اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

اندازه گیری دما از 10- تا 250+ با سنسور pt100 و آپ*امپ LM324 دقیق

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : اندازه گیری دما از 10- تا 250+ با سنسور pt100 و آپ*امپ LM324 دقیق

بنظرم بجای استفاده از اپ امپ از مبدل با رزولیشن بالا استفاده کنه بهتره.تو انجمن درباره کار با مبدل 24 بیتی بحث و گفتگو شده که با پروتکل I2C راه اندازی میشه.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط evergreen نمایش پست ها
      با سلام و احترام
      از اونجا که سنسور PT100 تنها یک مقاومت متغییر با دما میباشد که در دمای -10 درجه دارای مقاومت 96.0861 اهم و در دمای 250+ دارای مقاومت 194.0743 اهم میباشد حتی میتوان براحتی با استفاده از یک مقاومت دقیق دیگر و ایجاد یه تقسیم کننده ولتاژ و اعمال ولتاژ متغییر حاصله به ورودی ADC یک میکرو ، مقدار دما را با دقت خوبی اندازه گیری نمود.
      موفق باشید.
      سنسور PT100 اصلا سنسور خطی نیست که بشه این کار رو باهاش انجام داد.
      اگه اینطوره NTC 10k هم اهم داره و ... .

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

نوشته اصلی توسط فرزاد الکترونیک نمایش پست ها
      با سلام به شما با چند درصد خطا دما را می خواند به روش شما
      اگر با دقت یک دهم درصد باشد که قابل قبول است اما ...تغییراتش در یک دهم درجه چند اهم است همین
      سنسور....و شاید بدانید که مقاومت اهمی هم*خودش در تغییرات دما مقدارش تغییر می کند و یک چیز دیگر ..خود مقاومت ...شات نویز دارد که می تواند توی اندازه گیری های. دقیقزخطا ایجاد کند وباز چیز دیگر دماهای خیلی کم را نمی توان به روش شما قرائت کرد..
      ...ولی من که نمی خواهم اون دوستمان می خواهد..
      استاد فرزاد عزیز این چند روزه خیلی روش کار کردم و تغریباً به نتیجه های خیلی خیلی خوبی رسیدم.
      طوری که خطاش به زیر 1 درجه در بازه دمایی 25+ تا 350+ درجه میرسه.

بعد از اتمام حتماً به اشتراک میذارم

نوشته اصلی توسط saeiddiod نمایش پست ها
      بنظرم بجای استفاده از اپ امپ از مبدل با رزولیشن بالا استفاده کنه بهتره.تو انجمن درباره کار با مبدل 24 بیتی بحث و گفتگو شده که با پروتکل I2C راه اندازی میشه.
      هزینش هم مهمه.
      با این هزینه از ترموکوپل میشه استفاده کرد.
      ضمناً در اون حد نیاز نیست.
      *\ وقتی ارزش ها عوض بشن، عوضی ها باارزش می شن /*

دیدگاه

نوشته اصلی توسط shoniz نمایش پست ها
        سنسور PT100 اصلا سنسور خطی نیست که بشه این کار رو باهاش انجام داد.
        اگه اینطوره NTC 10k هم اهم داره و ... .
        با سلام و احترام

دیدگاه

موفقیت روز افزون شمارا از درگاه خداوند خواهانم......shoniz.....و همچنین بقیه دوستان مشترک در بحث.
          جدیدترین ویرایش توسط فرزاد الکترونیک; ۲۳:۲۹ ۱۴۰۰/۰۴/۱۰.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط evergreen نمایش پست ها
            با سلام و احترام

زیاد رو این عکسا حساب نکن. وقتی وارد عمل میشی قضیه خیلی فرق میکنه.

این نمودار برای کسیه که نوسان دما تا 5 درجه براش مهم نیست.

دستی و با یک مولتی متر تست بگیی مقدار تفاوت بین 90 تا 95 درجه با مقدار تفاومت 180 تا 185 درجه فرق داره.
            مثلا تفاوت 90 تا 95 درجه 5 میلی ولت هست. و تفاوت 180 تا 185 حدود6 تا و این تو دقت خیلی اختلال ایجاد میکنه.
            PT100 تغریباً خطیه.

و چند مدل مختلف هم داره. اینی که مورد استفاده من هست 2 سیم هست.

نوشته اصلی توسط فرزاد الکترونیک نمایش پست ها
            موفقیت روز افزون شمارا از درگاه خداوند خواهانم......shoniz.....و همچنین بقیه دوستان مشترک در بحث.
            سپاس گذارم دوست عزیزم.

دیدگاه

این نمودار برای کسیه که نوسان دما تا 5 درجه براش مهم نیست.

