اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

راه اندازی lcdنوکیا5110با بسکام

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

راه اندازی lcdنوکیا5110با بسکام

عرض سلام و احترام.
    بنده حدود 4سال پیش یه برنامه ای نوشتم.با lcd نوکیا5110 یا همون اال سی دی گوشی نوکیا1100( معروف به گردوو شکن.).
    به هردلیل برنامه رو در لبتابم از دست دادم و یه عالمه فیبر چاپ شده ،که باید حلالش می کردم.دوباره به هوای قدیم اومدم توی نت . که اقا برنامه رو بگیرم.بعد کلی در به دری در سایت های داخلی و خارجی بعد از یک شبانه روز ور رفتن با کتابخانه های کذایی (بی پدر و مادر)که بعضی هاشون در همین انجمن گذاشتندبه نتبجه نرسیدم. اقا جان برادرمن!!!اگه میایی اموزش راه اندازی این ال سی دی رو میذاری مثل مرد تموم کن.وقتی برنامه رو با کلی ابهام و اما و اگر میذاری به امان خدا پدر ادم درمیاد.نه تنها اینجور تاپیک ها گره ای را حل نمیکنند که بعضا خودشون مشکل ساز می شوندو و صاحب تاپبک از نامردان عالمند. ئدرم دراومده.بگذریم.
    از اینا که بگذریم.تمام کتابخانه های ال سیدی نوکیا 5110همشون در انحصار دوستانی است که در همین انجمن در امضای خودشون نوشتند"زکات علم نشر ان است."این چه نشریه که بابت یه کتابخونه ای که کپی کردی 50تومن هزینه دریافت میکنی.

دانلود کتابخانه راه اندازی ال سی دی نوکیا 1100

-----------------
    راه اندازی ال سی دی در محیط بسکام خیلی خیلی ساده است.به شرطی که یکی مثل من لقمه را اماده کنه و داخل دهن تون بذاره.
    برای راه اندازی همانند سایر پروژه ها در دو بخش مساله را بررسی می کنیم.
    1- سخت افزاری (اتصالات)
    2-نرم افزاری(برنامه بسکام)
    -----------------
    بخش سخت افزاری:
    برای بخش سخت افزاری این ال سی باید خدمت شما عرض کنم که اگر شما هم مثل من از یک ماژول مشابه زیر استفاده میکنید.خواهید دید که 8تا پایه دارد:
    1. GND:این پایه به زمین مدار وصل شود
    2. BL:این پایه بک لایت است.حتماباید به 3.3ولت وصل شود.5ولت باعث خراب شدن ال سی دی در مرور زمان می شود.طبق سفارش دوستان بهتره که مثل یه ال دی ظریف با این پایه رفتار بشه.برای کنترل جریان هم تغذیه را از طریق یه مقاومت 100اهم به این پایه بدید.
    3. VCC:طبق دیتاشیت این پایه باید به 5 ولت برسه.یه رگولاتور سویچینگ بوست هم پشت این ماژول قرار داده شده تا ولتاژ 5ولت پایه VCCرا به 53.2ولت تبدیل کنه.بنابراین نگران این بخش نباشید.اما من که 5ولت دادم بعد از یک ماه کارکرد و صفحه سیاه شد.اومدم ولتاژ 3.2ولت دادم.فعلا درست شد.بنابراین براساس تجربه اینو میگم.حتی به پایه VCCهم همین 3.2ولت بدهیم.
    4. CLK:این پایه باید به یکی از پایه های دلخواه میکرو برود.می توانید در داخل برنامه این پایه را تغییر بدهید.
    5. DIN:این پایه باید به یکی از پایه های دلخواه میکرو برود.می توانید در داخل برنامه این پایه را تغییر بدهید.
    6. DC:این پایه باید به یکی از پایه های دلخواه میکرو برود.می توانید در داخل برنامه این پایه را تغییر بدهید.
    7. CE:این پایه باید به یکی از پایه های دلخواه میکرو برود.می توانید در داخل برنامه این پایه را تغییر بدهید.
    8. RST:این پایه باید به یکی از پایه های دلخواه میکرو برود.می توانید در داخل برنامه این پایه را تغییر بدهید.

