اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

vga با avr

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : vga با avr

سلام خدمت دوستان
    من برای h sync و v sync هنوز مشکل دارم
    و اینکه رنگ هم از قاعده ی خاصی پیروی می کنه؟ اونم باید به شکل خاصی زده بشه که مثلا به پیکسل روشن کنه؟
    لطفا مثال بیشتری بیارین
    خیلی ممنون
    همیشه کامل توضیح بدهیم تا جواب کامل بگیریم.
    لطفا برای تشکر روی دکمه تشکر بزنید و بخاطر این پست نزنید که تایپیک شلوغ نشود
    تایپیک های من:
    حل تمام مشکلات atmega128a (eca.ir)
    آموزش کار با سایت (eca.ir)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط انگور نمایش پست ها
      سلام خدمت دوستان
      من برای h sync و v sync هنوز مشکل دارم
      و اینکه رنگ هم از قاعده ی خاصی پیروی می کنه؟ اونم باید به شکل خاصی زده بشه که مثلا به پیکسل روشن کنه؟
      لطفا مثال بیشتری بیارین
      خیلی ممنون
      دوست عزیز
      ارسال رنگ در سیستم تلویزیونی کمی پیچیده میشه مخصوصا که سیستمخای پال ، سکام و NTSC در کنار هم وجود دارند ... ولی وقتی وارد بحث VGA بشویم همه چیز راحت تر میشه و همین سیگنال های هم زمانی هم به صورت جداگانه ( توسط پین یا رشته سیم مخصوص به خود) ارسال میگردند

چنانکه در تصویر یک کانکتور VGA ملاحظه میکنید تنها 6 سیگنال منتقل میگردد که یکی زمین مشترک 2 تا هم زمانی های عمودی و افقی و 3 تا سه تصویر نورهای اصلی سبز آبی و قرمز میباشند .... در داخل سیستم هم هر سه مسیر های جداگانه ای را طی میکنند و هم زمانی ها به اسیلاتور مربوط به خود و سه رنگ اصلی پس از تقویت به گانهای CRT منتهی میگردند
      جدیدترین ویرایش توسط emitor; ۲۰:۰۷ ۱۴۰۰/۰۲/۱۶.
      پاره ای از رویکردهای دفاعی

دیدگاه

سلام خدمت دوستان
        اگر میشه درمورد همین vga توضیح بدین که راحت تره و وظایف بین چند تا پایه تقسیم شده
        خیلی ممنون میشم
        لطفا عکس اگر می ذارین خیلی نموداری نباشه (چون من از نمودار ها سردر نمی آرم و بیشتر برام گنگ میشه (چون همه جا با نمودار توضیح دادن یا اصلا توضیحی ندادن و گفتن کپی پیست))
        تایپیک های من:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط انگور نمایش پست ها
          سلام خدمت دوستان
          اگر میشه درمورد همین vga توضیح بدین که راحت تره و وظایف بین چند تا پایه تقسیم شده
          خیلی ممنون میشم
          لطفا عکس اگر می ذارین خیلی نموداری نباشه (چون من از نمودار ها سردر نمی آرم و بیشتر برام گنگ میشه (چون همه جا با نمودار توضیح دادن یا اصلا توضیحی ندادن و گفتن کپی پیست))
          خوب دوست عزیز واضحه که در تصویر هر خطی که اسکن شد اطلاعات سبز و آبی و قرمز جدا میشوند ( البته در دنیای دیجیتال به صورت جداگانه وجود دارند ...یعنی برای هر نقطه یک بایت قرمز یک بایت آبی و یک بایت سبز وجود دارد که در مجموع 16 میلیون حالت یا رنگ را میسازند ) و بعد یک پالس هم زمانی افقی به آنها اضافه میگردد و با تمام شدن خطوط یک پالس هم زمانی عمودی نیز به مجموع آنها اضافه میشود ....
          برای ساده تر شدن یک مثال میزنیم ....فرض کنید 100 خط و در هر خط 200 پیکسل تعریف شده باشد ....یعنی یک تصویر با ریزولیشن 100 در 200 همچنین برای سادگی فرض میکنیم در هر ثانیه تنها یک بار تصویر عوض میشود .... برای نگه داری چنین تصویری نیازمند نگه داری 20000 نقطه در یک جدول 100 در 200 میباشیم حالا باید یک نوسان ساز با فرکانس 20000 هزار در ثانیه یا 20 کیلوهرتز نیز در اختیار داشته باشیم ....ساحت برای ساخت تصویر ابتدا 200 بیت یک خط را خوانده و مثلا به کمک یک شیفت رجیشتر پشت سر هم قرار میدهیم و پس از شمارش 200 یک پالس هم زمانی افقی به سیگنال اضافه میکنیم و خط بعد و ... و .... و پس از شمارش 20000 هزار نیازمند یک پالس هم زمانی عمودی هستیم و در تصویر رنگی ( فقط سه رنگ ساده یعنی یک بیت برای هر رنگ ) تمام مراحل در دو رنگ دیگر هم زمان انجام میشود فقط پالسهای هم زمانی مشترک هستند