دستی و با یک مولتی متر تست بگیی مقدار تفاوت بین 90 تا 95 درجه با مقدار تفاومت 180 تا 185 درجه فرق داره.
              مثلا تفاوت 90 تا 95 درجه 5 میلی ولت هست. و تفاوت 180 تا 185 حدود6 تا و این تو دقت خیلی اختلال ایجاد میکنه.
              PT100 تغریباً خطیه.

و چند مدل مختلف هم داره. اینی که مورد استفاده من هست 2 سیم هست.

سپاس گذارم دوست عزیزم.
              با درود
              به این توجه کنید که وقتی از دمای 600 درجه صحبت کنیم دیگه چند درجه کم یا زیاد مهم نیست
              و اینکه احتمالا مطالب زیادی در انجمن در رابطه با این سنسور هست و حتما مشاهده کردید
              و اینکه این سنسور تقریبا خطی هست و جداولی برای بهینه کردن مقدار بدست اومده مقاومت و دما وجود داره
              بنظر من یه چند درجه ای خطا بوجود میاد توسط منبع تغذیه و دما و مقاوت ها و نویز ها
              نمیشه انتظار خیلی دقت ازش داشت البته بستگی داره که از چه مداری استفاده کنیم
              یادمه من از جدول استفاده کردم و بدون جدول و فقط با یک فرمول و سخت افزار های مختلف و زیاد با هم فرق نداشتن
              همه روش ها خطا ایجاد میشد
              من اگه بخوام ازش استفاده کنم از ساده ترین روش استفاده میکنم و خطا ایجاد شده رو میپذیرم

دیدگاه

اره دقیقا باید کالیبره کرد و جدمول درست کرد.
                غیر از این اصلا دقیق نیست

من هم دارم با جدول و تا حد 0 کردن نوسانات و نویز کار میکنم

من تا 350 درجه رو با pt100 اندازه میگیرم

بالاتر رو با ترمولوپل (تا 1200 درجه)

دیدگاه

اره دقیقا باید کالیبره کرد و جدمول درست کرد.
                  غیر از این اصلا دقیق نیست

من هم دارم با جدول و تا حد 0 کردن نوسانات و نویز کار میکنم

من تا 350 درجه رو با pt100 اندازه میگیرم

بالاتر رو با ترمولوپل (تا 1200 درجه)
                  تو واقیعت یا تو پروتئوس ؟
                  اختلاف زیادی بین استفاده از جدول و غیر جدول نیست و مهم تر از همه سخت افزار که در محیط واقعی و قطعات واقعی خطلا ایجاد میکنه
                  امیدوارم به نتایج خوبی برسید

دیدگاه

با سلام و احترام

ممکنه بعضی از انواع سنسورهای غیر مرغوب PT100 که در بازار به فروش میره بصورت خطی عمل نکنه و انتظارات شما رو برآورده نکنه ولی این منحنی مربوط به مشخصه PT100 استاندارد میباشد.

موفق باشید.
                    جدیدترین ویرایش توسط evergreen; ۰۹:۵۵ ۱۴۰۰/۰۴/۱۲.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط کاکو نمایش پست ها
                      تو واقیعت یا تو پروتئوس ؟
                      اختلاف زیادی بین استفاده از جدول و غیر جدول نیست و مهم تر از همه سخت افزار که در محیط واقعی و قطعات واقعی خطلا ایجاد میکنه
                      امیدوارم به نتایج خوبی برسید
                      کاملا موافقم و من هم دارم روی سخت افزار کار میکنم

دیدگاه

من بعد از مدتها کار روی سنسور PT100 هنوز با این سنسور مشکل دارم و داره برام دردسر ساز میشه.

انواع مدارها رو تست کردم و مشکل من دقتش نیست.
                        روی دستگاه دقیق از 20 درجه تا 300 درجه بدون حتی 1 درجه خطا کار میکنه.

مشکل اصلی من اینه که این برنامه رو روی دستگاه دیگه با همین مشخصات میزیرم دیگه این دقت و اندازه رو نداره و اختلاف درست میشه و متاسفانه طوری نیست که با آفست(مثلا 10 درجه بالاتر هست) 10 درجه رو بیارم پایین اوکی میشه. کلا از همون اول تا آخرش اختلاف دما داره و باید بشینم مجدد کالیبره کنم و وقتم در طول روز به کالیبه میره و به بقیه کارام نمیرسم.

تقسیم مقاومتی خودش یه مشکله. آپ امپ هم یه مشکل دیگه و ... .

لطفا اگه راه قطعی برای این موضوع داره اعلام کنه. ممنونش میشم.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                        X