اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

اموزش پخش فیلم با xmega

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : اموزش پخش فیلم با xmega

تصویر 24 بیتی رو که با این روش که گفتی وقتی تبدیل میکنیم
    یعنی از رنگ سبز 6 بایت ،آبی و قرمز هرکدوم 5 بایت
    بصورت ساده زیاد کیفیتش خوب نمیشه
    اما همون عکس رو وقتی مثلا با فتوشاپ تبدیل می کنی به 16 بایتی
    بهتر در میاد،گمونم میان یابی و .... بایستی انجام بدیم تا بهتر بشه
    همیشه به یاد خدا باش !

دیدگاه

نوشته اصلی توسط "میلاد"
      من برای تبدیل، نرم افزاری که مخصوص این کار باشه پیدا نکردم و تبدیل رو با matlab انجام دادم.دیتای RGB که matlab تحویل میده 24 بیتیه یعنی برای هر رنگ 8 بیت. تنها کاری که من انجام دادم این بود که 8 بیت رو برای رنگ های B و R به 5 بیت و برای G به 6 بیت تبدیل کردم. به نظر من اگر تصاویر تک رنگ داشته باشیم بهتر میشه اشکال کار رو فهمید. من چند تا تصویر تک رنگ رو با همون فرمت تبدیل کردم. توی کد RGB تصاویر مربوط به رنگ های R وBوG رنگ اصلی در بیشترین مقدار خودشه و بقیه رنگها مقدارشون صفره . مثلا تمام داده های مربوط به رنگ R به صورت 0xF800 هستند.توی رنگ مشکی همه داده ها صفر و توی رنگ سفید داده ها تماما یک هست.اگر نمایش رنگ ها ماهیتا دچار اشکال باشه از طریق نمایش این تصاویر میشه فهمید اما اگر توی شدت و ضعف رنگ ها اشکالی وجود داشته باشه فکر نکنم از این روش معلوم بشه.

http://www.uplooder.net/cgi-bin/dl.cgi?key=dea51698d9d051273596e8f73078dfb8
      بعد از اطمینان از درستی عملکرد این روش حتما تمام منابعش رو معرفی می کنم.
      جزئیات فایل های شما را بررسی کردم و اشکال ایجاد شده در رنگ ناشی از آن است که در فایل ها ابتدا بایت با ارزش بیشتر ذخیره شده و بعد بایت با ارزش کمتر (مثلا برای رنگ قرمز ابتدا 0XF8 ذخیره شده و بعد 0X00) و با تغییر این ترتیب در هنگام نوشتن روی LCD، مشکل رنگ تصویر بر طرف شد.
      اوژن: به معنای افکننده و شکست دهنده است
      دانایی، توانایی است-Knowledge is POWER
      برای حرفه ای شدن در الکترونیک باید با آن زندگی کرد
      وضعمان بهتر می شود، اگر همه نسبت به جامعه و اطراف خود مسوول باشیم و نگوئیم به ما چه
      قوی شدن و خوب ماندن - خوبی کردن به دیگران یک لذت ماندگار است
      اگر قرار باشد نفت و منابع خام را بدهیم و چرخ بگیریم، بهتر است چرخ را از نو اختراع کنیم
      ساعت کار بدن اکثر انسان ها کمتر از 800000 ساعت است و بعد از آن از کار می افتد

دیدگاه

نوشته اصلی توسط طراح
        جزئیات فایل های شما را بررسی کردم و اشکال ایجاد شده در رنگ ناشی از آن است که در فایل ها ابتدا بایت با ارزش بیشتر ذخیره شده و بعد بایت با ارزش کمتر (مثلا برای رنگ قرمز ابتدا 0XF8 ذخیره شده و بعد 0X00) و با تغییر این ترتیب در هنگام نوشتن روی LCD، مشکل رنگ تصویر بر طرف شد.
        اشکال مورد نظر رو اصلاح کردم.