دیدگاه

نوشته اصلی توسط emitor نمایش پست ها
            خوب دوست عزیز واضحه که در تصویر هر خطی که اسکن شد اطلاعات سبز و آبی و قرمز جدا میشوند ( البته در دنیای دیجیتال به صورت جداگانه وجود دارند ...یعنی برای هر نقطه یک بایت قرمز یک بایت آبی و یک بایت سبز وجود دارد که در مجموع 16 میلیون حالت یا رنگ را میسازند ) و بعد یک پالس هم زمانی افقی به آنها اضافه میگردد و با تمام شدن خطوط یک پالس هم زمانی عمودی نیز به مجموع آنها اضافه میشود ....
            برای ساده تر شدن یک مثال میزنیم ....فرض کنید 100 خط و در هر خط 200 پیکسل تعریف شده باشد ....یعنی یک تصویر با ریزولیشن 100 در 200 همچنین برای سادگی فرض میکنیم در هر ثانیه تنها یک بار تصویر عوض میشود .... برای نگه داری چنین تصویری نیازمند نگه داری 20000 نقطه در یک جدول 100 در 200 میباشیم حالا باید یک نوسان ساز با فرکانس 20000 هزار در ثانیه یا 20 کیلوهرتز نیز در اختیار داشته باشیم ....ساحت برای ساخت تصویر ابتدا 200 بیت یک خط را خوانده و مثلا به کمک یک شیفت رجیشتر پشت سر هم قرار میدهیم و پس از شمارش 200 یک پالس هم زمانی افقی به سیگنال اضافه میکنیم و خط بعد و ... و .... و پس از شمارش 20000 هزار نیازمند یک پالس هم زمانی عمودی هستیم و در تصویر رنگی ( فقط سه رنگ ساده یعنی یک بیت برای هر رنگ ) تمام مراحل در دو رنگ دیگر هم زمان انجام میشود فقط پالسهای هم زمانی مشترک هستند
            سلام خدمت دوستان
            خیلی عالی توضیح دادین. فقط لطفا از اونجایی که میگین (( 20 کیلو هرتز)) به بعد رو کامل تر توضیح بدین.
            کم کم دارم با ساختار VGA آشنا میشم. ممنون می شم ادامه بدین

پ.ن: در VGA همیشه باید تصویر اسکن بشه ؟؟؟
            یعنی تصویر رو تلویزیون نمی مونه و باید به طور مدام رفرش بشه ؟؟؟
            رنگ ها لابه لای این پالس های همزمانی افقی داده میشن ؟؟؟
            یعنی مهم ترین بخش VGA از نظر من همون پالس همزمانی افقیه ؟؟؟
            برای نشون دادن یه تصویر 8 پیکسل در 8 پیکسل با نرخ تازه سازی (رفرش یا همون میزان فریم ها) ی 50 بار در ثانیه به این نیازه ؟؟؟
            کد PHP:
            64 50 3200Hz 
            3200 هرتز می خواد ؟؟؟ آیا مانیتور می تونه همینم بگیره؟؟؟ می خوام اول از مثالای ساده شروع کنم (( ان شاء الله بعد امتحانات یعنی 20 خرداد))

واقعا عالی بود. ممنون. مثال های بیشتری بزنین لطفا
            تایپیک های من:

