ببخشید من فرصت نکردم کل تاپیک را مطالعه کنم شاید مطلبی که قرار میدم تکراری باشه اما چون احساس کردم شاید مطالعش به این تاپیک کمک کنه قرار میدم، پیگیر روند پیشرفت و آینده خانواده های مختلف میکروکنترلرهایی که در کشور ما در دسترس هست بودم به طور اتفاقی این PDF رو دیدم که همچین بی ربط به موضوع این بحث نیست، گفتم قرار بدم سایر دوستان هم مطالعه کنند خالی از لطف نیست:
http://www.atmel.com/images/doc7926.pdf
از آنجا که گاهی فرصت بازخوانی پست نیست، بابت غلط های املایی و نگارشی احتمالی معذرت میخوام.
هیچیک از پاسخ هایی که میدم را کاملا تایید نمیکنم و ممکن هست اشتباه کرده باشم، اگر من به نوشته ام مطمئن هستم شما مشکوک باشید.
اگر در حل مشکل من کمک کردید و دکمه تشکر رو نزدم حتما فراموش کردم کوچکترین کمک شما برایم ارزشمند است!
اگر به هر طریقی از من ناراحت شدید حتما با یک پیام خصوصی تذکر بدهید تا مشکل رو حل کنیم و رابطه ی صمیمانه، پایدار بماند.
شاد و موفق باشید
من هاتل رو دارم پایه های دیتا و کلاک و تغذیه اون 5 ولته
مهندس کی نزاد در سایتشون فایل ساخت پروگرامر قرار دادن خیلی هم عالیست.
.The best question deserves a better answer
=-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-=-=-=-=-=-=-=
«پناه»می برم «به خدا»
از عـیبی که ، «امروز» در خود می بینم، و «دیروز» «دیگران را» به خاطر، «هـمان عیـب» ملامت کرده ام.
محتاط باشیم، در «سرزنش» و «قضاوت کردن دیگران». وقتی نه از «دیروز او» خبر داریم و نه از "فردای خودمان" .
مدتی است که به دلیل نیاز به یکسری از امکانات سخت افزاری (مانند کنترلر LCD) بصورت متمرکز در حال وقت گذاشتن روی سری LPC1788 هستم. در این راستا با بررسی دقیق امکانات سخت افزاری و جزئیات رجیسترهای LPC1788 و مقایسه آن با موارد مشابه در خانواده XMEGA بعضا به موارد جالبی از نقاط قوت در XMEGA برخورد می کنم که اگر روزی فرصت شود شاید در همین تاپیک (یا تاپیک مناسب دیگری) بعضی از آن ها را مطرح کنم. اما تنها بصورت چکیده به این نتیجه اشاره می کنم که ای بسا کاربردهایی که امثال همین شماره LPC1788 علیرغم امکانات بسیار خوبی که دارد و با وجود 120 مگاهرتز کلاک و 208 پین و ساختار 32 بیتی از انجام آن ناتوان است و XMEGA به دلیل منابع سخت افزاری خاص خود و با قیمت بسیار کمتر به خوبی می تواند برای انجام این کاربردها مورد استفاده قرار بگیرد.
در کاربرد مورد نظر من کم کم در حال رسیدن به این نتیجه هستم که در کنار LPC1788 باید یک XMEGA هم بصورت Master-Slave قرار دهم تا آنچه را که انجام آن برای LPC1788 مقدور نیست توسط XMEGA انجام شود. حاصل این بررسی تا این مرحله (که برای اطلاع دوستان اعلام می کنم) این است که یادگیری و تسلط بر XMEGA حتی با حضور خانواده های قدرتمندی مانند شماره مذکور به هیچ وجه منتفی نیست و همچنان می تواند بسیار مفید و راهگشا باشد.