قصد داشتم علاوه بر توضیح مراحل تبدیل به عنوان نمونه یک کد تبدیل شده رو پلود کنم اما برای یک کلیپ 130 ثانیه ای با حجم داده حدودا 480 مگابایتی روبرو شدم که با نوع اشتراک اینترنتی که دارم فکر نمی کنم پلودش به این راحتی ها امکان پذیر باشه. البته فکر نمی کنم دانلود (به جز VMware و matlab)و نصب نرم افزارها و انجام مراحل برای کاربر زیاد وقتگیر باشه (البته اگر مشکل خاصی پیش نیاد)گرچه قسمت تولید rgb ممکنه بسته به مدت زمان ویدیو برای کامپیوتر بسیار وقت گیر باشه.

مراحل تبدیل:
        1) به خاطر اینکه معمولا تصاویر ویدیویی از طرفین نسبت به بالا و پایین کشیده ترند و از طرفی هم LCD ما برعکس از طرفین جمع شده و از بالا و پایین کشیده شده بهتره برای نمایش ویدیو، تصاویر 90 درجه به سمت چپ یا راست بچرخند.برای این کار میشه از نرم افزار Free Video Flip and Rotate استفاده کرد.
        لینک دانلود: http://www.dvdvideosoft.com/products...and-Rotate.htm

برای چرخش ویدیو اول ویدیو رو از file->add file انتخاب می کنیم و بعد از چرخش و انتخاب فرمت خروجی کلید save رو می زنیم و برای اینکه رزولوشن تغییر نکنه توی پنجره conversion قسمت format رو روی همون گزینه اولی میزاریم باقی بمونه و با زدن کلید continue تبدیل انجام میشه.

2)برای تبدیل ویدیوی مورد نظر به فرمت و رزولوشن دلخواه می تونیم از نرم افزار Total Video Converter استفاده کنیم .
        لینک دانلود: http://www.downloadha.com/tag/%D8%AF%D8%A7%D9%86%D9%84%D9%88%D8%AF-total-video-converter-v-3-61

برای تبدیل از new task->import media ویدیوی مورد نظر رو انتخاب می کنیم و در پنجره ای که بعد از انتخاب باز میشه فرمت ویدیوی خروجی رو انتخاب می کنیم.بعد از برگشتن به پنجره اصلی نرم افزار از پنجره task list ->settings می تونیم تنظیمات ویدیوی خروجی رو انجام بدیم.برای تنظیم رزولوشن خروجی در سربرگ video resize تیک custome size رو می زنیم و فرمت دلخواه (مثلا 320*240) رو وارد می کنیم.با زدن کلید convert now در پنجره اصلی تبدیل انجام میشه.

من یک کلیپ 130 ثانیه ای (مربوط به تبلیغات BMW) که تبدیلاتش رو تا اینجا انجام دادم پلود کردم.
        لینک دانلود:http://www.uplooder.net/cgi-bin/dl.c...aee992f2944cba
        لینک کلیپ اصلی:http://www.bmw.tv/web/com/video.do?p...Playlist=false

3)برای فریم فریم کردن ویدیو از نرم افزار free video to jpg converter استفاده می کنیم.
        لینک دانلود:http://www.dvdvideosoft.com/products...-Converter.htm

به خاطر اینکه توی کد matlab اسم فریم ها video فرض شده قبل از اینکه ویدیومون رو تبدیل به فریم کنیم باید اسمشو به video تغییر بدیم.برای تبدیل ویدیو به فریم خیلی ساده از add file ویدیومون رو add می کنیم و برای داشتن تمام فریم ها تیک every frame رو می زنیم و بعد با زدن کلید convert تبدیل شروع میشه.

