اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کتابخانهآ‌ای برای چیپ AD7780-AD7730

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : کتابخانهآ‌ای برای چیپ AD7730

سلام. ممنون از جواباتون.
    راستش برای SPI در تنظیمات کد ویژن و بسکام کلاک رو اینطور تعریف کرده . مگه تنظیمات Clock Rate برای SPI در کدویژن و بسکام معادلی 1/128 , 1/64 , 1/16 , 1/4 کلاک میکرو نیست؟ :question:
    یا اینکه می شه با همون سرعت میکرو 32 تا پالس صفر و یک روی پین Clock ارسال کرد و همین به عنوان کلاک SPI کفایت می کنه؟

دیدگاه

سلام دایی
      منظورم اینه که سرعت SPI اصلا مهم نیست! یعنی 7780 می تونه با بیشترین و کمترین سرعت هم کار کنه. کافیه توی برنامه کلاک رو صفر و یک کنی. سرعت هرچی باشه 7780 کار می کنه.
      با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
        سلام دایی
        منظورم اینه که سرعت SPI اصلا مهم نیست! یعنی 7780 می تونه با بیشترین و کمترین سرعت هم کار کنه. کافیه توی برنامه کلاک رو صفر و یک کنی. سرعت هرچی باشه 7780 کار می کنه.
        ایول! دم شما گرم! قبل از اینکه جوابتون را ببینم تست کردم و به نتیجه رسیدم . چیزی که منو گمراه کرده بود تنظیمات Clock Rate میکرو برای SPI بود .فکر کردم باید سرعت کلاک ، سرعت خاصی باشه . اما حالا که همینطوری با 32 بار بالا و پایین کردن عادی خط کلاک و خوندن پایه Dout/Dry آیسی مراحل را انجام دادم تونستم دیتا را بخونم . خیلی جالب بود . با راهنمایی های شما SPI نرم افزاری و برنامه نویسی براش را هم یاد گرفتم. انشالا خدا یک در دنیا صد در آخرت کارتون را راه بندازه! :rolleyes:

دیدگاه

سلام استاد . ممنون از جواباتون کارمو راه انداخت اما یه سوال دیگه!
          برای بایاس PT100 و قرار دادن Ain+Ain- در محدوده نصف رفرنس ها برای تقسیم ولتاژ از 2 تا مقاومت 6.2K استفاده می کنیم . اما مقاومت PT100 حدود 100 اهمه و حتی با وجود استفاده از مقاومتهای راه انداز یک درصد بازم جمع خطاهای این 2 تا مقاومت از مقاومت PT100 بیشتره که باعث خطای بسیار قابل ملاحظه ای می شه . البته این خطا هم به صورت نرم افزاری و هم به صورت سخت افزاری قابل حذف کردنه و می شه یه نتیجه کاملا دقیق گرفت . اما مشکل اینجاست که من در حال طراحی دستگاهی هستم که احتمالا اگه به موفقیت برسه باید در تیراژ بالا تولید بشه (حداقل 100 تا در روز) که کالیبره کردن به این نحو خیلی پر دردسره . آیا برای راه اندازی PT100 راه ساده دیگه ای که بشه در تعداد برد زیادی به کار برد ، دقیق باشه و ارزان باشه و کالیبره کردن اون هم راحت باشه وجود داره؟ راستش این سوال را با تردید پرسیدم! چون اگه بود حتما تا حالا معرفی کرده بودین و اصولا کالیبره کردن جزو جدایی ناپذیر تجهیزات آنالوگ هست! خلاصه اگه راه دیگه ای می شناسین معرفی کنید تا یه تستی هم از اونها بزنیم.

دیدگاه

سلام دایی
            نکته ای که اشاره کردی بسیار بجاست.
            اما نباید از مقاومت معمولی استفاده کنی.
            مگه تابحال مقاومت دقیق یا همون 5 رنگ استفاده نکردی. این مقاومتها معمولا 1 درصد هستند.
            البته گاهی هم پیش اومده که من بجای این مقاومتها از "پتانسیومتر مولتی ترن" استفاده کردم تا رنج دما دست خودم باشه. این پتانسیومتر ها هم بسیار دقیقند.
            اما برای یه کار تولیدی باید دید رنج دما و دقت مورد نیازت چنده؟ درواقع من این مدارات ساده رو برای کارهای معمولی استفاده می کنم و برای کارهای دقیق از منبع جریان بجای مقاومت بایاس استفاده می کنم.
            در جایی هم که رنج دما کم باشه. مثلا اندازه گیری دمای بدن که از 34 تا 41 درجه کافیه، باید PT100 رو در یک پل وتسون قرار بدیم. اینجوری دقت 0.01 درجه سانتیگراد خواهیم داشت!

