اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

اتصال مسقیم پایه میکرو به رله

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

اتصال مسقیم پایه میکرو به رله

سلام
    دارم روی یک برد تایمر کارمیکنم در واقع دارم برنامه ان رو باز نویسی مکنم.
    شامل یک جعبه است که روی ان یک دکمه و یک نمایش گر سون سگمت قرار داره .با زدن هر دکمه نمایشگر یک واحد اضافه میکنه و شمارش معکوس ان به صورت 30 ثانیه یک واحد از شمارش گر کاسته میشه.در مدت این عملیات یک پایه خروجی یک میشود.مشکل از اینجا شروع میشه با این که این پایه خروجی معرفی شده ولی توان راه اندازی و اتصال رله رو نداره ولی برنامه ای قبلا روی میکرو ارجینال وجوداشت رله رو راه اندازی میکنه.همون برنامه رو از میکروی ارجینال برداشتم و روی میکروی خود ریختم مشکل نداشت .به این نتیجه رسیدم که مشکل از پیکر بندی پایه بعنوان خروجی است.
    در ضمن به زبان بیسک کار کردم ومیکرو atmega 8 است .
    خروجی پایه رو به شکل زیر نوشتم
    Ddrc.0 = 1 : Portc.0 = 0
    لطفا کسی اگر کسی علت رو میدونه با من در میان بگذاره

پاسخ : اتصال مسقیم پایه میکرو به رله

سلام.
    اگر پایه میکرو را بصورت مستقیم به رله وصل کردین باید توجه داشته باشین که میکرو توان راه اندازی رله را بصورت مستقیم ندارد.
    خروجی میکرو به یک ترانزیستور و سپس به رله تزریق شود.
    دیود هرزگرد بین دو پایه رله فراموش نشود.
    پایه میکرو متصل به ترانزیستور خروجی تعریف شود.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط reza_memarbanaee نمایش پست ها
      دارم روی یک برد تایمر کارمیکنم
      سلام
      همون طوری که مهندس فرمودند
      بهتره از ترانزیستور استفاده کنی
      و در هر صورت حتما حتما یه دیود معمولی با رله موازی کنی (با پلاریته معکوس)
      حالا اگه نخواستی از ترانزیستور استفاده کنی
      میتونی چندتا پایه خروجی میکرو رو به هم وصل کنی و به رله بدی
      و همه رو با هم صفر یک کنی
      و همچنین بهتره مدار رو طوری ببندی که رله، با صفر کردن خروجیهات روشن بشه (Low Enable) یعنی یک پایه از رله رو به مثبت وصل کنی و پایه دیگه رو به اتصال مشترک اون پایه های خروجی میکرو بدی.
      ◙◙◙◙◙ میخوام به دوستان یه کتاب معرفی کنم! وقت کردید، بخونید - اسمش هست قرآن، سال نشر 10، نویسنده: خدا . ◙◙◙◙◙

دیدگاه

سلام
        واسه خروجی کردن پایه ی میکرو اینو می نویسید:
        DDRC.0=1 این دستور فقط پایه رو خروجی تعیین می کنه
        در بیسیک وقتی میخوای یه پورت رو روشن کنی باید بنویسی Set PORTC.0
        Set به معنی یک کردن پورت و Reset به معنی صفر کردن پورت هستش
        دقت کنید هیچ وقت با خود میکرو رله رو روشن نکنید هیچ وقت این کار میکرو رو نابود می کنه و نویز واردش میشه
        حتما پایه ی مورد نظر میکرو رو با یه مقاومت 10 کیلو به بیس تترانزیستور وصل کنید و رله رو با ترانزیستور درایو کنید در صورت امکان تغذیه رله 12ولت باشه
        یک دیود 5819 هم به صورت معکوس با بوبین رله موازی کنید تا جریان برگشتی خنثی بشه
        موفق باشید
        Proudly @real_ahmadi
        #real_ahmadi

واسه اسمت بجنگ

دیدگاه

با سلام خدمت مهندس احمد و بقیه دوستان.
          باید عرض کنم که این تایمر مربوط به یک دستگاه اپارات تولید تبریز است.متاسفانه در طراحی ان از درایور استفاده نشده و میکرو مسقیم به رله وصل است
          که این باعث هنگ کردن میکرو در شمارش معکوس میشود .تصمیم گرفتم یک برنامه جایگزین برای ان بنویسم شاید این برنامه با سخت افزار بهتر کنار بیاد.البته در طراحی برد از دیو برای جریان هرزگرد استفاده شده حتی یک خازن موازی با ان وجود داره.
          ولی متاسفانه دستور portc.0 =1 یا setportc.0 ولتاژ 2 ولت روی پایه قرار میده که این به دلیل اتصال کوتاه بودن سیم پیچ رله برای جریان dc است و این مقدار برای راه اندازی رله کافی نیست.ولی نکته عجیب این است برنامه ارجینال ان ولتاژ 4 ولت روی پایه قرار میده و رله رو راه اندازی میکنه .
          مشکل هر چه که باشه از برنامه نویسی است نه از فیوز بیتها.
          لطفا اگر تجربه ای در این مورد دارید با من در میان بگذارید.

