اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

دیمر با dac

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

دیمر با dac

با سلام
    دوستان میخوام مقدار ولتاژ ac رو که فرضا یک لامپ 100 باشه رو به وسیله dac کنترل کنم
    راهی که به نطر میرسه اینه که با پل دیود ولتاژ رو دیسی کنم و به واسطه ماسفت و یا ترانزیستور های ولتاژ بالا نور و به صورت متناظر ولتاژ اون رو کنترل کنم
    البته میدونم که راه های دیگه ای هم هست
    مثلا استفاده از ترایاکو ایجاد پالس برای کنترل زاویه آتش
    اما دلیل تاکیدم بر dac خاصیت ماندگاری مقادیر قرار داده شده در رجیستر های این مبدل است
    و در نتیجه سی پی یو کمتر اشغال شده و از طرفی حجم مدار کم میشود..
    سپاس از نظرات شما

پاسخ : دیمر با dac

روش مورد نظر شما به دلیل ایجاد تلفات در نیمه هادی سری شده با بار، روش پر تلفات و غیر اصولی است. حتی در صورت نیاز به استفاده از DC کردن ولتاژ AC باید از روش PWM استفاده کنید که در اینحالت تلفات سوئیچ سری شده با بار به دلیل قرار داشتن در نواحی قطع و اشباع، بسیار کمتر است. ضمنا توجه داشته باشید که نور لامپ نسبت به ولتاژ اعمال شده رابطه خطی ندارد که یک دلیل آن نسبت توان دوم تلفات با ولتاژ است و یک بخش دیگر هم می تواند ناشی از منحنی مشخصه لامپ باشد. در هر صورت روش اصولی برای این کار (با فرض اصرار بر استفاده از ولتاژ DC برای تغذیه) استفاده از ایجاد خروجی PWM و تنظیم Duty cycle متناسب با توان مورد نظر است.
    اوژن: به معنای افکننده و شکست دهنده است
    دانایی، توانایی است-Knowledge is POWER
    برای حرفه ای شدن در الکترونیک باید با آن زندگی کرد
    وضعمان بهتر می شود، اگر همه نسبت به جامعه و اطراف خود مسوول باشیم و نگوئیم به ما چه
    قوی شدن و خوب ماندن - خوبی کردن به دیگران یک لذت ماندگار است
    اگر قرار باشد نفت و منابع خام را بدهیم و چرخ بگیریم، بهتر است چرخ را از نو اختراع کنیم
    ساعت کار بدن اکثر انسان ها کمتر از 800000 ساعت است و بعد از آن از کار می افتد

دیدگاه

خوب بعد از فرصتی دوباره مجال برای بررسی این موضوع دست داد
      رفتم سراغ آی سی های مختلف و این بار tca785 بررسی کردم که شرحی بر این آی سی به صورت مختصر اومده:

آی سی tca785 که ظاهرا آی سی بسیار دقیقی است با استفاده از کنترل زاویه آتش کار میکنه
      کنترل زاویه اتش یعنی ما در چه زمانی فرمان رو به گیت اعمال کنیم،این زمان نسبت به نقطه ی صفر سیگنال دو سر ترایاک تغییر می کنه،اگر در نقطه ی صفر این فرمان اعمال بشه یعنی زاویه اتش صفر درجه هستش و از روی رابطهی ولتاژ خروجی می بینیم که در این نقطه بیش ترین ولتاژ خروجی را داریم حالا هر چه از نقطه ی صفر دور بشیم ولتاژ خروجی کمتر می شه .
      ای سی 785 از ولتاژ ورودی نمونه می گیره (توسط پایه شماره 5)به یک سیگنال رمپ تبدیل می کنه(با استفاده از خازن متصل به پایه 9 و همچنین مقاومت متصل به پایه 10) (نقطه ی صفر باید با سیگنال ورودی پایه 5 منطبق باشه) این سیگنال رمپ با مقدار رفرنسی که ما تعیین می کنیم مقایسه می شه(ولتاژ رفرنس توسط مقاومت متغیر و توسط پایه 11 تعیین میشه) و زمانی که سیگنال رمپ به این مقدار برسه خروجی مقایسه کننده یک شده و فرمان گیت اعمال می شه(توسط پایه های q1,q2) ،حالا هر چه ما مقدار رفرنس رو زیاد کنیم این زمان زیاد شده و در اصل زاویه اتش زیاد شده لذا ولتاژ خروجی کم می شه.

این یه خلاصه از کارکرد tca785
      تو دیتا شیت یه مدار از نحوه کنترل زاویه آتش قرار داده که به نظر نکته دار میاد

علامت سوال اشاره به دو تا دیود داره که من دلیل استفاده از اون ها رو نفهمیدم؟؟
      نقشه ی من اینه که در نقطه ستاره دار که با استفاده از یک مقاومت متغیر ولتاژ رفرنس رو تنظیم میکنیم ،یه آی سی مقاومت قرار بدیم
      مثلا
      mcp4131
      بدین واسطه کنترل زاویه آتش میوفته دست میکرو ...
      و یا راه دیگه اینکه با استفاده از یه ترانزیستور و خروجی dac ایکس مگا که به بیس اون متصل هست مقدار ولتاژ رسیده به پایه 11 رو کنترل کنم
      نظر؟

دیدگاه

راه دوم:
        استفاده از آی سی های مقاومت متغیر
        به شکل زیر توجه کنید:

بجای مقاومت 2.2 کیلو از مقاومت 330 کیلو استفاده میشه و به جای مقاومت متغیر از آی سی مقاومت متغیر استفاده میشه

آی سی توان ایجاد مقاومت تا 100 کیلو رو داره و با توجه به اینکه مقاومت سری شده با اون بالاست بنابر این نباید جریان ززیادی از اون عبور کنه
        مدل آی سی :
        mcp4131
        نظرتون در مورد این روش چیه؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
        X