دیدگاه

سلام
              یه سوال داشتم گفتم بهتر اینجا بپرسم
              من قراره یه ترازوی دیجیتال درست (البته اگه ارزون در بیاد اخه تحقیقاتیه پولی توش نیست :icon_razz کنم تو این فکر بودم که از یه لود سل استفاده کنم ولی قیمتش یکم برام زیاده حالا غیر از این لود سل سنسوری هست که قیمتش ارزون باشه و بشه وصلش کرد به ad7780
              یعنی خروجی که میده باید دیفرانسیلی باشه تا بشه با ad7780 اندازه گیری کنم

حالا با این تفاصیر اگه چنین سنسوری ارزون قیمت گیر نمیاد یه سنسور که بشه وصلش کرد به ad7780 و ارزون باشه چیزی هست...

اگه لود سل ارزون قیمت گیر نمیاد مجبورم پروزه رو تغیر بدم ...
              اصلا یه سنسوری که بشه وصلش کرد به این ADC و ارزونم باشه هست
              ذکات علم یاد دادنه ....

دیدگاه

نوشته اصلی توسط majid.4206
                سلام
                یه سوال داشتم گفتم بهتر اینجا بپرسم
                من قراره یه ترازوی دیجیتال درست (البته اگه ارزون در بیاد اخه تحقیقاتیه پولی توش نیست :icon_razz کنم تو این فکر بودم که از یه لود سل استفاده کنم ولی قیمتش یکم برام زیاده حالا غیر از این لود سل سنسوری هست که قیمتش ارزون باشه و بشه وصلش کرد به ad7780
                یعنی خروجی که میده باید دیفرانسیلی باشه تا بشه با ad7780 اندازه گیری کنم

حالا با این تفاصیر اگه چنین سنسوری ارزون قیمت گیر نمیاد یه سنسور که بشه وصلش کرد به ad7780 و ارزون باشه چیزی هست...

اگه لود سل ارزون قیمت گیر نمیاد مجبورم پروزه رو تغیر بدم ...
                اصلا یه سنسوری که بشه وصلش کرد به این ADC و ارزونم باشه هست
                سلام دایی
                سنسورهای فشاری هم داریم که دقیقا مثل لودسل پل وتسون مقاومتی دارند اما قیمتشون کمتر از لودسل نیست!
                حالا چه لودسلی رو قیمت گرفتی که میگی زیاده؟ مگه چند تومن بود؟
                مثلا قیمت اینا رو گرفتی؟:
                http://www.jk-sensor.com/default.aspx?PID=%D9%88%D8%B2%D9%86&GuidPage=4 2F6B52D-52BB-4513-B1F5-ABCF5151A683&GuidLanguage=B52185A0-3B16-4E08-B4E9-3DAEF8DF07A2&GuidPageTitle=A25E3AEA-7916-4BF3-BCC0-1319B8E2574F

دیدگاه

سلام دایی جان
                  برای اندازه گیری ولتاژ باید پایه REF- رو به زمین و REF+ رو به AVCC وصل کنی.
                  در ضمن پایه های ورودی هم نمی تونن توی هوا ول باشن! باید هر کدوم با دوتا مقامت بزرگ(مثلا 100 کیلواهم) ولتاژ 2.5 ولت داشته باشند.پس چهارتا مقاومت 100 کیلواهم می خوای.

دیدگاه

حالا چه لودسلی رو قیمت گرفتی که میگی زیاده؟ مگه چند تومن بود؟
                    سلام
                    راستش از یه بنده خدایی که قبلا استفاده میکرد پرسیدم گفتش دوربر 50-60 تومنی میشه رنگم پرید اصلا بیخیال شدم

راستی تا یادم نرفته چنتا سوال دارم ...
                    1)پایه AVDD و DVDD رو اگه هر دو رو وصل کنم به 5+ مشکلی که پیش نمیاد؟ و چرا برای تغذیه از دو تا پایه استفاده کرده؟
                    2)اگه پایه REF- رو وصلش کنم به پایه BPDSW و با کنترل پایه PDRST بوسیله میکرو مشکلی که پیش نمیاد؟

3)حالا اگه فقط بخوام یه مقدار ولتاز خیلی کمی رو البته فقط مثبت که وصلش کردم به AIN + بقیه پایه ها رو Poll down کنم؟ مثلا AIN - یا REF+ و REF- ,...