دیدگاه

سلام
            فکر میکنم از یک موج مربعی برای تحریک رله استفاده کرده /
            مثلا وقتی میخواد رله فعال بشه یک پالس N هرتز روی پایه تولید میکنه و وقتی میخواد رله خاموش بشه ،این پالس را بر میداره /
            اینجوری امپدانس دیده شده از سمت پین میکرو بزرگتر هست و جریان کمتری از پین میکرو کشیده میشه /
            البته این یک حدس هست و شاید درست نباشه .
            با اسکوپ پینی که به رله وصل هست را ببینید(تو برد اورجینال)
            موفق باشید
            محمد.م

دیدگاه

mohamad0 ممنون با اومتر ولتاژ ac روی پایه رو اندازه گرفتم ولتاژ بالایی داشت .صد در صد از موج مربع استفاده کرده.ولی نمیدونم چرا ولتاژ7.8 ولت ac روی پایه بود؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

دیدگاه

mohamad0 ممنون با اومتر ولتاژ ac روی پایه رو اندازه گرفتم ولتاژ بالایی داشت .صد در صد از موج مربع استفاده کرده.ولی نمیدونم چرا ولتاژ7.8 ولت ac روی پایه بود؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
                ببین دوست عزیز.
                میکرو خودشو بکشدم نمیتونه ولتاژ بیشتر از5 ولت و 20 میلی آمپر تحویل رله بده.چه بصورت dc و چه از طریق تولید پالس. حالا اگر رله شما با این مشخصات راه اندازی میشه خب مشکلی نداره و معجزه ای هم اتفاق نیافتاده.
                اگر طراح رله را بصورت مستقیم با میکرو راه اندازی کرده شاید دلیل موجهی داشته هر چند این دلیل غیر متعارف باشد.

دیدگاه

سلام
                  حتما با اسکوپ بگیرید .
                  ولتاژی هم که مولتی متر داره نشون میده غلط هست ، شما نمیتونید با مولتیمتر(معمولی و نه True Rms ) ولتاژ پالس مربعی را اندازه بگیرید . (که احتمالا فرکانس چند صد هرتز داره ).
                  با اسکوپ چک کنید ./
                  البته هرچند با این اعداد ارقامی که مولتی متر نشون میده ،تقریبا روشن میشه که یک پالس مربعی به رله اعمال شده .
                  اگه به اسکوپ دست رسی ندارید ،براحتی میتونید خودتون تست کنید .
                  به این صورت که با میکرو یک پالس مثلا 100 هرتزی روی یکی از پین های میکرو تولید کنید و اونا به یک رله 5 ولت بدید ببینید تحریک میشه یا نه ؟!(البته دیود معکوس فراموش نشه )
                  با فرکانس های مختلف تست کنید.
                  یک چیزی بنظرم رسید اینکه مولتی متر را در حالت فرکانس متر قرار بدید و به اون پین میکرو وصل کنید ،اینجوری فرکانس پالس تولیدی را میتونی ببینی و با میکرو همون پالس را تولید کنی و تست بزنی /
                  به هر حال بهترین راه استفاده از اسکوپ هست(میتونی از کارت صدای کامپیوتر هم به عنوان اسکوپ ساده استفاده کنی -البته با احتیاط - تو نت سرچ بزن مطالب زیادی برای تبدیل کارت صدا به اسکوپ هست .

موفق باشید
                  محمد.م

دیدگاه

صد در صد از موج مربع استفاده کرده.ولی نمیدونم چرا ولتاژ7.8 ولت ac روی پایه بود؟
                    اشتباه میکنی مگه میشه رو پین AVR ,ولتاژ بالاتر از vcc+0.7ولت وجود داشته باشه اخه ساختارش اجازه نمیده. رله رو از پین جدا کن با امپر متر مولتی مترت وصل کن به vcc ببین چقدر جریان میکشه به ما هم بگو

دیدگاه

سلام .
                      دوستان فکر کنم درست باشه .اومتر در حالت ac مقدار مثلا 5 ولت رو در دامنه 5- تا 5+ اندازه گیری میکنه و 5 ولت رو نمایش میده در حالی که ما کلا موجمون بالا صفر است یعنی موج مربعی ما 3.9 ولت است که اومت 7.8 ولت نمایش میده.
                      اما در مورد دوشتمون گفت فرکانس بده تا مشخص بشه .همین کار رو کردم فرکانس 2 کیلو هرتز دادم فقط صدای اژیر شنیدم ولی رله کار نکرد فکر کنم فرکانسی بالاتر میخواد که بالاتر از شنوایی ما باشد چون مدار ارجینال صدا نداره.

دیدگاه

با همین فرمون برید جلو کم کم قوانین فیزیک میره زیر سوال
                        RMS =Vp.sqrt(D)
                        D میشه دیوریشن پالس . زمان روشن تقسیم بر زمان کل پریود یعنی t_on/(t_on+t_off)
                        Vp هم میشه ولتاژ پیک پالس

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                        X