اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کمک ! دماسنج با LM335

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

کمک ! دماسنج با LM335

سلام خدمت دوستان
    با مگا 32 ، بوسیله ADC دمای سنسور LM335 رو به دیجیتال و درجه سانتیگراد تبدیل کردم و روی 7سگمنت دوتایی نشون دادم به این صورت که دمای بزرگتر مساوی صفر رو بصورت معمولی و دمای منفی رو با روشن شدن DP سگمنت سمت راست نشون داده بشه تو پروتیوس کاااامل جواب داد ولی در عمل که مدار رو بستم اصلا جواب نمیده! سنسور اصصلا خونده نمیشه! چرا ؟
    توضیحات تکمیلی : سنسور سه تا پایه داره ... پایه زمین به گراند مدار - پایه مثبت به پایه ADC میکرو و بوسیله یک مقاومت 1K ( البته 3.2K هم امتحان کردم ) به 5ولت - پایه adj هم رها شده...
    سیم کشی های برد بر رو چندبار چک کردم کاملا درست وصل شدن، سه تا سنسورLM335 امتحان کردم هیچ تغییری ایجاد نشد، جالب اینه که با برداشتن سنسور از مدار هیچ اتفاقی نمیفته و 7سگمنتها همون بهم ریختگی سابق که همشون عدد 99 (که نمیدونم از کجا اومده! ) رو نشون میدن .
    تاکید میکنم که مدار و برنامه ای که نوشتم کاملا تو پروتیوس جواب داده و هیچ مشکلی نداشته ولی در عمل سنسور خونده نمیشه !
    حدسم اینه که سنسور رو نمیتونم روشن کنم ولی هرچی دیتا شیت و اطلاعات تو سطح نت خوندم دوایی نبود..
    اگر دوستان با تجربه راهنمایی کنند ممنون میشم

پاسخ : کمک ! دماسنج با LM335

نوشته اصلی توسط milad.mohammadi373 نمایش پست ها
    سلام خدمت دوستان
    با مگا 32 ، بوسیله ADC دمای سنسور LM335 رو به دیجیتال و درجه سانتیگراد تبدیل کردم و روی 7سگمنت دوتایی نشون دادم به این صورت که دمای بزرگتر مساوی صفر رو بصورت معمولی و دمای منفی رو با روشن شدن DP سگمنت سمت راست نشون داده بشه تو پروتیوس کاااامل جواب داد ولی در عمل که مدار رو بستم اصلا جواب نمیده! سنسور اصصلا خونده نمیشه! چرا ؟
    توضیحات تکمیلی : سنسور سه تا پایه داره ... پایه زمین به گراند مدار - پایه مثبت به پایه ADC میکرو و بوسیله یک مقاومت 1K ( البته 3.2K هم امتحان کردم ) به 5ولت - پایه adj هم رها شده...
    سیم کشی های برد بر رو چندبار چک کردم کاملا درست وصل شدن، سه تا سنسورLM335 امتحان کردم هیچ تغییری ایجاد نشد، جالب اینه که با برداشتن سنسور از مدار هیچ اتفاقی نمیفته و 7سگمنتها همون بهم ریختگی سابق که همشون عدد 99 (که نمیدونم از کجا اومده! ) رو نشون میدن .
    تاکید میکنم که مدار و برنامه ای که نوشتم کاملا تو پروتیوس جواب داده و هیچ مشکلی نداشته ولی در عمل سنسور خونده نمیشه !
    حدسم اینه که سنسور رو نمیتونم روشن کنم ولی هرچی دیتا شیت و اطلاعات تو سطح نت خوندم دوایی نبود..
    اگر دوستان با تجربه راهنمایی کنند ممنون میشم
    سلام
    چون تو پروتئوس راه اندازی شده دلیل نمیشه که تو عمل هم کار کنه!!
    شما به پایه adc میکرو که سنسور رو میخونی vcc وصل کن ببین عددی که از adc میخونی تغییر میکنه؟

دیدگاه

مشکل از سون سگمنتها بود، با وجود اینکه از چند سون سگمنت متفاوت استفاده کردم جواب نگرفتم ولی با ال سی دی امتحان کردم جواب داد..
      ولی متاسفانه کالیبره کردن این سنسور انقد دردسر داره که آدم در عجب میمونه، اگر بصورت تجربی با ااین سنسور کار کردین و پیشنهادی دارین ممنون میشم بفرمایین

دیدگاه

نوشته اصلی توسط milad.mohammadi373 نمایش پست ها
        مشکل از سون سگمنتها بود، با وجود اینکه از چند سون سگمنت متفاوت استفاده کردم جواب نگرفتم ولی با ال سی دی امتحان کردم جواب داد..
        ولی متاسفانه کالیبره کردن این سنسور انقد دردسر داره که آدم در عجب میمونه، اگر بصورت تجربی با ااین سنسور کار کردین و پیشنهادی دارین ممنون میشم بفرمایین
        اگه به مدار دیتاشیت دقت کرده باشین واسه پایه adj یه پتانسیومتر گذاشته که مربوط به کالیبره کردن هست ، با اون میتونید انجام بدین
        همچنین بهتره از سنسورهای دیجیتال مثل ds1820 استفاده کنید که دیگه دردسر کالیبره کردن رو نداره