4)بعد از اینکه فریم های ویدیومون رو استخراج کردیم باید داده های rgb فریم ها رو بدست بیاریم. من این کار رو با متلب انجام دادم.
        لینک دانلود کد: http://www.uplooder.net/cgi-bin/dl.c...ffabd60d964b58

برای استفاده از کد :

a- یک پوشه به نام frames داخل مسیر matlab باز کنید و عکس ها رو مستقیما داخلش کپی کنید.
        b- داخل m-file شماره فریم ابتدایی و انتهایی رو تنظیم کنید.
        c- اگر تعداد ارقام شماره فریم ها کمتر یا بیشتر از چهار رقمه در قسمت "%04d" داخل آرگومان sprintf به جای 4 تعداد ارقام رو وارد کنید.
        d- بعد از زدن کلید run و خارج شدن matlab از حالت busy داده های rgb در فایلی به نام RGBDATA.bin داخل مسیر متلب ذخیره میشند.
        e- زمان تبدیل هر فریم چیزی بین 2 تا 3 ثانیه هست.

5)بعد از اینکه داده rgb بدست اومد باید اونو به صورت سکتوری داخل sdc ذخیره کنیم که برای این کار از نرم افزار HDD Raw Copy Tool استفاده می کنیم.
        هشدار:
        a. حتما این کار رو داخل ماشین های مجازی مثل VMware انجام بدید چون ممکنه نرم افزار به file systsm آسیب بزنه. من موقع استفاده یک ویندوز رو روی VMware از دست دادم.
        b. بهتره از همین نسخه پرتابل استفاده بشه.
        c. بهتره قبل از استفاده مموری رو فرمت کنید.

لینک دانلود:http://hddguru.com/software/HDD-Raw-...10Portable.exe

استفاده از نرم افزار خیلی سادست.توی پنچره اول فابل مربوطه رو انتخاب می کنیم.توی پنجره بعدی درایو مربوط به مموری رو انتخاب می کنیم.و بعد با زدن start توی پنجره بعدی فایل از سکتور صفر روی مموری ریخته میشه و بعد از پایان عملیات می تونیم شماره آخرین سکتوری رو که داده ها داخلش نوشته شدند رو ببینیم.

دیدگاه

اگر زحمت بکشید و بر اساس مراحلی که توضیح دادید، یک فایل نهایی در حد چند ثانیه با تعداد مثلا 20 فریم در ثانیه را تبدیل کنید و قرار بدهید، امکان انجام آزمایش هایی روی آن فراهم خواهد شد. هر چند که هنوز مشخص نیست که به دلیل استفاده از فرمت FAT برای خواندن کارت حافظه، آیا رسیدن به سرعت مورد نظر با این روش ممکن است و یا باید به روش دیگری بدون استفاده از این فرمت و فقط بصورت سکتور های متوالی، اطلاعات روی حافظه ذخیره شود و بعد برای پخش به همین شیوه از آن خوانده شود.
          وضعمان بهتر می شود، اگر همه نسبت به جامعه و اطراف خود مسوول باشیم و نگوئیم به ما چه
          اگر قرار باشد نفت و منابع خام را بدهیم و چرخ بگیریم، بهتر است چرخ را از نو اختراع کنیم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط طراح
            اگر زحمت بکشید و بر اساس مراحلی که توضیح دادید، یک فایل نهایی در حد چند ثانیه با تعداد مثلا 20 فریم در ثانیه را تبدیل کنید و قرار بدهید، امکان انجام آزمایش هایی روی آن فراهم خواهد شد. هر چند که هنوز مشخص نیست که به دلیل استفاده از فرمت FAT برای خواندن کارت حافظه، آیا رسیدن به سرعت مورد نظر با این روش ممکن است و یا باید به روش دیگری بدون استفاده از این فرمت و فقط بصورت سکتور های متوالی، اطلاعات روی حافظه ذخیره شود و بعد برای پخش به همین شیوه از آن خوانده شود.
            خواهش می کنم.یک ویدیو به مدت 11 ثانیه رو تبدیل کردم.
            لینک داده های RGB:
            http://www.uplooder.net/cgi-bin/dl.c...83000123f5add2

