اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ADC

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

ADC

سلام. من می خوام بدونم چه جوری میشه با مبدل آنالوگ به دیجیتال avr یک سیگنال صوتی رو به دیجیتال تبدیل کنم البته نه بر اساس دامنه بر اساس فرکانس. چون می خوام این سیگنال صوتی رو بعد با یه سیگنال دیگه مقایسه کنم ببینم تطابق دارن یا نه. حالا اگه ADC بر اساس دامنه باشه ممکنه بعدا سیگنال صوتی فرق نکنه ولی دامنش کم و زیاد بشه بعد جواب اشتباه بده.
    لطف میکنین اگه منو راهنمایی کنین.

پاسخ : ADC

سلام ................

تا اونجاییکهمن میدونم مبدل آنالوگ به دیجیتال میکرو بر اساس PAM کار میکنه یعنی سیگنال ورودی رو بر حسب دامنه Descrete میکنه و به دیجیتال تبدیل میکنه .. برای پاسخ سوالتون باید بدونید روند تبدیل سیگنال آنالوگ به داده ی دیجیتال به چه ترتیبی انجام میشه .. خب نمیدونم ساختار ADC میکرو (خانواده ی AVR مثلا ATmega32 .. ) رو تا چه اندازه بررسی کردید اما یه بحث مختصر در ارتباط با اون باهم میکنیم ..

ببینید واحد ADC میکرو تشکیل شده از یه واحد DAC ، یه شمارنده و یه مقایسه کننده .. نحوه ی کار به چه ترتیبه؟ به این صورته که سیگنال ورودی شما وارد واحد ADC میشه . بر حسب دامنه ای که داره (بحثمون روی نمونه برداری از سیگناله ، پس در هر لحظه یک و فقط یک مقدار دامنه از سیگنال استخراج میشه و برای مقایسه با معادل دیجیتالش آماده میشه ..) عمل مقایسه انجام میشه .. هر نمونه ای که وارد میشه یک طرف مقایسه کننده قرار میگیره و طرف دیگه هم شمارنده شروع به شمارش میکنه و البته به طور دائم هم توسط واحد DAC به آنالوگ تبدیل میشه .. خروجی واحد DAC هم در طرف دیگه ی مقایسه کننده قرار میگیره و به صورت یه نمونه ی ولتاژ با ولتاژ ورودی از کانال مقایسه میشه .. هر وقت تطابق دو ولتاژ تائید شد، شمارش شمارنده متوقف میشه (Stop میشه ..) و مقداری که توسط شمارنده شمارش شده ، میشه معادل دیجیتال سیگنال ورودی از کانال .. حالا هرچی شمارنده ی این واحد حجیم تر باشه (از نظر اختصاص دادن بیت های بیشتر برای ریز کردن مبناهای مقایسه (PCM ..) ..) تبدیل شما با دقت کاملتری انجام شده برای همینه که دو گزینه در انتخاب و فعال سازی میکروتون وجود داره .. یکی هشت بینتی و دیگری ده بیتی.. (در واقع قضیه ی این بیت ها بر میگرده به این موضوع ..) نکته ی دیگه ای که باید به اون خیلی توجه کنید تعداد نمونه های شماهستن (Sample Rate ..) این فاکتور هم یه فاکتور تعیین کننده برای نمونه برداری در حوزه ی زمانه .. در حقیقت هرچی تعداد لیبل های شما از سیگنال بیشتر باشه راحت تر میتونید اون رو در قالب یک آرایه ی دیجیتال (یا همون رشته ی دیجیتالی ..) مدل سازی کنید .. به خاطر همین هم هست که میگن در تبدیل آنالوگ به دیجیتال فرکانس نمونه برداری خیلی اهمیت داره ..

اما همون طور که متوجه شدید ، در واحد ADC میکرو از دامنه ی سیگنال برای استخراج اطلاعات از اون، استفاده میکنیم و اصلا به فرکانس سیگنال کاری نداریم .. پس نمیشه به صورت مستقیم از این نوع تبدیل برای خواستتون استفاده کنید .. اما اونطور که من متوجه شدم اهمیت طیف فرکانس سیگنالتون از طیف دامنه بیشتره (برای Application شما ..) خب اگه میخوای روی تحلیل فرکانسی سیگنالتون کار کنید میتونید سیگنال رو به موج مربعی تبدیل کنید و فرکانس موج های مربعی حاصل رو باهم مقایسه کنید .. یعنی در ابتدا توسط سخت افزار دو سیگنال رو به دو سری موج مربعی (با DC های نامتقارن ..) تبدیل کنید و از اون به بعد میتونید با اندازه گیری DC (پهنای مفید پالستون ..) مقدار فرکانس پالس ها رو به دست بیارید و از این طریق یه مقایسه ای داشته باشید بین دو سیگنال نمونتون .. باز تاکید میکنم این اطلاعات من بود و نه تنها راه حل .. دوستان دیگه هم اطلاعاتشون رو قرار بدن و کمک کنن تا این بحث کامل بشه .. موفق باشید ..
    دوستان! مدتی کمتر به سایت میام ..

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
    X