میکرو کنترلر:
    میکرویی که در اینجا ازش استفاده کردم درواقع میکرو کنترلر atmega328pهستش.من چون داشتم یه برنامه ای می نوشتم نیاز به کلاک بالایی داشتم.این میکرو یه مقداربد قلق هستش.بهتره که برای اولین بار از میکرو های مگا 8 یا هر میکرو ی دیگه ای که عشقتون کشید استفاده کنید.فقط پایه های مورد نظر تون در داخل برنامه هواستون بهشون باشه.که اشتباه نشه.اگه از میکرو مگا8استفاده میکنید و کریستال خارجی میذارید بهتره که کریستتال از 8مگا هرتز بیشتر نباشه.فک کنم مگا هشت از کریستال 8مگا هرتز بیشتر نی تونه بهره ببره.
    در این برنامه ی کهب رای شما گذاشتم کد های بخش مربوط به پایه های اینجوریه :
    کد HTML:
    Config Portd.0 = Output : D3310re Alias Portd.0
    Config Portd.1 = Output : D3310ce Alias Portd.1
    Config Portd.2 = Output : D3310dc Alias Portd.2
    Config Spi = Soft  , Dout = Portd.3 , Ss = None , Clock = Portd.4
    Spiinit
    طبق کد های بالا :
    پایه RST ال سی دی به portd.0وصل شده است.
    پایه CE ال سی دی به portd.1وصل شده است.
    پایه DC ال سی دی به portd.2وصل شده است.
    پایه DIN ال سی دی به portd.3وصل شده است.
    پایه CLK ال سی دی به portd.4وصل شده است.
    ----------------------------------------------
    بخش نرم افزاری (برنامه)
    در این مدل از کتابخانه چندتا تابع وجود داره که بنده د رهمین حد تونستم پیدا کنم.در کد ویژن خیلی زیاد کار شده و توابع مربوط به رسم دایره و مثلث و مستطیل و کلی شکل هندسی براش نوشتته شده که قطعا د راین کتابخونه ها هم میشه به زبان بیسیک برگردند.ولی کوزمان و حوصله!!!!1
    1-LCD_CLS()
    این تابع درواقع برای پاک کردن ال سی دی به کار می رود.با فراخوانی این تابع تمامی نوشتته های روی ال سیدی پاک می شوند.اسم تابع هم که مشابه دستور clsدر lcdکارکتر ی است.

2-LCD_XY(X , Y)
    lcd_xy (culmn , Row)
    این تابع برای رفتن به موقعیت مورد نظر برروی ال سی دی کاربرد دارد.با توجه به فونتی که ما داریم.و ابعاد ال سیدی که 84*48 پیکسلی می باشد،در این شرایط 6سطر و 14 ستون به دست می اید(84تا کارکتر جا می گیرد).محاسبات و ...انجام ندادم فقط برروی ال سیدی اونقدر نوشتم تا به تهش رسیدم.بعد اینو فهمیدم..هر کارکتر یک ارایه 8*5 پیکسلی را اشغال میکند.به عبارتی یک کارکتری از 8پیکسل عمودی و 5 پیکسل افقی تشکیل می شود.
    مثال:
    کد HTML:
    LCD_XY(2,5)
    در مثال بالا مکان نمای ال سیدی را به سطر ششم و ستون سوم برده ایم.

3- (lcd_text(byval D3310string As String
    این تابع برای نوشتن متن در ال سی دی به کار می رود.کافی است.مثال زیر را ببینید:
    کد HTML:
    LCD_XY(1,4)
    LCD_TEXT("ECA.IR")
    طبق مثال بالا ابتدا مکان نمارا به سطرپنجم و ستون دوم برده ایم. و از این کارکتر با دستور LCD_TEXT عبارتECA.IR را نوشته ایم.