لینک کلیپ به فرمت mp4:
            - تصاویر 90 درجه به سمت چپ چرخیده
            - frame rate=20 frame/sec
            http://www.uplooder.net/cgi-bin/dl.c...fe27ca969da0ac

اگر داده ها رو به روش معمول و از طریق copy و paste کردن روی مموری بریزید برای خوندش باید از FAT استفاده کنید اما اگر از نرم افزاری که توی مرحله 5 توضیح دادم استفاده کنید داده ها به صورت سکتور به سکتور روی مموری ذخیره میشند.با این تبدیلات برای رزولوشنی که این LCD داره هر تصویر (153600/512=)300 سکتور رو اشغال می کنه.

دیدگاه

من بصورت اساسی کدهای نمایش روی LCD را برای بالا یردن سرعت با استفاده از پورت های مجازی و روش های بهینه در برنامه نویسی تغییر دادم و برای تست آن نمونه کدی را آزمایش کردم که LCD را با یک سری رنگ های مختلف بصورت متوالی پر می کرد. در این حالت با وجود اتصال 8 بیتی LCD به میکروکنترلر در شرایط overclock با فرکانس 56MHz بیش از 30 فریم در ثانیه (حدود 33 فریم در ثانیه) روی LCD نمایش داده می شد که بسیار مطلوب است. در مرحله بعد فایلی که جناب میلاد قرار دادند مورد استفاده قرار گرفت که با روش خواندن از طریق کنابخانه FatFs، تعداد فریم ها به 4 فریم در ثانیه کاهش پیدا کرد و فیلم 11 ثانیه ای تقریبا 55 ثانیه برای پخش زمان لازم داشت که نشان دهنده صرف زمان زیاد برای خواندن اطلاعات از کارت حافظه با استفاده از کتابخانه FAT است. بنابراین برای بالا بردن سرعت به همان ترتیبی که قبلا مورد نظر بود، باید آزمایش هایی هم برای خواندن مستقیم کارت حافظه بصورت سکتوری انجام شود که بعدا در این مورد اطلاع رسانی خواهم کرد.

