اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

بررسی سنسورها واتصال به میکرو

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

بررسی سنسورها واتصال به میکرو

سلام
    آقا من روی یه سری از سنسورها و نیز نحوه اتصال به میکرو در حالات مختلف کار کردم فکر میکنم نیاز باشه اطلاعاتم رو اینجا قرار بدم تا اگه مفید بود بقیه هم استفاده کنند اگر هم که نه ،بقیه نقدش کنند تا مشکلات در بیاد و من به ایرادات پی ببرم.نظرتون چیه؟

پاسخ : بررسی سنسورها واتصال به میکرو

خوبه بذارید مستما ضرر نداره

دیدگاه

جناب بذر افشان کارت خیلی درسته اگه بزرگان و اساتید هم کمک کنند به جاهای خیلی خوبی میشه رسید منم تا جایی که سوادم :cry: قد بده کمک میکنم
      چراغ اول رو خودم روشن میکنم راه اندازی smt160 با بیسکام به همراه توضیحات کامل توسط بیسکام

http://www.4shared.com/file/65897865/911a7e41/smt160.html

اینجا هم دوتا برنامه نمونه واسه ds 18b20 با بیسکام و کدویژن به همراه فایل شبیه سازی که باید درست و حسابی تحلیل بشن

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=21119.0

تا چند روز دیگه هم بررسی کاملی از lm35 رو اینجا قرار میدم و نحوه برنامه نویسیش با بیسکام

کمتر به سایت میام .....

دیدگاه

سلام.
        خیلی ممنون از همکاری شما اساتید با کاربران.
        ولی همونطور که خودتون میدونید همچین پست هایی بعد از چند وقت فراموش میشه و به صفجه های قدیمی تر میره...

اگر بتونید مطالب خودتون رو در قالب یک مقاله در بیارید بسیار ارزشمند تره...
        مثلا آقای مهندس بذر افشان با سنسور X کار کردن یک توضیح کامل در مورد سنسور بدن و روش های بایاس کردن آن را هم بگن و ....
        این خودش میشه یک آموزش کامل که تا چندین سال در انجن باقی میمونه///
        امید وارم همیشه موفق و پیروز باشید.
        www.icesi.ir

دیدگاه

میلاد جان سلام
          من مطالب رو میزارم شما و بقیه دوستان نقد کنید تا ایراداتش در بیاد بعد با کمک شما و بقیه دوستان مقاله هم میکنیم خوبه آقا؟

دیدگاه

بررسی سنسورها و روشهای اتصال به میکرو:
            مقدمه:
            اول این رو بگم که من به پیشنهاد آقا میلاد تصمیم گرفتم این نوشتار رو در قالب یک مقاله در بیارم تا بشه اون رو موندگار کرد ،اما من فعلا مجبورم که خورد خورد مطالب رو اینجا بذارم چون هم خودم هنوز همه مطالب رو ننوشتم و هم اینکه هنوز صحت و سقم نوشته های من ثابت نشده،پس من فعلا نوشته ها رو اینجا میذارم شما لطف کنید بخونید ایراداتش رو در بیارید بعد مقاله اش میکنیم
            سنسورها در دنیای امروز نقش اساسی ایفا میکنند ،چراکه توسط سنسورها انسان قادر است درک بهتری نسبت به شرایط محیطی داشته باشد .بحث پیرامون سنسورها در حوزه ای مختلفی قابل تعریف است به عنوان مثال درباره ساختار سنسورها میتوان سخن گفت ،درباره روشهای نصب سنسودها میتوان سخن گفت ،درباره روشهای بایاس ،روشهای کالیبره کردن و...که هر کدام از این مباحث خود مقاله ای جدا می طلبد. در این نوشتار هدف آن است که به بررسی سنسورها در ابعاد زیر بپردازیم:
            الف)توضیح استانداردهای سنسورها و بررسی فاکتورهای اساسی به منظور تشخیص سنسور مورد نظر
            ب)بررسی خروجی انواع سنسورها و شیوه کار با هر یک از خروجی ها
            ج)روشهای اتصال به میکرو کنترلر ها
            د)روشهای پردازش اطلاعات سنسورها توسط میکرو کنترلرها

