اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مشکل با تغییر صدای بازر

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

مشکل با تغییر صدای بازر

راستش یه مدار تاس دیجیتال رو بصورت تست با avr بستم که برای صداش از بازر ۵ ولتی معمولی (که یه علامت + روش حک شده) استفاده کردم .
    اوایل خوب کار میکرد ولی بعد از ۱۰ یا ۲۰ روز که گذشت صداش تغییر کرده و یه مقدار زیر شده که خیلی تو ذوق میزنه .
    بازر رو با یه مقاومت ۱۰۰ اهم سری کردم دادم به امیتر یه c945 و کلکتورش رو به vcc=4.5 v (سه تا باتری قلمی) و بیس ترانزیستور رو هم با یه مقاومت ۱ کیلو دادم به پورت میکرو.۲ تا سون سگمنت هم وصل کردم به پایه های میگرو(ATmega8A) و هر پایه با یه مقاومت ۳۳۰ اهم وصله به میکرو . تغذیه میکرو هم از همون باتری هاست .ولتاژ باتری ها رو هم الان گرفتم ۴ ولته (یعنی ممکنه به خاطر ضعیف شدن باتری ها باشه؟)
    برنامش هم چیز خاصی نیست زیر برنامه صدا بصورت زیر هست که هر بار کلید رو می زنم فراخوانی میشه :
    کد:
    void __sound1(void) 
    { 
    PORTD.3=1; 
    delay_ms(50); 
    PORTD.3=0; 
    delay_ms(50); 
    PORTD.3=1; 
    delay_ms(100); 
    PORTD.3=0;   
    }
    نقشه شماتیک مدار:
    جدیدترین ویرایش توسط test001; ۱۰:۴۳ ۱۴۰۰/۰۹/۲۴.

پاسخ : مشکل با تغییر صدای بازر

نوشته اصلی توسط test001 نمایش پست ها
    راستش یه مدار تاس دیجیتال رو بصورت تست با avr بستم که برای صداش از بازر ۵ ولتی معمولی (که یه علامت + روش حک شده) استفاده کردم .
    اوایل خوب کار میکرد ولی بعد از ۱۰ یا ۲۰ روز که گذشت صداش تغییر کرده و یه مقدار زیر شده که خیلی تو ذوق میزنه .
    بازر رو با یه مقاومت ۱۰۰ اهم سری کردم دادم به امیتر یه c945 و کلکتورش رو به vcc=4.5 v (سه تا باتری قلمی) و بیس ترانزیستور رو هم با یه مقاومت ۱ کیلو دادم به پورت میکرو.۲ تا سون سگمنت هم وصل کردم به پایه های میگرو(ATmega8A) و هر پایه با یه مقاومت ۳۳۰ اهم وصله به میکرو . تغذیه میکرو هم از همون باتری هاست .ولتاژ باتری ها رو هم الان گرفتم ۴ ولته (یعنی ممکنه به خاطر ضعیف شدن باتری ها باشه؟)
    برنامش هم چیز خاصی نیست زیر برنامه صدا بصورت زیر هست که هر بار کلید رو می زنم فراخوانی میشه :
    کد:
    void __sound1(void) 
    { 
    PORTD.3=1; 
    delay_ms(50); 
    PORTD.3=0; 
    delay_ms(50); 
    PORTD.3=1; 
    delay_ms(100); 
    PORTD.3=0;   
    }
    نقشه شماتیک مدار:
    با سلام
    مدار بازر امیتر فالوور بسته شده و اشتباه هست. همینکه صدا میده خوشحال باشین.
    درستش اینه که امیتر ترانزیستور زمین بشه و بازر تو کلکتور قرار بگیره، بدون مقاومت سری.
    کمترین توقع از یک فرد تحصیلکرده، دانستن املای صحیح کلمات است.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط نو رسیده نمایش پست ها
      با سلام
      مدار بازر امیتر فالوور بسته شده و اشتباه هست. همینکه صدا میده خوشحال باشین.
      درستش اینه که امیتر ترانزیستور زمین بشه و بازر تو کلکتور قرار بگیره، بدون مقاومت سری.
      ممنون از پاسخ شما
      به همون صورتی که شما گفتین مدار رو بستم ولی تغییر آنچنانی مشاهده نمیشه علاوه بر اینکه صدای بازر بعضی وقتها مثلا در عدد ۱و۱ کمی متفاوت میشه با توجه به اینکه این مدار حتی با ۳ ولت هم درست کار میکنه آیا امکانش هست که مشکل از کاهش ولتاژ باشه ؟(باتری هایی که استفاده کردم هم کیفیت خوبی ندارن شاید کم جریان میدن؟) من ولتاژ رو الان گرفتم ۳.۹ ولت بود .آیا مثلا میشه از یه بلند گو استفاده کنم و صدا رو با میکرو ایجاد کنم و بهش بدم ؟ در اینصورت آیا در ولتاژ های پایین بازهم مشکل تغییر تون صدا بوجود میاد یا اینکه فقط صدا قدرتش کم میشه؟
      جدیدترین ویرایش توسط test001; ۰۶:۳۹ ۱۴۰۰/۰۹/۳۰. دلیل: تکمیل

