حالا باید چکار کنم. چطور کریستال داخلی رو دوباره رو 8 MHZ تنظیم کنم. خواهش می کنم کمکم کنید
دیدگاه
-
سلام. شما یک کریستال بگذار و فیوزبیتها را رو داخلی تنظیم کن یعنی CKSEL ها رو 0100 بگذار و SAT0 رو هم یک کن BOOTSIZE ها هم یک باشند و بقیه صفر و پروگرام کن فرکانستم 8 مگاهرتز داخلی میشه. طرز کریستال گذاشتنم که انشالله می دونی . کریستال رو بین XTAL1 و XTAL2 بگذار و با و هر دو پایه را با 2 تا خازن 18pf زمین کن.
اگه پروگرام نشد باید با STK500 یا JTAG پروگرام کنی. البته من خود با ATMEGA 128 مشکل دارم بعد از 6-7 بار پروگرام دیگه پروگرام نمیشه که علتشو نفهمیدم.به دنبال مرگ می گشتم ... شهر به شهر، کوی به کوی، خانه به خانه و صاحب خانه ای خوابم را با نهیبش آشفته کرد ... که چه نشستی که اکنون بر مقبره ات سنگ می کوبند گفتم چه خوب که بعد از این، طعم زندگی بس شیرین است و گوارا
ای تو ... ای بذر نهال هستی ... اگر زنده ای دعای خیرت را بدرقه راهم ساز ... اگر هم مردگی را تجربه می کنی، بیا با هم زنده شویم که گویند زندگی زیباست
دیدگاه
-
سلام....
این لینک رو حتماً نگاه کن.
http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=20473.0
حالا شما باید طبق اون جدولی که تو قسمت mega16 (لینک بالا) میبینی نوع منبع کلاک رو انتخاب کنین.
پس فیوز بیت هات رو به این صورت که نشون میدم پروگرم کن تا کریستالت داخلی بشه.
همین 6 تا فیوز بیتی که بالا میبینید مخصوص تعیین نوع کلاک هستند و همیشه باید تو اتخابشون دقت کنید. دیتا شیت قطعات کامل راجع به فیوز بیت هاشون توضیح داده.
بقیه فیوز بیت ها رو بسته به نیازت میتونی تغییرشون بدی(تو همون لینک بالا به مقدار کافی توضیح وجود داره). فقط دقت کن که تو میکرو عدد صفر به معنای برنامه ریزی شدن فیوز بیت و عدد یک به معنای برنامه ریزی نشدن فیوز بیت است.
دیدگاه
-
سلام آقا حسام. اگه استاد با من بودین باید بگم خودتونید. :biggrin:
درسته من تو code vision گفتم ولی خوب اصل اینا یکه یعنی همین تنظیمات تو بسکام هم صادقه. فقط نوع تنظیم کردنش باید فرق کنه. در واقع باید حتماً همین فیوز بیت ها تغییر کنن. چون من اصلاً تا حالا دوست نداشتم بیسیک کار کنم با محیط بسکام آشنایی ندارم.
دیدگاه
-
سلام
در حالت اول فیوز بیت کریستال روی این حالت هست (اون که ابی هست منظورمه)
100001:int.rc.osc........از راست به چپ بخون
و شما برای زدن کریستال خارجی باید اینو بزنین (همون که ابی هست)که نوشته
111111:ext.cristal......بازم از چپ به راست بخون
راستی این های که من گذاشتم از روی تجربه ببدست اوردم و لازمه برای زدن کریستال 16 حتما فیوز بیتش رو روی
111111:ext.cristal(بازم از چپ یه رات بخون) بزاری
و یه چیز دیگه اگه فیوز بیت رو تغیر دادی و دیدی با کریستال روشن نمیشه یه کریستال کم بزن مثلا 4مگ و ببین روشن میشه میکرو یا نه
موفق باشیانجام پروژه های برنامه نویسی اندروید
[glow=red,2,300]نرم افزار نقشه های پاور کامپیوتر اندورید[/glow]
http://cafebazaar.ir/app/?id=com.atxdroid
دیدگاه
دیدگاه