اوژن: به معنای افکننده و شکست دهنده است
دانایی، توانایی است-Knowledge is POWER
برای حرفه ای شدن در الکترونیک باید با آن زندگی کرد
وضعمان بهتر می شود، اگر همه نسبت به جامعه و اطراف خود مسوول باشیم و نگوئیم به ما چه
قوی شدن و خوب ماندن - خوبی کردن به دیگران یک لذت ماندگار است
اگر قرار باشد نفت و منابع خام را بدهیم و چرخ بگیریم، بهتر است چرخ را از نو اختراع کنیم
ساعت کار بدن اکثر انسان ها کمتر از 800000 ساعت است و بعد از آن از کار می افتد
بنده هم به عنوان کسی که مدتیست از خانواده XMEGA در کاربردهای کاملا صنعتی استفاده میکنم به جرات میتوانم بگم که واقعا این خانواده در کاربردهای صنعتی به لحاظ تنوع در واحدهای سخت افزاری واقعا قابل مقایسه با خانواده های دیگر نیست و اگر روزی شرکت اتمل یک واحد usb host هم به این خانواده اضافه کنه دیگه واقعا بی نظیر میشه
مشخصات من در لینک زیر
http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=1721.msg698645#msg698645
چرا شرکت بزرگی مثل اتمل با وجو انواع و اقسام میکرو کنترلر ها با امکانات بسیار بالا و قیمت های پایین ریسک (استفاده از کلمه ریسک در اینجا اصلا صحیح نیست.) طراحی و تولید خانواده بزرگ xmega را انجام داد.
این شرکت ها طی چند ده سال تجربه با انواع و اقسام نیاز های موجود در طراحی های الکترونیکی آشنا هستند. بنابراین دست به تولید محصولی میزنند که خلا های موجود را برطرف کنه. مهم نیست کلاکش 32 مگاهرتز هست. مهم اینه که با همین کلاک به راحتی از پس وظایف محوله بهش بر بیاد.
زنده باد ایکسمگا.
در زیر این نقاب چیزی بیشتر از گوشت هست. در زیر این نقاب یک ایده هست و ایده ها ضدگلوله هستند.
1-به اندازه ی باورهای هر کسی ؛ با او حرف بزن …. بیشتر که بگویی ، تو را احمق فرض خواهد کرد …!!!
2-تنها دو گروه نمى توانند افکار خود را عوض کنند: دیوانگان تیمارستان و مردگان گورستان.
3-آدم ها مثل عکس ها هستند: زیاد بزرگشون کنی ، کیفیتشون میاد پایین!
مدتی است که به دلیل نیاز به یکسری از امکانات سخت افزاری (مانند کنترلر LCD) بصورت متمرکز در حال وقت گذاشتن روی سری LPC1788 هستم. در این راستا با بررسی دقیق امکانات سخت افزاری و جزئیات رجیسترهای LPC1788 و مقایسه آن با موارد مشابه در خانواده XMEGA بعضا به موارد جالبی از نقاط قوت در XMEGA برخورد می کنم که اگر روزی فرصت شود شاید در همین تاپیک (یا تاپیک مناسب دیگری) بعضی از آن ها را مطرح کنم. اما تنها بصورت چکیده به این نتیجه اشاره می کنم که ای بسا کاربردهایی که امثال همین شماره LPC1788 علیرغم امکانات بسیار خوبی که دارد و با وجود 120 مگاهرتز کلاک و 208 پین و ساختار 32 بیتی از انجام آن ناتوان است و XMEGA به دلیل منابع سخت افزاری خاص خود و با قیمت بسیار کمتر به خوبی می تواند برای انجام این کاربردها مورد استفاده قرار بگیرد.
در کاربرد مورد نظر من کم کم در حال رسیدن به این نتیجه هستم که در کنار LPC1788 باید یک XMEGA هم بصورت Master-Slave قرار دهم تا آنچه را که انجام آن برای LPC1788 مقدور نیست توسط XMEGA انجام شود. حاصل این بررسی تا این مرحله (که برای اطلاع دوستان اعلام می کنم) این است که یادگیری و تسلط بر XMEGA حتی با حضور خانواده های قدرتمندی مانند شماره مذکور به هیچ وجه منتفی نیست و همچنان می تواند بسیار مفید و راهگشا باشد.