دیدگاه

در ادامه پست قبل، مراحل دیگری انجام شد که بصورت خلاصه برای اطلاع دوستان توضیح می دهم. برای نمایش 20 فریم در ثانیه که در هر فریم آن 76800=240x320 نقطه وجود دارد (که معادل با 307000=76800x2x20 بایت در ثانیه است)، اگر بنا باشد این تعداد بایت از حافظه mmc/sdc به روش SPI خوانده شود و با توجه به اینکه به ازای هر سکتور باید یکسری بایت اضافه هم رد و بدل شود، با فرض clk_SPI=fPER/2 و اینکه به 8 کلاک SPI برای انتقال یک بایت نیاز است، فقط برای ارتباط SPI به حدود پنجاه میلیون کلاک cpu در ثانیه نیاز است. اگر سایر مراحل شامل خواندن اطلاعات و ایجاد سیگنال های لازم روی خطوط LCD و بقیه بخش های کد را هم در نظر بگیریم، در نگاه اول به نظر می رسد به دلیل زمان زیادی که برای ارتباط با کارت حافظه به روش SPI صرف می شود، با روش های معمول نمی توان به پخش فیلم با تعداد فریم کافی دست پیدا کرد.
                برای غلبه بر این محدودیت، یک روش شناخته شده برای کاهش تعداد نقاط نمایش داده شده با حفظ کیفیت نسبی تصویر روش interlacing است که بجای نمایش تمام یک فریم، در یک فریم فقط خطوط زوج یا فرد آن نمایش داده می شود و این عمل بصورت متوالی برای فریم های پشت سر هم انجام می شود که به دلیل عملکرد چشم و مغز انسان، تصویر بصورت نسبتا عادی دیده می شود. در گام اول پیاده سازی این روش را بررسی کردم که برای حفظ سرعت در خواندن اطلاعات از حافظه، مطلوب بود که سایز سکتور بجای 512 بایت دارای مقدار 480 بایت (معادل با اطلاعات یک خط از LCD) باشد. هر چند برای حافظه های با ظرفیت کم امکان تعریف سایز سکتور وجود دارد، اما از آنجایی که برای حافظه های High capacity این مقدار 512 بایت است، استفاده از این روش عملا منتفی شد.
                در گام بعدی روشی را آزمایش کردم که ممکن است به نوعی جنبه ابتکاری داشته باشد و البته پیاده سازی آن هم کار چندان ساده ای نیست. در این روش مورد نظر بود که بجای نمایش خطوط زوج وفرد در فریم های متوالی، سکتور ها بصورت زوج و فرد روی LCD نمایش داده شوند که با توجه به قابل قسمت بودن 76800 به 512 عملا نصف تصویر در یک فریم نمایش داده می شود .یک نکته قابل توجه دیگر اینکه اطلاع کامل از نحوه ترجمه کدهای سطح بالا به کدهای ماشین در چنین صورت مسئله ای بسیار مهم است و اینکه بدانیم چگونه کدها را بنویسیم تا در تبدیل به کد معادل اسمبلی دارای زمان کوتاه تری باشد. بر همین اساس یکسری از کدها و از جمله بخش ارتباط SPI اصلاح و بهینه سازی شدند.
                با اجرایی کردن این دو موضوع، در عمل سرعت پخش به حدود 12 فریم در ثانیه رسید که کیفیت تصویر هم بسیار خوب بود و نسبت به وضعیت پخش فریم های کامل، چندان قابل تشخیص نبود.
                در مرحله بعد یک آزمایش دیگر را هم انجام دادم این بار سکتورها بصورت سه تا در میان نمایش داده شدند. با این روش، تعداد فریم ها به حدود 17 تا 18 فریم در ثانیه رسید که تقریبا نزدیک به مقدار مطلوب بود. کیفیت تصویر در این حالت مقداری افت کرده بود، اما هنوز قابل قبول بود.
                نتیجه گیری کلی این است که با توجه به 8 بیتی بودن باس LCD در سخت افزار موجود و بهینه نبودن کامل کد در این مراحل، به نظر می رسد با تغییر سخت افزار و 16 بیتی کردن LCD که باعث حدود سه میلیون سیکل صرفه جویی در 20 فریم می شود و بهینه تر کردن کدها، رسیدن به پخش تصویر با روش توضیح داده شده با سرعت 20 فریم در ثانیه در نهایت قابل حصول باشد.

دیدگاه

جناب کی نژاد امکان گزاشتن فیلم از این چند روشی که فرمودید هست؟
                  یا عکس؟
                  همیشه به یاد خدا باش !

دیدگاه

هدف از فعالیت اخیر به غیر از به اصطلاح داستان تعریف کردن، این است که اطلاعات کار برای استفاده در اختیار دوستان قرار داده شود که مستلزم رسیدن کار به مرحله ای است که نتایج آن جنبه نهایی داشته باشد. قرار دادن عکس یا فیلم هم بهتر است بعد از به نتیجه رسیدن نهایی انجام شود. یک مسئله برای تشخیص کیفیت تصاویر و سرعت آن این است که فیلمی که جناب میلاد زحمت تبدیل آن را کشیده اند، به لحاظ محتوا و موضوع حالت انتزاعی دارد و به صورتی است که تند و کند بودن آن نسبت به سرعت اصلی چندان مشخص نمی شود. اگر تصاویر از موضوعاتی وجود داشته باشد که بتوان کند و تند بودن آن را نسبت به شرایط عادی تشخیص داد و رنگ های موجود هم آنچنان شلوغ نباشند، قضاوت در مورد کیفیت پخش فیلم بهتر میسر می شود. در حال حاضر تا چندین روز فرصت وقت گذاشتن برای این کار را ندارم. اما به محض ایجاد فرصتی مجددا سعی می کنم در راستای بهینه کردن بیشتر این طرح فعالیت هایی را انجام دهم.