دیدگاه

نوشته اصلی توسط M3R-E نمایش پست ها
          اگه به مدار دیتاشیت دقت کرده باشین واسه پایه adj یه پتانسیومتر گذاشته که مربوط به کالیبره کردن هست ، با اون میتونید انجام بدین
          همچنین بهتره از سنسورهای دیجیتال مثل ds1820 استفاده کنید که دیگه دردسر کالیبره کردن رو نداره
          ابتدا تشکر میکنم واسه پاسخ هایی که فرمودین .
          بله پتانسیومتر گذاشتم، نمیدونم که درست میگم یا نه ، دمای اتاقو بوسیله ی یک دماسنج جیوه ای داشتم، و مقدار پتانسیومتر رو اونقدر تغییر دادم تا دمایی که LCD نشون میده با دمای دماسنج جیوه ای یکی شد، اونوقت آیا باید مقدار پتانسومتر رو اندازه بگیرم و بجاش یه مقاومت ثابت بذارم ؟
          ( چون با برداشتن پتانسیومتر ، دما بهم میریزه واسه همین فکر میکنم که باید مقاومت ثابت معادل رو جایگزین مقدار مقاومت پتانسیومتر کرد)
          تو دیتاشیت فقط نوشته که با یه پتانسیومتر 10K کالیبره کنید، و شکلی هم کشیده ولی اینکه مقاومت باید دایم در حالت کالیبره نگه داشته بشه و اگرکه نه چه باید کرد، توضیح نداده ..

دیدگاه

درود ، اگر انقد دما مهمه به جای سنسور. آنالوگ lm35 مشابه دیجیتال بذارید .
            اگر بعد از تنظیم با وجود پتانسیومتر مشکل ندارید خب هست دیگه ، جایگزین کردنش ممکنه مقدار استاندارد مقاومت نداشته باشه

دیدگاه

سلام
              توو کتاب آقای کاهه گفته شده که مقدار عدد دریافت شده از adc در دمای 0 درجه این سنسور ( lm335 ) عدد 558 هست درست هم گفته چون توو پروتیوس هم همین عدد هست .
              اما در واقعیت ( من که اندازه گرفتم با آب پر از یخ 652 بود ) .
              حالا برای سنسور lm35 خیلی راحت عدد بدست اومده از adc رو تقسیم بر 2 میکنیم و دما بدست میاد .
              حالا آقای کاهه گفته برای سنسور lm335 عدد adc رو منهای 558 کن بعد تقسیم بر 2 کن دما بدست میاد . توو پروتیوس درست جواب میده اما در عمل عدد ها فرق میکنن.
              داخل دیتاشیت گفته در دمای 25 درجه ولتاژ خروجی 2.98 هست من ولتاژ رو توو این دما اندازه گرفتم درست همین قدر هست عددی که adc نشون میده هم 704 هست.
              با این توضیحات از دوستان میخوام کمک کنن فرمول محاسبه دما برای این سنسور رو بگن؟؟ البته توو عمل مگرنه همون فرمول آقای کاهه درسته .
              باتشکر
              بازم خدا رو شکر ...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mosi_reali نمایش پست ها
                سلام
                توو کتاب آقای کاهه گفته شده که مقدار عدد دریافت شده از adc در دمای 0 درجه این سنسور ( lm335 ) عدد 558 هست درست هم گفته چون توو پروتیوس هم همین عدد هست .
                حالا برای سنسور lm35 خیلی راحت عدد بدست اومده از adc رو تقسیم بر 2 میکنیم و دما بدست میاد .
                حالا آقای کاهه گفته برای سنسور lm335 عدد adc رو منهای 558 کن بعد تقسیم بر 2 کن دما بدست میاد . توو پروتیوس درست جواب میده اما در عمل عدد ها فرق میکنن.
                داخل دیتاشیت گفته در دمای 25 درجه ولتاژ خروجی 2.98 هست من ولتاژ رو توو این دما اندازه گرفتم درست همین قدر هست عددی که adc نشون میده هم 704 هست.
                با این توضیحات از دوستان میخوام کمک کنن فرمول محاسبه دما برای این سنسور رو بگن؟؟ البته توو عمل مگرنه همون فرمول آقای کاهه درسته .
                باتشکر
                سلام.به ازای هر ۱۰میلی ولت ما یک درجه تغییر دما داریم پس
                در۲۵درجه به ازای هر ۱۰میلی ولت ما ۲۵۰میلی(۰.۲۵) در خروجی سنسور داریم
                حال اگه مقدار۲.۹۸از ۰.۲۵(در دمای ۲۵درجه) کم کنیم به عدد 2.73می رسیم مقدار افست ولتاژ سنور دمای صفر درجه هست و شما کافی ولتاژ سنسور که با میکرو اندازه گرفتید از2.73 کم کنید تا به دما برسید.
                مثال:
                در دمای ۲۵ درجه ولتاژ سنسور ۲.۹۸ دما چقدر؟
                2.98-2.73=25