آقای کی نژاد
در برخی موارد حرف حرفهای شما صحیح نیست(شایدم بهتر باشه بگم قضاوت های شما)
من با محصولات ST بیشتر کار کردم و خبری از محصولات NXP و موارد دیگه ندارم ولی اگه شما بخوایید به جزییات بپردازید بنده هم می تونم به جزئیاتی بپردازم که عمرا XMEGA از پسش بر بیاد. بالاخره هر شرکت با در نظر گرفتن معیار های خاص تجاری و بازاریابی میکرو طراحی میکنه. همین سری XMEGA رو خودتون بررسی بکنید. آیا هر سری توانایی سری دیگه رو داره؟ فکر کنم 5 سری XMEGA وجود داره. از لحاظ هسته که اصلا بعید می دونم بتونید هسته های ARM رو با هسته XMEGA مقایسه کنید. از لحاظ نمونه های مختلف هم بعید می دونم شما بتونید با میکروهای ARM مقایسه شون بکنید. کافیه من برنامه هامو بر اساس CMSIS بنویسم. همین الان که دارم این پست رو می نویسم اگه سایت دی-جی-کی رو بعنوان یه مرجع خوب توزیع کننده در نظر بگیریم می بینیم که حدود9,889 مدل میکروی ARM از شرکت ها(19 شرکت) و نمونه های مختلف توی لیستش هست. واسه XMEGA رنجی برابر با660 مدلرو در بر میگیره. شرکت ST حدود 1,282 مدل واسه میکروهای ARM ش زده بیرون. همچنین اینو یادتون باشه واسه ما که ARM کار میکنیم رنج میکرومون فقط واسه یه شرکت نیست. من فکر میکنم توی این 10هزار مدل بشه خیلی راحت نمونه هایی رو پیدا کرد که XMEGA کم بیاره. شما دارید از محصول شرکتی استفاده میکنید که معلوم نیست تا همین فردا توی بازار محو بشه یا نه. لازمه اسم شرکت هایی که همین بلاها سرشون اومده رو اینجا بیارم؟ همین میکروچیپ باهاشون کرده اینکارو. در ضمن، بنده نه از محصولات NXP خوشم میاد و به نظرم خوب هم موفق نبوده. اگه سایت استک-اکسچینج رو معیار قرار بدم ما روزانه حداقل به صورت میانگین 2-3 سوال از میکروهای STM32 داریم(صفحه سوالات رو در حالت 50 سوال قرار بدید). در حالی که واقعا انگار هیچ شرکتی که محصولات بر پایه ARM رو تولید میکنه به اندازه ST موفق نبوده. به جرات می تونم بگم تا حالا هر انتخابی توی دنیای امبدد کردم درست بوده. همه شون هم اولین انتخابام بوده.
بنده هم به عنوان کسی که مدتیست از خانواده XMEGA در کاربردهای کاملا صنعتی استفاده میکنم به جرات میتوانم بگم که واقعا این خانواده در کاربردهای صنعتی به لحاظ تنوع در واحدهای سخت افزاری واقعا قابل مقایسه با خانواده های دیگر نیست و اگر روزی شرکت اتمل یک واحد usb host هم به این خانواده اضافه کنه دیگه واقعا بی نظیر میشه
این مقایسه قابل قبولی نیست.(اصلا مقایسه هم نیست) مقایسه ها باید تا جای ممکن جامع باشه. حتی کشور وارد کننده و حتی میزان و تنوع موجودی یه محصول در کشور هم در انتخاب میکرو تاثیر داره! هر چند که گفته شما حتی دارای مقایسه های تکنیکال هم نیست و فقط حرف هستش.
چرا شرکت بزرگی مثل اتمل با وجو انواع و اقسام میکرو کنترلر ها با امکانات بسیار بالا و قیمت های پایین ریسک (استفاده از کلمه ریسک در اینجا اصلا صحیح نیست.) طراحی و تولید خانواده بزرگ xmega را انجام داد...
بخاطر اینکه می خواست از بازار سری های مگا و تاینی استفاده کنه و با این سری کاربران AVR رو واسه خودش نگه داره و...
لااقل چیزی که من میبینم. واقعا تولید XMEGA در کنار رشد ARM یه رقابت بود که میشه گفت ریسک هم بوده. موفقیت XMEGA رو ببینید. بعنوان یه معیار فروم XMEGA توی سایت فریکس رو ببینید. به صورت میانگین بعد از حدود هر 30-40 پست توی مثلا بخش مگا، یه پست توی بخش XMEGA زده میشه. بازار این رنج از میکروها کوچیک نیست.(بازار XMEGA قسمتی از بازار ARM میشه) مثلا توی سایت ST بخش STM32 روز اول که تاپیک میزنم اگه بهش دست نزنم و فردا برم بهش سر بزنم هیچ بعید نیست که به صفحه بعد رفته باشه(هر صفحه چهل سوال جا میگیره).