دیدگاه

در ابتدا اجازه دهید به تعریف کلی سنسور ها بپردازیم و فرق سنسورها را با ترانسدیوسرها و نیز ترانسمیتر ها بیان کنیم،حتما در بازار بارها و بارها کلمات ترانسدیوسر

،سنسور؛ترانسمیتر را شنیده اید اما واقا تفاوت آنها در کجاست در زید به تعریف هز یک از این کلمات میپردازیم(تعاریف زیر بر گرفته از کتاب های کنترل صنعتی تالیف دکتر علی عیسی

پور،اصول و اجزا کنترل صنعتی تالیف سید حجت سبز پوشان بعلاوه توضیحات تکمیلی خودم است )

الف)سنسور: عنصری است که به کمیت خاصی حساس میباشد و یا در برابر آن کمیت خاص از خود حساسیت نشان میدهد.

ب)ترانسدیوسر:عنصری است که یک نوع انرژی را به نوعی دیگر بدیل میکند.بنابراین ترانسدیوسر را میتوان مبدل انرژی یا به طور خلاصه مبدل نامید.بت تعریف فوق یک سنسور میتواند

در عین حال یک ترانسدیسر نیز باشد،مثلا ترموکوپل علاوه بر اینکه یک عنصر حساس به دماست یک ترانسدیوسر نیز میباشد چراکه انرژی گرمایی را به انرژی الکتریکی تبدیل میکند.در

سنسورها اگر تبدیل انرژی انجام شود ،کل انرژی ناشی از کمیت تحت اندازه گیری میباشد.مثلا در ترموکوپل ها انرژی الکتریکی خروجی تماما ناشی از انرژی گرمایی دمای مورد اندازه

گیری میباشد

ج)ترانسمیتر ها:گاهی اوقات برای اندازه گیری یک کمیت نیاز است که از یک منبع تغدیه خارجی نیز استفاده کنند در این حالت معمولا ترانسدیوسر را ترانسمیتر نیز می نامند.مثلا در یک

پروژه من از ترانسمیتر فشار wika s11 استفاده کردم که این ترانسمیترها فشار سیال را اندازه گیری م و خروجی جریان 4-20 MA را میدادند.برای راه اندازی این ترانسمیترها

میبایست تعذیه به سنسور وصل میکردیم که تغذیه هم یک ولتاژ 24 V DC بود .اگر بخواهیم به لحاظ تعریف ترانسدیوسر ها را از ترانسمیتر ها جدا کنیم شاید بتوان گفت که معولا

ترانسدیوسرها به کمیت تحت اندازه گیری نزدیکترند وگاهی با ان تماس مستفیم دارند ،ولی ترانسمیترها با کمیت مورد اندازه گیری تماس ندارندو بعلاوه میزان انرژی و توان ترانسمیتر

ها بسیار بیشتر از ترانسدیوسر ها است.

در بازار برای خرید یک ترانسدیوسر یا ترانسمیتر شما مجازید ار نام سنسور هم استفاده کنید مثلا برای خرید ترانسمیتر مذکور من بارها از کلمه سنسور استفاده کردم و کسی بر من

ایرادی نگرفت چراکه سنسور در اصل المان اصلی تشکیل دهنده ترانسدیوسر و ترانسمیتر است .اما شما هرگز مجاز نیستید برای خرید یک سنسور از کلمات ترانسدیوسر ویا

ترانسمیتر استفاده کنید چراکه یک ترانسمیتر در اصل وپایه یک سنسور است اما یک سنسور میتواند هرگز یک ترانسمیتر نباشد .مثلا یک سنسور Hall Effect را هرگز نمیتوان یک

ترانسمیتر نامید .ما در این مقاله و در ادامه همواره از کلمه سنسور برای همه اندازه گیر ها استفاده میکنتیم.

