اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

میکروکنترلر سالم است اما دیگر پروگرام نمی شود.

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

میکروکنترلر سالم است اما دیگر پروگرام نمی شود.

با سلام
    یه برنامه رو پروگرام کردم رو میکرو atmega16a بعد از تست و ادیت برنامه اومدم دوباره برنامه جدید رو پروگرام کنم که پروگرامر میکرو رو نمیشناسه
    ایراد از پروگرامر نمیتونه باشه چون میکرو های دیگه رو میشناسه و پروگرام میکنه
    یه میکرو نو آوردم باز گذاشتم بار اول پروگرام شد ولی باز اومدم ادیت جدید رو پروگرام کنم که میکرو جدید هم غیر قابل پروگرام کردن شد
    میکرو ها روی برد کار میکنن فقط نمی تونم دوباره پاکشون کنم و پروگرام کنم
    فرکانس روی 1 مگ داخلی و لاک بیت ها رو هم اصلا دست نزدم
    هم روگرامر NUS112 نوآوران الکترونیک دارم هم پراگرامر multi avr از همین سایت

هیچ کدوم قادر به شناسایی میکرو کنترلر نیستن
    چکار باید بکنم؟

پاسخ : میکروکنترلر سالم است اما دیگر پروگرام نمی شود.

مشکل حل شد
    دقیقا مشکل از زیف سوکت بود
    جالبه برام همون طور که گفتم من چند تا پروگرامر الان در دسترسم هست
    2 تا STK500 شرکت نوآوران و یدونه هم مولتی شرکت ECA
    هر سه تا یک ارور میدادن
    خدا بیامرزه رفتگان اونو که نوشته بود مشکل زیف سوکته
    قابل باور نبود برام چون پروگرامر شرکت رو همین الان باز کردم و نو نوه
    به هر حال اگر کسی روزی روزگاری گیر کرد مثه من

راه حل اول:
    خارج کردن میکرو از زیف سوکت و قرار دادنش روی یک برد بورد و اتصال پایه های SPI (mosi, miso, vcc, gnd, reset) به پروگرامر از طریق کابل تو بسته بندی. حالا عمل پروگرام رو براحتی انجام بدید.

راه حل دوم:
    در صورتی که میکروتون رو روی کریستال خارجی تنظیم کردید تمام تنظیمات بالا رو انجام میدید به علاوه قرار دادن کریستال و خازن روی پایه های xta1 و xtal2 ویا اعمال یک سیگنال مربعی با فرکانس حداقل 4 برابر فرکانس پراگرامتون

دیدگاه

پاسخ : میکروکنترلر سالم است اما دیگر پروگرام نمی شود.

سلام،
      در واقع مشکل از نحوه استفاده از زیف سوکت در این پروگرامر ها است. که دو علت عامل آن است:
      ۱. در این نوع پروگرامر ها تغذیه بصورت دائمی به زیف سوکت اعمال میشود. در صورتیکه تغذیه فقط باید در زمان پروگرام کردن داده شود. و قبل شروع عملیات و بعد از پایان عملیات پروگرام، تغذیه باید قطع باشد.

۲. چون در این نوع پروگرامر ها پین های مختلف زیف سوکت به هم اتصال کوتاه می*شوند. عملا تغذیه به برخی از پورت های میکرو وصل است! و همچنین سایر سیگنالهای پروگرامر و پین های AVR به هم اتصال کوتاه می*شوند! در نتیجه این تداخل سیگنالی باعث عدم شناسایی میکرو می*شود.

پس بهترین گزینه استفاده از پروگرامر زیف سوکت داری است که معایب بالا را نداشته باشد و از طراحی اصولی در این زمینه برخوردار باشد.

نکات بسیار مهم در تهیه پروگرامر که متاسفانه فراموش میشود!

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
      X