دیدگاه

ممنون از پاسخ شما
        به همون صورتی که شما گفتین مدار رو بستم ولی تغییر آنچنانی مشاهده نمیشه علاوه بر اینکه صدای بازر بعضی وقتها مثلا در عدد ۱و۱ کمی متفاوت میشه با توجه به اینکه این مدار حتی با ۳ ولت هم درست کار میکنه آیا امکانش هست که مشکل از کاهش ولتاژ باشه ؟(باتری هایی که استفاده کردم هم کیفیت خوبی ندارن شاید کم جریان میدن؟) من ولتاژ رو الان گرفتم ۳.۹ ولت بود .آیا مثلا میشه از یه بلند گو استفاده کنم و صدا رو با میکرو ایجاد کنم و بهش بدم ؟ در اینصورت آیا در ولتاژ های پایین بازهم مشکل تغییر تون صدا بوجود میاد یا اینکه فقط صدا قدرتش کم میشه؟
        خواهش میکنم.
        احتمالا باز هم اشتباه بسته شده. نقشه عکس یا نقشه از مداری که بستین بذارین.
        اول باید مدار درست باشه. اگه درست کار نکرد اونوقت میشه در مورد عوامل دیگه بررسی کرد.
        تو نقشه ی اول تون اگه از پایه ی میکرو 5 ولت در بیاد، یه بخشیش روی مقاومت 2.2 کیلو بیس میفته، 0.7 هم روی بیس امیتر، یه بخش دیگه ش هم روی مقاومت سری و شاید 2 یا 3 ولتش به بازر برسه. اگه خود تغذیه 3 ولت باشه که دیگه خیلی کمتر.
        اگه بازر تو کلکتور قرار بگیره و ترانزیستور با فرمان میکرو بره به اشباع، تقریبا تمام 5 ولت میفته روی بازر و صدای بلندی میده.

دیدگاه

خواهش میکنم.
          احتمالا باز هم اشتباه بسته شده. نقشه عکس یا نقشه از مداری که بستین بذارین.
          اول باید مدار درست باشه. اگه درست کار نکرد اونوقت میشه در مورد عوامل دیگه بررسی کرد.
          تو نقشه ی اول تون اگه از پایه ی میکرو 5 ولت در بیاد، یه بخشیش روی مقاومت 2.2 کیلو بیس میفته، 0.7 هم روی بیس امیتر، یه بخش دیگه ش هم روی مقاومت سری و شاید 2 یا 3 ولتش به بازر برسه. اگه خود تغذیه 3 ولت باشه که دیگه خیلی کمتر.
          اگه بازر تو کلکتور قرار بگیره و ترانزیستور با فرمان میکرو بره به اشباع، تقریبا تمام 5 ولت میفته روی بازر و صدای بلندی میده.
          خدمت شما:

مقاومت بیس رو ۱ کیلو گذاشتم

دیدگاه

خدمت شما:

مقاومت بیس رو ۱ کیلو گذاشتم
            خب این مدار درسته.
            حالا اون پایه ی میکرو رو یک کنین و با مولتی متر ولتاژ کلکتور امیتر ترانزیستور رو بگیرین باید کمتر از نیم ولت و در حالت اشباع باشه.
            ولتاژ دو سر بازر رو هم بگیرین اون هم باید حدود 4ولت باشه. اگه ولتاژ روی بازر درست بود و باز هم درست کار نکرد پلاریته ی بازر رو چک کنین که مثبت و منفیش درست باشه.
            نکته ی اخر اینکه خود بازر از نوع کوچک باشه و 12 ولتی نباشه. بازر های کوچک حتی با 3 ولت هم صدای مناسبی دارن.

دیدگاه

خب این مدار درسته.
              حالا اون پایه ی میکرو رو یک کنین و با مولتی متر ولتاژ کلکتور امیتر ترانزیستور رو بگیرین باید کمتر از نیم ولت و در حالت اشباع باشه.
              ولتاژ دو سر بازر رو هم بگیرین اون هم باید حدود 4ولت باشه. اگه ولتاژ روی بازر درست بود و باز هم درست کار نکرد پلاریته ی بازر رو چک کنین که مثبت و منفیش درست باشه.
              نکته ی اخر اینکه خود بازر از نوع کوچک باشه و 12 ولتی نباشه. بازر های کوچک حتی با 3 ولت هم صدای مناسبی دارن.
              خیلی ممنون
              عکس بازر رو گذاشتم ببینید از همون نوع کوچک هست که می فرمایید؟(میکرو توی تصویر atmega8A هست)

دیدگاه

خیلی ممنون
                عکس بازر رو گذاشتم ببینید از همون نوع کوچک هست که می فرمایید؟(میکرو توی تصویر atmega8A هست)
                بله. نوعش درسته.
                پایه ی منفیش باید بره به ترانزیستور، و مثبتش به تغذیه وصل بشه.

