اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

دور موتور با pwm

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

دور موتور با pwm

سلام
    من میخام با میکرو دور موتور dc رو کنترل کنم اما هر چی از کتاب اقای کاهه خوندم سر در نمی یارم
    اونی که مهمه تو pwm
    dutycycle هستش یا فرکانس ؟ ایا با هم رابطه ای دارند؟ یه برنامه نمونه بیسیک باشه کارم را می افته
    ممنون
    صدایی از قلب آذربایجان

Ya$a odlar yurdum AZERBAICANIM

پاسخ : دور موتور با pwm

توی pwm اون چیزی که دور موتور رو کنترل می کنه dutycycle هستش و فرکانس تاثیری رو دور موتور نداره .
    اگه بخای حلقه بسته کنترل کنی نیاز به سخت افزاری داری که دور موتور رو رو به ولتاژ تبدیل کنه ولی اگه بخای دستی کنترل کنی با چنتا push button
    می تونی کنترلش کنی . من bascom زیاد بلد نیستم ولی تو کتاب کاهه هست اون چیزی که می خای . می تونی از compare match استفاده کنی .
    ای با من و پنهان چو دل از دل سلامت میکنم توکعبه ای هر جا روم قصد مقامت می کنم
    هر جا که هستی حاضری از دور در ما نا ظری شب خانه روشن میشود چون یاد نامت میکنم
    گه همچو باز آشنا بر دست تو پر میزنم گه چون کبوتر پرزنان آهنگ بامت می کنم

مرا گویی تورا با این قفس چیست من چه دانم ، من چه دانم اگر مرغ هوایی این قفس چیست من چه دانم ، من چه دانم من چه دانم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Dr.j
      توی pwm اون چیزی که دور موتور رو کنترل می کنه dutycycle هستش و فرکانس تاثیری رو دور موتور نداره .
      اگه بخای حلقه بسته کنترل کنی نیاز به سخت افزاری داری که دور موتور رو رو به ولتاژ تبدیل کنه ولی اگه بخای دستی کنترل کنی با چنتا push button
      می تونی کنترلش کنی . من bascom زیاد بلد نیستم ولی تو کتاب کاهه هست اون چیزی که می خای . می تونی از compare match استفاده کنی .
      پس فرکانس واسه چیه؟

ببینید میخام طوری باشه که شبیه به کنترل موتور در ربات مسیر یاب باشه که تحت شرایط مختلف دور های مختلفی داشته باشه
      صدایی از قلب آذربایجان

دیدگاه

سلام
        مهندس یه سری به این قسمت بزن شاید اطلاعات مفیدی بدست بیارین.
        http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=24541.0
        **همیشه به این فکر کن که خداوند با توست**

دیدگاه

داشتم جوابتو تایپ می کردم که کارتم تموم شد
          اینجا فرکانس مهم نیست چون وقتی موتور رو با یه ولتاژی به صورت pwm راه میندازی یعنی یه ولتاژ به صورت پالس مربعی میدی بهش که اگه فرکانس میکروت 4MHz باشه . چون تایمر 0و2 تا 256 می شمارن بعد آور فلو میشه پس فرکانس تکرار پالس pwm به دست آمده 15.625KHz هست (از شکل موج ورودیت سری فوریه بگیر )و معنیش اینه که ما تو ورودی که به موتور دادیم به غیر از dc شکل موج یکسری هارمونیک های فرکانس 15kHz هم بهش دادیم ولی توجه کن که لختی موتور اون قدری هست که به این فرکانس های مضرب15KHz نتونه جواب بده یعنی فقط به dc این شکل جواب می ده که مستقل از فرکانسه . ولی اگه فرکانسه خیلی خیلی کمتر بود اون موقع موتور می لرزید یعنی موتور به هارمونیک ها جواب میداد و یا حداقل صدا هایی با فرکانس هارمونیک ها تولید می کرد.

مرا گویی تورا با این قفس چیست من چه دانم ، من چه دانم اگر مرغ هوایی این قفس چیست من چه دانم ، من چه دانم من چه دانم

دیدگاه

سلام
            یه چنتا سووال راجع به راه اندازی موتور داشتم

ایسیهای L298 وuln2003 رو میشه هر دو رو به کار برد؟( تو موتور پله ای چه طور؟)

هر دو آیسی ورودی رو نات می کنند؟
            اگه نات می کنن پس باید برنامرو تغییر داد مثلا مدلاسیون 25% لازم داریم باید تو برنامه %75 درصد بنویسم؟

یکی هم این که ایا در بیسکام فقط مدل phase conect pwm وجود داره ؟ fast pwm مثل کدویژن نداره؟( یا کتاب اقای کاهه ننوشته؟)
            :redface:
            صدایی از قلب آذربایجان

دیدگاه

در مورد سوالاتون 1)uln2003 یه آرایه از ترانزیستور های دارلینگتونه ولی برای موتور dc یه دونه بیشتر ترانزیستور دارلینگتون لازم نداری و من L298 رو نمیشناسم . موتور پله ای نیاز به نات کردن نداره می تونی سخت افزار رو تغییر بدی.ضمنا استپر موتور دیگه کنترلش زیاد ساده نیست که با یه پایه با dutycycle کنترل بشه .
              2) در مورد dutycycle هم باز بستگی به سخت افزار داره و با کمی تامل جوابتو با توجه به مداری که در نظر گرفتی می تونی پیدا کنی.
              3) در مورد بسکام من اطلاعات ندارم ولی اگه بخای می تونی تو بسکام هم با اسمبلی بنویسی ولی من شخصا بلد نیستم.

دیدگاه

سلام
                کسی میدونه چه جوری میشه با بیسیک مدل phase conect pwm رو نوشت؟
                صدایی از قلب آذربایجان

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mehrdadgh
                  یکی هم این که ایا در بیسکام فقط مدل phase conect pwm وجود داره ؟ fast pwm مثل کدویژن نداره؟( یا کتاب اقای کاهه ننوشته؟)
                  :redface:
                  سلام .................

حالت تک شیب یا دوشیب به معماری میکرو ارتباط پیدا میکنه و مستقل از کامپایلر هست .. موفق باشید ..
                  دوستان! مدتی کمتر به سایت میام ..

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                  X