دیدگاه

یک ویدیوی دیگه به مدت زمان 40 ثانیه باهمون مشخصات قبلی پلود کردم.

لینک داده های ویدیو به فرمت RGB:
                      http://www.uplooder.net/cgi-bin/dl.c...914a8828924266

لینک ویدیو به فرمت mp4:
                      http://www.uplooder.net/cgi-bin/dl.c...599b1c18572b1f

دیدگاه

با عرض سلام خدمت دوستان و آقای مهندس کی نژاد

با توجه به سرعت میکرو XMEGA و امکانات این میکرو نظر بنده این هست که باید از فایلهای لایه باز استفاده بشه نه فایلهای فشرده.
                        در فایلهای لایه باز تصاویر بصورت عکس پشت سر هم قرار میگیرند و با سرعت مشخصی نمایش داده میشن.(مثل فیلم پارات).همانند فایلهای TS که خوب حجم بالایی دارند ولی نیاز به درگیر شدن پردازشگر ندارن.
                        ولی نمایش فایلهای فشرده متفاوته و باید با ساختار آن آشنایی داشته باشید.تا آنجایی که بنده درباره سیستم mpg اطلاع دارم تصاویر ID دارن و برای نمایش تصاویر مشابه در زمانهای مختلف فقط ID آنها فراخوانی میشه.
                        به همین دلیله که اکثر رسیورها و گیرندههای دیجیتال فایها رو بصورت حجیم و لایه باز ذخیره میکنن تا منابع پردازش کمتری مورد استفاده قرار بگیره و نیاز به کد و دیکد نباشه.
                        بررسی نحوه ذخیره سازی تصاویر در دستگاههای DVR هم میتونه کمک کننده باشه.
                        تا آنجایی که اطلاع دارم بطریق سکتوری ذخیره و خوانده میشن.

دیدگاه

اگر پست های قبل را به دقت مطالعه کنید در این تاپیک بحث فایل های فشرده مطرح نیست و از شکل غیر فشرده اطلاعات RGB استفاده شده است.
                          ضمنا همچنان به فکر تکمیل کار این تاپیک هستم. اما به دلیل تراکم کاری بسیار فشرده مدتی است که اصلا امکان فعالیت های فوق برنامه برای من وجود ندارد و در اولین فرصتی که ایجاد شود برای ادامه کار وقت خواهم گذاشت.

دیدگاه

بعد از مدت ها عدم حضور در انجمن، قصد دارم این تاپیک را مجددا فعال کنم و کارهای انجام شده برای نمایش فیلم را پیگیری و تکمیل کنم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط طراح نمایش پست ها
                              بعد از مدت ها عدم حضور در انجمن، قصد دارم این تاپیک را مجددا فعال کنم و کارهای انجام شده برای نمایش فیلم را پیگیری و تکمیل کنم.
                              سلام و درود

هزار و یک درود بر شما اگه پی گیری کنید . . .

موفق باشید
                              آرزوی سرافرازی برای ایران عزیز . . .

دیدگاه

سلام بر جناب طراح
                                مهندس من تاپیک و مطالعه کردم اگر بحث بر نمایش RGB اطلاعات فیلم هست من قبلا نیاز پیداکردم به این مورد و امدم فیلم و تبدیل به GIF و بعد تبدیل به عکس فریم به فریم کردم و نشونش دادم سرعشم با استفاده از رم خو از آب درومد
                                جهان پیر است و بی بنیاد ازاین فرهاد کش فریاد
                                که کرد افسون و نیرنگش ملول از جان شیرینم

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X