دیدگاه

بله. نوعش درسته.
                  پایه ی منفیش باید بره به ترانزیستور، و مثبتش به تغذیه وصل بشه.
                  متشکرم
                  بله درست وصل کردم و الان که ولتاژ بازر رو در موقع یک شدن پایه میکرو میگیرم همون ولتاژ باتریهاست (حدود ۳.۷ که از سر باتری ها هم گرفتم همینقدره) البته یه سوال برام پیش اومده و اون اینکه ترانزیستور c945 در مدت زمان ۵۰ میلی ثانیه از اشباع خارج میشه یا نه (با توجه به زیر برنامه بازر) البته الان که تست می کنم صدا خوب هست و یه نکته دیگه ای هم که نگفتم اینه که باتری های بی کیفیتی استفاده کردم

دیدگاه

متشکرم
                    بله درست وصل کردم و الان که ولتاژ بازر رو در موقع یک شدن پایه میکرو میگیرم همون ولتاژ باتریهاست (حدود ۳.۷ که از سر باتری ها هم گرفتم همینقدره) البته یه سوال برام پیش اومده و اون اینکه ترانزیستور c945 در مدت زمان ۵۰ میلی ثانیه از اشباع خارج میشه یا نه (با توجه به زیر برنامه بازر) البته الان که تست می کنم صدا خوب هست و یه نکته دیگه ای هم که نگفتم اینه که باتری های بی کیفیتی استفاده کردم
                    بله.
                    50میلی ثانیه زمان خیلی زیادیه. در حد میکرو ثانیه خاموش میشه.

دیدگاه

با درود
                      خب هم ولتاژت ولتاژ نامی بازر نیست و کمتره
                      و هم زمان روشن و خاموشی بازر
                      50 میلی ثانیه ؟
                      بازر روشن کن حداقل یک ثانیه صبر کن بعد خاموشش کن
                      این بازر ها اکتیو هستن و خودشون اسیلاتور دارن
                      یه خازن کوچک هم باهاش موازی کن

دیدگاه

نوشته اصلی توسط کاکو نمایش پست ها
                        با درود
                        خب هم ولتاژت ولتاژ نامی بازر نیست و کمتره
                        و هم زمان روشن و خاموشی بازر
                        50 میلی ثانیه ؟
                        بازر روشن کن حداقل یک ثانیه صبر کن بعد خاموشش کن
                        این بازر ها اکتیو هستن و خودشون اسیلاتور دارن
                        یه خازن کوچک هم باهاش موازی کن
                        درود بر شما
                        من قبلا هم با بازر کار کردم
                        اگر ۱ ثانیه روشنش کنم که نمیشه صداش گوش خراش میشه من یه صدای دو قسمتی می خوام بده صدای فشردن کلید توسط کاربر

دیدگاه

دوستان تایپک شبیه به این هست؟؟؟

دیدگاه

درود بر شما
                            من قبلا هم با بازر کار کردم
                            اگر ۱ ثانیه روشنش کنم که نمیشه صداش گوش خراش میشه من یه صدای دو قسمتی می خوام بده صدای فشردن کلید توسط کاربر
                            خب مشکل اینه من توجه کردم تو تایم های کم اصلا صدا تولید نمیکنه یا ما نمیشنویم من همچین خاطره ای در ذهن دارم
                            50 میلی ثانیه ؟
                            برای اینکه صدا رو کمی تغییر بدی ازمقاومت سری استفاده کن و خازن موازی با تغذیه و بار .. این ها فرکانس تولیدی رو تا حدودی تغییر میدن
                            کلا این بازر ها برای ایجاد صدای گوشخراش و هشدار دهنده هستن و دقیقا کار آژیر کوچک برای ما انجام میدن
                            در واقع قصدا صداشونو گوش خراش ساختن
                            کافی یه مقدار بهش گوش کنی تا روانت پاک بشه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط کاکو نمایش پست ها
                              خب مشکل اینه من توجه کردم تو تایم های کم اصلا صدا تولید نمیکنه یا ما نمیشنویم من همچین خاطره ای در ذهن دارم
                              50 میلی ثانیه ؟
                              برای اینکه صدا رو کمی تغییر بدی ازمقاومت سری استفاده کن و خازن موازی با تغذیه و بار .. این ها فرکانس تولیدی رو تا حدودی تغییر میدن
                              کلا این بازر ها برای ایجاد صدای گوشخراش و هشدار دهنده هستن و دقیقا کار آژیر کوچک برای ما انجام میدن
                              در واقع قصدا صداشونو گوش خراش ساختن
                              کافی یه مقدار بهش گوش کنی تا روانت پاک بشه
                              اومدم تاخیرها رو دوبرابر کردم و نتیجش خوب شد ولی صداش انصافا گوش خراشه !! درست میگین شما
                              حالا اگه یه بلندگو بخوام بزارم بجای این بازر از چه بلندگویی می تونم استفاده کنم که اندازه دو یا سه سانت قطرش بیشتر نباشه و با ۵ ولت کار کنه؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X