دیدگاه

سلام خدمت دوستان

اینو تو گوگل سرچ کردم اولین سایت رو زدم این اومد >>> vga timing calculator
              میشه در مورد ستون اولش توضیح بدین؟؟؟
              ممنون میشم
              تایپیک های من:

دیدگاه

دوست عزیز
                ما باید نقطه های روی هر خط را پشت سر هم بگذاریم و برای جدا سازی بین هر کدام یک پالس هم زمانی افقی قرار میگیره ....یعنی اول هرچی نقطه روی خط یگ قرار داره پشت سر هم قرار میگیره ( مثلا اگر فقط روشن خاموش باشه به صورت پالس و اگر تن خاکستری هم داشته باشه به صورت یک سیگنال ) وقتی خط اول تمام شد روی سیمی که به پالس هم زمانی افقی میره یک پالس میفرستیم ( یعنی برو سر خط بعدی ) و بعد اطلاعات خط بعدی را و الی آخر ....وقتی کل صفحه تمام شد یک پالس هم زمانی عمودی میفرستیم یعنی برو صفحه بعد ( البته صفحه بعد یعنی اسکن صفحه مونیتور را از اول دوباره شروع کن ) .... همه اینها به کناری حالا مهمترین نکته ای که برای شما لازمه ساخت این مراحل یک میکرو و در زمان واقعی میباشد ....البته در میکرو به اندازه نگه داری همه صفحه تصویر حافظه نداریم و باید بلد باشیم کارکترهای موجود در حافظه در محل دلخواه نمایش دهیم

دیدگاه

سلام خدمت دوستان
                  اینجوری که شما گفتین برای رنگ کردن صفحه به رنگ سفید باید اینکار رو بکنم:
                  رزولیشن 320 در 200
                  فرکانس 50 هرتز
                  (میشه زمان بندی این رو برام توضیح بدین چجوری زمان بندی کنم؟؟ آخه یه استاندارده (cga)

همه ی پایه های منفی == منفی
                  همه ی پایه های رنگ == متصل به هم (رنگ سفید) (با مقاومت)
                  Hsync == پایه ی همگام سازی عمودی
                  Vsync == پایه ی همگام سازی افقی

برنامه: (زمان بندی هاش رو بلد نیستم فقط به ترتیب پیش می رم)

شروع:
                  همه ی پایه ها = 0 ;
                  برای همیشه تکرار کن: {
                  Hsync = 1 ;
                  200 بار تکرار کن: {

320 بار تکرار کن: {
                  پایه های رنگ = 1 ;
                  پایه های رنگ = 0 ;
                  }

Vsync = 1 ;
                  }
                  }

این طوری با یه فرکانسی (نمی دونم زمان بندی ها رو) همیشه تصویر رو سفید نشون میده
                  درسته؟
                  ساختارش اینجوریه؟

تایپیک های من:

دیدگاه

سلام خدمت دوستان
                    می شه لطفا بحث رو ادامه بدیم؟؟؟ آخه تازه داشتیم به جا های خوبش می رسیدیم
                    چند تا سوال دارم:
                    1- سوالی که توی پست بالا پرسیدم رو می شه جواب بدین؟
                    2- vga محافظ داره؟ مانیتور crt نه ها. مانیتور های lcd که vga دارن. اینا محافظ دارن که اگه اشتباهی یه پالس فرستادیم نسوزه؟
                    3- میشه الکی الکی با زمانبندی های خودمون یه چیزی ارسال کنیم ببینیم چی در میاد؟ (مثل همون برنامه ای که تو پست بالا نوشتم)
                    4- آیا برای اعمال رنگ باید پالس بفرستیم؟ میشه یک سره روشن نگهش داشت؟؟؟
                    5- یه نمونه برنامه ی ساده میشه بذارین ؟ (سرعتش تو عمل برام مهم نیست صرفا برای آشنایی می خوام)
                    ممنون میشم جواب بدین
                    تایپیک های من:

دیدگاه

سلام خدمت دوستان
                      لطفا بحث رو ادامه بدیم
                      اگه امتحانات تموم بشه در اولین فرصت کار های عملی رو شروع می کنم
                      جناب emitor لطفا بیاین.
                      تایپیک های من:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط electromohammad نمایش پست ها
                        سلام خدمت دوستان
                        لطفا بحث رو ادامه بدیم
                        اگه امتحانات تموم بشه در اولین فرصت کار های عملی رو شروع می کنم
                        جناب emitor لطفا بیاین.