این شرکت ها طی چند ده سال تجربه با انواع و اقسام نیاز های موجود در طراحی های الکترونیکی آشنا هستند. بنابراین دست به تولید محصولی میزنند که خلا های موجود را برطرف کنه. مهم نیست کلاکش 32 مگاهرتز هست. مهم اینه که با همین کلاک به راحتی از پس وظایف محوله بهش بر بیاد.
اتفاقا معرفی XMEGA نشون داد که اتمل زیاد توی کارش زیاد هم تجربه نداره. همه شرکت ها جلو ARM کمر خم کردند. حتی همین اتمل. بعضی سری های شرکت اتمل قاتل سری های دیگه اش میشه. بعضی سریهای مگا و XMEGA رو با سری های دیگه که با هسته ARM هستن رو مقایسه کنید. عین دوتا میله ریل قطار هستن. در حال حاضر شرکت میکروچیپ خوب به نظرم کار کرده. هنوز انگار سر خم نکرده. محصولاتش هم به نظرم هنوز خوب فروش میره ولی فشار مطمئنا داره روش میاد. میکروی AVR مال بیست ساله. از یکی از دوستان اسرالیایی پرسیدم نظرت چیه یه میکرو رو واسه 10سال یاد بگیرم و استفاده کنم. بهم گفت 10 سال زیاده. ظرف 6-7 سال خیلی چیزا عوض میشه. بازار امبدد به توقع مردم وابسته هستش. مردمی که قبلا با قرار دادن یه سون سگمنت اون کالا رو شیک تلقی میکردن، حالا یه نمایشگر رنگی رو شیک تلقی میکنن.
هر میکرو یی جایی داره
و کاربردی
توی اولین پست های این تاپیک مخالفت خودمو با میکرو کنترلر های stm اعلام کرده بودم
الان بعد از 1 سال اشتغال در یک کاررخانه خودرو سازی (قطعات خودرو )
متوجه شدم همه میکرو کنترلر های خوب و محترمن
وقتی که به اجبار با یک میکرو کنترلر
free scale کار کنم و براش برنامه نویشی کنم
فهمیدم این میکرو ها خیلی جیز گندی هستن ولی پروتکل کن - لین - ون - لن -دارن و کلی امکانات که شاید اسمشم ما نشنیدیم
شاید اینو فهمیدم که دفاع از هیچ میکرو کنترلری کار درستی نیست و جمله دست بالای دست بسیار است صادقه
بهترین راه نصب نرم افزار
هر میکرو یی جایی داره
و کاربردی
توی اولین پست های این تاپیک مخالفت خودمو با میکرو کنترلر های stm اعلام کرده بودم
الان بعد از 1 سال اشتغال در یک کاررخانه خودرو سازی (قطعات خودرو )
متوجه شدم همه میکرو کنترلر های خوب و محترمن
وقتی که به اجبار با یک میکرو کنترلر
free scale کار کنم و براش برنامه نویشی کنم
فهمیدم این میکرو ها خیلی جیز گندی هستن ولی پروتکل کن - لین - ون - لن -دارن و کلی امکانات که شاید اسمشم ما نشنیدیم
شاید اینو فهمیدم که دفاع از هیچ میکرو کنترلری کار درستی نیست و جمله دست بالای دست بسیار است صادقه
بهترین راه نصب نرم افزار
به عنوان مثال برای st هست
که میتونید میکرو خودتونو با توجه به امکانات - مشاهده کنید
حامد جان اشتغالت رو تبریک میگم. خوشحال شدم.
البته حامد جان کار کردن توی یه کارخونه فرق میکنه. اونجا شرکت با هرچی که با توجه به نیاز ها و قیمت ها براش نفع داشته باشه کار میکنه. کار ندارن که کنترلر چیه. بهمین خاطر قضیه شما فرق میکنه.