4-LCD_PIC
    از این تابع برای قرار دادن عکس در ال سی دی استفاده می شود.منتها باید قبل از هر چیزی چند مرحله را طی کنید و عکس مورد نظر را برروی نرم افزار قراردهید. تغییرات انجام دهید.سعی میکنم در پایاین یه بار این کار و انجام بدم و فیلم اموشی این ار را برای شما بذارم.(قول نمیدم.).این مدل ال سی دی فقط بر مبنای پیکسل های روشن و خاموش کار میکند.یعنی چی؟ یعنی اینکه مثلا عکس را یا سیاه نمایش می دهد یا سفید.این وسط رنگی تحت عنوان سایه و مشکی کم رنگ یاتیره و ...وجود ندارد.
    مراحل قرار دادن عکس در برنامه:
    1. مرحله 1 :بنابراین ابتدا تصویر مورد نظر را به داخل PAINTویندوز ببرید.و حتما حتما حتما ابعاد تصویر تون باید 84*48باشد.یا اینکه مضربی از 8 باشد.مثلا ابعاد 8*8 یا 8*16و ....قابل قبول است.
    2. مرحله 2 :حتما باید تصویر تون با فرمت BMP ذخیره شود.برای این منظور در PAINT مسیر SAVE AS>Other format>Monochrom Bitmapرا انتخاب کنید.و با یک اسم دلخواه ذخیره کنید.تا اینکه در مرحله بعد نرم افزار تبدیل عکس به کدهگز بتونه اون را بخونه.
    3. مرحله 3 :نرم فزار LCD Assiastsnt را باز کنید.از نت دانلود کند. عکسی که در مرحله قبل با فرمت bmpذخیره کردیم.از منوی fileو گزینه Load image موجود د رنرم افزار LCD Assisant بارگذاری میکنیم.یا همون لود میکنیم.بعد از این مرحله در همون منوی فایل یه گزینه وجود داره به نام save output با زدن برروی این منو یه پنجره باز می شود که میگه کجا ذخیره کنیم و اسمش چی باشه.نکته خاصی نداره و همانند یه پنجره save asساده انرا در مکان دلخواهی ذخیر کنید.در اینجا کار با اینن نرم افزار تمام می شود.
    4. مرحله 4 : به بسکام و تسط گزینه openفایلی که در مرحله قبل ذخیره کردیده این راباز کنید.فایل که باز می شود درواقع کد هایی به زبان سی است .قطعا جای نگرانی نیست.در زبان سی برای نوشتن مقدار هگز یه عدد از عبارت 0xاستفاده می شود.که به معنای هگزاد عبارت است.ولی در بیسیک برای نمایش هگزاد از عبارت h& استفاده می شود.شما باید تمام 0Xرا به h&تغییر بدید.برای این منظور توصیه میکنم که تمام کد را کپی کنید و به ورد ببرید .در نرم افزار ورد از دستور copy and replice استفاده کنید.با این کار ورد تمام قسمت هایی که دران 0xاست را حذف کرده به جای ان h&قرار میدهد.بعد ا زاین کاردر ابتدای تمام سطر ها عبارت data را بگذارید.کار تمام است.
    5. مرحله 5 :فایل مورد نظردر مرحله قبل را در پوشه برنامه و در کناربرنامه اصلی ذخیره کنید.حالا میتوانید با دستور lcd_picعکس را برروی ال سیدی نمایش دهید.به شرطی که فایل را درآخرین خط از برنامه اصلی include کنید.به این شکل:
      کد HTML:
      $include "pic1.bas"
      به قطعه کدزیر توجه کنید:
      کد HTML:
      Do
      Restore pic1 
      Call lcd_pic     'namayesh tasvir
      Loop
      $include "nokia_lib.bas"
      $include "pic1.bas"
      در کد بالا عکسی که به کد تبدیل شده را با نام pic1 در پوشه برنامه دران قرار دارد ذخیره کرده.و با قطعه کد بالا به نمایش در میاید.
    جدیدترین ویرایش توسط Namvar14; ۰۷:۲۴ ۱۳۹۹/۰۹/۲۸.
    eshop-hodhod.ir

پاسخ : راه اندازی lcdنوکیا5110با بسکام

سلام دوست عزیز... چه داستان غمناکی کاش سر ما نیاد... کل اطلاعاتمون پاک نشه....
    من هم یک بار تا میانه های راه برای راه اندازی این LCD رفتم ولی خوب نشد... و بیخیالش
    شدم.... ممنون برای به اشتراک گذاشتن اطلاعاتتون.. کاش بقیه هم مثل شما بودند...
    آموزش ساخت دستگاه برف ساز خانگی : https://www.eca.ir/forums/thread55009.html
    مقاله آموزشی 11 پروژه با AVR و بسکام: https://www.eca.ir/forums/thread31760.html
    _*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡_

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
    X