اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

سوال در مورد برخی امکانات avr

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

سوال در مورد برخی امکانات avr

سلام دوستان
    من کم کم شروع به یادگیری avr با کدویژن کردم.
    یه چند تا از امکانات و فیوز بیت هاش رو هر چقد سرچ کردم واقعا منظورشو نفهمیدم و ندونستم کجا استفاده میشه و از روی کنجکاوی مجبور شدم از شما عزیزان بپرسم
    1 - فیوز بیت های bootsz0 - bootsz1 - bootrst
    2 - قابلیت startup - sut0 - sut1
    3 - قابلیت watchdog timer
    4 - وقفه ها
    دوستان ممنون میشم با یک مئال ساده بگید چه استفاده و کاربردی دارند
    ممنون از همگی

پاسخ : سوال در مورد برخی امکانات avr

نوشته اصلی توسط amirhosseinstar10 نمایش پست ها
    سلام دوستان
    یه چند تا از امکانات و فیوز بیت هاش رو هر چقد سرچ کردم واقعا منظورشو نفهمیدم و ندونستم کجا استفاده میشه و از روی کنجکاوی مجبور شدم از شما عزیزان بپرسم
    4 - وقفه ها
    ممنون از همگی
    سلام
    1- این فیوزبیت ها تا جایی که بنده اطلاع دارم برای مشخص کردن سایز حافظه بوت هستش و به درد کارای معمولی نمیخوره. نمیدونم آردوینو شنیدید یا نه؛ اونم یه نمونه بوت لودر هستش. بوت لودر وظایف خاصی داره مثل پروگرام کردن میکرو از طریق پورت سریال و... که فعلا به درد شما که اول راهی نمیخوره.
    2- اینا هم برای تنظیم زمان استارت آپ هستن. در واقع با تنظیم این فیوز بیت ها فاصله بین اتصال تغذیه و شروع به کار میکروکنترلر رو مشخص میکنیم. بیشتر برای این هستش که هنگام اتصال تغذیه ممکنه نویزی روی خط باشه و با این کار کمی به میکروکنترلر تاخیر میدیم تا ولتاژ تغذیه صاف تر بشه.
    3- واچ داگ تایمر همون طوری که از اسمش مشخصه مثل یک سگ نگهبان منتظر وقوع مشکلی میمونه تا میکروکنترلر رو ریست کنه. فرض بگیرید یه پرنده ساختید و توی هوا میکروکنترلرش هنگ کنه؛ چه اتفاقی میوفته؟ در واقع واچ داگ به درد همچین مواقعی میخوره تا میکروکنترلر رو ریست کنه تا از حوادث این چنینی جلوگیری کنه.
    4- خوب برای وقفه هم فرض بگیرید یک کلید به میکروکنترلر وصله که به محض فشار دادنش باید کار خاصی به شکل خیلی سریع انجام بشه. راه اولش اینه توی برنامه مدام این پین رو بررسی کنیم و بفهمیم کلید فشار داده شده یا نه. خوب این کار وقت برنامه رو تلف میکنه و نمیذاره ما به کارای دیگه برسیم. برای این کار چیزی ساخته شد به اسم وقفه! با وقوع وقفه برنامه هرجا که هست متوقف میشه و به سرویس وقفه میره و عملیات مخصوص اون کار رو انجام میده. با این اوضاع دیگه احتیاج به چک کردن مداوم اون پین نیست. اینی که بنده توضیح دادم وقفه خارجی بود. توی میکروکنترلر وقفه های داخلی هم داریم مثل وقفه سرریز تایمر که اونا هم کاربرد خاص خودشونو دارن که موقع مطالعه هر قسمت اونا رو هم بررسی میکنید.
    امیدوارم توضیحات کافی بوده باشه [emoji4]

Sent from my LG-H870S using Tapatalk

دیدگاه

نوشته اصلی توسط amirhosseinstar10 نمایش پست ها
      سلام دوستان
      4 - وقفه ها
      ممنون از همگی

سلام اگر اینجوری جلو بری سریع از انگیزه میوفتی بعدشم کلا موضوع و مطلب و امکانات زیاده بهتره از یه طرف شروع کنی به عملی کار کردن و در هر مطلبی که جلو میری با کاربرد اون قسمت و نحوه عملکرد آشنا بشی
      موضوعاتی مثل فیوزبیت ها و رجیستر ها و انواع حافظه ها جذاب نیستن و حوصله سر برن و بهتره در خلال فعالیت ها از اونا استفاده کنی که اینجوری هم بیشتر درک میکنی هم بهتر یادت می مونن
      ولی در مورد سوالای که پرسیدی اون سه تا فیوز بیت مربوط به بوت شدن میکرو میتونی اونا رو مثل تنظیمات اولیه برای بالا اومدن ویندوز توو کامپیوتر در نظر بگیری
      مورد دوم درمورد استارت آپ و زمان تاخیر هستش که برای پیکربندی و پایداری ولتاژ و فرکانس های مختلفه
      مورد سوم اسمش روشه تایمر سگ نگهبان بعضی وقتا به میکرو یه کاری میدی که به هر علتی مثل نویز یا خطا در ارتباط توو یک خط گیر میکنه و به اصطلاح هنگ میکنه با فعال شدن این تایمر بعد از یه زمان خاص میکرو رو ریست می کنه تا عملیات رو درست انجام بده
      مورد چهارم یه ویژگی مهمه برای اولویت بندی بین کارای میکرو هستش که با محرک های مختلفی فعالیت روتین خودشو ول مسکنه تا اونو انجام بده و دئباره برگرده به عملیات قبلیش
      ولی بهتره اینا رو تحت پروژه های عملی کار کنی تا بهتر یاد بگیری

دیدگاه

در مورد قسمت وقفه دوستان توضیحات خوبی دادن منم یه توضیح دارم شاید بکارتون بیاد
        وقفه مثل یک تلفن توی یک اتاق کار میمونه. میکرو آدمیه که تو اون اتاق داره کار میکنه به محض اینکه زنگ تلفن (فعال سازی وقفه) انجام میشه میکرو کار داخل اتاق رو رها میکنه و به کاری که از طریق تلفن بهش داده شده میرسه بعد از اینکه کار تلفنیش تموم شد برمیگرده و ادامه کار داخل اتاق رو انجام میده.
        اگر اون تلفن (وقفه) فعال نباشه شما باید کاری که میخواید انجام بدین رو داخل اتاق کار قرار بدین که هم وقت میکرو رو میگیره هم اینکه درخواستش مشکل تر میشه و باید بین کارهای دیگه حواستون به اون کار هم باشه

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
        X