دوست عزیز واقعا امکان طراحی کامل یک VGA به صورت آموزشی اینجا وجود نداره
                        با این حال عرض میکنم برای 320 در 200 یعنی 64000 پیکسل در صفحه که با نرح ریفرش 50 باز در ثانیه به فرکانسی معادل 3.2 مگاهرتز نیاز داریم ولی نکته مهم در اینجا نحوه نگاهداری اطلاعات در حافظه میباشد
                        در VGA واقعی برای این منظور از حافظه گرافیکی استفاده میشود که قاعدتا بخشی از کارت گرافیک میباشد و د قیقا برای هر پیکسل خانه های متناظر حافظه در رنگهای سبز و آبی قرمز قرار دارد به طور مثال در همین مثال شما به 64000 بایت برای 256 رنگ ( هر پیکسل یک بایت ) و هر پیکسل 3 بایت در 16 میلیون رنگ .... 192 کیلوبایت حافظه میباشیم ولی در نمونه های ساخته شده با میکرو معمولا فقط نمایش کاراکتز مورد نظر است که باز به دو شکل میتواند مورد استفاده قرار گیرد .... در حالت اول فقط کد کاراکتر ذخیره میشود و در زمان نمایش کد کاراکتر تبدیل به حالت گرافیکی میگردد ....از این روش در سیستمهای قدیمی بیشتر استفاده میگردید و نیازمند تراشه مخصوص کدگشایی یا کاراکتر میکر میباشد ....در این آی سی ها در وردی کد کاراکتر ( مثلا کد اسکی ) در خروجی مثلا ردیف اول فرم گرافیکی کاراکتر ظاهر میگردید ....
                        در سیستمهای جدید تلاش شده کلیه عملیات صرفا توسط میکرو صورت گرفته و کمتر نیازمند وسایل جانبی باشیم
                        برای شروع میتوان ابتدا یک میکرو را با کریستال 16 مگاهرتز راه اندازی نموده و سپس با تقسیم شمارش با تایمر کانترها سیگنالهای هم زمانی را ایجاد نماییم ....در قدم بعدی میتوان یک پیکسل را بر روی صفحه روشن خاموش نمود که نسبتا آسان میباشد

دیدگاه

نوشته اصلی توسط emitor نمایش پست ها
                          دوست عزیز واقعا امکان طراحی کامل یک VGA به صورت آموزشی اینجا وجود نداره
                          با این حال عرض میکنم برای 320 در 200 یعنی 64000 پیکسل در صفحه که با نرح ریفرش 50 باز در ثانیه به فرکانسی معادل 3.2 مگاهرتز نیاز داریم ولی نکته مهم در اینجا نحوه نگاهداری اطلاعات در حافظه میباشد
                          در VGA واقعی برای این منظور از حافظه گرافیکی استفاده میشود که قاعدتا بخشی از کارت گرافیک میباشد و د قیقا برای هر پیکسل خانه های متناظر حافظه در رنگهای سبز و آبی قرمز قرار دارد به طور مثال در همین مثال شما به 64000 بایت برای 256 رنگ ( هر پیکسل یک بایت ) و هر پیکسل 3 بایت در 16 میلیون رنگ .... 192 کیلوبایت حافظه میباشیم ولی در نمونه های ساخته شده با میکرو معمولا فقط نمایش کاراکتز مورد نظر است که باز به دو شکل میتواند مورد استفاده قرار گیرد .... در حالت اول فقط کد کاراکتر ذخیره میشود و در زمان نمایش کد کاراکتر تبدیل به حالت گرافیکی میگردد ....از این روش در سیستمهای قدیمی بیشتر استفاده میگردید و نیازمند تراشه مخصوص کدگشایی یا کاراکتر میکر میباشد ....در این آی سی ها در وردی کد کاراکتر ( مثلا کد اسکی ) در خروجی مثلا ردیف اول فرم گرافیکی کاراکتر ظاهر میگردید ....
                          در سیستمهای جدید تلاش شده کلیه عملیات صرفا توسط میکرو صورت گرفته و کمتر نیازمند وسایل جانبی باشیم
                          برای شروع میتوان ابتدا یک میکرو را با کریستال 16 مگاهرتز راه اندازی نموده و سپس با تقسیم شمارش با تایمر کانترها سیگنالهای هم زمانی را ایجاد نماییم ....در قدم بعدی میتوان یک پیکسل را بر روی صفحه روشن خاموش نمود که نسبتا آسان میباشد
                          سلام خدمت دوستان
                          حتما. پیگیر این کار هستم تا اونجایی که به زبون خیلی ساده این VGA رو برای همه ساده کنم
                          وقتی خودم تجربه اش کردم بهتون می گم تا شما هم انجام بدین و تجربه تون رو بگین
                          خیلی منبع کاملی میشه برای کسانی که می خوان یه نسخه ی واقعا بهبود یافته از vga بذارن
                          و در نهایت سبب تولید ماژولی بشه که به راحتی قابل استفاده توسط همگان باشه
                          و شاید هم تجاری بشه ( که خیلی امیدوار کننده است)
                          این یه پروژه است و مقصد اون ارزانی ( استفاده نکردن از LCD که خیلی کنده و گرون) چون می شه به راحتی وصلش کرد به مانیتور و خلاص ( به معنای واقعی کلمه خلاصی از شر هر چی پیکر بندی جداگونه)
                          ممنون از همگی
                          20 خرداد به بعد می بینمتون
                          تایپیک های من:

