این ساختار چطوره ؟ آیا این ساختار آمپ به درستی میتونه 20 میلی ولت رو به 1 ولت تبدیل کنه ؟؟ تو شبیه سازی مشکلی نداشت .
من زیاد توی مباحث آنالوگ مهارت ندارم ولی فکر نکنم مشکل خاصی باشه. فقط هدفتون از قرار دادن اون خازن چیه؟ اگر میخوایید فیلتر بسازید، فیلتر یک مقاومت هم میخواد!
چون آشنایی دقیقی نسبت به LM358 ندارم، در مورد اون هم نظر نمیدم که مناسب هست برای این کار یا نه.
ولی کلا این مدار دو تا مشکل داره اینکه وقتی ورودی 0.02 ولت است خروجی حدود 1 ولت و وقتی ورودی 0.5 ولت می شود خروجی حدود 25 ولت و در مدار قبلی 27 ولت میشه که میکرو تا حداکثر 5 ولت میتونه بخونه ، برای این مشکل باید زنر بذاریم در خروجی آپ امپ ؟
خدایا یکی بزرگترین آرزویهایم در این دنیا این است که همه مردم حالشان خوب باشد و احساس خوشبختی داشته باشند....
ولی کلا این مدار دو تا مشکل داره اینکه وقتی ورودی 0.02 ولت است خروجی حدود 1 ولت و وقتی ورودی 0.5 ولت می شود خروجی حدود 25 ولت و در مدار قبلی 27 ولت میشه که میکرو تا حداکثر 5 ولت میتونه بخونه ، برای این مشکل باید زنر بذاریم در خروجی آپ امپ ؟
ببینید شما اشتباه متوجه منظور ما شدید. ما گفتیم سعی کنید سیگنال رو طوری تقویت کنید که محدوده سیگنالتون بین 0 تا 5 ولت باشه. این به این معنی نیست که شما یه گین 50 برابری ایجاد کنید که 0.02 بشه 1 ولت! منظور این بود که اگر مثلا سیگنالتون بین 0 تا 2.5 بود، سیگنال به 0 تا 5 ولت تبدیل بشه که توی این حالت میشه 2 برابر.
شما باید ببینید سیگنالتون در چه محدوده ای قرار داره، بعد با توجه به همون تقویت کننده قرار بدید. این کار هم برای اینه که بهتر و دقیق تر بشه سیگنال رو اندازه گیری کرد و اصلا اجباری نیست.
ببینید شما اشتباه متوجه منظور ما شدید. ما گفتیم سعی کنید سیگنال رو طوری تقویت کنید که محدوده سیگنالتون بین 0 تا 5 ولت باشه. این به این معنی نیست که شما یه گین 50 برابری ایجاد کنید که 0.02 بشه 1 ولت! منظور این بود که اگر مثلا سیگنالتون بین 0 تا 2.5 بود، سیگنال به 0 تا 5 ولت تبدیل بشه که توی این حالت میشه 2 برابر.
شما باید ببینید سیگنالتون در چه محدوده ای قرار داره، بعد با توجه به همون تقویت کننده قرار بدید. این کار هم برای اینه که بهتر و دقیق تر بشه سیگنال رو اندازه گیری کرد و اصلا اجباری نیست.
ببینید آقای مهندس من محدوده سیگنالم 20 میلی ولت تا 550 میلی ولت است و میخوام تبدیل بشه به 1 تا 5 ولت الان میشه بگید گین رو چطور تنظیم کنم ؟!
خدایا یکی بزرگترین آرزویهایم در این دنیا این است که همه مردم حالشان خوب باشد و احساس خوشبختی داشته باشند....
خوب ماکزیمم مقدار سیگنال شما 550 میلی ولته که قصد دارید تبدیلش کنید به 5000 میلی ولت. با یه حساب سر انگشتی میفهمید گین باید کمتر از 9 باشه.
بله اگر گین حدود 8.2 در نظر بگیریم و ورودی 550 میلی ولت بدیم خروجی تبدیل میشه به 5000 میلی ولت اما اگر ورودی 20 میلی ولت بدم خروجی نمیشه 1 ولت میشه 0.2 ولت !! همانطور که گفتم ما میخوایم خروجی در بازه 1 تا 5 ولت باشه ! پس باید گین رو بر اساس حداقل ولتاژ ورودی در نظر بگیریم درسته ؟
بله اگر گین حدود 8.2 در نظر بگیریم و ورودی 550 میلی ولت بدیم خروجی تبدیل میشه به 5000 میلی ولت اما اگر ورودی 20 میلی ولت بدم خروجی نمیشه 1 ولت میشه 0.2 ولت !! همانطور که گفتم ما میخوایم خروجی در بازه 1 تا 5 ولت باشه ! پس باید گین رو بر اساس حداقل ولتاژ ورودی در نظر بگیریم درسته ؟
ببینید اول اینکه اون مقدار 8.2 نیست و کمی بزرگتره؛ حدودا میشه 9 و خورده ای.
ثانیا سیگنال شما در بازه 0 تا 550 میلی ولته احتمالا؛ اگر بخوایید با ورودی 20 میلی ولت به خروجی 1 ولت و با ورودی 550 میلی ولت به خروجی 5 ولت برسید، ناچارید که سیگنال رو همراه با تقویت کمی شیفت هم بدید! در این حالت باید گین و مقدار شیفت DC سیگنال رو از اول محاسبه کنید.
البته این کار شدنیه ولی فکر نمیکنم با وجود میکروکنترلری که برنامه نویسی اش دست خودتونه چندان عقلانی باشه! چه اصراری دارید حتما 20 میلی ولت رو تبدیل به 1 ولت کنید؟ با همون حدود 200 میلی ولت هم باید بتونید خیلی ساده با ADC قرائت اش کنید.
مهندس جان من اومدم مدار رو بستم با lm358 مقدار R2 را 330 کیلو و مقدار R1 را 6.8 کیلو قرار دادم ولتاژ 6 ولت هم برای تغذیه آپ امپ در نظر گرفتم و از یک ورودی حدود 20 میلی ولت به پایه مثبت طبق شکل اعمال کردم اما خروجی 4.72 ولت است کلا ورودی را بر داشتم و دیدم که خروجی همان 4.72 ولت است ! این چرا اینطویه ؟ چرا اصلا مقدار ورودی تاثیری بر مقدار خروجی نداره ؟! آی سی رو هم عوض کردم همانطوری بود ! واقعا گیج شدم
دیدگاه