4)دیگه سوالی نیست انشا ا... که همیشه پایدار و موفق باشن و سلامت تا بیسوادایی مثل من بتونن از وجود اساتیدی چون شما بهرمند بشن( فکر نکنی تعارف کردما واقعا خیلی مردی که اینقدر حوصله بخرج میدی جواب سوالای دوستانو میدی )

ذکات علم یاد دادنه ....

دیدگاه

نوشته اصلی توسط majid.4206
                      سلام
                      راستش از یه بنده خدایی که قبلا استفاده میکرد پرسیدم گفتش دوربر 50-60 تومنی میشه رنگم پرید اصلا بیخیال شدم
                      راستی تا یادم نرفته چنتا سوال دارم ...
                      1)پایه AVDD و DVDD رو اگه هر دو رو وصل کنم به 5+ مشکلی که پیش نمیاد؟ و چرا برای تغذیه از دو تا پایه استفاده کرده؟
                      2)اگه پایه REF- رو وصلش کنم به پایه BPDSW و با کنترل پایه PDRST بوسیله میکرو مشکلی که پیش نمیاد؟
                      3)حالا اگه فقط بخوام یه مقدار ولتاز خیلی کمی رو البته فقط مثبت که وصلش کردم به AIN + بقیه پایه ها رو Poll down کنم؟ مثلا AIN - یا REF+ و REF- ,...
                      4)دیگه سوالی نیست انشا ا... که همیشه پایدار و موفق باشن و سلامت تا بیسوادایی مثل من بتونن از وجود اساتیدی چون شما بهرمند بشن( فکر نکنی تعارف کردما واقعا خیلی مردی که اینقدر حوصله بخرج میدی جواب سوالای دوستانو میدی )
                      سلام دایی
                      لودسل 10 تومنی هم توی بازار هست. همین جهان کیت هم داره. اون اولی رو که قیمت داره اصلا لودسل نیست.
                      1) مشکلی پیش نمیاد اما نویز قسمت دیجیتال وارد قسمت آنالوگ میشه و دقت میاد پایین. درستش اینه که با یه سلف 10 میکروهانری یا یه فریت بید به هم وصل بشن.
                      2) اینکار برای مدارایی که از باطری استفاده می کنن سودمنده و اگه از تغذیه برق استفاده می کنی بهتره اینکارو نکنی چون لودسل زمانی رو لازم داره تا گرم بشه. اگه هی خاموش و روشن کنی خطا خواهی داشت. اما اگه از باطری می خوای استفاده کنی حتما از این پایه استفاده کن.
                      3) بهتره بجای اینکار با چهارتا مقاومت یه لودسل رو شبیه سازی کنی. وقتی پل وتسون ساختی می تونی با یکی از مقاومتهاش یه پتانسیومتر کوچیک سری کنی تا بتونی تغییرات رو بخونی.
                      دمت دایی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
                        سلام دایی جان
                        برای اندازه گیری ولتاژ باید پایه REF- رو به زمین و REF+ رو به AVCC وصل کنی.
                        در ضمن پایه های ورودی هم نمی تونن توی هوا ول باشن! باید هر کدوم با دوتا مقامت بزرگ(مثلا 100 کیلواهم) ولتاژ 2.5 ولت داشته باشند.پس چهارتا مقاومت 100 کیلواهم می خوای.
                        از مقاومت 1k استفاده کردم. تمامی این مواردی که فرمودید رعایت شده ولی status درست نمیاد و همیشه عدد صفر رو برمی گردونه در حالی که مقدار اندازه گیری شده قابل قبوله. اگه پین فیلتر یا گین رو تغییر میدم status همیشه صفره!