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

سلام
                باتشکر
                حال اگه مقدار۲.۹۸از ۰.۲۵(در دمای ۲۵درجه) کم کنیم به عدد 2.73می رسیم مقدار افست ولتاژ سنسور دمای صفر درجه هست و شما کافی ولتاژ سنسور که با میکرو اندازه گرفتید از2.73 کم کنید تا به دما برسید.
                مثال:
                2.98-2.73=25

دیدگاه

نوشته اصلی توسط MM320 نمایش پست ها
                  حال اگه مقدار۲.۹۸از ۰.۲۵(در دمای ۲۵درجه) کم کنیم به عدد 2.73می رسیم مقدار افست ولتاژ سنور دمای صفر درجه هست و شما کافی ولتاژ سنسور که با میکرو اندازه گرفتید از2.73 کم کنید تا به دما برسید.
                  مثال:
                  2.98-2.73=25

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

حال اگه مقدار۲.۹۸از ۰.۲۵(در دمای ۲۵درجه) کم کنیم به عدد 2.73می رسیم مقدار افست ولتاژ سنسور دمای صفر درجه هست و شما کافی ولتاژ سنسور که با میکرو اندازه گرفتید از2.73 کم کنید تا به دما برسید.
                  مثال:
                  2.98-2.73=25
                  خیلی ممنون از راهنماییتون
                  اما چیزی که من از سنسور دریافت میکنم ولتاژ نیست یه مقدار عددی هست .
                  با این مقادیر باید محاسبه کنم؟
                  بازم خدا رو شکر ...

دیدگاه

خیلی ممنون از راهنماییتون
                    اما چیزی که من از سنسور دریافت میکنم ولتاژ نیست یه مقدار عددی هست .
                    با این مقادیر باید محاسبه کنم؟

خوب کاری نداره!؟به ولتاژ تبدیلش کن.فرمولش داخل کتاب
                    علی کاهه هست سر فصل ADC

Volt=(Adc value xVref)/1024
                    جدیدترین ویرایش توسط MM320; ۲۱:۱۲ ۱۳۹۷/۱۲/۰۵.

دیدگاه

خوب کاری نداره!؟به ولتاژ تبدیلش کن.فرمولش داخل کتاب
                      علی کاهه هست سر فصل ADC

Volt=(Adc value x1024)/Vref
                      خیلی ممنون
                      vref رو به ولت بگیرم یا میلی ولت ؟
                      بازم خدا رو شکر ...

دیدگاه

خیلی ممنون
                        vref رو به ولت بگیرم یا میلی ولت ؟
                        Vref بر حسب ولت هست وقت چیزیکه هست باید متغییری که قراه توش ولتاژ بنویسید از نوع اعشاری هست

دیدگاه

Vref بر حسب ولت هست وقت چیزیکه هست باید متغییری که قراه توش ولتاژ بنویسید از نوع اعشاری هست
                          یعنی برای این سنسور در دمای 0 درجه طبق گفته کتاب این شکلی میشه :
                          558x1024/5=114278
                          این عدد به چه واحدی ولتاژ رو میگه ؟
                          بازم خدا رو شکر ...

دیدگاه

یعنی برای این سنسور در دمای 0 درجه طبق گفته کتاب این شکلی میشه :558x1024/5=114278 این عدد به چه واحدی ولتاژ رو میگه ؟
                            بخشید توی تایپ اشتباه کردم توی فرمول لصفا جای ۱۰۲۳و vref باهم عوض کنیدVlot=Adc Value x vref/1024دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپمچیز دیگه یادم امد اینکه اگه دما محاسبه کرده باشید می فهمید دما عدد صحیح نیست یه مقدار اعشاری .این به خاطر این که vref بصورت ولت گرفتید بصورت میلی ولت بگرید
                            مشکلتون حل میشه البته ۲.۷۳ میشه ۲۷۳۰
                            جدیدترین ویرایش توسط MM320; ۲۱:۲۵ ۱۳۹۷/۱۲/۰۵.

دیدگاه

بخشید توی تایپ اشتباه کردم توی فرمول لصفا جای ۱۰۲۳و vref باهم عوض کنیدVlot=Adc Value x vref/1024دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپمچیز دیگه یادم امد اینکه اگه دما محاسبه کرده باشید می فهمید دما عدد صحیح نیست یه مقدار اعشاری .این به خاطر این که vref بصورت ولت گرفتید بصورت میلی ولت بگرید
                              مشکلتون حل میشه البته ۲.۷۳ میشه ۲۷۳۰
                              خیلی ممنون
                              میشه vref رو مستقیم ریخت داخل یه متغییر ؟؟
                              بازم خدا رو شکر ...

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X