سلام
من این تاپیکو خوندم و ب stm علاقه مند شدم امشب رفتم ی سرچی بزنم ببینم این میکرو ها چنده در کمال تعجب قیمت هاش تقریبا اندازه xmega هست ولی امکانانش کمتره!!
قطعا این اتفاق ب خاطر نداشتن اشنایی بنده با stm هست ممنون میشم اگه ی stm خوب ک همقیمت xmega باشه (زیر 10 تومن) و از بابت امکانات از xmega سرتر باشه رو بهم معرفی کنید برای مثال من xmega32A4u رو قبلنا میخواستم بخرم ک 7 تومن بود و گلی امکانات داشت
مرسی
جدیدترین ویرایش توسط armin_gera; ۰۵:۴۵ ۱۳۹۵/۰۹/۰۶.
عزیزان دقت کنید پسورد تمامی فایلها و پروژه های من، در تاپیکشون موجوده(صفحات آخر) لطفا برای رمز فایلا پیام ندید!! چون خیلی دیر ب دیر میام انجمن و پیام چک نمیکنم
مخترع برتر شمال غرب سال 96
مدیر سابق منابع تغذیه انجمن ECA
سلام
من این تاپیکو خوندم و ب stm علاقه مند شدم امشب رفتم ی سرچی بزنم ببینم این میکرو ها چنده در کمال تعجب قیمت هاش تقریبا اندازه xmega هست ولی امکانانش کمتره!!
قطعا این اتفاق ب خاطر نداشتن اشنایی بنده با stm هست ممنون میشم اگه ی stm خوب ک همقیمت xmega باشه (زیر 10 تومن) و از بابت امکانات از xmega سرتر باشه رو بهم معرفی کنید برای مثال من xmega32A4u رو قبلنا میخواستم بخرم ک 7 تومن بود و گلی امکانات داشت
مرسی
میکروکنترلرهای STM32F103RBT6 و STM32F103CBT6 و STM32F103C8T6 و STM32F103RET6 از جمله شماره های با امکانات خوب و قیمت فعلی کمتر از ده هزار تومان هستند که در بازار هم موجود هستند.
اوژن: به معنای افکننده و شکست دهنده است
دانایی، توانایی است-Knowledge is POWER
برای حرفه ای شدن در الکترونیک باید با آن زندگی کرد
وضعمان بهتر می شود، اگر همه نسبت به جامعه و اطراف خود مسوول باشیم و نگوئیم به ما چه
قوی شدن و خوب ماندن - خوبی کردن به دیگران یک لذت ماندگار است
اگر قرار باشد نفت و منابع خام را بدهیم و چرخ بگیریم، بهتر است چرخ را از نو اختراع کنیم
ساعت کار بدن اکثر انسان ها کمتر از 800000 ساعت است و بعد از آن از کار می افتد
سلام
مرسی
ببین درسته که دو میکرو از دو شرکت متفاوت رو کاملا نمیشه با هم مقایسه کرد(چون شرکت ها با توجه به سیاست های خودشون این میکرو ها رو طراحی میکنن.) ولی در هر صورت واقعا STM32 که سرتره. حالا بگزریم که سری 8بیتی STM8 هم داره جا باز میکنه بخاطر قیمت و امکانات خوبش(خیلی راحت داره با سری ATMEGA به پایین و میکروهای دوره غارنشین PIC رقابت میکنه).
شما حتی اگه میکروهای توی فروشگاه رو هم نگاه میکردین کافی بود:
سری میکرو های STM32F100 شرکت ST با حدود 11تایمر 16بیتی و همچنین شامل یک تایمر موتور کنترلر و یک ADC سریع(زمان تبدیل 1.2 μs) 12بیتی برای وسایل کارآمد و کنترل صنعتی می باشد. این میکرو با هسته Cortex-M3 و با نرخ کلاک 24MHz یک میکروی کارآمد نسبت به قیمت و پریفرال می باشد. این میکرو با امکانات ضروری که در بر دارد خصوصا برای مخاطبانی
اصلا یعنی دنیا تا آسمون فرق داشتن. امکانات STM32 فوق العاده زیاد و پیشرفته تر بود. من اصلا تعجب میکنم.(دیگه تقریبا همه به این اتفاق نظر رسیدن)
دیدگاه