دیدگاه

) بهتره بجای اینکار با چهارتا مقاومت یه لودسل رو شبیه سازی کنی. وقتی پل وتسون ساختی می تونی با یکی از مقاومتهاش یه پتانسیومتر کوچیک سری کنی تا بتونی تغییرات رو بخونی.
                          مثلا فرض کنید یه سنسوری داریم تغیراتش در حد 0.01mv و خروجیش همینه یعنی single ...
                          چرا راه دور برین اگه یه lm35 رو بخوام وصلش کنم به ADC باید چیکار کنم ؟
                          منظورم اینکه پایه های +REF و REF- و AIN- چطور میشن به جایی که وصل نمیشن ؟ یا باید poll down بشن
                          میشه لطف کنید یه توضیحی بدین
                          ذکات علم یاد دادنه ....

دیدگاه

دایی های گلم
                            قبل از هر توضیحی، توصیه می کنم صفحات قبل این تاپیک رو بخونید. شاید که کارتون زودتر راه بیفته.
                            lm35 یه سنسور دماست که ولتاژ خروجیش به ازای هر درجه سانتیگراد، 10 میلی ولت زیاد میشه.
                            البته دقت این سنسور اونقدر نیست که برای خوندنش نیازی به ad7780 باشه و ADC خود میکرو مناسبه
                            اما اگه اصرار دارین از 7780 استفاده کنیداول باید گین اونو 1 بزارید نه 128 تا اشباع نشه.
                            پایه REF- روی به زمین و REF+ رو به یه ولتاژ مرجع دقیق 5 ولت وصل می کنیم. برای LM35 که دقت بالایی نداره می تونیم REF+ رو یه AVCC وصل کنیم.
                            AIN-آ‌ رو هم باید به زمین وصل کنیم و پایه AIN+ رو به خروجی LM35
                            راستی اصطلاح poll down برای مدارای دیجیتال استفاده میشه و بهتره برای مدارای آنالوگ بکار نره.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
                              فکر نکنم دیگه موجود باشه دایی جان.
                              بجای می تونی LM4040CIZ رو از جوان الکترونیک بخری!
                              1) REF02 برای ولتاژ رفرنس چطوره؟
                              2) یعنی به جای "LM4040 AIM5" ولت از دو تا "CIZ 2.5" ولت استفاده کنم درسته؟
                              3) دیود زنر مشخص شده تو مدارتون 24 هست یا 2.4 ؟ و اینکه فقط جهت محافظت ADC قرار گرفته شده؟
                              سپاس بخاطر راهنمایی هاتون

دیدگاه

1) فرقی نداره دایی جان.
                                از هر آی سی که خواستی می تونی استفاده کنی.
                                فقط دقت رفرنس باید بیشتر از دقت سنسور باشه.
                                من LM4040 رو بعنوان نمونه معرفی کردم. دقتش نسبت به قیمتش خوبه.
                                2) نه دایی جان. این کار رایج نیست هرچند اشتباه هم نیست. حالا که LM4040 نوع 5 ولت مورد نیازته و موجود هم نیست، بهتره از یه رفرنس دیگه 5 ولت استفاده کنی.
                                3) دیود زنر 2.4 ولته و اصلا برای محافظت بکار نرفته. وقتی ما گین AD7780 را روی 128 ست کنیم باید افست ولتاژهای ورودی را رعایت کنیم.
                                تما تقویت کننده ها عیبی بنام CMRR دارند و تقویت کننده داخل AD7780آ‌هم همینطور.
                                همین عیب باعث میشه ما نتونیم هر ولتاژی که دلمون خواست به ورودی یه تقویت کننده بدیم.
                                مثلا اگه به ورودی مثبت 5 میلی ولت و به ورودی منفی 0 ولت بدیم اختلف ولتاژ میشه 5 میلی ولت اما می بینیم که در عمل عدد خونده شده درست نخواهد بود.
                                اما اگه به ورودی مثبت 2.505 ولت و به ورودی منفی 2.5 ولت بدیم خواهیم دید عدد خونده شده درست میشه.
                                یعنی تقویت کننده نه تنها اختلاف ولتاژ رو تقویت می کنه بلکه افست ولتاژ رو هم تقویت می کنه.
                                پس افست ولتاژ تا حد ممکن باید کم بشه.
                                چون تغذیه آی سی صفر و 5 ولته پس افست ورودی ها 2.5 ولت خواهد بود.
                                بنابراین با یک زنر افست حدود 2.5 ولت ایجاد کردم تا خطای CMRR حذف بشه.
                                وقتی گین AD7780 را بجای 128 روی 1 قرار بدیم، دیگه نیازی به این افست نداریم.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X