خواص و ویژگیهای سنسورها:

بسیار مهم است که ما زمانی که برای خرید یک سنسور اقدام میکنیم تمام مشخصات سنسور مورد نظر را داشته باشیم و از ان مهمتر اینکه ما دقیقا بدانیم به چه فاکتورهایی برای

خرید یک سنسور باید توجه کرد مثلا ما برای یک دستگاه جوجه کشی نیاز به سنسور دمایی با دقت حدود 0.1 درجه داریم اما ممکن است برای انداره گیری دمای یک سالن مرغداری

چنین دقتی نیاز نباشد،در این مثال دو نکته باید مورد توجه خریدار قرار گیرد اول اینکه مثلا یک سالن مرغداری به چه دقتی برای دما نیاز دارد،و دوم اینکه خریدار گاه باشد که اساسا برای

خرید یک سنسور باید به فاکتور میزان دقت سنسور توجه کرد.در کنار دقت (accuracy)فاکتورهای مهم ویا شاید مهمتری هم هستند که خریدار حتما باید به آنها توجه کندمثل تکرار

پذیری،خطی بودن،هیسترزیس و...

در حالت کلی عماکرد سنسورها توسط دو سری مشخصه استاتسکی و دینامیکی مشخص میگردد که توسط سازنده ارایه میشود.مشخصات استاتسکی رابطه بین ورودی فیزیکی و

خروجی الکتریکی را درحالت ماندگار بیان میکند .پارامترهایی که در گروه مشخصات استاسیک قرار می گیرندعبارتند از :دقت(Accuracy)،قدرت تفکیک( Resolation )،تکرارپذیری(Repeatability

)،خطی بودن(Linearity)،هیسترزیس(Hysteresis)،و...

این موضوع که با چه سرعتی و چگونه ،خروجی به تغییر ورودی پاسخ دهد در مشخصات دینامیکی مطرح میشود .زمان صعود(Rise Time)،ثابت زمانی(Time Constant)،زمان تاخیر(Dead Time)،زمان استقرار(Settling Time)و اورشوت توسط سازنده برای تشریح ویژگی های دینامیکی ممکن داده شود.

بهتر است قبل از بررسی شیوه وصل کردن سنسورها به میکرو کنترلرها مشخصات فوق را تشریح و بررسی نماییم.

دیدگاه

سلام
                من چند روز نبودم سعی میکنم فردا ادامه مطالب رو بزارم فقط لطفا نظر و انتقاداتتون رو حتما بزارید
                ممنونم

دیدگاه

بهتر است قبل از بررسی شیوه وصل کردن سنسورها به میکرو کنترلرها مشخصات سنسورها را تشریح و بررسی نماییم.
                  1)حوزه اندازه گیری(Range):
                  محدوده ای از دامنه تغییرات کمیت مورد اندازه گیری است ،که سنسور قادر به اندازه گیری آن میباشد .بنابراین همواره باید سنسوری را انتخاب نمود که که حوزه اندازه گیری آن دامنه تغییرات احتمالی کمیت مورد کنترل را تحت پوشش قرار دهد
                  2) صفر اندازه گیری(Zero):
                  معمولا نقطه مشخصی را در حوزه اندازه گیری به عنوان نقطه صفر در نظر میگیریم ،مثلا در اندازه گیری های حرارت ،نقطه صفر دمایی است که آب یخ میزند و یا در اندازه گیری های فشار ،فشار اتمسفر به عنوان فشار صفر در نظر گرفته میشود .توجه نمایید که در نقطه صفر خروجی اندازه گیر لزوما صفر نمی باشد و ممکن است دارای مقدار باشد،در عمل بهتر است سنسور را به گونه ای تنظیم کنیم که در نقطه صفر خروجی آن نیز صفر باشد
                  3)انحراف صفر(Zero Drift):
                  همان طور که در بند قبل گفتیم ،معمولا سنسور را به گونه ای تنظیم میکنند که خروجی آن در نقطه صفر مساوی صفر(و یا مقدار مشخص دیگری) باشد،اما اندازه خروجی در نقطه صفر ممکن است با گذشت زمان یا در اثر عوامل دیگری تغییر کند،این پدیده را انحراف صفر مینامیم.این پدیده به دو دسته تقسیم میشود
                  الف)انحراف سطحی(short term) که انحرافی ناشی از عوامل خارجی نظیر دما تغییرات تغذیه و ... میباشد.
                  ب)انحراف ذاتی(long term)که ناشی از فرسودگی و یا تغییر خواص عنصر اندازه گیر با گذشت زمان میباشد.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                  X