اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

تایمر چیست ؟

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

تایمر چیست ؟

سلام دوستان ، من مدت کوتاهیه که با الکترونیک آشنا شدم و از Bascom هم شروع کردم . قبلا کار من برنامه نویسی به زبان VisualBasic6.0 بوده . تا به حال در برنامه نویسی bascom مشکلی نداشتم تا وقتیکه به تایمر ها رسیدم اصلا متوجه نمی شم کار اونا چیه ! برای درک بهتر در زبان vb یک تایمر همراه خود یک ساب دارد که با زمانی که ما به آن میدهیم یک ساب را اجرا می کند . خوب حالا bascom هم به همین صورته یعنی ساب مخصوصی رو اجرا می کنه ؟ اصلا چه جوری کار میکنه ؟

پاسخ : تایمر چیست ؟

خوب سوال شما خیلی کلیه

تایمر ها وظایف مختلفی میتونند داشته باشند که اصلی ترین آنها اندازه گیری زمان است . مثلا شما با یک میکرو AVR در فرکانس 1 مگ میتونی تایمر را جوری تنظیم کنی که هر یک میکروثانیه ، یک عدد اضافه بشه .
    تایمر ها میتونند هنگام overflow ( گذشتن از 255 در تایمر های 8 بیتی یا 65535 در تایمر های 16 بیتی) وقفه را بکار بندازند و عمل مشخصی را درست در زمان معین برای شما انجام دهند.

مود های متنوعی هم دارند . می توانند بعنوان کانتر استفاده شوند . میتوانند بعنوان PWM استفاده شوند و .....

به نظر من شما هر جایی که متوجه نشدی سوال کن . اینطوری بهتر به نتیجه می رسید .

سوالی داشتید حتما مطرح کنید

موفق باشید.

دیدگاه

واقعا ممنونم _ مهم قسمت OverFlow بود _ خوب حالا 8بیتی یا 16 بیتی این تایمر ها رو چه جوری تشخیص بدم _ همچنین در مورد تایمر درون PWM هم توضیح بدین _ خیلی ممنون

دیدگاه

تایمر 0 و 2 8بیتی است و تایمر 1 16 بیتی(البته معمولا)

باید دیتا شیت هر میکرو رو بخونین
        علم چندانکه بیشتر خوانی چون عمل در تو نیست نادانی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hjsoft
          واقعا ممنونم _ مهم قسمت OverFlow بود _ خوب حالا 8بیتی یا 16 بیتی این تایمر ها رو چه جوری تشخیص بدم _ همچنین در مورد تایمر درون PWM هم توضیح بدین _ خیلی ممنون
          خواهش می کنم .

قسمت اول را که omega جان فرمودند. 8 بیتی یا 16 بیتی بودن آن یک چیز ذاتی است و قابل تغییر نیست .

از تایمر برای تعیین فرکانس PWM استفاده می شود . ( البته Duty Cycle از جای دیگری تنظیم می شود. )

دیدگاه

میشه یک مثال ساده برای PWM ( منظورم برنامه ) بزنید یک کد خیلی کوتاه که نور یک led رو رو یک فرکانس مشخص نگه داره

دیدگاه

سلام
              دوست عزیز این لینک را یک نگاهی بنداز:
              http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=24541.0
              این لینک هم حتما نگاه کن:
              http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=25476.0;topicseen
              در سایت یک سرچی بزنی مطالب خوبی در این زمینه پیدا خواهی کرد.

دیدگاه

جناب hjsoft

$regfile = "M16DEF.DAT"

$crystal = 8000000

Config Timer1 = Pwm , Pwm = 8 , Prescale = 1

Enable Timer1

Start Timer1

Pwm1a = 127

پایه OC1A میکرو کنترلر ، خروجی pwm شماست

فرکانس pwm از رابطه زیر بدست می آید ( در مود 8 بیتی)

(F.PWM=F.OSC/(510*Prescale

مقدار duty cycle با مقدار دهی به pwm1a تنظیم می شود (که در مود 8 بیتی میتواند بین 0 تا 255 باشد) . برای تغییر در نور led ، کافیست مقدار duty cycle را تغییر دهید.

موفق باشید

دیدگاه

جناب مجید نصراله زاده واقعا من رو شرمنده کردید . مرسی از پاسخ های کامل و درست شما واقعا ممنونم !
                  فقط آخرین سوال رو می پرسم اونم اینه که pwm1a رو که مقدار می دیم یعنی ما چی رو برای برنامه تعریف میکنیم ! و یک سوال دیگه اینکه من بعضی جا ها دیدم که از این عبارت استفاده می کنند کاربرد آن چیست : timer1=6

دیدگاه

یک سوال دیگه هم دارم ( ببخشید ) Compare a = clear down / clear up چه کاربردی دارند ؟

دیدگاه

نظر لطف شماست

شما با مقدار دهی pwm1 در واقع نسبت زمان low به high خروجی OC1A زا تغییر می دهید . با مقدار 255 ( در حالت 8 بیتی ) شما حداکثر زمان high بودن پایه را دارید و با 127 پنجاه درصد On و پنجاه درصد off و با مقدار دهی 0 شما حداقل را خواهید داشت .

دقت بفرمایید duty cycle یعنی مدت زمان high به زمان کل سیکل .

(زمان کل سیکل برابر است با مدت زمان high + مدت زمان Low ).

فرکانس شما ثابت است .

موفق باشید

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hjsoft
                        یک سوال دیگه هم دارم ( ببخشید ) Compare a = clear down / clear up چه کاربردی دارند ؟
                        جناب hjsoft

وقتی Compare a pwm =clear up است یعنی در حالتی که رجیستر pwm بیشترین مقدار خود را دارد خروجی oc1a شما بیشترین پهنای خود ( موج dc ) رادارد.

وقتی Compare a pwm =clear Down است یعنی در حالتی که رجیستر pwm بیشترین مقدار خود را دارد خروجی oc1a شما کمترین پهنای خود ( موج dc ) رادارد.

وقتی Compare a pwm =disconnect است یعنی خروجی oc1a شما قطع میشود

منظور از بیشترین پهنای خروجی ، مقدار زمان High بودن خروجی Pwm نسبت به کل زمان است

موفق باشید

دیدگاه

ببخشید اون کد pwm که قرار دادین کار نمیکنه ! البته من خودم هم خیلی تغییر ش دادم اما بازم کار نکرد.

دیدگاه

دوستان اگه امکان داره این سوال های آخرمو هم جواب بدین

دیدگاه

کسی نیست جواب بده ؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X