دیدگاه

سلام خدمت دوستان
                            خب من در حال یه سری آماده سازی ها هستم و می خوام شروع کنم و برنامه نویسی کنم
                            میشه لطفا یه الگوی ساده بدین که طبق اون فقط صفحه پر بشه از رنگ مثلا سبز؟

و چند تا سوال:
                            1- vga محافظ داره؟ مانیتور crt نه ها. مانیتور های lcd که vga دارن. اینا محافظ دارن که اگه اشتباهی یه پالس فرستادیم نسوزه؟
                            2- میشه الکی الکی با زمانبندی های خودمون یه چیزی ارسال کنیم ببینیم چی در میاد؟

شروع:
                            همه ی پایه ها = 0 ;
                            برای همیشه تکرار کن: {
                            Hsync = 1 ;
                            200 بار تکرار کن: {

320 بار تکرار کن: {
                            پایه های رنگ = 1 ;
                            پایه های رنگ = 0 ;
                            }

Vsync = 1 ;
                            }
                            }
                            (ساختارش مثل محیط نرم افزار اسکرچه (صرفا برا آسونی)(نحوه ی نوشتنشو می گم)
                            از نظر من با این الگو کل صفحه سفید میشه

3- و اینکه سطح ولتاژ قابل تحمل هر کدوم از پایه های VGA چقدره؟
                            تایپیک های من:

دیدگاه

سلام خدمت دوستان
                              چند تا سوال دارم که هنوز جوابی براش پیدا نکردم:
                              1- vga محافظ داره؟ مانیتور crt نه ها. مانیتور های lcd که vga دارن. اینا محافظ دارن که اگه اشتباهی یه پالس فرستادیم نسوزه؟
                              2- سطح ولتاژ پایه ها ی vga باید چقدر باشه؟
                              ممنون دوستان
                              تایپیک های من:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط electromohammad نمایش پست ها
                                سلام خدمت دوستان
                                چند تا سوال دارم که هنوز جوابی براش پیدا نکردم:
                                2- سطح ولتاژ پایه ها ی vga باید چقدر باشه؟
                                ممنون دوستان

با سلام و احترام
                                پایه های مورد استفاده در پورت VGA مطابق شکل زیر میباشد

سطح ماکزیمم ولتاژ قابل اعمال به ورودیهای RGB تنها 0.7 ولت میباشد ولی ورودیهای HSync و VSync در سطح ولتاژ TTL کار میکنند. در کار با این پایه ها باید سطوح ولتاژ را رعایت کنید وگرنه آسیب میبینند ولی در مورد ورودیهای HSync و VSync اگر زمانبندی استاندارد رعایت نشود تصویری بر روی نمایشگر نخواهید داشت.

موفق باشید.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X